❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Relats per entendre els trastorns mentals

En acabar el grau de psicologia, vaig tenir la inquietud d'explicar a la gent que són els trastorns mentals. Per fer-ho vaig pensar que la millor manera que la gent entengui els trastorns, és posant-se a la pell dels personatges que els pateixeixen. I vaig escriure aquest llibre.

Mireia Parés

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
61
Aportaciones
2.515€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Em presento

Hola a tots, sóc la Mireia Parés, i sóc Psicòloga. Tot i que sempre he tingut una tendència a escriptora. M'encanta escriure, si algun dia em pregunteu allò que podria estar fent sempre sense parar. La resposta serà escrivint i inventant històries.

La inspiració em ve quan camino, però puc estar tramant una història en qualsevol moment del dia. Moltes es perden pel camí, però d'altres tenen la sort de poder ser escrites.

És la primera vegada que escric amb l'objectiu de publicar les meves històries i ensenyar-les a altres persones. Fer un llibre és quelcom que em fa molta il·lusió, perquè tinc ganes que pugueu llegir les meves històries, tinc ganes de compartir amb vosaltres, allò que em balla pel cap quan camino.

El projecte

He escrit un llibre per ajudar a les persones a entendre més fàcilment els trastorns mentals, ja que considero que actualment hi ha molt desconeixement sobre el tema.
Sabem molt del càncer, l'obesitat o la diabetis, però no en sabem gaire de trastorns mentals. Els estudis diuen que un 80% de la població patirà algun trastorn mental al llarg de les seves vides, però és quelcom que encara s'amaga.

He fet 7 relats que parlen de diferents trastorns mentals:

Autisme

Esquizofrènia

Trastorn bipolar

Depressió

Anorèxia

Trastorn Obsessiu compulsiu

Trastorn d'ansietat generalitzada

Totes les imatges les ha fet el Francesc Pujol Juny, un bon amic i un millor dibuixant que ha pogut plasmar cada relat amb la seva imatge.

El llibre presenta una manera amena, d'entendre aquests trastorns i també de poder millorar la convivència amb les persones que els pateixen.

Consta de dues parts, a la primera hi ha els relats, amb personatges d'allò més estrafolaris o d'allò més normals, que us guiaran pel seu món per ajudar-vos entendre com viuen les seves vides, que els angoixa i que podem fer per ajudar-los a viure millor.

La segona part és un acostament més teòric, però escrit de la mateixa manera que escric aquestes línies, per ajudar a tothom que li interessi a aprofundir més en aquests trastorns mentals. El contingut de la segona part està escrit des de la psicología i els contes, estan desenvolupats des d'aquests coneixements i l'experiència del contacte amb persones que els pateixen.

També vull dignificar les persones que pateixen aquests trastorns. Encara hi ha la visió del boig, i aquestes persones en moltes ocasions perden el teixit social que les envolta, per desconeixement de la gent que els rodeja.

Per últim aquest projecte també cerca la possibilitat que algú se senti identificat amb el relat i gràcies a això pugui cercar ajuda per millorar la seva vida.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aprotacions es destinaran a la publicació, del llibre.

També hem inclòs despeses dels impostos que s'hauran de pagar pel camí.

I alguna coseta per les recompenses.

Sobre les recompenses

La recompensa estrella és el llibre, però no em podia quedar així.

Us proposo dues coses originals: en un cas us proposo un relat personalitzat per qui vulgueu. Podeu triar el personatge i el tema, jo l'escriuré i l'enviaré via mail en PDF.

Daltra banda una hora parlant amb l'autora, podeu preguntar coses del llibre, o podem parlar de vosaltres mateixos, a Barcelona.

També he creat dues recompenses pensades per associacions i entitats que puguin estar interessades, per una banda els llibres rebaixats i per l'altra una presentació només per vosaltres.

I la guinda del pastís, un punt de llibre per cada llibre que oferim pel Verkami. Serà exclusiu pels mecenes, fet a mà i amb molt d'amor per agrair-vos que feu realitat aquest projecte.

Finalment estareu tots convidats a la presentació del llibre, si podeu venir, us entregaré allà les recompenses i podreu triar a qui dedicar-li el llibre, si no us les enviaré per correu.

Calendari previst

Des que es rebin els diners fins que tinguem el material pasaran uns dos mesos. M'agradraia poder-vos presentar el llibre com a molt tard per Sant Joan, així el podreu gaudir tot l'estiu.

+ Info

Mes informació sobre l'autora
No et perdis el Facebook
Segueix-me a Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Mireia Parés

    Mireia Parés
    Autor/a

    casi 7 años

    I tant que si. Sóc conscient que l'ortografía es el meu punt feble.

  • Gemma

    Gemma

    casi 7 años

    Perdó per ser perepunyetes, però es preveu pagar un corrector?

Volver a todas las actualizaciones

#06 / Allò que és bo es fa esperar

Ja fa temps que us volia escriure a tots, per què us ho mereixeu.

Ens ha enxampat la calor i sembla que tot funciona més lent, deu ser que tots acabem projectes i entrem al parèntesi que ens brinden les vacances. Una època per desconnectar o connectar amb allò que ens agrada. Una època per suar. I també un moment en el qual tot es calma, els dies són més llargs i conviden a sopar a la fresca, compartim les nits amb els que teníem una mica oblidats, gaudim del temps tot el que podem.

Deu ser per tot això o simplement per què així havia de ser que el llibre no sortirà com jo hagués volgut a finals de juny, sinó al setembre. Ell també es pren un descans, merescut per reposar abans d'estar a les vostres mans.

Farem la presentació del llibre a finals de setembre, un bon regal d'aniversari seria tenir-vos a tots allà. Un cop tornem de les vacances, afluixi la calor, i ens disposem a treballar en els nous projectes que ens brindarà el curs que començarà. Tindreu el llibre amb la fresqueta, quan els dies comencin a escurçar-se i ens preparem per al fred, per estar més hores a casa, llegint tranquil·lament.

Us agraeixo l'espera incondicional, i la vostra proximitat.

Moltes gràcies per estar aquí amb mi en aquest camí.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#07 / Ja tenim data i lloc de presentació

Hola a tots i totes, ja tenim, dia i hora per fer la presentació d'aquest llibre que es tant meu com vostre.

El dia 29 de Setembre a les 18h a l'Espai Jove BocaNord c/ Agudells, 37-45.

Entreu [aquí] i veureu que bé ens ho han posat els del Boca Nord. (http://www.bocanord.cat/2017/09/05/presentacio-llibre-de-mireia-pares-relats-per-entendre/)

Després de la presentació del llibre donarem les recompenses. I signaré el llibre de tots els que ho vulgueu. ah! i també us deixarem fer preguntes i després ens podem quedar petant la xerrada!

Us hi espero.

Pels que no pugueu venir, dir-vos que hi haurà més presentacions i que si teniu un lloc on voleu que vingui a fer la presentació, només ho heu de dir.

moltes gràcies.

#06 / Allò que és bo es fa esperar

Ja fa temps que us volia escriure a tots, per què us ho mereixeu.

Ens ha enxampat la calor i sembla que tot funciona més lent, deu ser que tots acabem projectes i entrem al parèntesi que ens brinden les vacances. Una època per desconnectar o connectar amb allò que ens agrada. Una època per suar. I també un moment en el qual tot es calma, els dies són més llargs i conviden a sopar a la fresca, compartim les nits amb els que teníem una mica oblidats, gaudim del temps tot el que podem.

Deu ser per tot això o simplement per què així havia de ser que el llibre no sortirà com jo hagués volgut a finals de juny, sinó al setembre. Ell també es pren un descans, merescut per reposar abans d'estar a les vostres mans.

Farem la presentació del llibre a finals de setembre, un bon regal d'aniversari seria tenir-vos a tots allà. Un cop… leer más

#05 / Gràcies

Hi ha gent que li costa molt dir gràcies. Jo no en sóc un d'ells.

Agraeixo cada cosa que passa a la meva vida i podeu pensar que fa perdre valor l'agraïment, però des de la meva sinceritat més profunda, dic gràcies quan estic realment agraïda.

Aquests quaranta dies han estat una passada, un alt i baix d'emocions. La primera setmana vam assolir els 600€ i pensava que axó es faria sol, la segona setmana em va ensenyar que havia de seguir treballant, demanant, difonen i estant a tot arreu per tal d'aconseguir el meu objectiu. Finalment la darrera setmana arribàvem a una xifra que feia veure que podia ser assolible el projecte, i per acabar, l'editorial El Cep i la Nansa, amb la qual treballem per publicar aquest llibre. Va donar l'última empenta!

Tot ha sortit d'allò més bé. I és gràcies a vosaltres. La majoria dels que heu col·laborat sabeu que m'heu fet molt feliç, publicar aquest llibre em fa moltíssima il·lusió i haver-ho aconseguit em fa pensar en tots vosaltres.

leer más

#04 / Pròleg del llibre

En Matthew Tree ha escrit el pròleg del llibre, d'una manera molt personal ha sabut captar cada paraula del que vull explicar.

Aquest dimecres l'entrevisto i és per això que us poso aquí el pròleg perquè en sapigueu una mica més.

PER ENTENDRE, JUSTAMENT – UN PRÒLEG

De: Matthew Tree

No es pot dir prou vegades: qualsevol cosa que ajudi a acabar amb la ignorància força generalitzada que existeix sobre els trastorns i malalties mentals – tant la ignorància dels que els pateixen com la ignorància dels que es creuen en el seu seny – no és només desitjable sinó imprescindible.

Em poso a mi mateix per cas: durant sis anys llargs, - dels catorze fins al vint - vaig viure obsessionat per unes pors que sabia que eren absurdes i del tot inversemblants alhora que no em podia treure del cap la sensació que també eren ben reals. No dramatitzo pas si… leer más

#03 / El poble on la gent no estava mai sola

“Hi havia una vegada, un poble on la gent que hi vivia duia un munt de gent al darrere; bé, a vegades era gent, a vegades sorolls i a vegades llumetes, no importava; ningú caminava sol.

A vegades això que hi havia al darrere de cadascú els molestava o els feia por, però no s’ho podien treure del damunt, eren així, tots els seus habitants. Una característica que tenia això que els seguia era que ningú ho podia veure. Per poder explicar bé aquesta història i poder-nos entendre, nosaltres, els que no vivim en aquest poble, a això que seguia les persones li direm il·lusió.

Tots vivien en harmonia, fins que un dia un foraster va arribar al poble. Ningú el coneixia, però això no va importar, tothom va seguir amb la seva vida com sempre. Però el que aquest foraster va veure li va cridar l’atenció. …”

Aquest és un fragment d'”el poble on la gent no estava mai sola” un poble increïble que a mi, m’omple de tendresa, un lloc on la gent s’ajuda, s’entén i no es molesta amb els altres.

leer más

#02 / El Manel i el cotxe vermell

“Fa uns dies el Manel va venir a l’escola, ha començat el curs més tard perquè abans anava a una escola especial, però la mestra ens ha explicat que vol tenir amics normals, no sé què vol dir normals, suposo que vol dir que siguin com nosaltres. Jo veig que el Manel és igual que els altres, té dos ulls, una boca i dues orelles, ah! També té un nas.”

Aquest és un fragment del “Manel i el cotxe vermell” un relat que ens parla de l’autisme des dels ulls d’un company de classe d’un nen que conviu amb aquest trastorn.

Quan explico el trastorn a altres nens o joves que han estat en contacte amb ell, els hi explico el següent:

“Imaginem que el cervell d’un nen o nena és un grup de caixes, aquestes caixes emmagatzemen informació, cada caixa té una cosa. Per un nen que no tingui autisme aquestes caixes estan comunicades a través de cables… leer más

#01 / Sant Jordi i el Drac Vegà

M'agrada escriure relats i contes, no és pas un misteri.

I quina data tan inspiradora el Sant Jordi. Però la llegenda s'ha quedat antiquada, vaja per mi. I em vaig posar a pensar com podríem modernitzar-la. I he trobat la manera.

Un poble temporitzat pel drac i sense menjar que fan gala d'astúcia als fogons per seguir menjat. Una princesa aventurera que se li fa petit el castell i un drac obert a negociació, deixaran un Sant Jordi buscant altres maneres de guanyar-se la vida.

Si voleu llegir la historia cliqueu aquí

Una història que no us deixara indiferents.

Desitjo que us agradi mnooolt!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies