❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

La Lluita Continua

Contra la impunitat i l'auge de l'extrema dreta a les institucions i als carrers. Difon, participa i col·labora!

La lluita Continua

A project of

Created in

17%
31
days
274
Patron
17.972€
From 100.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

ÍNDEX

 1. Què és La Lluita Continua?
 2. La pel·lícula “La Mort de Guillem” de Carlos Marques-Marcet
 3. El concert homenatge amb Xavi Sarrià
 4. El llibre “Guillem” de Núria Cadenes
 5. El cicle de xerrades
 6. El portal web "Crims d'odi"
 7. A què destinarem la teva aportació?
 8. Col·labora en la mesura de les teves possibilitats
 9. Calendari i lliuraments
 10. Segueix-nos a xarxes


26 anys després del seu assassinat, Guillem Agulló segueix sent un símbol de la lluita i la resistència contra el feixisme. Però aquest, com malauradament tants d’altres, és un cas desconegut per a gran part de la societat.

Per això, volem sumar-nos a tota la gent, col·lectius i organitzacions que des de fa 26 anys reivindica la seva memòria.

“La Lluita Continua” és una campanya d’impacte social i polític que pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló i Salvador, el seu assassinat i el judici del cas per a:

 • Promoure la memòria de Guillem Agulló.
 • Denunciar la impunitat de l’extrema dreta durant els darrers 40 anys al país.
 • Reivindicar la històrica lluita antifeixista a casa nostra.
 • Alertar sobre l’auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s’han instal·lat de nou en el centre del debat polític i social.

D’aquesta manera, i amb el cas de Guillem Agulló com a punta de llança, “La Lluita Continua” dóna veu a totes aquelles persones, col·lectius i grups socials que han patit -i pateixen- la xacra de l’odi, la xenofòbia, el racisme, la persecució política i la discriminació al nostre país, i de retruc, a Europa i el món.


La pel·lícula “La mort de Guillem”, de Carlos Marques-Marcet

Guillem Agulló i Salvador és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill, i no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai haguessin pensat encapçalar.

El director Carlos Marques-Marcet
Amb només 36 anys, el realitzador barcelonès de pel·lícules i sèries multipremiades tals com “13 dies d’octubre”, “10.000 KM”, “Terra ferma”, “Els dies que vindran” i “En el corredor de la muerte”, es posa darrere la càmera per reflexionar i fer-nos reflexionar sobre els fets ocorreguts a partir de la mort del jove Guillem Agulló i Salvador.

Durant la seva encara curta carrera, Marques-Marcet ha estat mereixedor de guardons com el Premi Goya, tres Premis Gaudí, dues Biznagas al Festival de Málaga, el premi Sant Jordi, el guardó El Ojo Crítico, i nombroses seleccions en els festivals de cinema internacional més reputats del món.

El concert d'homenatge, amb Xavi Sarrià

Seguint el fil del paper cabdal de la música en la història de Guillem Agulló i la lluita contra el feixisme, pensem que la creació d’un concert d’homenatge a Guillem ajudarà enormement a difondre el cas. Muntarem un concert a Barcelona i un altre a València. Ja tenim diversos grups confirmats i alguns altres que s'estan sumant.

BARCELONA
- LLOC: Auditori
- DATA: 26 de Març
- ARTISTES CONFIRMATS FINS AVUI: Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Smoking Souls, Auxili i JazzWoman.

VALÈNCIA
PENDENT DE CONFIRMACIÓ D'ESPAI I DATA

El llibre “Guillem”, de Núria Cadenes

L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, on les hòsties volen com si fossin part del decorat, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de “Guillem jódete” als estadis de futbol. No ho van aconseguir.

L'escriptora Núria Cadenes
Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula «injustícia» i la paraula «dignitat». Ni oblit ni perdó.

Núria Cadenes va néixer a Barcelona i viu a l’Horta Sud, prop de València. Treballa de llibretera i col·labora en diversos mitjans (Vilaweb, El Temps). Ha publicat, entre d’altres, els llibres Cartes de la presó (1990), L’Ovidi (2002), El banquer (2013) o Secundaris (2018). Amb AZ (2009) va guanyar el premi Ciutat d’Elx i el de la Crítica dels Escriptors Valencians i amb Tota la veritat (2016), el Crims de Tinta.

Data publicació: febrer 2020. Editorial Amsterdam.

El cicle de xerrades

 • "Guillem"

Parlem amb els pares del Guillem, de com és la lluita política per la memòria del Guillem i també, com són els racons més íntims de la pèrdua d’un fill, com vol reflectir la pel·lícula "La mort de Guillem".

 • "100 maneres d’acabar fàcilment amb el feixisme"

Espanya ha trigat més que la resta d’Europa però finalment ja té la seva ultradreta instal·lada al Congrés amb 52 diputats. Les formacions polítiques d’extrema dreta són una amenaça per les llibertats i per la vida mateixa a tot el continent europeu i a tot el món. Però no tot són males notícies. A Grècia, on els feixistes d’Alba Daurada van aconseguir una amplia representació parlamentària, els antifeixistes els han fet desaparèixer. Com? Convidem a veus solvents que, des-de els seus àmbits professionals i de militància al carrer, a la institució, a la judicatura i las mitjans, ens poden donar les claus de com fer-ho.

 • "El feminisme mata feixistes"

El feminisme és, sense dubte, el moviment social del segle XXI. Un feminisme que ve de lluny i que més que mai està decidit a acabar amb totes les opressions que pateixen les dones des de les societats patriarcals, el capitalisme i el colonialisme. Davant, una gran amenaça: un moviment feixista que creix a tot el món amb una agenda que diu voler destruir “la ideologia de gènere” en clara reacció al la pèrdua de privilegis patriarcals. Convidem dones que tenen clar on morirà el feixisme.

 • "El periodisme o és antifeixista o no és periodisme"

Com ens advertia el filòsof Karl Popper a “La paradoxa de la tolerància” serà el feixisme victimista que reclama llibertat d’expressió per a la seva ideologia qui callarà violentament la veu de tota la resta quan arribi al poder. És antifeixista l’únic periodisme possible?

El portal web "Crims d'odi"

La campanya “La Lluita Continua” també donarà suport a l’actualització del portal web “Crims d’odi” amb la finalitat de fer visible un treball d’investigació elaborat pels periodistes David Bou i Miquel Ramos.

El web recull tota la documentació disponible dels crims i un mapa interactiu de les víctimes de delictes d’odi que hi hagut a l’Estat espanyol entre 1990 i 2019. El portal web esdevé una eina contra la impunitat d’aquesta tipologia de crims.

El portal web estarà actualitzat en els primers mesos de 2020.

Una campanya d’impacte i comunicació d'aquestes característiques és ambiciosa, també pel que fa al pressupost. Malgrat la implicació de col·lectius, empreses i cooperatives com Propaganda pel Fet!, Barnasants, Som Batabat, Lastor Media i SUICAfilms, ens cal un impuls econòmic que ajudi a “La Lluita Continua” a esdevenir una campanya exitosa.

El microfinançament és molt més que un sistema per recollir aportacions econòmiques. S'ha convertit en un model de coparticipació, de col·laboració entre creadors, públic i usuaris. És una eina que aconsegueix que cadascuna de les persones, col·lectius, associacions prescriptores esdevingui la millor ambaixadora per al projecte, fent d’altaveu perquè “La Lluita Continua” arribi allà on cap campanya de comunicació pot arribar. Aquest vincle és, per a nosaltres, transcendental, perquè volem que el record de Guillem i la lluita contra el feixisme arribin tan lluny com sigui possible.

La campanya de microfinançament s’ocuparà, en aquest cas, de finançar: l'organització dels concerts; l'organització de les xerrades i debats; l’elaboració dels materials gràfics que faran possible la visibilitat de “La Lluita Continua”; i la campanya de mitjans necessària per arribar a un segment elevat de població. Així també, reforçarà el finançament del llargmetratge “La mort de Guillem”, ja cobert parcialment gràcies a les pre-vendes efectuades a À Punt Mèdia, i TVC, i al suport de l’Institut Valencià de Cultura i l'Institut Català de les Empreses Culturals.


Volem que "La Lluita Contínua" es visibilitzi tan lluny com sigui possible. Per això t'animem a col·laborar com te de la gana. Pots difondre el projecte en xarxes, parlar d'ell als teus amics o familiars, venir a algun dels esdeveniments que estem preparant com recompensa per als mecenes… difon, actua i col·labora.


INSTAGRAM @lalluitacontinua
TWITTER @lluita_continua
FACEBOOK La Lluita Continua

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

9 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • àngel martí carbonell

  àngel martí carbonell

  4 days

  NiOblitNiPerdó

 • xavicambra

  xavicambra

  5 days

  Hay que mantener la llama.

 • perpinya

  perpinya

  6 days

  Enhorabuena por la campaña y por seguir luchando por mantener viva la memoria de Guillem. Un fuerte abrazo desde Madrid.

 • Pedro

  Pedro

  6 days

  Espero que s'aconsegueixi, seria bo difondre el cas d'en Guillem.

 • Maytetxu

  Maytetxu

  8 days

  lalluitacontinua per tu Guillem #contraelfeixismesempre

 • nomesxoris

  nomesxoris

  8 days

  molt bona feina! Visca la memòria i la lluita antifeixista

 • bau666

  bau666

  8 days

  Gràcies a vosaltres per la iniciativa

 • La lluita Continua

  La lluita Continua
  Author

  8 days

  Per a tots! gràcies!

 • surfones

  surfones

  8 days

  Força!

#02 / El cas Guillem / Video exclusiu

CAT

Bon dia!

Volíem compartir amb vosaltres en exclusiva un vídeo que vam preparar aquest estiu amb testimonis exclusius de pares, amics i persones properes al cas de Guillem. Tots ells estan col·laborant en la campanya per mantenir viva la seua memòria.

Necessitem mans i veus per seguir endavant amb la campanya i aconseguir realitzar les activitats. Per això us demanem que si us agrada el vídeo, el compartiu a xarxes, per WhatsApp o per qualsevol altre canal. És necessària la implicació de totes per portar el missatge com més lluny, millor.

Esperem que us agrade el que estem creant i qualsevol proposta, serà benvinguda. Entre tots, podrem aconseguir-ho.

La Lluita Continua


CAST

Buenos días!

Queríamos compartir con vosotros en exclusiva un vídeo que preparamos este verano con testimonios exclusivos de padres, amigos y personas cercanas al caso de Guillem. Todos ellos están colaborando en la campaña para mantener viva su memoria.

Necesitamos manos y vocesread more

#01 / Endavant! La Lluita Continua! // Adelante! La Lluita Continua!

CAT

Hola verkamista,

Cada dia som més! Volem informar que el director de la pel·lícula “La Mort de Guillem”, Carlos Marques-Marcet ha estat nominat aquest divendres als premis Feroz per la pel·lícula “Els dies que vindran” i per la sèrie “En el corredor de la mort”. Tenim amb nosaltres talent, sensibilitat i màgia per a una lluita històrica.

Inici del rodatge // Yani Collado interpreta a Guillem Agulló.
Inici del rodatge // Yani Collado interpreta a Guillem Agulló.

Ja han signat el manifest més de 1.000 persones i entitats, però encara queda molt recorregut per fer i tu pots ajudar-nos explicant “La Lluita Continua” a amics i familiars, amb el boca a orella i a les xarxes socials. Anima'ls a venir a la premiere, al concert o a comprar el llibre!

INSTAGRAM @lalluitacontinua
TWITTER @lluita_continua
FACEBOOK La Lluita Continua

Entre totes podem fer-ho possible. Contra el feixisme serem milers i guanyarem! Comparteix, difon i fes que la memòria de Guillem continuï creixent. Entre totes, podem aconseguir-ho.

Us deixem read more

5€
9 backers
GRÀCIES

Gràcies, companya. La teva col·laboració suposa un gra de sorra per al projecte. Apareixeràs a la llista de crèdits de la pel·lícula.

Estimated delivery August 2020
8€
9 backers
PREMIERE La Mort de Guillem. València o Barcelona.

Vine a la premiere de la pel·lícula a València o Barcelona. Coneix els protagonistes i al director Carlos Marques-Marcet. A més a més, apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery June 2020
15€
32 backers
PREMIERE La Mort de Guillem (x2) València o Barcelona.

Vine acompanyat a la premiere de València o Barcelona. Us esperem a totes dues. A més a més, apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery June 2020
20€
27 backers
EL LLIBRE "GUILLEM" de Núria Cadenes

Si vols conèixer el cas a fons, el que va passar en el judici... fem memòria, coneguem el cas perquè no torni a succeir. Un llibre de Núria Cadenes.

Estimated delivery June 2020
25€
53 backers
LLIBRE "Guillem" de Núria Cadenes + PREMIERE La Mort de Guillem (x2)

Coneix el cas a fons, fes memòria amb el llibre "Guillem" de Núria Cadenes.
+ Vine acompanyat a la premiere de València o Barcelona.
+ Apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery June 2020
30€
5 backers
ENTRADA CONCERT D’HOMENATGE A GUILLEM "LA LLUITA CONTINUA"

Un concert per a recordar el cas, la música com a punta de llança per a la lluita i la difusió. Si t'agrada la música compromesa, vine a el concert homenatge a Barcelona (Auditori, 26/03) o València. Informació sobre els grups al mur.

Estimated delivery March 2020
35€
16 backers
ENTRADA CONCERT D´HOMENTAGE + PREMIERE

Difon i consciencia. Com més siguem, més ens respectaran.

Assisteix al concert contra el feixisme a València o Barcelona (Auditori, 26/03).
+ Vine a la premiere de la pel·lícula a València o Barcelona.
+ Apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery March 2020
50€
23 backers
PACK CULTURA REIVINDICATIVA

Ets una persona amb moltes inquietuds culturals. Això és per a tu.

Entrada al concert Barcelona (Auditori, 26/03) o València.
+ Premiere de la pel·lícula (Barcelona o València).
+ Llibre de Núria Cadenes.
+ Apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery March 2020
300€
20 backers
PASSI PRIVAT PER A ENTITATS

Vols organitzar un esdeveniment al voltant del tema i fer un passi de la pel·lícula? Adquireix els drets i difon. Si necessites factura, escriu-nos un mail.

Estimated delivery June 2020
1.000€
0 backers
PASSI ESPECIAL PER A ENTITATS

Esdeveniment especial: pel·lícula + xerrada amb l´equip.
+ 10 entrades dobles (20) al concert. Per a sortejar entre els teus associats!!

Estimated delivery June 2020
3.000€
1 backer
PRODUCTOR ASSOCIAT

Vols formar part de la producció dels esdeveniments? Participa com a productor. Escriu-nos un mail per a més informació.

Estimated delivery August 2020
30€
41 patrons (sold out)
ENTRADA CONCERT D´HOMENATGE + PREMIERE (Primeres 48h)

Difon i consciencia. Com més siguem, més ens respectaran.

Assisteix al concert contra el feixisme a València o Barcelona.
+ Vine a la premiere de la pel·lícula a València o Barcelona.
+ Apareixeràs als crèdits.

Estimated delivery March 2020
Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.