❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània

'Pensar en vers' vol contribuir a la difusió de la cançó improvisada a la Mediterrània i especialment a casa nostra: cant d'estil, glosa, jota, corrandes i cançons de pandero. Un recorregut per un paisatge cultural divers formalment i amb una sorprenent unitat que subjau en el fons

Revista Caramella

Un proyecto de

0
segundos
207
Aportaciones
5.020€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània és el segon títol de la col·lecció Llibres de Caramella, una sèrie de monografies de cultura popular que edita periòdicament la revista Caramella. Obrir el projecte de micromecenatge ens ha d'ajudar a fer viable l'edició del llibre + cd i a donar a conèixer el projecte Caramella en el seu conjunt.

Gràcies! Hem assolit l’objectiu inicial de Pensar en vers.

En només 9 dies hem assolit l’objectiu que havíem proposat. I ho hem fet gràcies a les aportacions d’una vuintantena de mecenes que han cregut en la proposta, que s’han sentit atrets per la idea i que han apostat per Caramella. El millor regal per a 15 anys de feina. Gràcies!

Plantegem nous objectius. Ara, 1.500€ més. Seguim!

Tenim 30 dies per davant per millorar la proposta i eixamplar la base de suport per als Llibres de Caramella i per al projecte en el seu conjunt. Per això, us proposem de seguir fent aportacions per permetre el finançament complet del llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània.

I si superem aquest nou repte, què farem?

Si en aquests 30 dies que queden per tancar el projecte a Verkami, assolim el nou objectiu i el superem... imaginarem nous objectius per seguir fent créixer Caramella (web, revista, presentacions...).

Les recompenses, les millors ofertes per conèixer Caramella.

Amb aquest micromecenatge hem volgut assolir dos objectius fonamentals. Per una banda, publicar el segon volum dels Llibres de Caramella. Per una altra, posar a l’abast d’un ampli ventall de persones i col·lectius el projecte global de Caramella. Per això, les recompenses que hem plantejat es fonamenten en la feina feta en aquests 15 anys. Així, amb l’aportació més petita, 15€, tindreu el llibre+CD Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània al preu més barat possible. Amb la majoria de les recompenses us convertireu, a més, durant un any, en subscriptors de la revista, que rebreu gratuïtament a casa vostra. I amb l’aportació més gran, de 60€, tindreu un regal esplèndid, amb els dos llibres editats, la subscripció a la revista per un any, i els 29 números editats fins ara, que tenen un valor que triplica aquest preu. Una proposta ideal per a entitats, casals, institucions i col·lectius diversos.

La col·lecció de Llibres de Caramella vol acostar alguns del temes que han estat tractats a la revista de forma més parcial i abordar-los des de l'aprofundiment i una mirada més global.

L'AUTOR

Josep Vicent Frechina, coordinador de la revista Caramella, és l'autor del llibre i un profund coneixedor de les diferents expressions musicals que omplen la Mediterrània i la fan tresorera d'aquesta gran riquesa. És autor de molts articles i del llibre La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns (Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2011).

El llibre, que inclou un CD amb imatges que il·lustren la riquesa de la cançó improvisada als diferents indrets de la Mediterrània, és una aportació fonamental des de casa nostra a un fenomen universal i garanteix una visió de conjunt.

Carrutxa, Solc i Tramús tenen una llarga experiència al voltant de la cançó transmesa oralment i, específicament, de la cançó improvisada.

EL MICROMECENATGE A VERKAMI

Per això, les vostres aportacions seran ajudes molt importants per fer realitat l'objectiu i a canvi rebreu un treball únic quant a l'abast dels continguts del mateix llibre o de la revista, així com dels cd i dvd que acompanyen i il·lustren aquests continguts.

El Verkami es durà a terme entre l'11 de novembre i el 20 de desembre del 2013 i el llibre+CD es preveu publicar-lo durant el mes de gener del 2014, en el marc del 15è aniversari del naixement de la revista Caramella.

EL PRESSUPOST

La quantitat de diners proposada ha de servir per cobrir la major part de la despesa de la impressió del llibre+CD, i així convertir en físic, tangible el segon volum de la col·lecció Llibres de Caramella.

LES RECOMPENSES

La trajectòria de 15 anys de la revista Caramella ha fet possible ajuntar una gran quantitat d'autors de prestigi i bons coneixedors de les diferents matèries i temàtiques desenvolupades, d'arreu dels Països Catalans, però també d'altres indrets.

Les recompenses d'aquest micromecenatge permeten acostar el coneixement dels temes i dels autors a tothom qui estigui interessat en la música i la cultura popular, a través de les pàgines de la revista .

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

12 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Revista Caramella

    Revista Caramella
    Autor/a

    10 años

    Borja,

    Perdona el retard en la resposta. Ja hem començat a enviar les recompenses i la setmana entrant preveiem acabar de fer-ho. No falten massa dies perquè ho rebis.

    Gràcies.

  • Borja

    Borja

    10 años

    Hola, vaig fer l'aportacio de la suscripcio i el llibre, teniu data, aproximada, per l'enviament dels llibres?

  • Revista Caramella

    Revista Caramella
    Autor/a

    10 años

    Francesc,

    Sí, ja ho vas fer, el dia 2 de desembre, 15€. Moltíssimes gràcies.

  • Francesc Marimon

    Francesc Marimon

    más de 10 años

    m'hi vaig voler apuntar de seguida, però ara no n'estic segur si ho vaig fer;

    saps si hi soc a la llista dels recolzadors? altrament encara tindria temps d'apuntar-m'hi! gràcies

    Francesc

  • Revista Caramella

    Revista Caramella
    Autor/a

    más de 10 años

    L'aportació de 15€ l'hem pensada per a subscriptors de Caramella. Si algú vol fer una aportació més gran que també inclogui una subscripció gratuïta per un any en rebrà 2. Una bona opció pot ser regalar aquesta subscripció a algú que no conegui la revista i així eixamplem l'àmbit de Caramella.

    Moltes gràcies.

  • Núria N.

    Núria N.

    más de 10 años

    Hola,

    jo vull fer l'aportació de 20€. Com que ja sóc subscriptora de la revista, el que voldria saber és si tindré un any gratuït de subscripció o fareu una nova subscripció i rebré dos exemplars? (Perquè en el segon cas no m'interessaria...)

  • Revista Caramella

    Revista Caramella
    Autor/a

    más de 10 años

    Gràcies!

    El CD portarà documents sonors antics i actuals de molts dels gèneres de cançó improvisada recollits al llibre (cant d'estil i albaes de València, glosa de Mallorca i Menorca, trovo de Múrcia i l'Alpujarra, chjama e rispondi de Còrsega, jotes de les terres de l'Ebre, spirtu pront de Malta, corrandes del Principat,etc.). Ara mateix estem en ple procés de selecció i producció.

    Salut,

    JVF

  • Bronski

    Bronski

    más de 10 años

    Mare meua, quin èxit! Enhorabona!

    M'interessaria saber què hi haurà al CD, si és que podeu fer un avançament. Gràcies i endavant amb el projecte!

  • Revista Caramella

    Revista Caramella
    Autor/a

    más de 10 años

    No. L'aportació de 15€ l'hem prevista precisament per a subscriptors. Si algun subscriptor vol fer-la més gran i inclou també la subscripció gratuïta per un any rebrà 2 revistes. Una bona opció de cara a Caramella és regalar aquesta subscripció a algú que no la conegui. L'enviament el podríem fer nosaltres.

    I moltes gràcies!

  • MANEL MAS

    MANEL MAS

    más de 10 años

    Soc subscriptor de la revista Caramella: l'import de la subscripció serà acumulatiu, per quan em s'acabi l'actual?

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Una gran oferta per a entitats, casals, societats musicals, ateneus...

Aquesta proposta de micromecenatge que hem endegat té un objectiu central: recollir diners, si hi havia gent interessada en el tema, per ajudar a editar el llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, el segon volum d ela col·lecció Llibres de Caramella.

Però també és una campanya per donar a conèixer el projecte de Caramella en la seva globalitat.

Una de les recompenses, la que representa aportar més diners -60€-, és un autèntic regal, donat que incorpora el nou llibre, el primer de la col·lecció, una subscripció per un any a la revista i la col·lecció completa, 29 números, de Caramella -només les 29 revistes tenen un preu tres vegades superior-, posant a l'abast de biblioteques i arxius aquest important gruix de treballs, reflexions, entrevistes, cròniques que han escrit més de 200 persones d'arreu dels Països Catalans i de més enllà al llarg dels 15 anys d'existència de la revista. Un material, bona part del qual, no caduca amb el temps i pot ser una interessant eina de consulta i coneixement del país.

Encara queden dies -29 a data d'avui- per pensar-ho i fer-ho.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#13 / Aquest divendres, Pensar en vers a Tortosa

Després de la bona acollida dels actes a Picassent (Horta sud) i Canals (la Costera), aquesta setmana es presenta Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània a la llibreria La 2 de Viladrich, a Tortosa (Baix Ebre).

Concretament, la presentació, que anirà a càrrec de l'autor, Josep Vicent Frechina, es farà a partir de les 8 del vespre, al carrer Cristòfor Despuig de la localitat.

Les recents presentacions van aplegar unes 35-40 persones a Picassent, amb Jacint Hernández i Maria Amparo Hurtado de cantadors i Carles Bahilo de versador, i unes 30 persones a Canals, amb músics de rondalla del poble, tocant.

#12 / Noves presentacions: Alacant i Muro

Amigues, amics,

Aquest cap de setmana farem dues noves presentacions del llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània. Concretament, serem a Alacant, divendres, i a Muro, dissabte, i molt ben acompanyats.

Divendres, 4 d'abril

Alacant

Casal popular Tio Cuc (c/. Sant Leandre, 6)

A les 7 de la tarda

Amb Josep Vicent Frechina, autor del llibre

Presentació del llibre i cant improvisat amb el So d'Alacant.

Dissabte, 5 d'abril

Muro

Ca s’Artiller “Espai de diàleg” (Gaspar de Bono 15)

Benvinguda a càrrec del Xeremiers

A les 6,30 de la tarda

TAULA RODONA amb el tema L’ESTAT DE LA GLOSA

Ponents: Felip Munar, Mateu Xurí, Francesc Aguiló, Josep V. Frechina. Moderador: Sebastià Riutort.

Participació de Glosadors de Mallorca (mostra)

Presentació del llibre PENSAR EN VERS de Josep Vicent Frechina

Participació de Glosadors de Mallorca (combat)

S’acabarà l’acte amb un refresc per als assistents.

leer más

#11 / Presentacions de Pensar en Vers

Aquesta és la llista actualitzada de les presentacions del llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània previstes fins al moment:

6 de març – 20:00

València: Ca Revolta (Santa Teresa, 10)

amb versadors i cantadors valencians

7 de març – 20:00

Barcelona: C.A.T. (Travessia Sant Antoni, 8-10)
Trobada Jotera de Barcelona

amb Cor de Carxofa

22 de març

Reus: Centre d'arts escèniques Giny (Carrer de Pere Cavallé i Llagostera, cantonada carrer d'Astorga).
Segona mostra i tallers de cançó improvisada dels Països Catalans

4 d’abril – 19:30

Alacant: Casal Popular Tio Cuc (Sant Leandre, 6)

5 d’abril – 19:00

Muro (Mallorca): Centre Cultural Ca S’Artiller (Gaspar de Bono, 15)

amb l’Associació de Glosadors

I pròximament...

2 o 9 de maig – 19:30

Elx: Casal Jaume I (per confirmar)

III Jornades de Cultura Popular Sarangollo

15 de maig – 20:00

Massalfassar: Café l’Infern (Plaça de l’Església)

17 de juliol – vespre

Espolla

Escola d’Estiu de Glosa

#10 / Presentem el llibre!

El proper dia 6 de març, a les 8 del vespre, a Ca Revolta -carrer santa Teresa, 10-, a València, farem la primera presentació de Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània.

Serà el moment de veure convertit en realitat el projecte al qual heu aportat bona part del necessari per fer-lo possible, serà, també, el moment de recollir-lo, juntament amb altres "recompenses" segons les vostres aportacions.

En aquest sentit, ens aniria molt bé saber qui de vosaltres ens acompanyareu en aquesta primera presentació amb la intenció de recollir directament les esmentades recompenses. Per això us demanem que ens ho comuniqueu amb un correu/e a [email protected] abans de dijous.

Igualment, us informem que el dia 7 de març, l'endemà, al CAT -travessia Sant Antoni, 8-10-, a Barcelona, en el… leer más

#09 / Primeres novetats

Amigues, amics,

Aquesta setmana s'envia la revista Caramella 30, la primera del 15è aniversari, i que els mecenes de "Pensar en vers" que vau fer aportacions que incloïen la subscripció per un any, rebreu a l'adreça que ens heu facilitat.

Us recordem que la segona revista, la 31, la rebreu a primers de juliol. I entremig, us arribarà el llibre i la resta de recompenses que heu triat.

També us recordem, com ja vam apuntar fa temps, que les subscripcions de Caramella no substitueixen les que algú ja pugui tenir, sinó que les rebreu duplicades i les podeu fer servir com a regal i per ampliar el nombre de coneixedors de la seva existència.

D'altra banda, pel que fa al llibre, us recordem que ja tenim concretades algunes presentacions, les primeres de les quals serviran també per recollir les recompenses.

Així, el dia 6 de març, presentarem "Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània" a València, concretament a Ca Revolta.

leer más

#08 / Presentacions i dades

Amigues, amics,

Ens tornem a posar en contacte amb vosaltres per comunicar-vos que seguim treballant en les presentacions del llibre Pensar en vers.

Actualment, hem concretat tres dates de presentació del llibre, on a més, podreu recollir les vostres recompenses:

6 de març, a València (lloc per determinar)

7 de març, a Barcelona, al Centre Artesà Tradicionàrius

22 de març, a Reus (lloc per determinar)

D'altra banda, encara falta molta gent que ens ha de passar les dades per sortir als crèdits del llibre i les dades postals per enviar les recompenses. Us agrairíem que si encara no ho heu fet, ens les feu arribar al correu de la revista Caramella:

[email protected]

Seguim!

#07 / Les dades

Amigues, amics,

Després d'haver assolit amb escreix l'objectiu inicial i un cop tancat el període de micromecenatge, cal començar a concretar coses. Per això, per poder anar preparant enviaments i el llistat de noms per als crèdits del llibre + cd, necessitem:

1.- El nom complet que vulgueu que aparegui en el llistat de mecenes.

2.- Les dades postals completes on us hàgim d'enviar les recompenses, independentment que penseu a recollir-les en les diferents presentacions territorialitzades que anirem fent a partir del 6 de març:

nom i cognoms / adreça postal / codi postal i població

Tot això ens ho heu de fer arribar al correu de Caramella:

[email protected]

Esperem les vostres dades.

I un cop més, moltíssimes gràcies!

#06 / Ho hem/heu aconseguit. Gràcies!

40 dies després de començar el camí, el projecte de micromecenatge Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània ha arribat a port amb un bagatge bestial. 207 mecenes, amb un volum total d'aportacions de 5.020€, superant amb escreix els 2.000 inicials, que garanteixen que l'edició del llibre + cd es faci en la seva totalitat i que el projecte de la revista Caramella es consolidi encara més. A partir d'ara, des d'aquest blog, els mecenes anireu rebent puntual informació de tot el procés d'edició i producció del llibre i de com i quan rebreu les recompenses.

Per començar, us anunciem que el dia 7 de març, en el marc del Tradicionàrius, a Gràcia (Barcelona), farem la primera presentació-trobada on farem lliurament de les recompenses a tots els mecenes que ens vulgueu acompanyar. Les següents presentacions us les anirem notificant.

Ara ens cal rebre les vostres adreces postals i els noms amb què voleu sortir als crèdits.

Un cop més, moltíssimes gràcies!!!!

leer más

#05 / Hem superat els 4.000€!

Realment estem molt contents pel resultat i el nivell de suport que ha tingut, i encara té, aquest projecte de la revista Caramella. Quan encara falten 14 dies per tancar la campanya de micromecentage, 166 persones i entitats li han donat suport amb les seves aportacions econòmiques, fent que la proposta inicial, de 2.000€, s'hagi convertit en el doble, més de 4.000€. Des de Caramella estem molt agraïts i satisfets per la gran acollida donada a la proposta d'editar el segon volum de la col·lecció Llibres de Caramella, aquest cop amb el títol Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, de Josep Vicent Frechina.

Un cop tinguem tancada la campanya, farem el calendari per posar data a l'aparició del llibre, les presentacions arreu del país i l'enviament a totes les persones que l'haureu fet possible.

De moment, seguim amb el projecte obert, mirarem d'arribar a més gent a qui interessi aquesta proposta i, entremig, farem la revista Caramella número 30.

Gràcies!

#04 / Novament, gràcies!

Hem assolit, quan encara falten 23 dies, el segon objectiu i hem superat els 3.500 euros. Tot gràcies a les aportacions de més de 140 mecenes que han fet possible que puguem cobrir les despeses de l'edició del llibre en les condicions inicials.

I seguim, posant a ll'abast de tothom qui hi estigui interessat el llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, al millor preu i amb altres recompenses interessants.

Ara estem imaginant més propostes que puguin ajudar a agrair el suport per a aquest projecte de la revista Caramella.

Gràcies!

#03 / Blogs que parlen de Pensar en vers

Aquest projecte de micromecenatge ha generat una important circulació d'informació a través de les xarxes socials com facebook o twitter i està connectant col·lectius i persones interessades en la proposta que s'hi planteja. En aquest sentit, cal destacar la promoció destacada que n'ha fet Verkami en el seu butlletí electrònic o en l'espai que comparteix a Vilaweb, així com entrades als webs dde Cor de carxofa, de Mapasonor o de l'IRMU.

D'altra banda, els blogs de membres de la redacció de Caramella també se'n fan ressò amb apunts propis, com és el cas, fins ara, de La teiera, el blog de Salvador Palomar, de Carrutxa, o de L'Aleix a ca la Toca, el blog d'Aleix Cardona, de Solc.

*A la fotografia, moment de la presentació del projecte de micromecenatge per a l'edició del llibre a la Fira Mediterrània de Manresa (Bages), a càrrec de Josep Vicent Frechina, autor i coordinador de la revista Caramella i titular del blog La caseta del plater.

#02 / Una gran oferta per a entitats, casals, societats musicals, ateneus...

Aquesta proposta de micromecenatge que hem endegat té un objectiu central: recollir diners, si hi havia gent interessada en el tema, per ajudar a editar el llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, el segon volum d ela col·lecció Llibres de Caramella.

Però també és una campanya per donar a conèixer el projecte de Caramella en la seva globalitat.

Una de les recompenses, la que representa aportar més diners -60€-, és un autèntic regal, donat que incorpora el nou llibre, el primer de la col·lecció, una subscripció per un any a la revista i la col·lecció completa, 29 números, de Caramella -només les 29 revistes tenen un preu tres vegades superior-, posant a l'abast de biblioteques i arxius aquest important gruix de treballs, reflexions,… leer más

#01 / Ampliem l'objectiu!

Amigues, amics,

Després de l'èxit assolit, havent escurçat els terminis del projecte de micromecenatge de tal manera que en només 9 dies s'ha superat amb escreix l'objectiu dels 2.000 euros, hem decidit ampliar la proposta en 1.500 euros més. Així, tenim encara 30 dies per obtenir aquests recursos que ens permetran cobrir les despeses de tota l'edició d'aquest segon volum -llibre+CD- dels Llibres de Caramella, Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, de Josep Vicent Frechina.

Una nova fita que també servirà per seguir consolidant Caramella.

Un cop més, gràcies!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies