❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Per molt que bufe el vent

El Forn de Barraca unió las luchas por la huerta, el territorio y la emergencia climática. Un documental sobre resistencia, raíces y futuro.

David Segarra

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
355
Aportaciones
11.170€
De 8.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Historias de lucha y huerta

Eduardo Galeano nos recuerda que estamos hechos de historias. Y de memoria. Por eso preparamos un documental sobre la lucha en defensa de la huerta. Es la historia del Forn de Barraca. Pero también la de la resistencia de Benimaclet y La Punta, de Alboraia y de todas las huertas. Es una reflexión y un grito de futuro.

Y lo queremos hacer contando la historia desde los protagonistas: agricultores, vecinos, activistas y resistentes. La memoria popular viva, para abrir el necesario debate sobre la emergencia climática, la sostenibilidad y el futuro de nuestra tierra. Este es el mayor desafío de nuestra generación. Y de las que vendrán.

Por mucho que sople el viento no se apagan las estrellas es un dicho popular valenciano. Que nos recuerda que, a pesar de todo, seguimos vivos y resistiendo. Con esta frase termina nuestro anterior documental: Sabios de la huerta.

Quienes somos

Per molt que bufe el vent está impulsado por el periodista y documentalista David Segarra. Director de Sabios de la huerta y La Mola es nuestra. Autor del libro Vivir, morir y nacer en Gaza, financiado con Verkami. Ha publicado artículos y fotografías en medios como Levante, El Temps, Ara, Directa, Salto, Jornada o Vilaweb. Fue uno de los fundadores del periódico L'Avanç en 1999, desde donde se hizo la crónica de las luchas por la huerta de La Punta y Benimaclet. El libro La batalla de la huerta incluye sus fotografías.

El equipo se completa con el cámara y director de arte Vicent Xanzà. Y con Daniel Magraner, cámara y logística. Más otros colaboradores en las áreas de sonido, edición y postproducción. Y como en todos nuestros documentales, la banda sonora será una obra original.

El proceso se hace en coordinación con los movimientos en defensa de la huerta y del territorio.

El colectivo Per l'horta y la editorial Sembra Llibres colaboran solidariamente aportando las recompensas, que son herramientas en la defensa del territorio. Y el diseñador Diego Mir cede sus creaciones y la tipografía Horta, que ya se han convertido en símbolo de la huerta.

https://perlhorta.info
https://sembrallibres.com
https://diegomir.es

Huerta, Forn de Barraca y Emergencia Climática

La huerta valenciana es un sistema agrícola milenario. Modelo de sostenibilidad, autosuficiencia y soberanía alimentaria. Ayuda a regular el clima y genera un anillo de biodiversidad, aireación y flujo del agua. El área metropolitana de Valencia es la única en el ámbito europeo que todavía dispone de un anillo agrícola periurbano. La Organización de las Naciones Unidas para la Alimentación y la Agricultura ha declarado el regadío histórico de la Huerta de Valencia como Sistema Importante del Patrimonio Agrícola Mundial.

Pero se encuentra gravemente amenazada. A lo largo del siglo XX la mitad de la huerta ha sido destruida. Los gobiernos han priorizado la expansión urbanística, turística e industrial, las infraestructuras masivas y la especulación inmobiliaria.

El Forn de Barraca era una alquería centenaria, situada entre la huerta de València y Alboraia. El estado decidió que había que ampliar la carretera V-21. Sin consultar a nadie, impusieron la destrucción de 64.000 metros cuadrados de la mejor huerta productiva. Y de sus alquerías.

Durante años los activistas habían defendido trazados alternativos a la carretera. Habían protestado, escrito artículos y diseñado propuestas. Pero el poder no les escuchó.

Hartos, se plantaron. Y durante días pararon las máquinas, generando un amplio apoyo y abriendo el debate sobre el modelo de sociedad que queremos. Como respuesta, el gobierno envió fuerzas de élite para desalojarlos de madrugada.

Esta es su historia. Pero también la de generaciones de agricultores, activistas y vecinos que aman la huerta. Y es también una reflexión sobre cómo encarar el futuro de nuestra sociedad cuando nos encontramos en Emergencia Climática.

Para saber más del Forn de Barraca

¿Como será el documental?

Queremos hacer un documental que dialogue con los veteranos luchadores de Per l'horta y con los nuevos activistas que ocuparon el Forn de Barraca. Pero que también hable con los agricultores y vecinos que habitan la huerta. Y por supuesto, con los expertos que señalan la relación entre el Cambio Climático, la Soberanía Alimentaria y la huerta. Sin olvidar denunciar las nuevas amenazas: ampliación de carreteras, vías férreas y planes urbanísticos.

Para ello disponemos de las grabaciones que el equipo hicimos desde el primer día hasta el último de la resistencia del Forn de Barraca. Contextualizado con imágenes aéreas que nos muestran toda la belleza y las heridas de la huerta. Para recordar las raíces de la lucha utilizaremos imágenes inéditas que grabamos hace 15 años en las luchas de La Punta y Benimaclet.

Mira los vídeos y documentales anteriores

¿A qué destinaremos vuestras aportaciones?

10% Gastos de producción. Transporte y dietas.

25% Equipo de Grabación. Cámaras. Sonido

40% Edición y montaje.

10% Colorización. Mezcla de sonido.

10% Banda sonora original.

5% Traducción y subtitulación.

Al presupuesto del documental hay que añadirle los gastos de envío de las recompensas, la producción de algunas de ellas, los impuestos y la comisión Verkami.

Si superamos los 8.000 euros necesarios para realizar el documental básico, a partir de ahí dedicaremos el 8% a apoyar el trabajo de Per l'horta y a la caja de resistencia del Forn de Barraca. Los activistas enfrentan un juicio y posibles multas.

Calendario previsto

Las recompensas se entregarán a principios de enero. La producción del documental se inicia en enero y termina en abril. Estrenándose en primavera.

+ Info

https://www.facebook.com/perlhorta
https://twitter.com/perlhorta
https://twitter.com/barracaforn
https://twitter.com/davidsegarra

Preguntas frecuentes

  • ¿Se hacen envíos al extranjero?

    Sí, pero habrá que sumarle 5 euros a Europa. Y 10 al resto del mundo.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

22 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • javijr

    javijr

    más de 3 años

    Enhorabuena! Quedó genial. Servirá para no olvidar.

  • Jose

    Jose

    más de 4 años

    Bon treball!!

  • selfotron

    selfotron

    más de 4 años

    Ánimo y adelante.

  • Lady Thais

    Lady Thais

    más de 4 años

    Moltes gràcies per fer-ho!

  • Ann Marie Korhonen Chamorro

    Ann Marie Korhonen Chamorro

    más de 4 años

    Defendamos La Huerta de Valencia!!!!

  • joacer

    joacer

    más de 4 años

    Força!!! Hi ha que defensar l'horta!!

  • Enri

    Enri

    más de 4 años

    Recupero la inversión inicial. Endavant, compes!

  • Liber

    Liber Dominguez Espi

    más de 4 años

    Força!!

  • Jota Montolivetanus

    Jota Montolivetanus

    más de 4 años

    Gràcies per no deixar de lluitar!

  • Jota Montolivetanus

    Jota Montolivetanus

    más de 4 años

    Gràcies per no deixar de lluitar!

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Ho hem aconseguit: Ara, a treballar!

Bon dia,

en primer lloc felicitar-vos i felicitar-nos: ho hem aconseguit! Podrem contar la història del Forn de Barraca i la lluita en defensa de l'horta. I ho podrem fer gràcies a la força col·lectiva. Gràcies, en primer lloc, al suport de Per l'horta, del col·lectiu del Forn de Barraca i de Sembra Llibres. Però també a l'espenta de milers i milers de persones que s'estimen la terra. Gràcies a vosaltres!

Finançar el documental amb micromecenatge és un treball dur. El procés total han sigut dos mesos a jornada quasi completa, entre el disseny, planificació i la campanya en si mateixa. Però ens atorga unes condicions extraordinàries: la independència per contar la història sense cap pressió. Només ens devem a vosaltres i a la terra.

LES RECOMPENSES

Ja estan en marxa les recompenses. Les borses i les banderoles ja estan fabricades. Els llibres també els tenim. Els imants i les postals estan fent-se ara. En quant les tinguem totes, començarem a enviar-les. Així que arribaran cap a finals de gener o principis de febrer.

Us enviarem un formulari que cal que ompliu amb l'adreça completa on voleu que siguen enviades. Per a qualsevol problema (canvi d'adreça, dades incompletes, etc.) comuniqueu-vos amb nosaltres i les resoldrem.

Aquesta mateixa setmana us enviarem uns enllaços per veure en línia els documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra. I també per poder descarregar-los.

Ací teniu un microavanç del to i l'estil del documental:

EL DOCUMENTAL

El mes de gener el dediquem a acabar el procés del Verkami. A partir de febrer iniciem el documental. Bé, la segona part. Ja que els dies de la resistència del Forn ja vam estar gravant: del primer a l'últim dia. I no només això: sinó que multitud d'artistes, activistes, periodistes i cineastes ens estan fent arribar les seues pròpies gravacions. A més hem recuperat vídeos de les lluites per les hortes de La Punta i Benimaclet que vam gravar fa uns vint anys. Amb tot això disposem ja de més de tres-centes gigues de material audiovisual.

PASSOS:

**1. Classificar i organitzar el material existent.

  1. Creació d'estructura i pre-guió.

  2. Disseny i planificació de producció.

  3. Selecció i realització d'entrevistes.

  4. Gravació de nou material.

  5. Edició i muntatge.

  6. Composició banda sonora.

  7. Correcció color i so. Efectes i disseny.

  8. Subtitulació.

  9. Estrena de la pel·lícula.**

Per fer-nos una idea, Savis de l'horta, que té una duració de 13 minuts, va suposar cinc mesos de feina a jornada completa. Per tant, la previsió és que a principis de l'estiu podrem tindre el documental. I és que la màgia, i la dificultat, del cinema documental és que té vida pròpia. És un art salvatge, en el qual les forces de la terra i la vida ens mouen i ens dirigeixen. Així treballem i així vivim.

Abraçades des de l'Horta,

David Segarra i l'equip de Per molt que bufe el vent.

4 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Jorge Ramón

    Jorge Ramón

    más de 4 años

    Bona vesprada David, i enhorabona! Si encara fora possible, vull estalviar-te les despeses d'enviament de les recompenses. Cóm ho puc fer?

  • abe

    abe

    más de 4 años

    Tinc fotos

  • alvaro

    alvaro

    más de 4 años

    En Verano se estrenará la película documental.

  • JC Ventura

    JC Ventura

    más de 4 años

    Enhorabona, i endavant!

#10 / Enllaç al documental + Agraiment als músics.

Salut,

incloc de nou l'enllaç del documental, per si algú encara no l'ha vist: Per molt que bufe el vent.

Podeu compartir-lo amb amistats i familiars, però encara no el difonem per xarxes. Ara l'enviem a festivals de cinema i a canals de televisió. Intentarem que la lluita de l'horta se conega a tot arreu.

També us escric per fer-vos partícips d'una de les moltíssimes i precioses interioritats de fer una pel·lícula: la relació amb els músics. Com hem explicat, el cinema és imatge, paraula i relat, però també té un plànol sonor i una banda musical crucials. Aquesta part és molt més que sentiments, estètica i ritme. La música és l'alé invisible que dóna vida a tota l'arquitectura del film. I tant és cert, que em vaig emocionar per primera vegada amb l'obra quan li vaig afegir la música. La música és sàvia, vent, terra i estel.

leer más

#09 / Accés al documental Per molt que bufe el vent

Exactament un any després de l'enderroc del Forn de Barraca el 27 de setembre del 2019, ací teniu el documental. Mireu-lo amb calma, apagueu el telèfon i poseu-vos auriculars per gaudir de l'experiència. Acompanyeu-nos en aquest viatge amb la resistència de l'horta.

Moltíssimes gràcies, mecenes. Sense tu aquest documental no hauria sigut possible.

Per molt que bufe el vent, no s'apaguen les estreles. Horta és vida. Horta és futur.

#08 / Dissabte 26: Estrena Per molt que bufe el vent

Bon dia!

Confirmem: Dissabte 26 a les 20,30h estrena al cinema terrasa Lumiére d'Alboraia.

Cal registrar-se ací.

Per l'aforament no patiu. És un cinema d'estiu a l'aire lliure amb capacitat per a 1.500 persones. Amb les mesures actuals entren 500. El formulari no envia correu de confirmació. Simplement quan s'ha arribat al total de persones, es tanca i deixa de funcionar.

Diumenge 27 a les 20,30h estrena en línia per als i les mecenes del Verkami. Enviarem l'enllaç per aquesta via.

A partir de la setmana entrant alliberarem el documental a les xarxes.

Teaser:

Tràiler:

#07 / Estrenem Per molt que bufe el vent!

Salutacions.

El pròxim 27 de setembre es complirà un any de l’enderrocament del Forn de Barraca. És per això que volem aprofitar per a convidar-vos, la vesprada prèvia, a l’estrena del documental “Per molt que bufe el vent”.

L'estrena serà el dissabte 26 a les 20.30h al Cinema Terrassa Lumière a Alboraia (Passeig d'Aragó, s/n, al costat de la benzinera).

Cal registrar-se ací per a assistir: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdP1O33WWwnr4vqY2ir81WIMWPs6cfsMC6O8UJ0WopHk9Hk5w/viewform

Per molt que bufe el vent ha sigut finançat per la ciutadania a través del micromecenatge. I ha comptat també amb el suport organitzatiu i econòmic de Per l'horta i Sembra Llibres.

El documental inclou imatges gravades entre els anys 2000 i 2020 per nombrosos activistes, periodistes i documentalistes. Hem hagut de fer una difícil selecció entre 888 gigues totals de material.

leer más

#06 / Acabat muntatge de Per molt que bufe el vent!

Abraçades a totes i tots! Per fi ho hem aconseguit! Finalment el documental tindrà una duració de quaranta minuts.

Ha costat sang i suor gestionar sis hores d'entrevistes i 888 gigabytes de material (Gravats entre el 2001 al 2020). Calia ordrenar-ho, donar-li sentit, emoció i síntesi.

Ara encara ens queda el procés de correcció de color i imatge, correcció i mescla de so, i composició de la banda sonora original. Així que com vam dir, i malgrat el confinament i l'estat d'alarma del seu moment, ho tindrem enllestit abans de que acabe l'estiu.

Reiterar que Per molt que bufe el vent és possible gràcies a l'esforç, el patiment i el treball de desenes i desenes de persones i col·lectius. Des del 2001 moltíssima gent hem estat gravant, lluitant i defensant l'horta. I el que més ens enorgulleix és que la crònica de les… leer más

#05 / Per molt que bufe el vent en quarantena però ben viu

Salut.

Espere que estigueu totes i tots bé. Com bé sabeu, vam anunciar que el documental sobre la defensa de l'horta i la resistència del Forn de Barraca estaria acabat a l'estiu. I així serà.

Quan va començar la pandèmia i el confinament ens trobàvem organitzant una quantitat massiva d'imatges. Calia ordenar i estructurar les hores i hores de lluita al Forn. Però també arxius i arxius de llauradors a l'horta. I els extraordinaris documents històrics recuperats de les lluites de La Punta i Benimaclet de principis del segle XXI. Ens quedava eixir a gravar les entrevistes i posar-nos a editar. Però clar, tot es va tallar amb la pandèmia.

Aleshores és quan es va donar el moment de contar una història que ningú estava contant. I vam iniciar a contrarellotge el projecte Renaixem sobre com l'horta ens alimenta en plena… leer más

#04 / Enviades les recompenses. A fer el documental!

Salutacions!

Us informem que ja hem enviat els centenars de paquetets amb les recompenses. En ells van les bosses de cotó ecològic i les banderoles de Per l'horta. Van en marxa també els dos llibres de Sembra Llibres. Així com les postals amb els dissenys de Diego Mir i els imants de ceràmica de Russafa. Potser ja us han arribat.

A qui no li arribe la recompensa en els pròxims dies (Perquè no ens va enviar l'adreça o per errada nostra) que ens escriga personalment. I li farem l'enviament.

Tornem a posar els enllaços per veure i descarregar Savis de l'horta i La Mola és nostra. Recordeu que les descàrregues caduquen en una setmana!

Veure des d'internet:
Savis de l'horta
La Mola és nostra

Descàrrega (Fins al 12 de febrer):
Savis de l'horta
La Mola és nostra

Dades econòmiques

Ingrés:

+ 11.170 Verkami

Despeses:

  • 856 Comissió Verkami

  • 2.909 IVA + IRPF

  • 254 Caixa Resistència Forn de Barraca

  • 261 Despeses Recompenses

  • 187 Sobres

  • 528 Enviaments

**Resultat final:

6.175 euros.**

leer más

#03 / Ja pots veure Savis de l'horta i La Mola és nostra

Salutacions.

La primera recompensa ja està ací. Dos enllaços per veure en línia els dos documentals. I dos més per descarregar-los al vostre ordinador.

Veure des d'internet:
Savis de l'horta
La Mola és nostra

Descàrrega (Fins al 25 de gener):
Savis de l'horta
La Mola és nostra

Les recompenses estan acabant-se de fer. En ser artesanals, s'havien de fer una per una en acabar el Verkami. Ja tenim les bosses de cotó ecològic i les banderoles de Per l'horta. I també els llibres de Sembra. En el taller estan en marxa ja les postals i els imants de ceràmica. En quant tinguem tot començarem a enviar-les.

Recordeu omplir els formularis amb l'adreça completa i el nom amb el qual voleu aparéixer als agraïments de Per molt que bufe el vent.

Abraçades. Ara comença lo bo!

#02 / Ho hem aconseguit: Ara, a treballar!

Bon dia,

en primer lloc felicitar-vos i felicitar-nos: ho hem aconseguit! Podrem contar la història del Forn de Barraca i la lluita en defensa de l'horta. I ho podrem fer gràcies a la força col·lectiva. Gràcies, en primer lloc, al suport de Per l'horta, del col·lectiu del Forn de Barraca i de Sembra Llibres. Però també a l'espenta de milers i milers de persones que s'estimen la terra. Gràcies a vosaltres!

Finançar el documental amb micromecenatge és un treball dur. El procés total han sigut dos mesos a jornada quasi completa, entre el disseny, planificació i la campanya en si mateixa. Però ens atorga unes condicions extraordinàries: la independència per contar la història sense cap pressió. Només ens devem a vosaltres i a la terra.

LES RECOMPENSES

Ja estan en marxa les recompenses. Les borses i les banderoles ja estan fabricades. Els… leer más

#01 / Arribem al 100% amb nous objectius: solidaritat i fortalesa

Molt bon dia! En primer lloc agrair-vos a totes i tots els mecenes la vostra participació. Ho hem aconseguit! Hem assolit el 100% de l'objectiu marcat.

Un poble sense memòria és un arbre sense arrels
Un poble sense memòria és un arbre sense arrels

AJUDEM ALS ACTIVISTES I FEM UN MILLOR DOCUMENTAL

Com van anunciar, en completar la primera fase començaríem a dedicar una part als companys i companyes que enfronten judici per protegir el Forn de Barraca. Perquè el documental és una eina per contribuir a conscienciar i a defensar l'horta.

Deia el cineasta xilé Patricio Guzmán que "Un país sense documentals és com una família sense àlbum de fotografies". Nosaltres volem ajudar a tindre memòria. Però una memòria viva i en peu.

Arribar a 10.000 euros serveix per a ajudar directament als lluitadors. I també a enfortir la pel·lícula. Com alguns sabreu, un curt documental… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies