❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Parada dels Somriures

Parlem d'emocions. Un espectacle per a públic familiar de la companyia Ohissa Teatre on teatre i música van de bracet

Mar Casas

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
63
Aportaciones
3.030€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La companyia Ohissa Teatre estem en procés de creació de La Parada dels Somriures, un espectacle teatral per a públic familiar on parlem de les emocions. L'objectiu és ajudar a reflexionar sobre l' "inestable" món les emocions, per tal que aquesta reflexió esdevingui una eina de creixença i felicitat propera per als nens i nenes.

Un projecte que va néixer gràcies a la cantant i compositora Anna Roig. La seva generositat, i la confiança dipositada en nosaltres, han permès que La Parada dels Somriures estigui apunt d'estrenar! T'hi sumes?

Per Melissa Paolini K.
Per Melissa Paolini K.

L'ESPECTACLE

El projecte neix a partir de la cançó Vendeuse de rires i del llibre Tan de veritat com les coses que penso, les coses que m'invento i les coses que he somiat, ambdós de l' Anna Roig. Aquest va ser el punt de partida des d'on s'ha anat desgranant aquesta història.

La Parada dels Somriures és un espectacle amb música i cançons en viu composades per la mateixa Anna Roig, i gràcies a les quals hem aconseguit crear una atmosfera ideal per a endinsar-nos en el fràgil món de les emocions.

Partint de la base que una emoció és informació, informació de “com estic ara”, volem fer evident que les emocions són una guia per a la nostra vida i per a la relació amb els demés i que, contràriament al que es pensa, no hi ha emocions bones o dolentes, sinó que, malgrat unes puguin resultar més agradables que d’altres, cadascuna d’elles compleix una funció específica i indispensable.

Això és precisament el que li succeeix a la protagonista de la nostra història: la no acceptació d’una emoció la porta a viure d’una manera poc realista, enganyant-se a si mateixa i de retruc, i sense adonar-se’n, manipulant la vida dels demés.

Amb La Parada dels Somriures volem introduir als petits i no tan petits (en aquest terreny potser mai arribem a ser prou “grans”) dins d’aquest món, fent evident que totes les emocions exerceixen un paper fonamental en el desenvolupament psíquic de l’individu. Ja ho deia Aristòtil: enfadar-se és molt fàcil; el que resulta difícil és enfadar-se amb la persona oportuna, en el moment oportú, amb la intensitat oportuna i en el context adequat.

En escena, doncs, música, cançons, tres actors i un gran ventall de personatges que ens submergiran en aquest univers. Benvinguts, acosteu-vos a La Parada dels Somriures!

SINOPSI

En una parada ambulant d’una ciutat qualsevol es venen uns productes molt especials. La nostra protagonista, la Venedora, té una clientela fixa, i ben contenta que la té, perquè el que li compren són riures i somriures. Gràcies als seus productes tothom pot tapar els mals rient com cal. Un dia, una emoció nova es desferma a l’interior de la nostra protagonista, i aquella alegria transmesa es converteix tota ella en tristor i llàgrimes. Ja no pot vendre riures, només pot oferir llàgrimes i laments. I és així com emprèn un viatge interior per entendre i acceptar un nou món d’emocions.

Disseny escenogràfic de la Parada, per Sergi Corbera
Disseny escenogràfic de la Parada, per Sergi Corbera

A QUÈ DESTINAREM LES APORTACIONS

Les aportacions serviran per cobrir les despeses de part de la producció i posada en escena. A més dels elements escenogràfics, atrezzo i vestuari, treballem amb música en directe, fet que implica un material tècnic concret. Volem invertir en tot aquest material per oferir una millor qualitat en la realització escènica que proposem.

Plànol constructiu, per Sergi Corbera
Plànol constructiu, per Sergi Corbera

QUI SOM

Ohissa Teatre és una companyia que va néixer de la voluntat de tirar endavant una sèrie de projectes propis amb uns valors determinats sense els quals, des del nostre punt de vista, el teatre no tindria raó de ser. Estem parlant de valors educatius o pedagògics; i estem parlant, també, de la llibertat intrínseca i implícita per a poder-los exposar, perquè és així com el teatre esdevé útil: posant totes les cartes sobre la taula, entrant en conflicte, friccionant, confrontant i dialogant.

Aquest és el nostre rumb, que encarem amb il·lusió i empenta, tal com el nostre nom indica: Oh issa és un arcaisme que s'utilitzava per donar ànims als mariners en el moment d'hissar la vela o de treure la barca de dins l'aigua. Així doncs, Oh issa!

L'equip per a aquesta producció està format per:

Direcció: Joan Arqué i Laura Batllori

Dramatúrgia (a partir de textos d' Anna Roig): Mar Casas

Intèrprets: Mar Casas, Cristina Martínez i Josep Sobrevals

Escenografia: Sergi Corbera

Ajudant d’escenografia: Paula Font

Vestuari: Rosa Lugo

Composició cançons i lletres: Anna Roig

Gràfica i Il·lustracions: Melissa Paolini K.

CALENDARI PREVIST

Després d'un any intens de producció, entrem a la recta final del projecte.

A partir de l' 1 de febrer entrarem en el procés d'assajos.

Durant els mesos de febrer i març es realitzarà la construcció de l'escenografia i dels elements d'atrezzo necessaris.

Durant els mesos de març i abril, confecció del vestuari.

Estem en fase de proposta d'una data d'estrena (en el transcurs dels propers mesos).

La prèvia anirà en funció de la data d'estrena.

SOBRE LES RECOMPENSES

Gràcies a les vostres aportacions podrem oferir una millor qualitat en la realització escènica del projecte.

Us anirem posant al corrent de la data exacta de la prèvia, de l'estrena i de la festa que organitzarem després de l'estrena.

Moltes gràcies per avançat!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

15 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    casi 5 años

    La Parada dels Somriures va agafant forma i ens fa molta il.lusió poder anunciar que la setmana que ve farem una prèvia de l'espectacle. A poc a poc anem cobrint les vostres recompenses, com les d'assistir a un assaig o a una prèvia. També tenim enllestits els dissenys de les xapes i samarretes. No ens hem oblidat de vosaltres! Fins aviat! OHISSA TEATRE

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    5 años

    Mil gràcies Pere! Esperem arribar-hi!

  • Pere Esquerra Resa

    Pere Esquerra Resa

    5 años

    Vinga Mar! Ànims que ja ho tenim a tocar! Com la República! Un petonàs.

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies Marina i Make, de part de tota la companyia!

  • Marina

    Marina

    5 años

    Molta merda!!! MARINA I MAKE

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    5 años

    Moltes gràcies Laia! Tan debo assolim l'objectiu i puguem trobar-nos a La Parada dels Somriures!

  • Laia Figueras

    Laia Figueras

    5 años

    Té molt bona pinta! Enhorabona!

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    5 años

    SET DIES PER ASSOLIR EL VERKAMI, COMENÇA EL COMPTE ENRERE...FEM-HO POSSIBLE!

  • Mar Casas

    Mar Casas
    Autor/a

    5 años

    Gràcies a tots i a totes! Els plànols de la Parada ja són al taller de construcció i aviat començarà a agafar forma!

  • Laura

    Laura

    5 años

    Endavant, força i molts somriures!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#04 / La Parada continua viva!

Benvolguts/des Mecenes,

No ens hem oblidat de vosaltres, al contrari!

Estem gestionant les vostres recompenses i esperàvem començar a fer-vos-les arribar un cop La Parada dels Somriures tingués data d'estrena. Malauradament, aquest procés és més lent del que voldríem, però ja no queda gaire!

De moment us posem al dia dient-vos que estem esperant resposta de La Mostra d'Igualada, a veure si aquesta vegada sí que hi podem anar a repartir Somriures...i més coses!

També dir-vos que ja tenim programat el primer bolo oficial però, en aquest cas, és un bolo escolar privat.

I dir-vos que aviat posarem data a una segona prèvia, cosa que vol dir que, els que veu fer l'aportació al Somriure Tímid i no veu tenir ocasió d'assistir a la prèvia del passat mes de maig, podreu fer-ho properament.

Així que, ja ho veieu, l'engranatge continua en marxa i esperem recompensar-vos a tots i totes ben aviat!

Us deixem amb algunes imatges de l'espectacle.

Fins molt aviat!

OHISSA TEATRE

Fotografia de Judit Rodríguez
leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies