❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

What's up with Catalonia?

Ayúdanos a explicar al mundo lo que pasa en Cataluña. Haremos un libro de 35 ensayos escritos por expertos sobre Cataluña, enfocados para un público no-catalán, y traducidos al inglés y luego pondremos en marcha la distribución enviando 500 ejemplares a bibliotecas, periódicos y políticos.

Liz Castro

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
593
Aportaciones
12.372€
De 7.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català, Deutsch y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

(Hay seis noticias sobre este proyecto. Pincha "actualizaciones" para leerlas.)

Ahora es un momento transcendente para la historia de Cataluña. Gracias a la gran manifestación de la Diada de 2012 and las elecciones parlamentarias al noviembre, el mundo está siguiendo, más que nunca, lo que pasa en Cataluña. Cataluña ha salido en la prensa internacional en los últimos meses con una frecuencia jamás vista. Pero una y otra vez, la imagen que se ha dado es una de insolidaridad y deuda. Nosotros sabemos que esta no es la historia real.

En lugar de quejarnos sobre los artículos parciales y poco profundos, hemos pensado que ahora que el mundo para la oreja sería mejor ofrecer una alternativa: un libro titulado, “What's Up With Catalonia?” 35 ensayos sobre la economía, la historia, la lengua, la cultura, y la política catalanas, escritos por expertos, y enfocados para un público no-catalán. Les explicaremos "lo que está pasando en Cataluña".

No es que el mundo exterior nos pueda solucionar los problemas, ni mucho menos. Tampoco se puede depender en soporte para la lucha por la independencia. Ya hemos ido por este camino. Sin embargo, es indiscutible que es mejor que el mundo sepa de que va la historia: entenderán mejor si saben que esto va mucho más allá de una discusión sobre impuestos. Este libro es nuestra oportunidad para explicar nuestro lado de la historia.

500 EJEMPLARES DEL LIBRO ENVIADOS A BIBLIOTECAS, PERIÓDICOS, Y POLÍTICOS

Hacer un libro es fácil. Hacer que te lo lean no lo es tanto. Necesitamos tu ayuda. Queremos darle un empujón a la distribución enviando 500 ejemplares en papel a bibliotecas, periódicos y políticos por todo el mundo. Queremos poner el libro en las manos de la gente.

AYÚDANOS A DISTRIBUIR EL LIBRO

Tú nos puedes ayudar, financiando el envío de uno o más libros. Hemos hecho el libro suficientemente asequible para que puedas comprar un ejemplar para tí y otro para un amigo—o para una biblioteca extranjera!

ENVÍA UN LIBRO A BARACK OBAMA!

Nos encantaría que nos ayudaras a pensar a quién enviar los libros. Si tienes un amigo al extranjero, le podemos enviar un ejemplar. Tienes un contacto en un periódico en Australia? Díganoslo. Quieres enviar un libro a Barack Obama? Lo haremos. (Si más de una persona escoge el mismo destinatario, te dejaremos la oportunidad de escoger alguien nuevo, o si prefieres, lo decidiremos nosotros.)

LOS COLABORADORES

Los autores de los ensayos son un grupo muy ilustre de profesores, periodistas, políticos y profesionales. Son:

Ignasi Aragay, Laia Balcells, Germà Bel, Laura Borràs, Alfred Bosch, Núria Bosch, Roger Buch, Joan Canadell, Pau Canaleta, Salvador Cardús, Muriel Casals, Andreu Domingo, Carme Forcadell, Josep Maria Ganyet, Salvador Garcia-Ruiz, Àlex Hinojo, Edward Hugh, Oriol Junqueras, M. Carme Junyent, J.C. Major, Pere Mayans Balcells, Josep Maria Muñoz, Mary Ann Newman, Elisenda Paluzie, Vicent Partal, Cristina Perales, Eva Piquer, Enric Pujol, Marta Rovira Martínez, Vicent Sanchís, Xavier Solano, Miquel Strubell, Matthew Tree, Ramon Tremosa, y F. Xavier Vila

CATALONIA PRESS

Es trata de una editorial pequeña pero dedicada a explicar Cataluña al mundo, gestionada por Liz Castro, escritora y editora norteamericana, y experta en tecnología de libros tradicionales y digitales. What's Going On In Catalonia? es el cuarto libro de la editorial, después de Barcelona, Catalonia: A View from the Inside de Matthew Tree, What Catalans Want: Catalonia Next State in Europe de Toni Strubell y Lluís Brunet, y The Best of Barcelona INK, editado por Ryan Chandler.

CONTACTO

Además del web de Catalonia Press también tenemos Facebook y Twitter. Además Liz escribe y/o gestiona News Catalonia, con noticias sobre Cataluña en inglés, Pigs, Gourds, and Wikis, su blog sobre edición digital, Des del Massachusetts de veritat, su blog en catalán, y el web de sus propios libros de informática.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

74 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • crawling

    crawling

    más de 10 años

    Hola Lizt. Perdona que em llevi tard. Soc un dels mecenes de 10 euros. La copia fisica del llibre es recull a la botiga Vilaweb de Barcelona? Encara es pot fer? Estic vivint als Estats Units i voldria recollir el llibre per Nadal. Gracies!

  • dotcoma

    dotcoma

    11 años

    Is the book ready to pick up for those who bought (contributed to) it? Where? If not, when do you expect it to be ready? Thanks.

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    Em pots fer una comanda directament a mi i jo els hi faig arribar. Segons la quantitat també puc oferir-te un descompte. Em pots escriure a [email protected]

    I gràcies!

  • Zeezoo

    Zeezoo

    11 años

    Vaig viure als Estats Units fa uns 30 anys i en aquella època costava força fer-los entrendre la qüestió catalana. M'agradaria comprar jo el llibre, però que els destinataris directes fossin ells. Com s'ha de fer això?

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    Sí. Hi estic mirant, però encara trigarà. Si em vols deixar el mail, t'avisaré ([email protected]).

    Merci!

  • Maria Glòria

    Maria Glòria

    11 años

    Moltes gràcies per la teva gran iniciativa.

    Tinc contactes a Alemanya, Itàlia i França, però els llibres haurien de ser en els idiomes d'aquests països,

    serà dificil??

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    És complicat aquest assumpte. Estic d'acord amb tu que estaria bé que tothom sapigués a qui va cada llibre. Però, no tothom vol que el seu destinatari sigui publicat, per raons varies. Jo publicaré tanta informació com pugui, sense violar la confiança de ningú. I també estic fent un mapa (http://goo.gl/maps/2AgpP) on es pot veure almenys les poblacions a on ha arribat.

  • Eric Boixeda

    Eric Boixeda

    11 años

    Felicitats per l'éxit!

    Publicareu una llista de la gent a qui s'envia el llibre (o almenys les personalitats públiques com presidents, eurodiputats), ja sigui a la web o per mail als mecenes? Així podrien sortir idees de a qui enviar-lo

  • Liz Castro

    Liz Castro
    Autor/a

    11 años

    Encara estàs a temps :) O pots encarregar llibres o pots fer una donació, com ho vegis millor. Detalls aquí: http://www.cataloniapress.com/2013/03/whats-up-with-catalonia-is-out.html (cap al final).

  • Laia Ventura

    Laia Ventura

    11 años

    Liz, entenc que ja no es poden fer més aportacions. És així? Una llàstima perquè me m'acabo d'assabentar... Sort!

Volver a todas las actualizaciones

#01 / We are the media

Són les 3 de la matinada a casa meva i no puc dormir. Només penso en aquesta campanya i en què haig de fer perquè funcioni aquesta vegada. Encara que sé que els únics qui ho podeu fer sou vosaltres. Bé, deixeu-me començar al principi.

Com he explicat en el vídeo, al novembre va fer 25 anys des de que vaig aterritzar a Catalunya, amb una maleta, una motxila, i una guitarra. Tenia 22 anys. Portava $800 a sobre, i tenia pensat quedar-m'hi un parell de mesos. Havia estudiat català a Califòrnia, havia asistit a l'Universitat Catalana d'Estiu l'any anterior, i tenia ganes d'entendre perquè la gent fa servir un idioma o un altre quan en té més d'un de què triar. Al final m'hi vaig quedar sis anys, i per molts d'ells, pensava que mai no marxaria. No sé el que és, però a Catalunya em trobo molt a gust.

Però la família tira molt i quan em van convidar a editar La Biblia del Macintosh en anglès, vaig tornar cap aquí, a Massachusetts, on visc ara. És clar que Catalunya no es deixa tan fàcilment i jo hi continuava pensant, i continuava tornant-hi.

I sobre tot continuava intentant explicar què és Catalunya a la gent d'aquí. Jo hi vaig estar quan la gent d'aquí el desconeixia per complert. No puc dir que jo el conegués abans d'anar-hi. No sortia mai als diaris, igual es parlava alguna vegada de Barcelona, però mai de Catalunya. Crec que van ser els Jocs Olímpics que ho van començar a canviar això. Algún póster de "Freedom for Catalonia" o "Catalonia is not Spain". Llavors el turisme, i l'esclat d'interés en la Sagrada Família—jo em recordo d'haver-hi anat i haver-me trobat completament sola en aquelles escales caracol—i el Barça, i el menjar, i de mica en mica, la gent de fora comença a saber què és.

Jo mentrestant anava fent la meva campanya particular per fer conèixer la seva realitat. De feina, escric llibres d'informàtica, explico a la gent com fer pàgines web, i últimament com fer llibres digitals. I en els meus llibres, sempre he fet servir el que m'agrada denominar "exemples subliminals"... sobre Catalunya. Un dels primers va ser en la segona edició del meu llibre sobre HTML en el que volia explicar què eren els "frames" (una manera, ara anticuada, de dividir una pàgina web en trocets que podien canviar-se individualment, deixant un troç estàtic). I l'exemple que vaig crear era una llicó de català, molt rudimentari com pots imaginar, i encara que només tingui una llicó i mig (era un exemple de frames, al final de tot) va arribar a ser tan popular que si ara busques "Learning Catalan" a Google, continua a dalt de tot dels resultats.

També he parlat de Gaudí, del Barça, dels castells, de Vilaweb (per explicar com incrustar un vídeo en una página web). Em fa força gràcia que la gent que vingui a aprendre sobre HTML o EPUB i que acabin aprenent també alguna cosa sobre Catalunya!

L'any 2010-2011, la meva família i jo vam passar tot l'any a Barcelona, sobre tot perquè els nens acabessin d'aprendre bé el català. Va ser poc desprès de publicar el meu llibre sobre EPUB, el format estándar de llibres digitals. Vaig topar per casualitat amb la página web de Matthew Tree, molt conegut per vosaltres però bastant menys a Estats Units. Tenia una página amb tots els seus articles en anglès i em feien molta gràcia, però feia nosa llegir-los en la pantalla gran. Li vaig oferir de fer-hi una col·lecció en format EPUB, i em va dir que sí.

Poc després, vaig trobar un enllaç a un projecte súper interessant de Toni Strubell i Lluís Brunet. En Toni, encara no diputat per SI al Parlament de Catalunya, havia entrevistat a 36 personatges del món català i Lluís els havia retratat amb les seves fotografies impressionants. Toni va traduir els articles a l'anglès (va nèixer a Oxford, fill de refugiats i nét del Doctor Trueta). El resultat va ser un llibre impressionant que es deia, “What Catalans Want” i que tenia un propósit molt semblant al meu actual: donar a conèixer al món la situació real a Catalunya. Em vaig posar en contacte amb ells per oferir a fer el llibre en format digital.

I vaig fer els dos llibres. Fins i tot vaig arribar a fer versions impreses, gràcies a les noves tecnologies d'impressió sota comanda que permeten fer llibres en paper sense grans inversions financieres: Barcelona, Catalonia: The View from the Inside, de Matthew. La versió en color de What Catalans Want és particularment atractiu, i el text ajuda molt a entendre la situació a Catalunya. (També vam fer-ne una versió més económica en blanc i negre.)

I estan molt bé, molt interessants, i han tingut un cert éxit. Però no han tingut el ressó que jo volia fora de Catalunya. Encara.

I per què? Primer, haig d'assumir les culpes jo. En sé molt sobre fer llibres, tant en paper com en format digital, però de màrketing i publicitat en sé bastant menys. I no he sapigut fer-los conèixer. Tinc cert renom en el món de llibres d'informàtica, però aquests no compren molts llibres sobre Catalunya!

També haig de dir que els americans vivim en un país molt gran i a part de tenir certa tendència a pensar que estem al centre del món, és ben conegut, en la nostra defensa puc dir que és prou difícil per un de la costa est estar a l'aguait del que passa per exemple a Montana o Arizona, per estar vigilant el que passa a una petita nació a l'altre costat del món. Sobre tot si aquesta està permanent amagada per un país molt més gran i conegut.

Bé, doncs com podem captar la seva atenció? I no només dels americans sinò de tots els no-catalans. Crec que hi ha dues maneres. Aquesta campanya té dos propósits: recaudar diners per fer arribar 500 llibres a biblioteques, diaris i polítics d'arreu del món, perquè el llibre estigui a l'abast de la gent, perquè el puguin trobar sense haver de buscar-lo i dos, i sobre tot, fer conèixer el llibre. Si aquesta campanya és molt gran, si té molt d'éxit, si l'expliqueu a tots els amics, i sobre tot als que viuen fora, potser la campanya mateixa guanyará atenció i llavors igual pararan atenció també en el contingut del llibre i en la situació real del que passa a Catalunya.

Puc tuitejar tot el dia sobre Catalunya en anglès i puc fer un grapat de llibres i la gent com Sharif poden fer vídeos, però si només ens escolteu els catalans, no ajudará gaire. Necessitem arribar als de fora. No és que ningú de fora us hagi de solucionar res, però no és de més que almenys se n'assabentin, que sàpigan interpretar les notícies que cada vegada més estiguin sortint als seus diaris.

Doncs, per acabar aquest post excessivament llarg (prometo que sóc molt més escueta a Twitter!), us prego que no només doneu suport financier a aquest projecte, si és que ho trobeu adient, sinò que també en parleu d'aquest llibre amb la gent que coneixeu fora de Catalunya. Que escriviu un mail a aquell cosí que viu a San Diego, a l'Erasmus que vas conèixer d'Amsterdam, a la neboda que ha anat a Londres a buscar-se la vida, i que entre tots fem conèixer el que passa de debò a Catalunya.

Com diu l'Amanda Palmer, cantant independent que ha tingut molt éxit recentment en KickStarter, "We are the media", som nosaltres els mitjans.

Moltes gràcies pel vostre suport. Entre tots ho aconseguirem.

Liz

10 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • nuria

    nuria

    11 años

    només un petit aclariment:
    "he de fer", en comptes d' "haig de fer"

  • pilar

    pilar

    más de 11 años

    Gràcies Liz!

    El món està ple d'àngles, tu ets un d'ells. Jo sóc a Londres i conec gent de moltes nacionalitats, faig el que puc per explicar la situació de Catalunya sempre que puc, ho considero el meu deure i crec que si tots ho fem tindrem la repercussió que necessitem. Amb projectes com el teu es fa tot més creïble, molts cops tinc la sensació que la gent de fora no ho entén i els hi costa de pair quan els hi expliques que no, que tu no ets espanyola que ets catalana.

  • JosepR

    JosepR

    más de 11 años

    Molta sort i gràcies per l'esforç. Fa setmanes un amic d'aquí Londres em va demanar articles sobre Catalunya i l'independentisme en anglès. L'únic que li vaig poder passar va ser Wilson.cat, quasi. Fa molta falta un llibre així!

  • Eduard Muntada

    Eduard Muntada

    más de 11 años

    Benvolguda Liz :

    Gracies per tot el que estas fent a favor d'aquesta Catalunya que tant estimes.

    Personalment penso que potser hauries de parlar amb la Generalitat per tal de que t'ajudin economicament (o t'afegeixin a qualsevol equip que ells mateixos formessin) per a confegir un llibre de format "mammoth" (vull dir, d'aquests de mes de 500 pagines) que tu, amb la col.laboracio necessaria (especialment per a la compilacio i tria) que s'escaigues, podries endagar.

    Aquest llibre hauria de recollir tots els articles de qualitat que s'hagin publicat relatius a la pretesa independencia de Catalunya, agrupant-los per el tipus de raons i raonaments de tota mena (economics, fiscals, morals, legals, etnics, de legitimitat, de precedents, etc.) a favor i presentant-los confrontats amb els articles que, per preteses iguals raons i/o raonaments, s'hagin publicat en contra.

    Aquesta --la confrontacio d'arguments-- constitueix una lectura del tot brillant quan es te a l'abast de l'enteniment la possibilitat d'emmirallar front a front les dues cares de les tesis, i es pot comparar els arguments dels "porque lo digo yo" i/o "porque esta escrito asi" amb els raonaments basats en "dades i referencies perfectament citades i contrastables" : ja he dit que es recollirien nomes els articles, a favor, de qualitat. Per el que fa als articles en contra, penso que haurien de recollir-se tanmateix estiguin mancats de la minima qualitat democratica (ja que aquesta mancanca n'es una constant quasi general...) i, a vegades, tambe intel.lectual.

    Aquest es un exercici al que m'apunto cada dia, amb espectaculars resultats i cal dir tambe que, en part, la feina esta comencada ja que a les versions digitals d'alguns diaris fins i tot tenen agrupats els articles que fan referencia a l'independencia de Catalunya.

    A la meva manera de veure aquest llibre-mamut, que seria una mena de Memorial de Greuges versio s.XXI en angles, es el que s'hauria de fer arribar a TOTS els Presidents, Caps de govern i Ministres d'Exteriors de tots els governs representats a les Nacions Unides, i acompanyar-lo amb una accio de lobby intens, i especificament matisat, a alguns paisos ben concrets com ara els USA, Alemanya, paisos Escandinaus, paisos Europeus que s'han independitzat els darrers 30 anys, Russia, i Xina.

    Com a mostra de pensament actual catala, de rebuig i confrontacio a tesis demencials i absolutament falses, em permeto suggerir-te que donis una ullada als articles i blog d'En Xavier Sala i Martin, brillant Economista professor a l'U. de Columbia, rebatent les que en diriem les "tesis de la por", i tambe --per exemple-- l'article publicat a l'edicio digital d'El Pais del passat dia 15 de Gener, a la seccio "Opinion", per l'Albert Branchadell i intitulat "Los terminos del desafio soberanista".

    Ep! No se a on ha anat a parar el que estava escrivint : nomes em volia despedir tornat a agrair-te el que fas per Catalunya. Amb paraules d'En L.Llach, "Bon viatge pels guerrers // que al seu poble son fidels..."

  • Gigi

    Gigi

    más de 11 años

    vivint a colonia ara mateix... quina gran idea, miro a veure com ferho per portar un exemplar al centre cultural perque la gent ho llegeixi.

    merci!!

  • formiga

    formiga

    más de 11 años

    Enhorabona pel teu interès en el nostre petit país, per la teva constància i per les bones idees.

    Et desitjo tot el millor.

    Salutacions cordials des d'Alemanya.

  • Toni Rosado Salvador

    Toni Rosado Salvador

    más de 11 años

    Ànims, Liz!

    Estic segur que molta gent posarem el nostre granet de sorra i sortirà bé.

    I moltes gràcies per tot el que fas!

  • repekolibri

    repekolibri

    más de 11 años

    Gran projecte, som molts treballant per el mateix

    Gràcies!!

  • Pere Castanyer Sardà

    Pere Castanyer Sardà

    más de 11 años

    [No sè perquè però la blackberry ha fallat estrepitosament al enviar el comentari anterior, si us plau, podeu borrar-lo!]

    Hola, aquí un de tants informàtics catalans :)

    Primer de tot, agraÏr-te el projecte i l'esforç: sense visibilitat mundial, no serem mail el país que ens mereixem.

    Per la meva banda, tinc una petita multitut que, per causes econòmiques evidents i normals de l'època que vivim, són a l'estranger. Ara mateix penso en la meva cunyada a Salsburg, i en uns quans amics repartits per suÏssa, alemanya, noruega i australia.

    Avui tots ells han rebut per les tipiques xarxes socials, l'invitació a parlar d'aquest projecte.

    Només via la cultura, podrem fer front a la corrupció mediàtica a la que estem sotmesos els catalans.

    Espero i desitjo que com jo, la gent posi el seu granet de sorra.

    Gràcies altre vegada i endavant amb el programa!

  • Pere Castanyer Sardà

    Pere Castanyer Sardà

    más de 11 años

    Hola, aquí un de tants informàtic catalá :)

    Primer de tot, agraÏr-te el projecte i l'esforç: sense visibilitat mundial, no serem mail el país que ens mereixem.

    Per la meva banda, tinc una petita multitud que per causes econòmiques evidents i normals de l'època que vivim, són a l'estranger. Ara mateix penso en la meva cunyada a Salsburg, i en uns quans amics repartits per suÏssa, alemanya, noruega i australia.

    Avui tots ells han rebut per les tipiques xarxes socials, l'invitació a parlar d'aquest projecte.

    Només via la cultura, podrem fer front a la corrupció mediàtica a la que estem sotmesos els catalans.

    Espero i desitjo que com jo, la gent posi el seu granet de sorra.

    Gràcies altre vegada i endavant amb el programa!

#09 / Notícies sobre What's up with Catalonia? 30 Sept 2013

Bon dia, mecenes. Fa mesos que no us escric, i us volia actualitzar una mica sobre la vostra 'inversió' en What's up with Catalonia? i com he estat enviant-lo per tot el món.

Aquest matí he publicat el llistat de les 187 biblioteques d'Estats Units on he enviat el llibre (en anglès) fins avui. He rebut moltes notes d'agraïment, una de les quals publico en aquest post:

http://www.cataloniapress.com/2013/09/whats-up-with-catalonia-in-us-libraries.html

D'altra banda fins avui he enviat 496 exemplars del llibre a individuals i organitzacions (incloent biblioteques fora d'EUA) suggerits per mecenes, o també a vosaltres i que m'heu ajudat a compartir-los entre els vostres coneguts i contactes.

I, amb l'ajut de la Botiga VilaWeb, hem repartit 347 exemplars més entre vosaltres mateixos, que espero que hagueu anat compartint (o llegint!)

I això no compta els llibres que s'han venut, que també faré una relació detallada per compartir amb vosaltres. Ronden els 2000 exemplarsleer más

#08 / Ressenyes

Una de les eines més importants per ajudar a despertar l'interès d'un llibre és que un lector prospectiu en llegeixi una ressenya.

What's up with Catalonia? ja té unes quantes ressenyes, la majoria molt bones:

Ressenyes de What's up with Catalonia

però en falten moltes més. Si tu has llegit el llibre, et convido a escriure una ressenya. Pots penjar-la a un dels webs d'Amazon, de Barnes & Noble, de Goodreads, o també enviar-me-la directament perque l'afegeixi a la meva pàgina de ressenyes.

Si ho fas en català o castellà, ja me n'ocuparé de traduir-lo a l'anglès.

Gràcies!

Liz

#07 / Barcelona, Presentació, i el millor: enviant llibres

Vaig estar a Barcelona les dues últimes setmanes de febrer per parlar de “What's up with Catalonia?” Vaig participar en Ànima33 i als Matins a TV3, a l'Oracle a Catalunya Ràdio, i a L'Internauta de VilaWeb.

I la presentació al Palau Robert va ser espectacular! Gràcies a tots que vau venir.

I aquesta setmana passada, van sortir dos reportatges molt macos, un a Singular Digital i l'altre a la revista Presència d'El Punt Avui de diumenge.

Ara estic de nou a Massachusetts, i ha començat la part del projecte més emocionant: enviant els llibres. M'està trigant més del que pensava (sempre passa això), però ja els he enviat cap a Londres, Edinburg, Bethesda MD, Glasgow, Nova York, Berlin, Paris, Brusel·les, Galway, Vigo, Lexington VA, St. Andrews, Halifax Nova Scotia, Markaryd (Suècia), Fort Collins CO, Figueres, Taradell, Barcelona, Bellaterra, Herbeys (France), Beaverton OR, Amsterdam, Lleida, i més! I només he començat. Recordeu-vos que sempre podeu consultar el mapaleer más

#06 / What's up at the library?

Ahir va arribar la primera prova del llibre. Li dic prova, però si la veièssiu pensaríeu que fos un llibre com qualsevol altra. Avui en dia, almenys amb la impressió sota comanda, no hi ha "galerades" ni res d'això. T'envien un exemplar del llibre mateix:

Prova llibre
Prova llibre

Prova llibre
Prova llibre

Prova llibre
Prova llibre

Però si ja tinc el llibre, com és que faig la campanya Verkami? Us ho explico aquí:

Gràcies pel vostre suport!

#05 / Una nova mena de pedagogia (i la portada!)

Descarregueu una mostra del llibre, What's up with Catalonia?


N'hi ha molts que estan farts de fer pedagogia. Però crec que el problema no resideix en la pedagogia en sí, sinò en el que se n'esperava treure.

La vella pedagogia tenia com a objectiu un millor enteniment entre Espanya i Catalunya. La idea era que si ens portessim bé, ens expliquessim tranquil·lament qui érem, amb bons mots i modals, doncs ens tractarien millor, i igual trobaríem aquell encaix que tants desitjaven.

Però molts s'han cansat de tants esforços poc efectius i ara sento una i altra vegada, que ja s'ha acabat la pedagogia, que no val per res.

Però trobo que encara queda una mena de pedagogia que igual sí que interessa. I la diferència rau en la intencionalitat. En lloc d'explicar coses perquè ens entenguin i perquè hi podem quedar, crec que estaria bé explicar per què marxem.

leer más

#04 / El President Mas s'hi apunta i altres notícies

Em fa moltíssima gràcia anunciar que el President Artur Mas ha estat tant amable d'escriure un pròleg pel llibre, “What's up with Catalonia?”! A part de ser un gran honor, crec que ajudarà molt a fer conèixer el llibre, despertar l'interés en els mitjans dins i fora de Catalunya, i també facilitar l'entrega del llibre a la gent (per exemple polítics estrangers) amb qui volem compartir el llibre.

També és una gran notícia que hem assolit el primer objectiu de la campanya Verkami, els 7.500€ que havia calculat que necessitàvem per poder fer sortir els primers 500 llibres. De fet calculo que amb els diners captats fins ara mateix, podré enviar 751 llibres: 304 als mecenes, 333 a la gent escollida pels mecenes i 114 dels diners que sobren de les despeses fixes, que distribuiré a la llista de biblioteques, polítics i diaris que estic elaborant.

leer más

#03 / I si ens passem?

Avui fa justament una setmana que hem començat aquesta campanya Verkami i va molt i molt bé. Gràcies. Ja hi ha 244 mecenes que s'han compromés a donar-hi suport—i apart de més de 300 exemplars pel mecenes mateix, això inclou la subvenció de més de 200 llibres pels ALTRES, per enviar el llibre pel món, per fer que els de fora de Catalunya tinguin una bona explicació—escrita per 35 experts—sobre el que passa dins de Catalunya.

Encara no hem arribat a complir tot el repte, que es tracta d'enviar 500 llibres a biblioteques, diaris, i polítics d'arreu del món però estic segura que hi arribarem.

Però què passa si ens passem? Què passa si es contribueixen més diners que els pressupostats? Vull que sapigueu que el meu objectiu amb aquesta campanya Verkami és fer arribar aquest llibre a tants llocs com sigui possible. Si feu aportacions perquè s'hagin d'enviar més… leer más

#02 / Els col·laboradors i els seus articles

Gràcies pel vostre suport. Va molt bé això!

He fet un llistat dels col·laboradors, a més a més d'una brevíssima descripció del que fa cadascú i el títol provisional de l'article que escriu. És un grup molt il·lustre. De fet és una passada. N'estic molt i molt orgullosa, i sobre tot contenta perquè els articles estan molt ben escrits, i crec que ajudaran molt a explicar la situació real a Catalunya. (Aquí teniu un PDF del llistat si preferiu imprimir-lo.)

Guaiteu:

Ignasi Aragay, Journalist

The Battle over the audience: language, politics, and culture

Laia Balcells, Assistant Professor of Political Science at Duke University and affiliated researcher at the Institut d’Anàlisi Econòmica, CSIC (Barcelona)

Opening the black box of secessionism

Germà Bel, Professor of Economics at the University of Barcelona. Visiting Professor at Cornell University and Princeton University in 2012-2013.

Strangers in their own land

Laura Borràsleer más

#01 / We are the media

Són les 3 de la matinada a casa meva i no puc dormir. Només penso en aquesta campanya i en què haig de fer perquè funcioni aquesta vegada. Encara que sé que els únics qui ho podeu fer sou vosaltres. Bé, deixeu-me començar al principi.

Com he explicat en el vídeo, al novembre va fer 25 anys des de que vaig aterritzar a Catalunya, amb una maleta, una motxila, i una guitarra. Tenia 22 anys. Portava $800 a sobre, i tenia pensat quedar-m'hi un parell de mesos. Havia estudiat català a Califòrnia, havia asistit a l'Universitat Catalana d'Estiu l'any anterior, i tenia ganes d'entendre perquè la gent fa servir un idioma o un altre quan en té més d'un de què triar. Al final m'hi vaig quedar sis anys, i per molts d'ells, pensava que mai no marxaria. No sé el que és, però a Catalunya em trobo molt a gust.

Però la família tira molt i quan em van convidar a editar La Biblia… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies