El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Setena meditació a dotze dies de finalitzar la campanya.

Bon dia. Abans de res, un punt avançat de gratitud envers les persones que fins la data d’avui han fet aportació econòmica.

Esther Soler, Cristina Samsó, Armida Cumberbirch, Joan Argemí i Abadal, Helios Lasheras, Marta Cecilia Bolaños Blanca, Pilar Sentis, Santiago Vilanova, Montserrat Vaqueiro, Francesc Codina, Joan Trayter, Carme Casas, Mont Plans, Josep Comas, Fina Montseny, Maria del Mar Nadal Arraut, Alberto Udaeta, Dolors Oller, Clara Estrada, Narcís Comadira, Francesc Vilanova i Abadal, Josep Maria Gregori i Cifré, Judit Subirachs-Burgaya, Trivium Gestió Cultural, Francesc Bellmunt, Xavier Pagès, Montserrat Saurí, Enric Pladevall, Jaume Gabaldà i Subirachs, Salvi Jacomet, Anton Granero, Maica Bernal, Josep Boltaina, Carles Duarte i Montserrat, Joan Matamala, Andreu Barnils, Neus Galí, Manuel Unzeta, Elvira Nadal Arraut, Lluís Jaile Benítez, Marina Llansana, Sònia Camps, Josep Vernis, Carmen Eyaralar, Pedro Gómez Toledano, Sílvia Olona, Pere Molera, Trinitat Molera, Xevialde, Anna Ma. Muñoz Vila, Carles Guillén, Josep Mª Agulló i Sidera, Toni Strubell i Trueta, Llorenç Balsach, Josep Cullell, Boris Porter, Núria Barnolas Noguer, Pere Carreras, Manel Marzo-Mart, Mait Cruañas, adrivila, Carme Puig, Joaquim Agulló Solà.

I a un altre nivell, el suport mediàtic rebut d'Assumpció Maresma i de Vicent Partal, de Vilaweb, de Quim Monzó i d'una colla de companys que ens han retuitat i compartit des de les xarxes socials, d'entre els que destaquem l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Sr. Joan Alfons Albó, el setmanari Àncora i la publicació digital Tribuna Ganxona, ambdós de la mateixa capital de la Costa Brava.

A tots ells i a totes elles, gràcies. (Si m’hagués deixat algun nom, sis plau, feu-m’ho notar, ho esmenaré. Encara hi som a temps. Prudentia és bona companya.

Ara, la setena meditació. Estem entrant a la recta final. Estem molt lluny de l’objectiu. Una periodista en una entrevista radiofònica que em va fer fa unes setmanes va insistir molt en demanar-me una i altra vegada què passarà en cas de no assolir-se l’objectiu econòmic dels 33.000 €? Com sabeu, si no s’assoleix aquesta quantitat, la vostra aportació us serà retornada. Vaig respondre-li, a la periodista, que es farà igualment “peti qui peti”.

Unes persones hi hem vingut treballant, en aquest acte programat, tot l’hivern. Seria inconcebible ara que no es fes. Ningú no ho entendria. La campanya de verkami és una iniciativa nostra personal, de l’equip de producció, substitutòria i pal·liativa, davant la situació econòmica per la que atravessa el govern de la Generalitat de Catalunya per causa de la no aprovació dels pressupostos d’enguany. Ens trobem davant un retard inusual, no en un imponderable negat. L’espectacle té les entrades i les capacitats recaudatòries i subvencionables que té. Al final comptarem, a més, amb les entrades venudes i altres aportacions que es faran. Per tant, independent de Verkami i la subvenció, una part de la partida municipal del Festival de la Porta Ferrada i el suport de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, com a principals interessats i inductors de que l’òpera NABÍ neixi i es produeixi a la seva ciutat. És un repte per a tots. Com que és una obra que té uns propietaris que són els autors, el poeta Josep Carner, en aquest cas els seus hereus, i jo mateix som els responsables de que tot es porti a bon port. Aquesta és l’única raó que justifica la nostra involucració fins al punt d’informar-vos personalment.

Una altra cosa serà la propera edició del festival, l’acte que correspongui de NABÍ l’any vinent. Haurem de cumplir amb uns “tempo” i amb uns exercicis contables ajustables segons evolucionin els fets, no com aquest any, que ha estat pràcticament impossible de preveure-ho. Recordem que fins el mes de maig no hi ha hagut empresa adjudicatària que es fes càrrec oficialment del festival. Això ha retardat tots i cadascun dels complexes processos de concreció per els quals atravessa una producció com aquesta. L’any vinent, previstos tots els escenaris de la crisi mutant, que ens complica la producció i la gestió del dia a dia, abans de començar a treballar-hi haurem d’oferir-nos una garantia autors i executants, d’una part, i Sant Feliu de Guíxols, Festival i Ajuntament, de l’altra. Independent de verkami o de qualsevol altra campanya, local o general, de l’estil.

Qualsevol periodista no furgarà innecessàriament en els dubtes legítims, aquells que una periodista va poder fer des de les ones i que em va forçar a respondre-li d’una manera expeditiva, però amical, que igualment es farà. Que estigui tranquil·la. Gràcies.

4 comentarios en esta entrada
 • Sònia
  Sònia
  4 años

  Rafael estem amb tú. A l'agost ens veurem les cares al Festival de la Porta Ferrada a veure el Nabí. Com a patrons i com a espectadors.

 • Rafael Subirachs
  Rafael Subirachs [author]
  4 años

  Gràcies, Sònia.

 • Montse
  Montse
  casi 4 años

  Segurament no cal dir-t'ho però vull manifestar també ara la meva admiració per la teva obra i per ser la persona que ets. Espero tornar a gaudir de la teva obra aquest estiu. Ànim.

 • Rafael Subirachs
  Rafael Subirachs [author]
  casi 4 años

  Gràcies, Montse, espero poder tornar a fer gaudir de l'obra aquest estiu.

Añade un comentario