2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 200-250 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides al cap. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula "cap"!

La meva intenció és mostrar-les en format de diccionari i aportar informació relativa al significat, equivalents idiomàtics, sinònims i altres curiositats de cadascuna d'aquestes expressions.

L'AUTOR
Sóc un lingüista barceloní que fa vora quinze anys que visc a Vallromanes (Vallès Oriental) i que m'he especialitzat en la paremiologia, la ciència que estudia els refranys.

Tinc un perfil molt actiu i present a la xarxa i podeu trobar la majoria de continguts que comparteixo en format de blogs a partir de l'adreça refranys.com.

Porto més de quinze anys dedicats a l'estudi i recollida de refranys i frases fetes i des de fa uns 3 anys que m'he decidit a divulgar-ho i compartir-ho a través d'Internet, amb l'obertura d'un portal sobre paremiologia catalana i un seguit de blogs especialitzats i diversificats.

Molts lectors i seguidors em demanen si tinc algun llibre publicat, perquè no és el mateix poder-ho consultar per pantalla que tenir un llibre.

EL LLIBRE
Des de l'any 1997 tinc elaborats uns vocabularis sobre parèmies de diferents parts del cos humà, en format diccionari, i penso que és un material prou interessant per iniciar la meva aventura editorial.

El del cap, que presento aquí com a projecte, per exemple, és un recull de vora 1.500 dites.

QUÈ NECESSITO
He avaluat l'execució del projecte en 4.000 euros. D'aquí han de sortir les despeses de la confecció i edició del llibre, la distribució, i les comissions i taxes per dur el projecte a bon port (IVA, dipòsit legal, ISBN, les comissions de Verkami i de l'entitat bancària que fa de mitjancera dels pagaments, etc.).

La idea és trobar 200 persones que vulguin rebre un llibre d'unes 200-250 pàgines en mà (a casa, dedicat per mi, amb els ports pagats o en mà en algun dels actes públics de promoció del llibre que es faran un cop editat), per 20 euros.

Intento ajustar molt la despesa real inevitable pequè el projecte resulti fàcilment viable. En fer un tiratge més gran (entre 500 i 1.000 llibres, el mínim recomanable) em permet poder jugar amb ofertes de padrinatge per rebre 2, 3 o més llibres a un preu més ajustat. La resta de llibres que em quedessin serien el meu possible guany en aquest projecte.

COM PROMOURE LA INICIATIVA?
Tot aquest projecte serà promogut a través de les xarxes socials i la Internet 2.0 actual: el públic potencial arribarà a través dels seguidors dels meus blogs (més de 230 en el blog personal Raons que rimen, en aquests moments), dels subscriptors RSS del blog (uns 425 més en aquest moments, que reben l'actualització de qualsevol entrada del meu blog), la pàgina de paremiologia que tinc al Facebook (amb més de 880 seguidors) i el meu perfil personal (amb 650 amics), missatges curts al Twitter (amb prop de 800 seguidors), els meus contactes de networking, i els seguidors i persones interessades en el meu projecte del Top ten dels refranys catalans, un estudi sobre l'actualitat i vitalitat dels refranys a l'actualitat, determinat a través de 1.200 enquestes fetes a través d'Internet.

ENCICLOPÈDIA PAREMIOLÒGICA DEL COS HUMÀ
Aquest ha de ser el segon volum d'una col·lecció més completa, amb la qual vull descriure el cos humà a través de les dites i els refranys. El primer volum, Amb cara i ulls. Dites i refranys sobre l'ull ha estat el primer llibre en català publicat a través de crowdfunding des d'aquest mateix portal.

Comença el compte enrere!

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(5)

 • Jo també he arribat tard! En vull un exemplar, et poso els diners en un numero de compte, com diuen més amunt? Petonarros campió!

  hecha por Mariona Lorente

  Mira que us vaig donar la tabarra durant 40 dies! Sí, ja t'ho he enviat per correu, Mariona.

  Gràcies, mecenes!

 • Bon dia. Me n'he assabentat quan el termini ja està tancat, i aconseguit (enhorabona!). Vull rebre'n un exemplar del llibre, el projecte em pareix molt interessant, i havia pensat col·laborar-hi amb 20 euros. Podríeu dir-me com ho puc fer? Salut.

  hecha por Uardo

  Uardo, amb el projecte garantit, no hi ha cap problema amb poder distribuir més llibres. Envia'm un correu a vpamies@gmail.com i t'indicaré com ho podem fer.

 • Jo participaria amb un Nº de compta amb 10E i ho copio a la meva pàgina del facebook.

  hecha por Maria

  Amb núm. de compte no es pot fer a través de Verkami, que només admet targeta de crèdit.

  Si encara som a temps, pots fer-me una transferència i jo et donaria d'alta a Verkami, amb el teu correu i faria jo la transacció bancària.

  Escriu-me a vpamies@gmail.com i t'indico on fer la transferència.

  Gràcies, Maria!

 • Jo vull participar al proyecte aportant 20€, peró no vuldria apuntar me a cap lloc, només vull coneixer el nº del compte de Caixa Catalunya.(si hi ha cap falta corregir, si us plau)

  hecha por Joana

  Joana, no hi ha cap problema. Escriu-me a vpamies@gmail.com i mirem de solucionar-ho.

 • Per quan l'edició del llibre? jo estaria interessada en rebre 2 o 3 exemplars. Com s'ha de fer?

  hecha por Montse

  La intenció és tancar l'original durant els 40 dies de projecte a Verkami i quan tingui aprovat el projecte dur-lo ja a impremta.

  Un cop a impremta, em triguen vora un mes a tenir-ho. Amb això, ens anem cap a finals de març.

  Jo espero poder-lo lliurar abans de Sant Jordi, com vaig fer amb el de l'Ull.

  Si t'interessa el llibre, entra en el projecte i a mà dreta tens detallades les recompenses. Tria la que t'interessa i segueix les passes clares que dóna Verkami. No has de tenir cap problema!

Si quieres saber más pregúntale al autor

En cap cap cap. Diccionari de dites i refranys sobre el cap

Conseguidos4.650€
de4.000€
100% conseguidos Conseguido!
La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 200-250 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides al cap. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula cap.
Creado en: Vallromanes

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 3 de Marzo de 2012.

 
 • Aportando 5€
  1 Mecenas

  Tramesa punt de llibre en PDF del llibre.

 • Aportando 10€
  3 Mecenas

  Tramesa punt de llibre en PDF i llibret digital PDF (doc en PDF amb portada + Introducció + primeres 50 dites)

 • Aportando 20€
  136 Mecenas

  Lliurament en mà d'un llibre dedicat + Punt de llibre + Llibret digital PDF

 • Aportando 35€
  27 Mecenas

  Lliurament en mà d'un llibre dedicat + Lliurament en mà d'un llibre dedicat del primer volum, Amb cara i ulls + Punt de llibre + Llibret digital PDF

 • Aportando 50€
  15 Mecenas

  Lliurament en mà de tres llibres dedicats (a triar entre primer i segon volum de la col·lecció) + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

 • Aportando 100€
  2 Mecenas

  Lliurament en mà de vuit llibres dedicats (a triar entre primer i segon volum de la col·lecció) + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

 • Aportando 1.000€
  QUEDAN 12 RECOMPENSAS (DE 12)

  Lot de 75 llibres + Presentació del llibre d'una hora (i precs i preguntes) en qualsevol territori dels Països Catalans (dietes a part si he de fer nit a fora). El mecenes s'encarrega del local, la difusió i els mitjans audiovisuals de l'acte.

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 3 de Marzo de 2012.

 

Autor/a del proyecto

Foto de vpamies
vpamies
Sóc un lingüista barceloní, especialitzat en paremiologia, la ciència que estudia els refranys, que visc a Vallromanes (Vallès Oriental) des de fa més de 15 anys i sóc el responsable de divulgar i mantenir un grapat d... Leer más
vpamies tiene 1 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://dites.cat