❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Per molt que bufe el vent

El Forn de Barraca va unir les lluites per l'horta, el territori i l’emergència climàtica. Un documental sobre resistència, arrels i futur.

David Segarra

A project of

Created in

38%
36
days
73
Patron
3.090€
From 8.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Històries de lluita i horta

Eduardo Galeano ens recorda que estem fets d'històries. I de memòria. Per això preparem un documental sobre la lluita en defensa de l'horta. És la història del Forn de Barraca. Però també la de la resistència de Benimaclet i La Punta, d'Alboraia i de totes les hortes. És una reflexió i un crit de futur.

I ho volem fer contant la història des dels protagonistes: llauradors, veïns, activistes i resistents. La memòria popular viva, per obrir el necessari debat sobre l'emergència climàtica, la sostenibilitat i el futur de la nostra terra. Aquest és el desafiament més gran de la nostra generació. I de les que vindran.

Per molt que bufe el vent no s'apaguen les estreles és una dita popular valenciana. Que ens recorda que, malgrat tot, seguim vius i resistint. Amb aquesta frase acaba el nostre anterior documental: Savis de l'horta.

Qui som?

Per molt que bufe el vent està impulsat pel periodista i documentalista David Segarra. Director de Savis de l’horta i La Mola és nostra. Autor del llibre Viure, morir i nàixer a Gaza, finançat amb Verkami. Ha publicat articles i fotografies en mitjans com Levante, El Temps, Ara, Directa, Salto, Jornada o Vilaweb. Va ser un dels fundadors del periòdic L’Avanç l'any 1999, des d'on es va fer la crònica de les lluites per l'horta de La Punta i Benimaclet. El llibre La batalla de l'horta inclou les seues fotografies.

L'equip es completa amb el càmera i director d'art Vicent Xanzà. I amb Daniel Magraner, càmera i logística. Més altres col·laboradors en les àrees de so, edició i postproducció. I com en tots els nostres documentals, la banda sonora serà una obra original.

El procés es fa en coordinació amb els moviments en defensa de l'horta i del territori.

El col·lectiu Per l'horta i l'editorial Sembra Llibres col·laboren solidàriament aportant les recompenses, que són eines en la defensa del territori. I el dissenyador Diego Mir cedeix les seues creacions i la tipografia Horta, que ja s'han convertit en símbol de l'horta.

https://perlhorta.info
https://sembrallibres.com
https://diegomir.es

Horta, Forn de Barraca i Emergència Climàtica

L'horta valenciana és un sistema agrícola mil·lenari. Model de sostenibilitat, autosuficiència i sobirania alimentària. Ajuda a regular el clima i genera un anell de biodiversitat, aireació i flux de l'aigua. L'àrea metropolitana de València és l'única en l'àmbit europeu que encara disposa d'un anell agrícola periurbà. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura ha declarat el regadiu històric de l’Horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial.

Però es troba greument amenaçada. Al llarg del segle XX la meitat de l'horta ha sigut destruïda. Els governs han prioritzat l'expansió urbanística, turística i industrial, les infraestructures massives i l'especulació immobiliària.

El Forn de Barraca era una alqueria centenària, situada entre l'horta de València i Alboraia. L'estat va decidir que calia ampliar la carretera V-21. Sense consultar ningú, van imposar la destrucció de 64.000 metres quadrats de la millor horta productiva. I de les seues alqueries.

Durant anys els activistes havien defensat traçats alternatius a la carretera. Havien protestat, escrit articles i dissenyat propostes. Però el poder no els va escoltar.

Farts, es van plantar. I durant dies van aturar les màquines, generant un ampli suport i obrint el debat sobre el model de societat que volem. Com a resposta, el govern va enviar forces d'elit per desallotjar-los de matinada.

Aquesta és la seua història. Però també la de generacions de llauradors, activistes i veïns que s'estimen l'horta. I és també una reflexió sobre com encarar el futur de la nostra societat quan ens trobem en Emergència Climàtica.

Per saber més del Forn de Barraca

Com serà el documental?

Volem fer un documental que dialogue amb els veterans lluitadors de Per l'horta i amb els nous activistes que van ocupar el Forn de Barraca. Però que també parle amb els llauradors i veïns que habiten l'horta. I per descomptat, amb els experts que assenyalen la relació entre el Canvi Climàtic, la Sobirania Alimentària i l'horta. Sense oblidar denunciar les noves amenaces: ampliació de carreteres, vies fèrries i plans urbanístics.

Per fer-ho disposem de les gravacions que l'equip vam fer des del primer dia fins a l'últim de la resistència del Forn de Barraca. Contextualitzat amb imatges aèries que ens mostren tota la bellesa i les ferides de l'horta. Per recordar les arrels de la lluita utilitzarem imatges inèdites que vam gravar fa 15 anys a les lluites de La Punta i Benimaclet.

Mira els vídeos i documentals anteriors

A què destinarem les vostres aportacions?

10% Despeses producció. Transport i dietes.
25% Equip Gravació. Càmeres. So.
40% Edició i muntatge.
10% Colorització. Mescla so.
10% Banda sonora original.
5% Traducció i subtitulació.

Al pressupost del documental cal afegir-li les despeses d'enviament de les recompenses, la producció d'algunes d'elles, els imposts i la comissió Verkami.

Si superem els 8.000 euros necessaris per a realitzar el documental bàsic, a partir d'ahí dedicarem el 8% a donar suport al treball de Per l'horta i a la caixa de resistència del Forn de Barraca. Els activistes enfronten un judici i possibles multes.

Calendari previst

Les recompenses s'entregaran a principis de gener. La producció del documental s'inicia al gener i acaba a l'abril. Estrenant-se a la primavera.

+ Info

https://www.facebook.com/perlhorta
https://twitter.com/perlhorta
https://twitter.com/barracaforn
https://twitter.com/davidsegarra

FAQ

 • Es fan enviaments a l'estranger?

  Sí, però caldrà afegir 5 euros a Europa. I 10 a la resta del món.

Do you have any other queries or questions?

4 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Atirohecho

  Atirohecho

  5 hours

  sort companyes, si necessiteu qualsevol cosa, ací estem!!!

 • Jorge

  Jorge Ramos Tolosa

  1 days

  Què té el desert que s’ha amerat de perfum?

 • marcguardiola

  marcguardiola

  2 days

  ànim companys/es! I molta sort amb el documental!

 • joan.esteve

  joan.esteve

  3 days

  Visca Albufera !!

15€
10 backers
Els 3 documentals i nom als crèdits

Enviament dels documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra
+ Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent.
+ Despeses d'enviament.
+ Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
25€
10 backers
Els 3 documentals i l'iman de ceràmica

Iman artesanal de ceràmica realitzat a Russafa.
+ Documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra.
+ Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent.
+ Despeses d'enviament.
+ Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
25€
4 backers
Els 3 documentals i les 5 postals

5 postals amb dissenys de Diego Mir.
+ Documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra
+ Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent.
+ Despeses d'enviament.
+ Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
30€
4 left (of 20)
Els 3 documentals i el llibre La batalla de l'horta

Llibre La batalla de l'horta d'Enric Llopis + Documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra + Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent. + Despeses d'enviament. + Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
30€
92 left (of 100)
Els 3 documentals i la banderola

Banderola Horta és vida + Documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra + Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent. + Despeses d'enviament. + Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
35€
16 left (of 20)
Els 3 documentals i el llibre Al país de l'olivera

Llibre Al país de l'olivera de Xavi Sarrià i Aitana Carrasco
+ Documentals Savis de l'horta i La Mola és nostra
+ Accés inicial al documental Per molt que bufe el vent.
+ Despeses d'enviament.
+ Nom als crèdits.

Estimated delivery January 2020
250€
5 backers
Col·laboració especial. Amb totes les recompenses!


5 postales con diseños de Diego Mir. + Imán artesanal de cerámica realizado en Ruzafa con diseño de Diego Mir. + Banderola Horta es vida + Bolsa de algodón ecológico Horta es vida + Camiseta Horta es vida + Libro La batalla de la huerta de Enrique Llopis + Libro el país del olivo de Xavi Sarrià y Aitana Carrasco + Documentales Sabios del huerta y La Mola es nuestra + Acceso inicial al documental Por mucho que sople el viento. + Gastos de envío. + Nombre a los créditos.

Estimated delivery January 2020
Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.