❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap

La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 200-250 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides al cap. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula cap.

vpamies

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
184
Aportaciones
4.650€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 200-250 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides al cap. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula "cap"!

La meva intenció és mostrar-les en format de diccionari i aportar informació relativa al significat, equivalents idiomàtics, sinònims i altres curiositats de cadascuna d'aquestes expressions.

L'AUTOR

Sóc un lingüista barceloní que fa vora quinze anys que visc a Vallromanes (Vallès Oriental) i que m'he especialitzat en la paremiologia, la ciència que estudia els refranys.

Tinc un perfil molt actiu i present a la xarxa i podeu trobar la majoria de continguts que comparteixo en format de blogs a partir de l'adreça refranys.com.

Porto més de quinze anys dedicats a l'estudi i recollida de refranys i frases fetes i des de fa uns 3 anys que m'he decidit a divulgar-ho i compartir-ho a través d'Internet, amb l'obertura d'un portal sobre paremiologia catalana i un seguit de blogs especialitzats i diversificats.

Molts lectors i seguidors em demanen si tinc algun llibre publicat, perquè no és el mateix poder-ho consultar per pantalla que tenir un llibre.

EL LLIBRE

Des de l'any 1997 tinc elaborats uns vocabularis sobre parèmies de diferents parts del cos humà, en format diccionari, i penso que és un material prou interessant per iniciar la meva aventura editorial.

El del cap, que presento aquí com a projecte, per exemple, és un recull de vora 1.500 dites.

QUÈ NECESSITO

He avaluat l'execució del projecte en 4.000 euros. D'aquí han de sortir les despeses de la confecció i edició del llibre, la distribució, i les comissions i taxes per dur el projecte a bon port (IVA, dipòsit legal, ISBN, les comissions de Verkami i de l'entitat bancària que fa de mitjancera dels pagaments, etc.).

La idea és trobar 200 persones que vulguin rebre un llibre d'unes 200-250 pàgines en mà (a casa, dedicat per mi, amb els ports pagats o en mà en algun dels actes públics de promoció del llibre que es faran un cop editat), per 20 euros.

Intento ajustar molt la despesa real inevitable pequè el projecte resulti fàcilment viable. En fer un tiratge més gran (entre 500 i 1.000 llibres, el mínim recomanable) em permet poder jugar amb ofertes de padrinatge per rebre 2, 3 o més llibres a un preu més ajustat. La resta de llibres que em quedessin serien el meu possible guany en aquest projecte.

COM PROMOURE LA INICIATIVA?

Tot aquest projecte serà promogut a través de les xarxes socials i la Internet 2.0 actual: el públic potencial arribarà a través dels seguidors dels meus blogs (més de 230 en el blog personal Raons que rimen, en aquests moments), dels subscriptors RSS del blog (uns 425 més en aquest moments, que reben l'actualització de qualsevol entrada del meu blog), la pàgina de paremiologia que tinc al Facebook (amb més de 880 seguidors) i el meu perfil personal (amb 650 amics), missatges curts al Twitter (amb prop de 800 seguidors), els meus contactes de networking, i els seguidors i persones interessades en el meu projecte del Top ten dels refranys catalans, un estudi sobre l'actualitat i vitalitat dels refranys a l'actualitat, determinat a través de 1.200 enquestes fetes a través d'Internet.

ENCICLOPÈDIA PAREMIOLÒGICA DEL COS HUMÀ

Aquest ha de ser el segon volum d'una col·lecció més completa, amb la qual vull descriure el cos humà a través de les dites i els refranys. El primer volum, Amb cara i ulls. Dites i refranys sobre l'ull ha estat el primer llibre en català publicat a través de crowdfunding des d'aquest mateix portal.

Comença el compte enrere!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • vpamies

    vpamies
    Autor/a

    casi 12 años

    Mira que us vaig donar la tabarra durant 40 dies! Sí, ja t'ho he enviat per correu, Mariona.

    Gràcies, mecenes!

  • Mariona Lorente

    Mariona Lorente

    casi 12 años

    Jo també he arribat tard! En vull un exemplar, et poso els diners en un numero de compte, com diuen més amunt?

    Petonarros campió!

  • vpamies

    vpamies
    Autor/a

    12 años

    Uardo, amb el projecte garantit, no hi ha cap problema amb poder distribuir més llibres. Envia'm un correu a [email protected] i t'indicaré com ho podem fer.

  • Uardo

    Uardo

    12 años

    Bon dia.

    Me n'he assabentat quan el termini ja està tancat, i aconseguit (enhorabona!). Vull rebre'n un exemplar del llibre, el projecte em pareix molt interessant, i havia pensat col·laborar-hi amb 20 euros.

    Podríeu dir-me com ho puc fer?

    Salut.

  • vpamies

    vpamies
    Autor/a

    12 años

    Amb núm. de compte no es pot fer a través de Verkami, que només admet targeta de crèdit.

    Si encara som a temps, pots fer-me una transferència i jo et donaria d'alta a Verkami, amb el teu correu i faria jo la transacció bancària.

    Escriu-me a [email protected] i t'indico on fer la transferència.

    Gràcies, Maria!

  • Maria

    Maria

    12 años

    Jo participaria amb un Nº de compta amb 10E i ho copio a la meva pàgina del facebook.

  • vpamies

    vpamies
    Autor/a

    12 años

    Joana, no hi ha cap problema. Escriu-me a [email protected] i mirem de solucionar-ho.

  • Joana

    Joana

    12 años

    Jo vull participar al proyecte aportant 20€, peró no vuldria apuntar me a cap lloc, només vull coneixer el nº del compte de Caixa Catalunya.(si hi ha cap falta corregir, si us plau)

  • vpamies

    vpamies
    Autor/a

    12 años

    La intenció és tancar l'original durant els 40 dies de projecte a Verkami i quan tingui aprovat el projecte dur-lo ja a impremta.

    Un cop a impremta, em triguen vora un mes a tenir-ho. Amb això, ens anem cap a finals de març.

    Jo espero poder-lo lliurar abans de Sant Jordi, com vaig fer amb el de l'Ull.

    Si t'interessa el llibre, entra en el projecte i a mà dreta tens detallades les recompenses. Tria la que t'interessa i segueix les passes clares que dóna Verkami. No has de tenir cap problema!

  • Montse

    Montse

    12 años

    Per quan l'edició del llibre? jo estaria interessada en rebre 2 o 3 exemplars. Com s'ha de fer?

#13 / Presentació a l'Institut d'Estudis Catalans el dimecres, 20 de juny, a les 19.00 h

Us convido a la presentació del libre, En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap que faré el dimecres, 20 de juny de 2012, a les 19.00 h, a la Sala Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (C. Del Carme, 47, 08001 Barcelona).

Obrirà l'acte Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, que donarà pas a les intervencions del Dr. Joan Veny, dialectòleg i membre de la Secció Filològica, Joan Vilaseca, director de l'Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt i autor del pròleg, Joan Sala, promotor de Verkami i a mi mateix, com a autor del llibre.

Trobareu més informació al meu blog personal, Raons que rimen, i us agrairia que, si penseu venir i teniu Facebook, us apunteu a l’esdeveniment que he creat per aquest acte, per tal de poder tenir una mica de control sobre l’aforament de l’acte.

Hi haurà piscolabis en acabar l’acte i algunes sorpreses que m’acompanyen en la majoria de presentacions que faig...

Hi sou tots convidats!

#12 / Ja s'han tramès la majoria de llibres dels mecenes

Durant la setmana passada vam acabar de distribuir els llibres aparaulats pels mecenes. Els de la ciutat de Barcelona es van lliurar en mà, al domicili i els de fora han sortit per servei de Correus.

En principi l'hauríeu de rebre com a molt tard durant aquesta setmana. Hi ha alguns llibres que me'ls he reservat per lliurar-los en mà. Coneguts, excompanys de feina, companys de la penya gastronòmica, gent que el recollirà en la presentació de Barcelona...

Aprofito un cop més per donar-vos les gràcies per confiar en aquest projecte i fer-lo possible amb la vostra generositat i aportacions. Espero que, ara que teniu el llibre a les mans, us sentiu recompensats i penseuque ha valgut la pena fer-ho.

En poc us passo informació "calenteta" de la presentació a Barcelona. Reserveu-vos la tarda del dimecres 20 de juny!

#11 / En cap cap cap: compromisos digitals enviats per correu electrònic a tots els mecenes

Benvolguts/udes mecenes.

Ja fa uns dies que tinc el segon llibre de l'Enciclopèdia paremiològica del cos humà, En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap, a casa i ara comença la tasca complexa i difícil de fer-vos arribar a tots el llibre dedicat i signat a casa al més aviat possible.

Serà impossible que això pugui ser abans de Sant Jordi. Tampoc va ser possible l'any passat amb el volum de l'ull. Penseu que la feina de distribució l'assumeixo també jo personalment amb l'ajut del meu germà gran (un puntal perquè aquests projectes a Verkami hagin pogut arribar a bon port. Gràcies Ferran).

Com l'any passat, els llibres dels qui sou més lluny us arribaran per correu postal. No tinc altra manera de fer-ho i no vull fer-vos esperar a la… leer más

#10 / Primera presentació: Vallromanes, dimarts 17 d'abril de 2012

Benvolguts/udes mecenes,

Us faig notícia del primer acte de presentació del llibre que tindrà lloc al Casal de Vallromanes el proper dimarts, 17 d'abril de 2012, a les 20.00 h, a la sala de conferències.

Hi intervindran Mariluz Muñoz, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vallromanes; Joan Sala, de Verkami,la plataforma a través de la qual he finançat el llibre, i Joan Vilaseca, director del CEIP Francesc Macià de Vilassar de Mar i autor del pròleg.

En finalitzar l'acte, els mecenes del projecte tindreu la primera oportunitat de rebre en mà el llibre finançat. Aviseu-me, que us el portaré ja dedicat.

He obert un esdeveniment a Facebook, perquè us hi pugueu apuntar i ens puguem comunicar.

Al meu blog personal hi ha penjat el cartell promocional de l'acte i alguna altra informació

Us hi espero!

#09 / Allò promès, sigui atès... però per fer-ho em calen unes quantes dades vostres, estimats mecenes!

Benvolguts/udes mecenes,

Us vull agrair un cop més la confiança que heu dipositat novament en mi i en un nou projecte paremiològic. Sense la vostra aportació no m'hagués estat possible publicar "En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap".

Finalment heu estat 184 mecenes i 251 llibres compromesos. Jo ja he posat fil a l'agulla i l'original ja és a la impremta perquè facin el llibre, un cop triada la coberta (aquest any serà sorpresa fins l'últim moment) i tancat el text definitiu del llibre.

Vaig tard, ja ho sé, però compto amb tenir el llibre a primers d'abril per poder-los dedicar i distribuir i que així els pugueu tenir abans de Sant Jordi el màxim de mecenes possibles.

Els primers punts de trobada seran a Vallromanes, per als més impacients:

  • Dimarts, 17 d'abril de 2012, presentació al Casal de Vallromanes, a les 20.00 h.

  • Dilluns, 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, signatura i venda de llibres a la Pl. de l'Església durant tot el dia.

leer más

#08 / Cronograma

Mecenes!

No he estat desaparegut aquests dies ni m'he fugat a cap paradís fiscal amb els diners recaptats... sinó que estic acabant de tancar l'original i fent els tràmits previs per poder portar l'original a impremta.

Ja tinc la coberta, gentilesa un cop més de Jordi Pallí, però aquest cop no hi haurà votació sinó que hi haurà sorpresa. La feina del Jordi, com sempre, és boníssima i mantindré en secret la coberta fins que ja no ho pugui amagar més!

Us faré arribar un correu a tots els mecenes des de Verkami demanant-vos les dades que necessito per fer efectives totes les recompenses i espero poder començar a signar i dedicar llibres a primers d'abril...

Ara sí que comença el compte enrere!

#07 / Objectiu assolit!

Un cop més, toca fer una curta aturada en el viatge per agrair, reflexionar i reconduir l'estratègia.

Primer els agraïments. No cap en aquest text tot el reguitzell d'agraïments que he de fer. Perquè coses com aquesta no es poden fer sol. Ni per capacitat ni per ideologia: les alegries s'han de compartir. En primer lloc, és clar, als mecenes que ho han tornat a fer possible. Sóc obert a tots els suggeriments que em vulgueu fer arribar per millorar i ajustar la posada en escena d'aquests projectes paremiològics del cos humà.

Agraïment també a tots els de casa, que pateixen en primera persona els desajustament que comporten l'execució i dinamització de cada un d'aquests projectes de Verkami.

Agraïment a tots els qui m'heu ajudat en la difusió de la iniciativa. El meu altaveu segur que no arribaria tan lluny com heu fet arribar el meu missatge.

El meu agraïment, un cop més a Verkamileer más

#06 / Objectiu assolit!

Un cop més, toca fer una curta aturada en el viatge per agrair, reflexionar i reconduir l'estratègia.

Primer els agraïments. No cap en aquest text tot el reguitzell d'agraïments que he de fer. Perquè coses com aquesta no es poden fer sol. Ni per capacitat ni per ideologia: les alegries s'han de compartir. En primer lloc, és clar, als mecenes que ho han tornat a fer possible. Sóc obert a tots els suggeriments que em vulgueu fer arribar per millorar i ajustar la posada en escena d'aquests projectes paremiològics del cos humà.

Agraïment també a tots els de casa, que pateixen en primera persona els desajustament que comporten l'execució i dinamització de cada un d'aquests projectes de Verkami.

Agraïment a tots els qui m'heu ajudat en la difusió de la iniciativa. El meu altaveu segur que no arribaria tan lluny com heu fet arribar el meu missatge.

El meu agraïment, un cop més a Verkamileer más

#05 / Màrius Serra, a El Punt Avui, parla del projecte del cap

Intel·ligent article, com no podia ser d'una altra manera, de Màrius Serra al suplement de Cultura de El Punt Avui, dijous, 23 de febrer de 2012, de suport a la iniciativa d'autopublicar el llibre En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap a Verkami.

Us deixo l'enllaç a l'article en línia al diari i he escanejat (espero que amb prou qualitat el text del diari en paper.

Cliqueu en la imatge per veure-la més gran

En Màrius clou l'article dient: "a l'espera que baixi anatomia avall, cap al cor i més enllà". Ja us puc avançar que després del cap i les mans, farem parades tècniques cos avall abans d'arribar als peus, que us deixaran amb la boca oberta.

#04 / Passat l'equador... toca fer balanç

Passat l'equador del temps disponible a Verkami per aconseguir el finançament per al projecte d'autopublicació d'un recull de dites i refranys sobre el cap, toca fer una mica de balanç de la situació i de tot plegat.

Abans que res vull agrair els 127 mecenes que ja han apostat per aquest projecte, fent possible que ja tingui finançat una mica més del 80% del total necessari.

D'aquests 127 mecenes, tres de cada cinc repeteixen, perquè ja van participar en el projecte de l'ull. I això els ho agraeixo molt, perquè són ells, sobretot, els qui poden valorar la qualitat i seriositat del projecte emprès l'any passat. Per a mi, aquesta renovació de confiança m'il·lusiona a seguir defensant i treballant en el meu projecte.

I també només tinc paraules d'agraïment per als nous mecenes que han arribat d'arreu, recomanats per vosaltres, captivats amb els missatges enviats al Twitter, al Facebook, a través dels mitjans de comunicació.

leer más

#03 / Ressò del projecte a la premsa

Sempre he tingut el bon costum i la cura de fer una nota de premsa per fer arribar als mitjans de comunicació sobre les activitats més rellevants del meu quefer paremiològic.

Després, cadascú decideix si allò que li envio és "noticiable" o se'n pot fer un article o una entrevista.

De resultes d'aquesta pràctica, aquesta setmana és un no parar d'entrevistes radiofòniques i de mitjans de comunicació en paper i digitals que es fan ressò de la campanya del segon llibre a Verkami.

Us aniré penjant aquests escrits, que ajuden a conformar la meva identitat digital.

En primer lloc, un article d'AraVallès.cat, "Un veí de Vallromanes busca finançament pel seu segon llibre de refranys", aparegut el passat dilluns, 6 de febrer.


I una notícia gairebé a tota plana de El 9 Nou del Vallès Oriental d'aquest dilluns, també, "Víctor Pàmies recull 1.500 refranys i dites sobre el cap en un nou llibreleer más

#02 / Un exemple de dita tòpica del Penedès



Parèmia:
A Capellades tots són lladres; a la Pobla, encara més; a Vilanova, cucales, i a Igualada, figueters - refr.

Explicació: Dita tòpica.

Localització: Es diu a Igualada

Nota: Qualificatius de quatre poblacions que geogràficament estan en rengle i anomenades per ordre de distància.

Nota: La imatge és de Josep Mayans, i pertany a na col·lecció de 6 postals a partir de dibuixos inèdits, en tinta xinesa sobre paper, i de mida 15 x 21 cm.

#01 / A cabal

A cabal - Per un tot sol - loc. adv.
Lloc: recollida, segons diu el DCVB, a Prats de Lluçanès.
Nota: Amb un exemple, també tret del DCVB,  en veurem més clar el seu ús: Els porcs a mitges; l'altre bestiar, a cabal: dels porcs, la meitat pel masover i l'altra per l'amo; l'altre bestiar, tot pel masover.  És una expressió força antiga. Coromines (1980) diu que ja surt al s. XIV.

Aquesta és la primera entrada del diccionari. En dies successius anirem fent altres petits tastos.
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies