❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Documental "Milà, resistència a la muntanya"

"Milà, resistència a la muntanya" és un documental sobre la vida de Josep Milà i Atzet. Pagès de professió i gran muntanyenc vilafranquí, de 95 anys, forma part de la història viva de la repressió franquista a l’excursionisme català de postguerra.

Correm per la Terra

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
311
Aportaciones
8.685€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

"Milà, resistència a la muntanya" vol ser un documental – homenatge a la figura de Josep Milà i Atzet, pagès vilafranquí nascut el 21 de desembre de 1921. En Josep Milà és història viva de l'excursionisme català de postguerra.

Es va enamorar de la muntanya durant la guerra civil, on hi va participar com a voluntari al cos de muntanya de la Columna Durruti al Pirineu lleidatà. Quan va acabar la Guerra Civil, sense haver complert els 18 anys, va passar uns mesos al camp de concentració francès de Vernet de Ariege.

Després del camp de concentració, en Josep Milà va tornar a la Vilafranca ocupada per les tropes feixistes, el setembre de l'any 1939. Un cop a Vilafranca es negà a anar, els diumenges, a les misses de campanya organitzades per la Falange, i juntament amb uns quants vilafranquins més, comencen a fer excursions per les muntanyes del Penedès.

Fruit d'això, va arribar a ser soci – fundador de la Joventut excursionista Vilafranquina l'any 1944.

L'any 1949 durant unes ascensions a diferents cims del Pirineu va tenir una topada amb uns falangistes de Barcelona i va ser apallissat, detingut i jutjat per haver deixat targetes amb la senyera i estrofes dels segadors, dalt de diferents cims dels Pirineus. És per aquest fet que la Federación Española de Montañismo el va expulsar a perpetuïtat de qualsevol entitat excursionista.

Això volia dir que no podia obtenir llicències federatives per escalar muntanyes fora de l'estat espanyol. No obstant això, l'any 1961 va pujar per primera vegada el Montblanc, i l'any 1962 el Cerví.

També va acabar fent muntanya a més de 150 països de tots els continents del món, pujant els cims més alts de tots els països d'Europa.

A part de la desobediència efectuada per en Josep Milà, la seva casa ha estat durant molts anys un punt de trobada pels excursionistes vilafranquins, molts dels quals es van iniciar a la muntanya gràcies a ell.

L’any 1989 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Medalla com a Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, mentre que la FEDME no li retornà la llicència federativa fins l'any 2004.

Creiem doncs que la vida d'en Josep Milà mereix un homenatge a través d'un documental audiovisual que reculli els seus records, vivències i experiències, i de la gent que el va envoltar, per tal que les generacions futures puguin aprendre d'ell la seva passió per la muntanya, i la seva lluita per la llibertat del poble català, en una època tant complicada com la dictadura franquista.

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions obtingudes a través de VERKAMI aniran bàsicament a despeses de producció, edició, post-producció, màrqueting/venda i imatge gràfica.

La major part de les entrevistes necessàries pel documental ja s'han realitzat. De moment hem entrevistat a les següents persones:

  • El mateix Josep Milà i Atzet

  • Fèlix Masachs, soci històric del Centre Excursionista del Penedès.

  • Fransesc Roma, catedràtic de Sociologia i Història, expert en la Història de l'Excursionisme català, també de l'època franquista. L'any 2008 escriu un llibre sobre la figura de'n Josep Milà anomenat: "Josep Milà: L'amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra."

  • Núria Picas, Esportista d'all nivell en esports de muntanya, Campiona del món d'Ultra Trail l'any 2012.

  • També hem entrevistat al Pep Casanelles, nebot de Josep Milà, i al Saio Juvé, que el seu pare va coincidir amb Josep Milà al cap de concentració de Vernet de Ariege. En cas d'aconseguir el finançament pel projecte, podrem entrevistar a moltes més persones.

Sobre les recompenses

Les recompenses que donarem als mecenes per col·laborar econòmicament en aquest documental van des dels agraïments als crèdits, la descàrrega digital, el DVD, l'entrada a l'estrena del documental amb Josep Milà, una samarreta, un pòster i el llibre de Francesc Roma sobre en Josep Milà.

L'estrena del documental es farà a finals del mes de setembre del 2017, a Vilafranca del Penedès.

En cas de sobrepassar l'objectiu bàsic de 6.000 euros per fer el documental, destinaríem els diners extra per produir un llibre il·lustrat sobre la vida de Josep Milà amb la col·laboració del pintor i il·lustrador penedesenc Lluís Masachs i Mestres.

Calendari previst

El calendari previst és el següent:

Desembre-Gener 2017: Campanya de finançament

Gener-Febrer 2017: Filmació de les últimes entrevistes i escenes que falten.

Març-Juny 2017: Edició del documental.

Juliol 2017: Postproducció i talonatge

Setembre 2017: Estrena de documental a Vilafranca del Penedès.

Per tant, durant l'estrena del documental es podrien repartir les recompenses als mecenes que hi assisteixin, i als que no se'ls hi enviaria a casa directament.

+ Info

www.corremperlaterra.cat
www.facebook.com/corremperlaterra
www.twitter.com/corremxlaterra
www.nebraskaproduccions.com

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

11 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pau

    Pau

    más de 6 años

    Hi haurà manera de que un acompanyant pugui comprar la entrada de la estrena a taquilla el mateix dia?

  • SEAS Sant Just

    SEAS Sant Just

    7 años

    Volem a través de Verkami aportar al projecte una quantitat i al final del procés ens sol·licita un nombre de targeta de crèdit, i que com a entitat no posseïm.
    És possible fer una transferència bancària a un número de compte o mitjançant un altre mi

  • Nuria

    Nuria

    7 años

    Hola, no he sabut veure amb quina llicència es distribuirà el documental. Teniu pensat fer servir una llicència lliure tipus creative commons o fer servir el copyright?

  • Correm per la Terra

    Correm per la Terra
    Autor/a

    7 años

    Hola Vicenç! Si en cas podem fer una cosa, anul·lem la teva recompensa de 20€ i tornes a fer la recompensa de 25€. Què et sembla? Pel tema de les fotografies, ens pots enviar un correu a [email protected]? Moltes gràcies!

  • vicenç mestre sole

    vicenç mestre sole

    7 años

    bona tarda .

    He colaborat amb 20 e. i voldria saber si puc aumentar la donacio als 25 ja que m' agradaria molt tenir el llibre de el Josep.

    tambe dir-vos que ting algunes fotos del Josep de una sortida a Polonia i la antigua Xecoslovaquia i altres .

  • Correm per la Terra

    Correm per la Terra
    Autor/a

    7 años

    Hola Marçal! Ho comentem i et diem alguna cosa, com que tenim el correu, ens posarem en contacte amb tu! Moltes gràcies per col·laborar!

  • marçal

    marçal

    7 años

    He col·laborat al verkami i m'acabo d'adonar que la targeta amb la qual ho he fet caduca a final de desembre de 2016, de manera que quan acabi el temini del verkami i es carreguin els diners, aquesta targeta ja no serà operativa. Com ho puc arreglar?

  • Correm per la Terra

    Correm per la Terra
    Autor/a

    más de 7 años

    Hola! Sí, en breu ampliarem recompenses! Tant la de 20€ com la de 50€. Fins ara!

  • clara

    clara

    más de 7 años

    teniu pensat ampliar les recompenses de 20€?

  • Correm per la Terra

    Correm per la Terra
    Autor/a

    más de 7 años

    Hola Miquel!

    Tota la producció i realització va a càrrec de l'empresa Nebraska Produccions. Pots veure tot els seus treballs aquí: http://www.nebraskaproduccions.com/

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Entrevista al Josep Milà al Via Lliure de RAC1

Hola a tothom!

La setmana passada el Josep Milà va ser entrevistat per el programa de ràdio Via Lliure de RAC1. Durant tota la entrevista, el Josep va explicar, emocionat, tota la seva vida, dedicada a la lluita per les llibertats del país i la muntanya. En alguns fragments, el Josep va dir algunes frases brillants com "Jo no sóc ocell de gàbia, sóc ocell de bosc!".

Us recomanem molt que escolteu l'entrevista per conèixer una mica més l'obra del Josep Milà!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#10 / Informació sobre l'estrena del 4 novembre

Benvolguts i benvolgudes mecenes!

El dissabte vinent estrenarem el documental «Milà, resistència a la muntanya». Aquest documental l’hem pogut fer gràcies a tots vosaltres. És per això que estem infinitament agraïts a la vostra col·laboració. Tenim moltes ganes de veure’s, poder parlar amb vosaltres i, també, de donar-vos les recompenses.

Durant aquests últims mesos, hem estat en contacte amb vosaltres mitjançant correus electrònics i formularis. Molts, els que teniu entrada com a recompensa, ens heu dit que assistireu a l’estrena, pocs encara no ho heu fet.

Per tal que el dia 4 sigui un èxit hem redactat unes preguntes i respostes. Si teniu algun dubte, segurament us el resoldrem amb les següents indicacions.

Dia i hora estrena documental

L’estrena del documental serà el dissabte 4 de novembre. L’acte començarà, puntualment, a les 21.00 h. Si tens recompenses per recollir, és recomanable venir a les 20.00 h.

On es farà?

leer más

#09 / 4 de novembre estrena del documental «Milà, resistència a la muntanya»!

Benvolguts i benvolgudes mecenes!

Fa molts mesos que estem treballant de valent amb el documental; moltes gravacions, trucades, reunions, recerques, etc. Fer un documental no és fàcil. Però per fi us podem anunciar diverses notícies respecte al documental i les recompenses que tan bonament esteu esperant!

4 de novembre estrena del documental

Comencem per l’estrena del documental. El documental l’estrenarem el dissabte 4 de novembre, a les 19.00 h de la tarda, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès (Avinguda Catalunya, número 15). L’acte ha entrat dins la programació del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que se celebrarà del 2 al 12 de novembre a Vilafranca.

Durant els últims dies, us hem enviat correus amb un formulari. Aquest formulari l’heu d’omplir,… leer más

#08 / Ampliació de la recerca

Ja han passat un parell de mesos ben bons des de que va finalitzar la campanya de micro-mecenatge de Verkami. Mitjançant aquest blog us anirem informant de com va evolucionant el projecte del documental «Milà, resistència a la muntanya».

A part de la bona resposta de la campanya de micro-mecenatge, una de les sorpreses majúscules que ens vam emportar, va ser la quantitat de persones que coneixien el Josep Milà. Durant la campanya, vam rebre molts missatges de persones que ens comentaven que el coneixien. Aquestes persones ens explicaven que el Josep Milà, havia fet muntanya amb els seus familiars i que fins i tot, havien compartit alguna acció de desobediència.

Això ens va fer ampliar el punt de mira de la història del Josep Milà, i estirar molts més fils que començaven a aparèixer. Durant aquests dos mesos, hem anat trucant aquestes… leer más

#07 / Avui el programa Els Matins de TV3 entrevistarà en Josep Milà!

Avui al matí, a les 11.17h, el programa Els Matins de TV3, entrevistarà en Josep Milà, dalt d'una muntanya emblemàtica del Penedès. En Josep explicarà tota la història que va patir durant el franquisme, la seva lluita per les llibertats del país i els seus viatges per més de 150 països. Sens dubte, una bona oportunitat per conèixer més a fons la història d'en Josep Milà!

A part d'aquesta entrevista d'avui, podeu mirar altres intervencions del Josep Milà que hem recuperat. Aquí els teniu:

Entrevista a Josep Milà durant el programa Divendres de TV3

Presentació del llibre "Josep Milà, l'amor a la muntanya neix fins i tot en temps de guerra"

Discurs de Josep Milà en agraïment a la Medalla de la Vila que l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès li va atorgar.

#06 / Ja hem arribat als 6000€! Però volem arribar als 10000€!

Hola a tothom!

Estem molt contents d'anunciar-vos que dissabte a la matinada vam arribar als 6000€! Poc ens esperàvem què en qüestió de 3 setmanes i just a l'equador de la campanya de micromecenatge, arribéssim a la xifra de 6000€. Estem saltant d'alegria i tot gràcies a vosaltres!

Però això no acaba aquí. Veient que està tenint molt èxit la campanya de micromecenatge, hem fixat un nou objectiu. Volem arribar als 10000€. I que farem amb els diners recaptats?

  • Volem fer un llibre il·lustrat que expliqui la història de'n Josep Milà. Aquest llibre serà realitzat per l'il·lustrador penedesenc Lluís Masachs. Si mireu les recompenses, ja el podeu demanar!

  • Enregistrar seqüències del Josep Milà en alguna muntanya emblemàtica. Un dels somnis que té en Josep, és tornar a anar alguna muntanya emblemàtica. Intentarem doncs, fer-ho realitat!

  • Incloure millores tècniques del documental. Qualsevol millora tècnica, comportarà una qualitat extra al documental que estem fent.

leer más

#05 / Cartell del documental

Hola a tothom!

Una de les recompenses que més èxit està tenint, és el cartell del documental. Aquest cartell està dissenyat per l'estudi Rufus de Sant Cugat de Sesgarrigues, situat al cor del Penedès. Aquest estudi de disseny gràfic, també és l'encarregat de tota la imatge gràfica del projecte.

Segons paraules del Raül, la tipografia té semblances amb les muntanyes esquerpades que en Josep Milà ha escalat durant tot aquest temps. La franja vermella amb desnivell, simbolitza la resistència efectuada pel mateix Milà durant tota la seva desobediència a la muntanya.

L'home que surt a la fotografia, és el mateix Josep Milà. Aquesta fotografia va ser realitzada quan va fer cim al Montblanc.

Us agrada? ;)

#04 / Hem ampliat les recompenses!

Estem acabant la segona setmana i hem ampliat les recompenses de la campanya. Les noves recompenses són les següents:

Per una banda, hem tornat a activar la recompensa de 50€, limitada a 9 unitats, però amb un altre llibre. Aquesta recompensa porta el següent:

1 DVD

1 entrada per la estrena del documental amb la presència de Josep Milà

1 samarreta documental

1 pòster documental

1 llibre "Història social de l'excursionisme català

El franquisme"

Agraïments als crèdits.

Hem afegit una altra recompensa de 75€, pensada sobretot per les famílies. Aquesta recompensa porta el següent:

4 samarretes

4 entrades a l'estrena del documental

4 pòsters del documental

1 DVD

Agraïments als crèdits de tots els membres de la família o nom de la família.

I per últim hem afegit una recompensa, pensada sobretot per les persones, empreses o entitats, que volen ser productores associades del documental. Aquesta recompensa de 500€, limitada a 2 unitats, conté el següent:

leer más

#03 / Entrevista al Josep Milà i Núria Picas al programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio

Dilluns d'aquesta setmana, en Josep Milà va ser entrevistat per en Roger de Gràcia, durant el magazine de tarda Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio. Durant l'entrevista en Josep Milà va poder parlar amb la Núria Picas, que també participa en el documental. En Josep va deixar anar algunes frases com "Si tens el cor preparat, els peus van sols", "La gent que va molt equipada a la muntanya, no està preparada" o "M'agradaria tornar a ser jove per anar a la muntanya amb la Núria Picas.

Al final de l'entrevista, en Josep i la Núria, prometen anar junts a la muntanya d'aquí poc. Torneu a escoltar l'entrevista aquí.

#02 / Entrevista al Josep Milà al Via Lliure de RAC1

Hola a tothom!

La setmana passada el Josep Milà va ser entrevistat per el programa de ràdio Via Lliure de RAC1. Durant tota la entrevista, el Josep va explicar, emocionat, tota la seva vida, dedicada a la lluita per les llibertats del país i la muntanya. En alguns fragments, el Josep va dir algunes frases brillants com "Jo no sóc ocell de gàbia, sóc ocell de bosc!".

Us recomanem molt que escolteu l'entrevista per conèixer una mica més l'obra del Josep Milà!

#01 / 1 setmana i portem molt bon ritme!

Hola a tothom!

Aquest dissabte passat va fer una setmana que vam iniciar la campanya de micromecenatge de Verkami! El resultat és molt positiu, ja que a hores d'ara ja hem superat els 3000 euros i gairebé estem arribant als 4000 euros! No podem estar més contents!

En cas de superar els 6000 euros, ja gairebé tenim pensat nous objectius per ampliar la recaptació i noves recompenses. Tal i com expliquem en el projecte, aquests 6000 euros serviran per produir el documental, pagar la imatge gràfica, les despeses de les recompenses i altres petits detalls.

Com us podeu imaginar, un documental no es fa amb 6000 euros, es necessiten molts més! Amb la productora Nebraska Produccions, vam arribar a l'acord que amb 6000 euros recaptats, ells podrien fer un documental, a l'estil del teaser que podeu veure en el projecte. Un… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies