❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Curtmetratge 'Fils trencats'

Curtmetratge social per donar visibilitat a la soledat i maltractaments que pateixen les persones grans i com un gos pot revertir-los

Josep Oller

A project of

Category

Created in

0
seconds
57
Pledges
5.010€
From 5.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Fils trencats és un curtmetratge de cinema social que reflecteix en una història la realitat de moltes persones grans que pateixen violència de gènere o intrafamiliar, estan soles i se senten totalment desemparades.

Pòster provisional
Pòster provisional 'Fils trencats'

La nostra protagonista és la Berta, una dona vídua de 80 anys que fuig dels maltractaments del seu únic fill. Viu sola, no s'atreveix a sortir de casa i només pot comptar amb l'ajuda de la Meliou, una noia migrada que va a casa seva un parell de cops per setmana i li fa les compres. A la vida de la Berta no sembla haver-hi esperança, però aviat trobarà un company que l'ajudarà a seguir endavant.

Aquest projecte pretén donar visibilitat a problemes reals que viuen moltes persones grans diàriament. Maltractaments, desemparament i solitud al final de les seves vides. Vol donar a conèixer, a més, els beneficis que proporcionen els gossos en la recuperació i la protecció de les persones.

El curt mostrarà el vincle tan especial que es produeix entre persones i gossos
El curt mostrarà el vincle tan especial que es produeix entre persones i gossos

'Fils trencats' tracta aquestes desigualtats i injustícies socials i les posa en relleu en una història de ficció, donant-los visibilitat. La nostra societat envelleix a ritmes molt elevats i no estem adequadament preparats. Necessitem ser conscients de la realitat de la gent gran per poder tenir-ne cura com es mereixen. En el curtmetratge abordarem diferents problemàtiques de la nostra societat, com és la solitud de la gent gran i la violència intrafamiliar cap a una mare. A més, es veurà reflectida la situació laboral de persones migrades sobrequalificades per als llocs de treball que ocupen.

El curt també mostrarà la realitat de les dones migrades sobrequalificades que arriben al nostre país
El curt també mostrarà la realitat de les dones migrades sobrequalificades que arriben al nostre país

En aquest projecte visualitzem una possible ajuda per a aquelles persones que se senten soles i desemparades mitjançant la convivència amb un gos. Veurem com la nostra protagonista pot recuperar l’esperança.

Qui som

'Fils trencats' és una idea original de Paco Camarasa, que actua com a productor executiu juntament amb Aure Farran. Camarasa és el Secretari General de l'ACEDE (Associació Catalana d'Executius, Directius i Empresaris) i empresari. Emprenedor i incentivador social, és formador de Team Building per diverses organitzacions. Soci fundador de Gos Àrtic, és un habitual organitzador d’esdeveniments canins que fomenten la tinença responsable d’animals i una cultura de respecte. Per la seva banda, Aure Farran és periodista amb més de 20 anys d’experiència en mitjans de comunicació, tant en premsa com en ràdio i TV. També ha treballat en agències de comunicació i ha col·laborat en el projecte vinculat a la tercera edat "La vida a cierta edad" amb l'elaboració de continguts, així com conduint tallers amb gent gran sobre la memòria, l’exercici físic o la comunicació. Va impulsar el club esportiu Gos Àrtic, que es dedica a la promoció de l'esport amb gossos i la tinença responsable d'animals.

Paco Camarasa, Aure Farran, Josep Oller i Inés Rubinat
Paco Camarasa, Aure Farran, Josep Oller i Inés Rubinat

Josep Oller és el guionista i director i Inés Rubinat és la directora de producció. Oller és diplomat en direcció i guió de cinema a l'escola Bande à Part de Barcelona. Creador de la productora Films en Off, ha realitzat diferents curtmetratges com a director i guionista, entre els quals destaquen Talleu, Cabòries, Relacions Electròniques *i *La Jeunesse d'Alicia, recentment nominada al festival de cinema fantàstic de Sitges 2019. La seva especialitat és la comèdia i la fantasia. Per la seva banda, Rubinat és graduada en Publicitat i Relacions Públiques i ha realitzat diferents projectes tant audiovisuals com d'escriptura i traducció. Entre d'altres, va ser cap de producció i comunicació en el curtmetratge *La Jeunesse d'Alicia" (2018-2019).

A què destinarem les vostres aportacions

Les aportacions que obtinguem amb aquesta campanya de micromecentage es destinaran a cobrir les despeses de producció, realització i muntatge del curtmetratge i complementar una subvenció que hem rebut per part de l'ICEC (Generalitat de Catalunya). També serviran per a la promoció del curtmetratge en diferents Festivals, així com per finançar les presentacions públiques.

Calendari previst

Per causa del confinament decretat pel coronavirus, el rodatge del curtmetratge s'ajorna, en principi, a juliol de 2020. S'ajustaran les dates en funció de com evolucioni la situació.

El setembre de 2020 es farà la presentació pública del tràiler del curtmetratge i es començaran a fer efectives les recompenses de la campanya. Aquestes dates es podrien veure alterades a conseqüència del coronavirus

El gener/febrer de 2021 es farà la presentació pública del curtmetratge i s'acabaran de fer efectives les recompenses que inclouen amb aquesta contraprestació. Aquestes dates es podrien veure alterades a conseqüència del coronavirus

+ Info

Si voleu saber més coses sobre nosaltres i el nostre projecte ens podeu visitar a:

https://www.facebook.com/FilsTrencats/
https://www.instagram.com/filstrencats/
https://filmsenoff.com

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • pepgarcia

    pepgarcia

    about 4 years

    Molta sort amb el projecte!!! Una abraçadaPaco!!!!

  • Jordi Martinez

    Jordi Martinez

    about 4 years

    Molta sort

  • Paula Calvo Soler

    Paula Calvo Soler

    about 4 years

    Gran iniciativa para visibilizar el beneficio social del amor entre personas mayores y perros. Gracias!!

  • KK

    KK

    about 4 years

    Molt bona iniciativa !!!

  • ivanmartingo

    ivanmartingo

    about 4 years

    Mucha suerte, éste proyecto es muy bonito.

  • Marcelbuisan

    Marcelbuisan

    about 4 years

    Sort i cinema!

#05 / Horizontes / Horitzons

Queridos amigos y amigas,

¿Todos bien? Suponemos, que como todos, deseando alcanzar esta denominada "nueva normalidad" que nos permita recuperar, en la medida de lo posible, nuestras vidas y nuestros proyectos. En nuestro caso, estamos aprovechando estas semanas de parón obligado para seguir trabajando y mejorando el guión de 'Fils Trencats'. Queremos que esta historia refleje lo mejor posible lo que supone vivir con miedo y en soledad, pero también lo que supone encontrar a un aliado que te permita recuperar la ilusión de vivir. Paralelamente, estamos acabando de concretar las nuevas fechas para el rodaje del corto, y todo apunta que, si la situación lo permite, podremos rodar en agosto, cumpliendo con todas las medidas de prevención que sean pertinentes. Esperamos poder confirmaros las fechas exactas de gravación próximamente. Este es el horizonte que nos anima a seguir con una sonrisa en los labios :) Cuidaos mucho y hasta pronto!


Estimats amics i amigues,

read more

#04 / Seguim treballant, seguim somniant / Seguimos trabajando, seguimos soñando

Bon dia, amics!

Abans de res, esperem que estigueu tots bé. Estem vivint uns temps complicats, però sembla que anem cami de veure la llum al final del túnel. Tots necessitem motivacions i reptes de futur que ens engresquin i ens mantinguin actius aquests dies i, per a nosaltres, el rodatge del curtmetratge ho és. Com bé sabeu, la incidència de la pandèmia ens va obligar a ajornar el rodatge previst per l'abril, però seguim treballant per poder començar a rodar com més aviat millor, quan es donin les condicions de seguretat que ens permetin fer el projecte que tenim al cap. Volem pensar que a l'estiu es donaran aquests condicionants i que podrem fer el rodatge i començar l'edició del curt. Com sabeu, les vostres "recompenses" pel suport al projecte us han de començar a arribar a… read more

#03 / Gràcies / Gracias

Benvolguts amics, hem aconseguit l'objectiu i sense vosaltres no hauria sigut possible, així que gràcies, gràcies i mil vegades gràcies! Ens sentim molt orgullosos que hagueu fet confiança al projecte de "Fils Trencats" i estem desitjant que es normalitzi la situació per poder començar el rodatge del curt. Tot l'equip estem a punt i confiem que a l'estiu podrem gravar. Us anirem informant puntualment de com evoluciona tot plegat, atenent als canvis que es produeixin al país en relació a la Covid-19. Com comprendreu, haurem d'esperar a rodar a que es donin plenes garanties de seguretat per a tothom. Mentre, seguirem treballant per millorar aquest projecte en el qual hi creiem tant. Gràcies nou per estar al nostre costat. Una abraçada i cuideu-vos molt!


Queridos amigos, hemos conseguido el objetivo y sin vosotros no hubiese sido posible, así que gracias,… read more

#02 / Ho tenim a tocar / Estamos a punto de conseguirlo

Entrem a la recta final d'aquesta campanya per aconseguir finançament per fer el rodatge i la promoció del curtmetratge 'Fils trencats'. Ens falta una petita empenta per poder assolir el repte i volem agrair-vos que formeu part d'aquest projecte, especialment en aquests temps tan convulsos que vivim. Esperança és la paraula clau. Esperança en que ens en sortirem. Esperança en que n'aprendrem, de tot plegat. Esperança en que estem a temps de canviar les coses, de canviar allò del nostre món que no ens agrada. El nostre petit gra de sorra per aconseguir-ho és tirar endavant aquest curt per denunciar la invisibilitat d'una realitat que ens afecta (o ens pot afectar) a tots: la soledat i els maltractaments que pateixen moltes persones grans. Tenim esperança i força per aconseguir-ho. I més, quan sabem que ens acompanyeu en aquest camí. Gràcies, gràcies, gràcies.


read more

#01 / Més que mai, gràcies! / Más que nunca, gracias!

Amics! Estem vivint dies especialment complicats. Confinats a casa, amb les nostres economies domèstiques afectades, preocupats pels nostres familiars (especialment pels nostres grans). Però tot i això heu decidit apostar per aquest projecte de cinema social. Ho valorem molt especialment perquè posa de manifest la vostra generositat i el sentiment que compartim de pensar que, malgrat tot, ens en sortirem. Tornarà a sortir el sol, segur, però, malauaradament, moltes persones grans continuaran soles. I per això pensem que és tan important que es faci realitat aquest curtmetratge. Que puguem visibilitzar la realitat de la soledat no desitjada i com els gossos poden canviar la vida de les persones que la pateixen. Així que gràcies, mil gràcies! Cuideu-vos molt, perquè #totaniràbé


Amigos! Estamos viviendo días especialmente… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy