Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

Cor de Mariners de l'òpera NABÍ de Josep Carner i Rafael Subirachs

L’òpera Nabí de Rafael Subirachs sobre el text íntegre de l’obra mestra en poesia del poeta Josep Carner donada la seva grandària es farà per entregues anuals. Enguany preparem el Segon Acte En el mar en el que hi concorren un cor d'homes i dos solistes, Nabí i Jonàs, baríton i tenor respectivament.

Rafael Subirachs

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
69
Mecenas
7.285€
De 33.000€
Aporta al proyecto
Volver a todas las actualizaciones

#07 / Setena meditació a dotze dies de finalitzar la campanya.

Bon dia. Abans de res, un punt avançat de gratitud envers les persones que fins la data d’avui han fet aportació econòmica.

Esther Soler, Cristina Samsó, Armida Cumberbirch, Joan Argemí i Abadal, Helios Lasheras, Marta Cecilia Bolaños Blanca, Pilar Sentis, Santiago Vilanova, Montserrat Vaqueiro, Francesc Codina, Joan Trayter, Carme Casas, Mont Plans, Josep Comas, Fina Montseny, Maria del Mar Nadal Arraut, Alberto Udaeta, Dolors Oller, Clara Estrada, Narcís Comadira, Francesc Vilanova i Abadal, Josep Maria Gregori i Cifré, Judit Subirachs-Burgaya, Trivium Gestió Cultural, Francesc Bellmunt, Xavier Pagès, Montserrat Saurí, Enric Pladevall, Jaume Gabaldà i Subirachs, Salvi Jacomet, Anton Granero, Maica Bernal, Josep Boltaina, Carles Duarte i Montserrat, Joan Matamala, Andreu Barnils, Neus Galí, Manuel Unzeta, Elvira Nadal Arraut, Lluís Jaile Benítez, Marina Llansana, Sònia Camps, Josep Vernis, Carmen Eyaralar, Pedro Gómez Toledano, Sílvia Olona, Pere Molera, Trinitat Molera, Xevialde, Anna Ma. Muñoz Vila, Carles Guillén, Josep Mª Agulló i Sidera, Toni Strubell i Trueta, Llorenç Balsach, Josep Cullell, Boris Porter, Núria Barnolas Noguer, Pere Carreras, Manel Marzo-Mart, Mait Cruañas, adrivila, Carme Puig, Joaquim Agulló Solà.

I a un altre nivell, el suport mediàtic rebut d'Assumpció Maresma i de Vicent Partal, de Vilaweb, de Quim Monzó i d'una colla de companys que ens han retuitat i compartit des de les xarxes socials, d'entre els que destaquem l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Sr. Joan Alfons Albó, el setmanari Àncora i la publicació digital Tribuna Ganxona, ambdós de la mateixa capital de la Costa Brava.

A tots ells i a totes elles, gràcies. (Si m’hagués deixat algun nom, sis plau, feu-m’ho notar, ho esmenaré. Encara hi som a temps. Prudentia és bona companya.

Ara, la setena meditació. Estem entrant a la recta final. Estem molt lluny de l’objectiu. Una periodista en una entrevista radiofònica que em va fer fa unes setmanes va insistir molt en demanar-me una i altra vegada què passarà en cas de no assolir-se l’objectiu econòmic dels 33.000 €? Com sabeu, si no s’assoleix aquesta quantitat, la vostra aportació us serà retornada. Vaig respondre-li, a la periodista, que es farà igualment “peti qui peti”.

Unes persones hi hem vingut treballant, en aquest acte programat, tot l’hivern. Seria inconcebible ara que no es fes. Ningú no ho entendria. La campanya de verkami és una iniciativa nostra personal, de l’equip de producció, substitutòria i pal·liativa, davant la situació econòmica per la que atravessa el govern de la Generalitat de Catalunya per causa de la no aprovació dels pressupostos d’enguany. Ens trobem davant un retard inusual, no en un imponderable negat. L’espectacle té les entrades i les capacitats recaudatòries i subvencionables que té. Al final comptarem, a més, amb les entrades venudes i altres aportacions que es faran. Per tant, independent de Verkami i la subvenció, una part de la partida municipal del Festival de la Porta Ferrada i el suport de l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, com a principals interessats i inductors de que l’òpera NABÍ neixi i es produeixi a la seva ciutat. És un repte per a tots. Com que és una obra que té uns propietaris que són els autors, el poeta Josep Carner, en aquest cas els seus hereus, i jo mateix som els responsables de que tot es porti a bon port. Aquesta és l’única raó que justifica la nostra involucració fins al punt d’informar-vos personalment.

Una altra cosa serà la propera edició del festival, l’acte que correspongui de NABÍ l’any vinent. Haurem de cumplir amb uns “tempo” i amb uns exercicis contables ajustables segons evolucionin els fets, no com aquest any, que ha estat pràcticament impossible de preveure-ho. Recordem que fins el mes de maig no hi ha hagut empresa adjudicatària que es fes càrrec oficialment del festival. Això ha retardat tots i cadascun dels complexes processos de concreció per els quals atravessa una producció com aquesta. L’any vinent, previstos tots els escenaris de la crisi mutant, que ens complica la producció i la gestió del dia a dia, abans de començar a treballar-hi haurem d’oferir-nos una garantia autors i executants, d’una part, i Sant Feliu de Guíxols, Festival i Ajuntament, de l’altra. Independent de verkami o de qualsevol altra campanya, local o general, de l’estil.

Qualsevol periodista no furgarà innecessàriament en els dubtes legítims, aquells que una periodista va poder fer des de les ones i que em va forçar a respondre-li d’una manera expeditiva, però amical, que igualment es farà. Que estigui tranquil·la. Gràcies.

4 comentarios

iniciar sesión o Registrarse para comentar esta entrada.

 • Rafael Subirachs

  Rafael Subirachs
  Autor/a

  más de 5 años

  Gràcies, Montse, espero poder tornar a fer gaudir de l'obra aquest estiu.

 • Montse

  Montse

  más de 5 años

  Segurament no cal dir-t'ho però vull manifestar també ara la meva admiració per la teva obra i per ser la persona que ets. Espero tornar a gaudir de la teva obra aquest estiu. Ànim.

 • Rafael Subirachs

  Rafael Subirachs
  Autor/a

  más de 5 años

  Gràcies, Sònia.

 • Sònia

  Sònia

  más de 5 años

  Rafael estem amb tú. A l'agost ens veurem les cares al Festival de la Porta Ferrada a veure el Nabí. Com a patrons i com a espectadors.

#09 / Novena meditació i punt final.

No sempre es guanya. Aquesta vegada no he guanyat. Dol. Però s’accepta el resultat. Guanyo nous amics i en conservo d’antics i fidels. Compteu amb mi. Un dia ens trobarem al gran teatre.

No perdo de vista la realitat. Aquells que em coneixeu personalment ho sabeu. El projecte de l’òpera NABÍ és un ‘bon’ projecte. L’esforç que ens demanem i ens exigim és molt gran. No vull enredar-vos ara, no vaig voler enredar-vos abans i tampoc ho faré en el futur.

Si després de 74 anys –l’any vinent farà setanta cinc anys que Carner va publicar NABÍ per primera vegada– ningú no havia aconseguit rescatar l’obra del silenci i dels prejudicis que arrossega la nostra cultura contra aquesta obra, “que si és massa difícil”, “que si és un tema religiós extemporani” (d’una bocada alguns es cruspeixen cinc mil·lennis i es queden… leer más

#08 / Vuitena meditació a quatre dies per finalitzar la campanya. Primera Acta de Gratitud

PRIMERA ACTA DE GRATITUD

Esther Soler, Cristina Samsó, Armida Cumberbirch, Joan Argemí i Abadal, Helios Lasheras, Marta Cecilia Bolaños Blanca, Pilar Sentis, Santiago Vilanova, Montserrat Vaqueiro, Francesc Codina, Joan Trayter, Carme Casas, Mont Plans, Josep Comas, Fina Montseny, Maria del Mar Nadal Arraut, Alberto Udaeta, Dolors Oller, Clara Estrada, Narcís Comadira, Francesc Vilanova i Abadal, Josep Maria Gregori i Cifré, Judit Subirachs-Burgaya, Aries (anònim), Trivium Gestió Cultural, Francesc Bellmunt, Xavier Pagès, Montserrat Saurí, Enric Pladevall, Jaume Gabaldà i Subirachs, Salvi Jacomet, Anton Granero, Maica Bernal, Josep Boltaina, Carles Duarte i Montserrat, Joan Matamala, Andreu Barnils, Neus Galí, Manuel Unzeta, Elvira Nadal Arraut, Lluís… leer más

#07 / Setena meditació a dotze dies de finalitzar la campanya.

Bon dia. Abans de res, un punt avançat de gratitud envers les persones que fins la data d’avui han fet aportació econòmica.

Esther Soler, Cristina Samsó, Armida Cumberbirch, Joan Argemí i Abadal, Helios Lasheras, Marta Cecilia Bolaños Blanca, Pilar Sentis, Santiago Vilanova, Montserrat Vaqueiro, Francesc Codina, Joan Trayter, Carme Casas, Mont Plans, Josep Comas, Fina Montseny, Maria del Mar Nadal Arraut, Alberto Udaeta, Dolors Oller, Clara Estrada, Narcís Comadira, Francesc Vilanova i Abadal, Josep Maria Gregori i Cifré, Judit Subirachs-Burgaya, Trivium Gestió Cultural, Francesc Bellmunt, Xavier Pagès, Montserrat Saurí, Enric Pladevall, Jaume Gabaldà i Subirachs, Salvi Jacomet, Anton Granero, Maica Bernal, Josep Boltaina, Carles Duarte i Montserrat, Joan Matamala, Andreu Barnils,… leer más

#06 / Sisena meditació el 10 de juny a tres setmanes justes del darrer dia de campanya.

Bon dia. Estem completant la primera mitja part del període de campanya. Aquesta primera part s’ha centrat en informar i difondre Verkami, l’empresa de campanya de micromecenatge, i l’òpera NABÍ amb tot el que pressuposa com a projecte operístic nacional. Dues realitats, campanya i obra, d’una elevada intensitat no fàcil de resumir sota l’imperatiu de la brevetat que se’ns obliga.

El repte és enormement gran. Ho sabíem de bon principi. Només amb perseverància guanyarem. Ara, hi ha una cosa que necessito aclarir-la. Potser ja està clara, però, per prudència hi insistiré. Els euros que han aportat els mecenes, i els que nous mecenes aportaran, en el supòsit de que al final no aconseguim reunir 33000€, es reintegraran als comptes dels seus propietaris, és a dir,… leer más

#05 / Cinquena meditació tretze dies després de l’inici de campanya.

Bona estirada la d’avui. Hem de seguir presionant, donar veus, estar atents per tal que cap dels nostres coneguts, amics i amigues que volen i poden aportar estiguin al cas i degudament informats d’allò que intentem dur a terme; precisament perquè hi ha molts amics i persones que no poden aportar, ja que no poden arribar a fi de mes, però que necessiten i desitjen que l’òpera sigui una realitat exitosa. Els necessito. Perquè, com vosaltres mateixos, amics mecenes, han entès allò que representa una obra col·lectiva que algú des del seu estudi, aïllat, ha elaborat per a tots ells i per a tots vosaltres, i l'ha fet més que digna –aviat està dit una en la que ha pogut esmerçar-hi vint anys de la seva vida d'una manera reflexiva i sense esbojarraments, que d'esbojarrades… leer más

#04 / Quarta meditació dotze dies després de l’inici de campanya.

Costa, costa molt. Sento un pes indescriptible. No arriba a ser angoixa. No perdo l’esperança. El mar està quiet, quiet. Una bonança enganyosa. Segur que és una percepció personal, fora de mi la vida transcorre plàcida i serena. La crisi no ens afecta. Estem il·lusionats. Per tant, no hauria de preocupar-me. Tot anirà bé. Els amics, els germans, els veïns, homes i dones de tota la vida que he tingut a prop, que m’han transmès forces i ànims, que jo els n’he donat a ells, ¿on sou, on pareu? Estem confiats, res ens amenaça. Seguim el curs normal de les coses. No passa res. Res d’inquietant. I tanmateix el silenci és opac i insistent. La Montse, la Sílvia, en Pedro, la Marta i l’altra i l’altre em donen un cop de mà. Som els que som i jo amb ells. Però no hi som tots. Confiats,… leer más

#03 / Tercera meditació feta set dies després de l’inici del projecte

L’etapa inicial resulta costosa. Es nota la crisi econòmica. Penso en la quantitat d’amics, alguns m’ho han deixat escrit, que no poden i voldrien ajudar-m’hi. És d’agrair. Rebo mostres d’nterés però també de preocupació. Alguns diuen –“És un mal moment”–. I tenen raó. Pitjor ho havíem passat les generacions de la posguerra, i les previsions ara no són bones. Tot apunta que empitjorarà. Perquè m’ha tocat viure en aquest temps i per responsabilitat jo personalment opto per surtir a mar a buscar-me la vida. No vull pensar en fer altra cosa que seguir endavant i ajudar el meu entorn a seguir endavant. No tenim quatre braços ni podem fer més feina de la que fem. La falta d’audàcia, de generositat i d’intel·ligència poden ser perjudicials i més ara en temps de crisi. Per això crec… leer más

#02 / Segona meditació feta tres dies després de l'inici del projecte

Montse i Sònia, comparteixo amb vosaltres els dos comentaris que m'heu escrit arran de la meditació que vaig publicar el primer dia.

Perseguim l'impossible, el país està si cau o si no cau, com en vigílies de l’11 de setembre del 1714 o del 26 de gener del 1939, dia en que les tropes franquistes van entrar 'victorioses' a Barcelona. Però encara hi ha molta tropa nostra enllenegada i amb els músculs per eixorivir, poc mentalitzada davant el que es prepara i el que els espera. Dóna la impressió que estem empantanegats. Si hem d’aconseguir qualsevol objectiu, sense concertació, sense generositat, sense audàcia i sense una àmplia visió del “tot”, –i el tot és el conjunt del sistrema nacional, sense excepció–, tantes coses que, espero que no quedaran desassistides, no… leer más

#01 / Meditació del primer dia de campanya

A l'hora de tancar del primer dia hem recaudat 460 €. No està malament per començar. Com que de mena sóc optimista he de fer l'esforç de no perdre el món de vista ni per exultació ni per desànim. L'objectiu és difícil. No paro de pensar que en cas de no assolir la fita de la campanya hauré de renunciar-hi sense abdicar de la creació ni de l'obra de Nabí. Diuen que és un mal averany pensar que les coses poden anar malament. No, penso el contrari, hem de pensar-hi que poden anar malament, i ens hem de preparar per tal de superar-ho, ser aptes per fer front en el combat de les dificultats contínues que se'ns presenten. Absolutament res del que venim fent és fàcil. Tot costa. I creure el contrari ens porta a engany. No, si no aconsegueixo aquesta fita seguiré lluitant com he fet fins ara. I us exhorto a fer el mateix amb les vostres coses. Tot menys sentir-nos acabats o fracassats.

10€
6 mecenas

El teu nom en una llista que es farà pública a la pàgina web d’agraïments.

25€
11 mecenas

Dret a una mostra en exclussiva d’un treball sobre una part de Nabí o d'una altra obra de Rafael Subirachs via online.
+ El teu nom en una llista que es farà pública a la pàgina web d’agraïments.

50€
17 mecenas

Dret a una mostra en exclussiva d’un treball sobre una part de Nabí o d'una altra obra de Rafael Subirachs via online.
+ 2 invitacions per a assistir a un assaig general.
+ El teu nom en una llista que es farà pública a la pàgina web d’agraïments.

En relació amb l’assaig general, donades les limitacions de l’aforament només es podrà donar cabuda a un nombre limitat de persones. S’establirà un ordre per a poder-hi assistir a mesura que ens ho facin saber els mecenes. S’informarà convenientment amb antelació del lloc de Sant Feliu de Guíxols, on se celebrarà aquest, per tal que els mecenes ens facin arribar el seu interés en assistir-hi.

100€
24 mecenas

Dues invitacions per a assistir a un concert del cor dels Amics de l'Òpera de Girona de la temporada 2013-2014 o a una actuació de Rafael Subirachs un dia i lloc a determinar.
+ Accés a un audiovisual via online d’una obra de Rafael Subirachs.
+ 2 invitacions per a assistir a un assaig general.
+ El teu nom en una llista que es farà pública a la pàgina web d’agraïments.

En relació amb el concert es comunicarà convenientment als mecenes el calendari d’actuacions i el nombre disponible de localitats per tal que puguin inscriure-s’hi.

En relació amb l’assaig general, donades les limitacions de l’aforament només es podrà donar cabuda a un nombre limitat de persones. S’establirà un ordre per a poder-hi assistir a mesura que ens ho facin saber els mecenes. S’informarà convenientment amb antelació del lloc de Sant Feliu de Guíxols, on se celebrarà aquest, per tal que els mecenes ens facin arribar el seu interés en assistir-hi.

300€
9 mecenas

TAMBÉ PER A COL·LECTIUS, ENTITATS, ASSOCIACIONS...
El teu logo als títols de crèdit en els programes
+ 2 Seients reservats a l’estrena.

500€
2 mecenas

TAMBÉ PER A COL·LECTIUS, ENTITATS, ASSOCIACIONS...
El teu logo als títols de crèdit en els programes
+ 4 Seients reservats a l’estrena.

1.000€
0 mecenas

TAMBÉ PER A COL·LECTIUS, ENTITATS, ASSOCIACIONS...
El teu logo als títols de crèdit en els programes
+ 4 Seients reservats a l’estrena.
+ Un pack d’informació amb material d’àudio i audiovisual inèdit de l’òpera i del compositor.
+ Tracte personal del compositor dirigit a l’interés personal del mecenes.

3.000€
0 mecenas

TAMBÉ PER A COL·LECTIUS, ENTITATS, ASSOCIACIONS...
El teu logo als títols de crèdit en els programes
+ 4 Seients reservats a l’estrena.
+ Un pack d’informació amb material d’àudio i audiovisual inèdit de l’òpera i del compositor.
+ Tracte personal del compositor dirigit a l’interés personal del mecenes.

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.