❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Andorra, del porta a porta al 2.0

Ajuda'ns a finançar la publicació d'una investigació comunicativa entorn a la campanya electoral andorrana d'abril del 2011. L'obra va guanyar l'accèssit del "Premi Principat d'Andorra d'Investigació Històrica" però el parlament andorrà va decidir no publicar-la en no compartir algunes impressions.

Category

Created in

0
seconds
79
Pledges
2.089€
From 2.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU?

Volem finançar la publicació d'un llibre que recull, per primera vegada a la història, una investigació comunicativa sobre la campanya electoral andorrana de forma global. El punt de partida són els últims comicis generals, celebrats anticipadament l'abril del 2011, per tal d'extreure les característiques específiques i la idiosincràsia d'un país únic al món. El cas andorrà no s'havia estudiat mai des d'aquesta perspectiva fins ara i la investigació aporta llum sobre com millorar les relacions entre la política-institucions i la societat, a més d'analitzar les claus comunicatives que van portar a l'èxit o fracàs dels quatre candidats en aquest particular context local de dimensions nacionals.

L'obra es va concebre inicialment com a projecte de final de curs del màster en Gestió de la Comunicació Política i Electoral de la UAB i va obtenir un accèssit del Premi Principat d'Andorra d'Investigació Històrica el 2011, un dels màxims guardons que atorga anualment el Consell General. El premi incloïa la publicació de la investigació però després d'alguns mesos treballant en la seva edició el parlament andorrà va decidir no publicar-la tot mostrant el seu malestar amb algunes descripcions incloses al text relacionades amb un sistema electoral excloent tant pels residents no nacionalitzats com pels partits de menor envergadura.

PERQUÈ NECESSITEM LA VOSTRA AJUDA?

Aquesta és l'única font de finançament amb la que compta el projecte. Els 2.000 euros que necessitem cobreixen la tirada de 150 exemplars amb l'editorial Edicions Carena (Barcelona); la comissió de Verkami i la comissió bancària. La tirada és modesta però suficient per distribuir l'obra entre els mecenes que ens recolceu i assegurar la seva presència a les biblioteques i principals centres d'estudi (universitats de comunicació i ciències polítiques, associacions i col·lectius, etc.) tant d'Andorra com d'Espanya.

Si aconseguim reunir la quantitat inicial l'editorial començarà immediatament a treballar en la publicació donat que ja hem establit el contacte. Si ens ajudeu a superar els 2.000 euros millorarem la publicació afegint-hi un annexe amb fotografies a color que la faran molt més atractiva i completa.

A QUI POT INTERESSAR?

A més dels familiars i amics més propers que segur que recolzareu el projecte econòmicament, la publicació d'aquesta investigació interessa tant a Andorra com a Espanya per diversos motius.

Al Principat pot funcionar com a full de ruta per a comunicadors que s'enfrontin a qualsevol campanya electoral andorrana com a periodistes, directors de mitjans, empreses de comunicació, assessors polítics i caps de gabinet o de campanya. Els partits, els polítics al poder, els aspirants a càrrecs públics i les entitats socioculturals trobaran aquí una guía de consells sobre com actuar per tal d'aconseguir una comunicació més eficient amb els ciutadans i les claus per desenvolupar una campanya exitosa en aquest context particular. Els ciutadans andorrans, de la seva banda, descobriran una interessant anàlisi que els ajudarà a comprendre l'actuació dels seus governants a cada moment i a ser més exigents amb les institucions en pro d'una comunicació més horitzontal, directa i transparent.

A Espanya, els cercles acadèmics relacionats amb la comunicació, el màrketing o la ciència política, entre d'altres, trobaran recolzament didàctic per explicar i entendre el cas andorrà.

PERQUÈ DONAR SUPORT A LA INVESTIGACIÓ?

Aquest és el primer intent seriós d'aprofundir en les peculiaritats d'un país escassament estudiat i amb una incipient professionalització de les pràctiques comunicatives al món de la política. Fins ara mai s'havia dut a terme res semblant. Aquí analitzem detalladament la campanya dels quatre candidats als comicis generals d'abril del 2011, recopilem experiències de primera mà de caps de campanya, politòlegs i líders d'opinió mediàtica, i les emmarquem en el context d'un règim democràtic molt peculiar per tal d'extreure les característiques fonamentals que conformen la singularitat de la comunicació política andorrana, un cas insòlit al món on es conjuguen elements en un triple eix nacional-local-internacional mentre perduren estructures sociopolítiques i relacions de poder d'origen medieval derivades de la història de les seves institucions, la joventut de la seva Constitució i el particular encaix a la Unió Europea.

COM PUC COL.LABORAR?

És molt ràpid, senzill i gratificant. Pots ajudar-nos de dues maneres:

a) difonent la nostra causa entre els teus contactes i amics a través de les xarxes socials

b) aportant una petita quantitat de diners i convertint-te en mecenes des de només 6 euros

En aquesta mateixa pàgina, a la columna de la dreta, trobaràs les recompenses en funció del donatiu. Tria la que més t'agradi i realitza la teva aportació econòmica amb total seguretat. De moment és només un compromís de pagament i si el projecte no surt endavant Verkami no et cobrarà absolutament res.

Més abaix descobriràs els links al bloc de Verkami i als nostres comptes a Twitter i Facebook on anirem actualitzant tota la informació del procés.

ON TROBAR-NOS

A més del bloc de Verkami podeu seguir-nos a la pàgina de Facebook i al Twitter, a @publiquemllibre o a través del hashtag #publiquem.

També estem enllestint una pàgina web complementària al llibre on trobareu material gràfic molt interessant que recolza la investigació.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTA AJUDA!!

NOMÉS TENIM 40 DIES. TOTA PEDRA, FA PARED.

-Lorena.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

#13 / Arribats per vacances! / ¡Llegados por vacaciones!

/CAT./

Hola a tots,

estic molt contenta de dir-vos que ja tenim aquí els llibres i el pdf. Han quedat genial, fan patxoca! En els dies vinents anireu rebent als vostres correus i a les adreces postals que vau proporcionar els vostres exemplars en paper i/o digital, en funció de les aportacions que vau realitzar.

Han arribat en ple mes d'agost i molts esteu de vacances fora de casa així que si algú prefereix que l'enviament del paquet es faci a partir del setembre només cal que m'ho digui.

D'altra banda, encara em manquen les adreces d'alguns mecenes. Em posaré en contacte amb vosaltres. Penseu que fins que no me les proporcioneu no podré enviar-vos el nostre llibre.

Un cop més, MOLTES GRÀCIES a tots pel vostre suport. Amb aquesta publicació hem aconseguit restablir una situació injusta i arbitrària. Sense vosaltres mai hauria estat possible.

Una abraçada forta.

Lorena.

/CAST./

Hola a todos,

read more

#12 / L'hora de les recompenses / La hora de las recompensas

/CAT/

Estimats mecenes,

estic molt contenta d’informar-vos que el llibre ja ha arribat a la imprenta! Després d’un llarg procés d'edició i maquetació només ens queda esperar uns dies per tenir-lo a les mans. Així que, si tot va bé, espero poder enviar-vos els exemplars en paper i la versió digital (en funció de les vostres aportacions) en unes setmanes a les adreces postals que ja em vau proporcionar al seu dia.

Mentrestant, us desitgem unes molt bones vacances!

Lorena.

/CAST/

Estimados mecenas,

Me alegra mucho informaros de que el libro ya ha llegado a la imprenta. Tras un largo proceso de edición y maquetación solo nos queda esperar unos días para tenerlo en las manos. Así que, si todo va bien, espero poder enviaros los ejemplares en papel y la versión digital (en función de vuestras aportaciones) en unas semanas a las direcciones postales que ya me proporcionasteis en su día.

¡Mientras, os deseo unas muy buenas vacaciones!

Lorena.

#11 / Últims dies d'espera

/CAT/

Hola a tots,

Esperaba a tenir confirmació oficial de que tot estava enllestit però com que alguns heu preguntat ja aprofito per calmar la vostra possible inquietud. El primer de tot és tornar a demanar-vos disculpes a tots perquè, com diu el Marc, no és gens normal que el tema s'hagi allargat tant. Dit això us explico en quin punt estem. Fa dues setmanes que es va acabar l'ultimatum (diguemho així) que vaig donar a l'editorial per a que la maquetació del llibre estigués completament tancada i entrés a imprenta. Aquest termini s'ha tornat a incomplir. M'asseguren però que és qüestió de dies i creieu-me que hi estic molt a sobre. Esperaba a rebre la confirmació que tot estava enllestit per tornar a donar-vos notícies. Comparteixo totalment la vostra possible inquietud i malestar per això us demano disculpes novament. Sóc conscient que com més temps passa va perdent interès i actualitat per això sóc la primera interesada en culminar-ho el més aviat possible.

read more

#10 / Ja és primavera / Ya es primavera

//CAT//

Ja ha arribat la primavera però encara no tenim el llibre enllestit com jo em pensava quan vaig tancar el contracte amb Carena. Sembla que la maquetació és més complicada del que és habitual en una novel·la tipus perquè conté molts apartats i està costant una mica més del que havia previst l'editorial així que s'està enrederint tot. No m'atreveixo a donar-vos una nova data però sé que estan treballant de valent per poder tenir les galerades el més aviat possible i poder enviar el llibre a impremta.
Us demano disculpes per aquest incompliment, ni que sigui involuntari, i prometo anar-vos informant de les novetats com he fet fins ara.

Gràcies de nou per la vostra comprensió i recolzament. Una abraçada.

Lorena-

//CAS//

¡Hola a todos!

Ya ha llegado la primavera pero todavía no tenemos el libro como pensaba cuando cerré el… read more

#09 / Últims passos abans d'enviar a la impremta / Últimos pasos antes de enviar a la imprenta

/CAT/

Salutacions, amics

fa setmanes que no us dono notícies sobre l'estat del nostre projecte perquè no tenia novetats però avui us escric per explicar-vos com va el procés amb la editorial. En aquests moments l'obra ja està editada i corregida. Ara comença el procés de maquetació i disseny de portada. És l'últim pas abans d'enviar a impremta així que pràcticament ho tenim enllestit! Quina alegria! Us tornaré a explicar les novetats tan bon punt arribin.

Aprofito per tornar-vos a agrair la confiança i el suport a tots.

Una abraçada afectuosa

Lorena.

/CAST/

Saludos, amigos

hace semanasque nos os daba notícias sobre el estado de nuestro proyecto porque no tenía novedades pero hoy os escribo para explicaros como va el proceso con la editorial. En estos momentos la obra ya está… read more

#08 / Novetats editorials / Novedades editoriales

/CAT/

Hola a tots,

aquesta setmana hem signat el contracte amb l'editorial Carena de Barcelona i ja està en marxa el procés editorial: maquetació, correcció, disseny de portada i contraportada i impressió. Tot plegat, si es compleixen els terminis, pot trigar uns 5 mesos així que... a la primavera tindrem llibre! Continuaré informant-vos de les novetats a mesura que es vagin produint.

Salutacions.

Lorena.

/CAS/

Hola a todos,

esta semana hemos firmado el contrato con la editorial Carena de Barcelona y ya está en marcha el proceso editorial: maquetación, corrección, diseño de portada y contraportada e impresión. Si se cumplen los plazos previstos, todo puede tardar unos 5 meses así que... ¡en primavera tendremos libro! Continuaré informándoos de las novedades a medida que se vayan produciendo.

Saludos.

Lorena.

#07 / Repte assolit! / Reto conseguido!

Wow!! Ho hem aconseguit! Ja hem reunit el necessari per tirar endavant el projecte i encara ens queden quatre dies. Hi haurà llibre gràcies a tots vosaltres! Us torno a agrair enormement la confiança i el suport durant aquest camí, que no sempre ha estat fàcil. Quan vulgueu podeu enviar-me un correu a [email protected] amb les vostres adreces postals i el nom (o pseudònim en alguns casos) que voleu que aparegui als agraïments del llibre. Us aniré informant del procés.

Gràcies!

Wow!! Lo hemos conseguido! Ya hemos reunido lo necesario para sacar adelante el proyecto y todavía nos quedan cuatro días. Habrá libro gracias a todos vosotros! Os vuelvo a agradecer enormemente la confianza y el apoyo durante este camino, que no siempre ha sido fácil. Cuando queráis podéis enviarme un correo a [email protected]read more

#06 / Nous impediments del Consell General

És la segona vegada que us escric avui. Ara ho faig per tranquilitzar-vos després que alguns de vosaltres hagueu mostrat certa inquietud en llegir la informació que s'ha publicat aquesta tarda a la premsa. Sembla que al Consell General no li agrada la possibilitat que l'obra es publiqui. Per als que encara no ho heu llegit us penjo l'enllaç de la notícia de l'Agència de Noticies andorrana (ANA) que rebota El Periòdic.

http://www.elperiodicdandorra.ad/ultima-hora/23340-qandorra-de-lepoca-medieval-al-20q-conte-errors-historics-que-la-fan-impublicable-pel-consell-general-.html

La versió que el Consell General ha passat a l'ANA és l'original que va guanyar l'accèssit a l'octubre de 2011. Des d'aleshores fins a meitat de maig de 2012 vaig estar treballant en la millora del text amb una persona intermediària del Consell… read more

#05 / La família creix / La familia crece

Sou increïbles. En menys de 48 hores vam aconseguir la meitat del que necessitem per finançar la publicació. En Felip, Carme, Cento (x2!), Merce, Adela, Gabi, Frululú, Univers, Isabel, Lena, David A., Antonio, Xavi, Cristina i l'Albert ja formen part d'aquesta família (cada vegada més gran!) que promou un projecte tan engrescador. Però no ens confiem perquè encara ens queda molta feina. Necessitem seguir sumant nous mecenes així que continuem difonent la campanya a través de les xarxes socials. Recordeu, retuits, boca a boca, mencions al facebook, etc.

També podeu fer servir els enllaços de les notícies que han aparegut a la premsa i la ràdio. Us els deixo aquí per si encara no els havíeu vist.

El Periòdic d'Andorra

Entrevista a l'Hora L de la Cadena SER

Gràcies a tots!

//CAST.//

Sóis increíbles. En menos de 48 horas conseguimos la… read more

#04 / Arrancada impressionant / Arranque impresionante

Només portem 32 hores d'aventura i gràcies a vosaltres ja hem aconseguit més del 30% del total necessari per a publicar la investigació. Gràcies Álex, Almudena, Manu, Raul, Carlos, Marc A., Bernat, Pipisnake, Noemí, Marc B., Jesús, Javi B., Vicente, Sara, Dano, Delfí, Evarist, Rossend, Clàudia, Dale Sounders, Joan, José Vte, Javi C. per la vostra implicació, confiança i el suport que donéu a aquest projecte que també és vostre. Enhorabona.

-Lorena.

Solo llevamos 32 horas en esta aventura i gracias a vosotros ya hemos conseguido más del 30% del total necesario para publicar la investigación. Gracias Álex, Almudena, Manu, Raul, Carlos, Marc A., Bernat, Pipisnake, Noemí, Marc B., Jesús, Javi B., Vicente, Sara, Dano, Delfí, Evarist, Rossend, Clàudia, Dale Sounders, Joan, José Vte, Javi C. por vuestra implicación, la confianza y el apoyo que proporcionáis a este proyecto que también es vuestro. Enhorabuena.

-Lorena.

#03 / Comencem amb il.lusió! / ¡Empezamos con ilusión!

Bé. Ja estem aquí. Ha arribat el moment de la veritat. Després de mesos preparant el projecte encaro aquesta etapa amb molta il·lusió. Sé que val la pena publicar aquest llibre perquè és rigorós, útil, didàctic i necessari però no podré fer-ho sense vosaltres. És imprescindible que col·laboreu en la causa retuitejant, clicant a "m'agrada" i invertint una petita quantitat de diners en cultura.

Moltes gràcies, amics.

Bueno. Ya estamos aquí. Ha llegado el momento de la verdad. Tras varios meses preparando el proyecto encaro esta etapa con mucha ilusión. Se que vale la pena publicar este libro porque es riguroso, útil, didáctico y necesario pero no podré hacerlo sin vosotros. Es imprescindible que colaboréis en la causa retuiteando, clicando en "me gusta" e invirtendo una pequeña cantidad en cultura.

Muchas gracias, amigos.

#01 / Benvingut! / ¡Bienvenido!

Aviat trobaràs actualitzacions sobre el procés de captació de micromecenes.

Pronto encontrarás información sobre el proceso de captación de micromecenas.

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy