Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap

La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 200-250 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides al cap. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula cap.

vpamies

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
184
Mecenas
4.650€
De 4.000€
Aporta al proyecto
Volver a todas las actualizaciones

#02 / Un exemple de dita tòpica del PenedèsParèmia:
A Capellades tots són lladres; a la Pobla, encara més; a Vilanova, cucales, i a Igualada, figueters - refr.

Explicació: Dita tòpica.

Localització: Es diu a Igualada

Nota: Qualificatius de quatre poblacions que geogràficament estan en rengle i anomenades per ordre de distància.

Nota: La imatge és de Josep Mayans, i pertany a na col·lecció de 6 postals a partir de dibuixos inèdits, en tinta xinesa sobre paper, i de mida 15 x 21 cm.

0 comentarios

iniciar sesión o Registrarse para comentar esta entrada.

#13 / Presentació a l'Institut d'Estudis Catalans el dimecres, 20 de juny, a les 19.00 h

Us convido a la presentació del libre, En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap que faré el dimecres, 20 de juny de 2012, a les 19.00 h, a la Sala Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (C. Del Carme, 47, 08001 Barcelona).

Obrirà l'acte Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, que donarà pas a les intervencions del Dr. Joan Veny, dialectòleg i membre de la Secció Filològica, Joan Vilaseca, director de l'Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt i autor del pròleg, Joan Sala, promotor de Verkami i a mi mateix, com a autor del llibre.

Trobareu més informació al meu blog personal, Raons que rimen, i us agrairia que, si penseu venir i teniu Facebook, us apunteu a l’esdeveniment que he creat per aquest acte, per tal de poder tenir una mica de control sobre l’aforament de l’acte.

Hi haurà piscolabis en acabar l’acte i algunes sorpreses que m’acompanyen en la majoria de presentacions que faig...

Hi sou tots convidats!

#12 / Ja s'han tramès la majoria de llibres dels mecenes

Durant la setmana passada vam acabar de distribuir els llibres aparaulats pels mecenes. Els de la ciutat de Barcelona es van lliurar en mà, al domicili i els de fora han sortit per servei de Correus.

En principi l'hauríeu de rebre com a molt tard durant aquesta setmana. Hi ha alguns llibres que me'ls he reservat per lliurar-los en mà. Coneguts, excompanys de feina, companys de la penya gastronòmica, gent que el recollirà en la presentació de Barcelona...

Aprofito un cop més per donar-vos les gràcies per confiar en aquest projecte i fer-lo possible amb la vostra generositat i aportacions. Espero que, ara que teniu el llibre a les mans, us sentiu recompensats i penseuque ha valgut la pena fer-ho.

En poc us passo informació "calenteta" de la presentació a Barcelona. Reserveu-vos la tarda del dimecres 20 de juny!

#11 / En cap cap cap: compromisos digitals enviats per correu electrònic a tots els mecenes

Benvolguts/udes mecenes.

Ja fa uns dies que tinc el segon llibre de l'Enciclopèdia paremiològica del cos humà, En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap, a casa i ara comença la tasca complexa i difícil de fer-vos arribar a tots el llibre dedicat i signat a casa al més aviat possible.

Serà impossible que això pugui ser abans de Sant Jordi. Tampoc va ser possible l'any passat amb el volum de l'ull. Penseu que la feina de distribució l'assumeixo també jo personalment amb l'ajut del meu germà gran (un puntal perquè aquests projectes a Verkami hagin pogut arribar a bon port. Gràcies Ferran).

Com l'any passat, els llibres dels qui sou més lluny us arribaran per correu postal. No tinc altra manera de fer-ho i no vull fer-vos esperar a la… leer más

#10 / Primera presentació: Vallromanes, dimarts 17 d'abril de 2012

Benvolguts/udes mecenes,

Us faig notícia del primer acte de presentació del llibre que tindrà lloc al Casal de Vallromanes el proper dimarts, 17 d'abril de 2012, a les 20.00 h, a la sala de conferències.

Hi intervindran Mariluz Muñoz, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vallromanes; Joan Sala, de Verkami,la plataforma a través de la qual he finançat el llibre, i Joan Vilaseca, director del CEIP Francesc Macià de Vilassar de Mar i autor del pròleg.

En finalitzar l'acte, els mecenes del projecte tindreu la primera oportunitat de rebre en mà el llibre finançat. Aviseu-me, que us el portaré ja dedicat.

He obert un esdeveniment a Facebook, perquè us hi pugueu apuntar i ens puguem comunicar.

Al meu blog personal hi ha penjat el cartell promocional de l'acte i alguna altra informació

Us hi espero!

#09 / Allò promès, sigui atès... però per fer-ho em calen unes quantes dades vostres, estimats mecenes!

Benvolguts/udes mecenes,

Us vull agrair un cop més la confiança que heu dipositat novament en mi i en un nou projecte paremiològic. Sense la vostra aportació no m'hagués estat possible publicar "En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap".

Finalment heu estat 184 mecenes i 251 llibres compromesos. Jo ja he posat fil a l'agulla i l'original ja és a la impremta perquè facin el llibre, un cop triada la coberta (aquest any serà sorpresa fins l'últim moment) i tancat el text definitiu del llibre.

Vaig tard, ja ho sé, però compto amb tenir el llibre a primers d'abril per poder-los dedicar i distribuir i que així els pugueu tenir abans de Sant Jordi el màxim de mecenes possibles.

Els primers punts de trobada seran a Vallromanes, per als més impacients:

  • Dimarts, 17 d'abril de 2012, presentació al Casal de Vallromanes, a les 20.00 h.
  • Dilluns, 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, signatura i venda de llibres a la Pl. de l'Església durant tot el dia.

leer más

#08 / Cronograma

Mecenes!

No he estat desaparegut aquests dies ni m'he fugat a cap paradís fiscal amb els diners recaptats... sinó que estic acabant de tancar l'original i fent els tràmits previs per poder portar l'original a impremta.

Ja tinc la coberta, gentilesa un cop més de Jordi Pallí, però aquest cop no hi haurà votació sinó que hi haurà sorpresa. La feina del Jordi, com sempre, és boníssima i mantindré en secret la coberta fins que ja no ho pugui amagar més!

Us faré arribar un correu a tots els mecenes des de Verkami demanant-vos les dades que necessito per fer efectives totes les recompenses i espero poder començar a signar i dedicar llibres a primers d'abril...

Ara sí que comença el compte enrere!

#07 / Objectiu assolit!

Un cop més, toca fer una curta aturada en el viatge per agrair, reflexionar i reconduir l'estratègia.

Primer els agraïments. No cap en aquest text tot el reguitzell d'agraïments que he de fer. Perquè coses com aquesta no es poden fer sol. Ni per capacitat ni per ideologia: les alegries s'han de compartir. En primer lloc, és clar, als mecenes que ho han tornat a fer possible. Sóc obert a tots els suggeriments que em vulgueu fer arribar per millorar i ajustar la posada en escena d'aquests projectes paremiològics del cos humà.

Agraïment també a tots els de casa, que pateixen en primera persona els desajustament que comporten l'execució i dinamització de cada un d'aquests projectes de Verkami.

Agraïment a tots els qui m'heu ajudat en la difusió de la iniciativa. El meu altaveu segur que no arribaria tan lluny com heu fet arribar el meu missatge.

El meu agraïment, un cop més a Verkamileer más

#06 / Objectiu assolit!

Un cop més, toca fer una curta aturada en el viatge per agrair, reflexionar i reconduir l'estratègia.

Primer els agraïments. No cap en aquest text tot el reguitzell d'agraïments que he de fer. Perquè coses com aquesta no es poden fer sol. Ni per capacitat ni per ideologia: les alegries s'han de compartir. En primer lloc, és clar, als mecenes que ho han tornat a fer possible. Sóc obert a tots els suggeriments que em vulgueu fer arribar per millorar i ajustar la posada en escena d'aquests projectes paremiològics del cos humà.

Agraïment també a tots els de casa, que pateixen en primera persona els desajustament que comporten l'execució i dinamització de cada un d'aquests projectes de Verkami.

Agraïment a tots els qui m'heu ajudat en la difusió de la iniciativa. El meu altaveu segur que no arribaria tan lluny com heu fet arribar el meu missatge.

El meu agraïment, un cop més a Verkamileer más

#05 / Màrius Serra, a El Punt Avui, parla del projecte del cap

Intel·ligent article, com no podia ser d'una altra manera, de Màrius Serra al suplement de Cultura de El Punt Avui, dijous, 23 de febrer de 2012, de suport a la iniciativa d'autopublicar el llibre En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap a Verkami.

Us deixo l'enllaç a l'article en línia al diari i he escanejat (espero que amb prou qualitat el text del diari en paper.

Cliqueu en la imatge per veure-la més gran

En Màrius clou l'article dient: "a l'espera que baixi anatomia avall, cap al cor i més enllà". Ja us puc avançar que després del cap i les mans, farem parades tècniques cos avall abans d'arribar als peus, que us deixaran amb la boca oberta.

#04 / Passat l'equador... toca fer balanç

Passat l'equador del temps disponible a Verkami per aconseguir el finançament per al projecte d'autopublicació d'un recull de dites i refranys sobre el cap, toca fer una mica de balanç de la situació i de tot plegat.

Abans que res vull agrair els 127 mecenes que ja han apostat per aquest projecte, fent possible que ja tingui finançat una mica més del 80% del total necessari.

D'aquests 127 mecenes, tres de cada cinc repeteixen, perquè ja van participar en el projecte de l'ull. I això els ho agraeixo molt, perquè són ells, sobretot, els qui poden valorar la qualitat i seriositat del projecte emprès l'any passat. Per a mi, aquesta renovació de confiança m'il·lusiona a seguir defensant i treballant en el meu projecte.

I també només tinc paraules d'agraïment per als nous mecenes que han arribat d'arreu, recomanats per vosaltres, captivats amb els missatges enviats al Twitter, al Facebook, a través dels mitjans de comunicació.

leer más

#03 / Ressò del projecte a la premsa

Sempre he tingut el bon costum i la cura de fer una nota de premsa per fer arribar als mitjans de comunicació sobre les activitats més rellevants del meu quefer paremiològic.

Després, cadascú decideix si allò que li envio és "noticiable" o se'n pot fer un article o una entrevista.

De resultes d'aquesta pràctica, aquesta setmana és un no parar d'entrevistes radiofòniques i de mitjans de comunicació en paper i digitals que es fan ressò de la campanya del segon llibre a Verkami.

Us aniré penjant aquests escrits, que ajuden a conformar la meva identitat digital.

En primer lloc, un article d'AraVallès.cat, "Un veí de Vallromanes busca finançament pel seu segon llibre de refranys", aparegut el passat dilluns, 6 de febrer.


I una notícia gairebé a tota plana de El 9 Nou del Vallès Oriental d'aquest dilluns, també, "Víctor Pàmies recull 1.500 refranys i dites sobre el cap en un nou llibreleer más

#02 / Un exemple de dita tòpica del PenedèsParèmia:
A Capellades tots són lladres; a la Pobla, encara més; a Vilanova, cucales, i a Igualada, figueters - refr.

Explicació: Dita tòpica.

Localització: Es diu a Igualada

Nota: Qualificatius de quatre poblacions que geogràficament estan en rengle i anomenades per ordre de distància.

Nota: La imatge és de Josep Mayans, i pertany a na col·lecció de 6 postals a partir de dibuixos inèdits, en tinta xinesa sobre paper, i de mida 15 x 21 cm.

#01 / A cabal

A cabal - Per un tot sol - loc. adv.
Lloc: recollida, segons diu el DCVB, a Prats de Lluçanès.
Nota: Amb un exemple, també tret del DCVB,  en veurem més clar el seu ús: Els porcs a mitges; l'altre bestiar, a cabal: dels porcs, la meitat pel masover i l'altra per l'amo; l'altre bestiar, tot pel masover.  És una expressió força antiga. Coromines (1980) diu que ja surt al s. XIV.

Aquesta és la primera entrada del diccionari. En dies successius anirem fent altres petits tastos.
5€
1 mecenas

Tramesa punt de llibre en PDF del llibre.

10€
3 mecenas

Tramesa punt de llibre en PDF i llibret digital PDF (doc en PDF amb portada + Introducció + primeres 50 dites)

20€
136 mecenas

Lliurament en mà d'un llibre dedicat + Punt de llibre + Llibret digital PDF

35€
27 mecenas

Lliurament en mà d'un llibre dedicat + Lliurament en mà d'un llibre dedicat del primer volum, Amb cara i ulls + Punt de llibre + Llibret digital PDF

50€
15 mecenas

Lliurament en mà de tres llibres dedicats (a triar entre primer i segon volum de la col·lecció) + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

100€
2 mecenas

Lliurament en mà de vuit llibres dedicats (a triar entre primer i segon volum de la col·lecció) + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

1.000€
Quedan 12 (de 12)

Lot de 75 llibres + Presentació del llibre d'una hora (i precs i preguntes) en qualsevol territori dels Països Catalans (dietes a part si he de fer nit a fora). El mecenes s'encarrega del local, la difusió i els mitjans audiovisuals de l'acte.

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.