❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Bioconstrucció del refugi de l'Escola Bosc El Saüc

El Saüc creix! Construïm el refugi de l'Escola Bosc amb bales de palla i transformem, a partir del treball col·lectiu, un espai natural.

El Saüc

A project of

Created in

0
seconds
114
Pledges
4.105€
From 4.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Qui som

L’Escola Bosc El Saüc és un projecte d'educació a l'aire lliure en el qual els infants, i les persones adultes que els acompanyen, aprofiten la natura que els envolta com a entorn d'aprenentatge.

El projecte neix fa un any i és impulsat des de l’Associació per la infància, l’educació viva, el lleure i la natura El Saüc, una associació sense ànim de lucre formada per un grup de persones unides per l'interès per la criança respectuosa, l'educació dels infants i l'estima i amor per la natura, la necessitat de compartir experiències, dubtes, informacions, i la motivació per crear un espai de reflexió amb les famílies, professionals i gent interessada en aquest àmbit.

Els objectius de l’associació són oferir un espai en el qual els infants se sentin estimats i respectats, en un ambient adequat, relaxat i segur, adquirir competències que permetin acompanyar en el seu procés de creixement, crear una xarxa de famílies de suport i acompanyament mutu i crear espais de reflexió i conscienciació.

L'Escola Bosc El Saüc

L’Escola Bosc El Saüc és un projecte d’educació viva a la natura on infants de 2 a 6 anys poden créixer i aprendre, respecte a les seves necessitats i en harmonia i estret contacte amb la natura.

Basat en l'aprenentatge actiu, autònom i vivencial, els infants són protagonistes dels seus aprenentatges a partir de l'experiència i el joc lliure i espontani. Es realitza un acompanyament conscient dels processos de vida des del respecte cap als nens, les seves necessitats, ritmes i interessos.

Inspirat en les escoles a l'aire lliure del nord d'Europa, des d'un acompanyament respectuós dels infants, es dóna molt valor al joc espontani en entorns naturals com a forma d'aprenentatge i de creixement personal i col•lectiu.

També s'orienta cap a una manera d'acostar-se a l'ecologia des de la pròpia vivència creant majors vincles i més consciència de les pròpies accions cap al medi.

En el projecte educatiu cada dia es va al bosc o camp, plogui o faci sol, ja que, segons diuen els nòrdics, no hi ha mal temps sinó roba inadequada.

En els projectes d’educació a la natura existeix un refugi d'on se surt i on un es refugia quan fa molt mal temps.

El refugi de l'Escola Bosc

L'espai es troba en una zona boscosa a les afores del poble de Montgai, al sud-est de la comarca de la Noguera, Lleida.

El terreny pertany a l’ajuntament de Montgai i es troba emplaçat a una zona rústica, anomenada Xupatintes, a la obaga nord d’un petit turó al límit del municipi, tocant al cobert poliesportiu. Es tracta de diferents terrasses planes reomplertes sobre la roca mare on travessa un reg amb un salt d’aigua.

Zona Xupatintes
Zona Xupatintes

El projecte s’ha decidit realitzar‐lo a la terrassa més gran, a la seva part més externa, respectant una zona de pas de dos metres al punt més estret al seu interior.

El refugi que es vol construir es tracta d'una sala diàfana rectangular de 5 x 10m de superfície construïda el més integrada possible al paisatge. Per aquest motiu es realitzarà una bioconstrucció amb materials naturals (palla i fang) i reciclats de fusta.

La construcció del refugi es durà a terme, aquesta propera tardor, per les famílies de l’Associació El Saüc i altres persones voluntàries de la zona. Per aixecar-lo, es realitzaran unes jornades de treball i també un curs de bioconstrucció.

3D del refugi
3D del refugi

A què destinarem les vostres aportacions?

EL SAÜC som més que una associació respectuosa amb la infància i la natura, ja que incorporem la vivència del col·lectiu, enfront de l’individualisme, a través de l’autogestió.

Per incrementar els recursos per tirar endavant la construcció del refugi de l'Escola Bosc, apel·lem a la solidaritat i per això engeguem aquesta campanya de verkami.

El nostre, al ser un projecte que creu en l'autogestió, fa que necessitem del finançament col·lectiu per poder habilitar l’espai i fer crèixer un projecte que veiem i sentim que és necessari a les nostres comarques.

Les vostres aportacions seran destinades a:

  • Materials de construcció per fer els fonaments del refugi

  • Bales de palla

  • Fusteria i coberta

En cas de sobrepassar l'objectiu mínim, els diners restants aniran destinats a:

  • Porta i finestres

  • Placa solar

Les recompenses

- El nostre més sincer agraïment.

- El teu nom a una alzinera. Senyalarem una alzinera amb el teu nom. Formaràs part de la família del Saüc i el teu nom estarà present, juntament amb el de totes les col·laboradores, a l'espai natural que els infants habiten cada dia.

- Vine a la festa! Invitació a la festa d'inauguració del nou espai (dinar inclòs) per a tu i una altra persona acompanyant.

- Fem crèixer la llavor. Col·labora amb el Saüc i seràs família sòcia del Saüc durant un any. Quins són els beneficis? Descompte en totes les activitats, ús gratuït de l’Espai de Joc, participació en les assemblees i possibilitat de proposar i impulsar activitats i projectes. Més informació.

- Punt de llibre. Realitzat pels infants de l'Escola Bosc.

- Taller. T'oferim participar d'algun taller organitzat pel Saüc (tu o tota la família).

- Cistella ecològica. Caixa ecològica de verdures de temporada. Col·labora Al Marge SCP, Productes naturals i ecològics de Castellserà i Boldú.

- Samarreta i tote bag. Disseny realitzat per les famílies del Saüc.

Samarreta de màniga curta. Disponibles en totes les talles i formats (standard, entallada o infantil).

- Hi havia una vegada... Pedres d'històries. Conte fet amb pedres pintades elaborat per les famílies del Saüc. Tu tries la temàtica! Aquí en tens una mostra:

- Tres en ratlla. Joc del tres en ratlla fet a mà per un mestre artesà picapedrer i amb codines pintades per les famílies del Saüc.

- Lloguer de l'Espai de Joc del Saüc una tarda. L'ESPAI està a Butsènit d'Urgell, La Noguera, Lleida.

- Calendari Waldorf. Elaborat artesanalment i pintat per les famílies del Saüc.

Calendari anual inspirat en la proposta de Maria Montessori, permet als infants interactuar dia a dia representant els mesos, simbolitzats per les 12 seccions de colors, les estacions (simbolitzades per la base pintada i les 12 seccions centrals amb els colors de l'arc de Sant Martí i els dies, amb perles de 7 colors diferents (un color per a cada dia de la setmana) i la base gran amb 31 orificis per rebre cada dia del mes.

- Cub pikler. Artesà. Mòdul de petites dimensions pensat per a la descoberta dels i les més petites. Té diverses cares i es pot posar de diferents formes, proposant a ulls de l’infant, perspectives diverses per abordar-lo.

Joc que suggereix investigar, provar i experimentar, així com convida a entrar, sortir, pujar, baixar i arrossegar.

- Triangle Pikler artesà. Piràmide amb barrots per enfilar-se i per la llibertat de moviment dels infants, desenvolupat per Emmi Pikler. Es pot acompanyar i combinar amb altres elements. Permet pujar, baixar, enfilar-se, saltar... i fomenta l'autonomia, l'equilibri, la força i la coordinació, entre altres.

- Ruta amb kayak pel Congost de Mont-rebei. Abonament del lloguer de dos kayaks individuals o un de doble. Amb Zenith Aventura.

Imagines palejar entre parets verticals de 500 metres d’altura separades amb prou feines per 20 metres de distància? Una de les rutes en caiac més espectaculars de Catalunya d'una durada aproximada d'entre 5 i 7 hores. Es recomana que us prengueu tot el dia per fer l'activitat tranquil·lament gaudint de l'entorn.

Inclou: Lloguer de kayak i pala, instruccions bàsiques per realitzar l'activitat, armilla salvavides i casc, bossa estanca, mapa del recorregut i cobrebanyeres i anorak depenent de la climatologia.

Ruta amb caiac pel Congost de Mont-rebei. Foto: Zenith Aventura
Ruta amb caiac pel Congost de Mont-rebei. Foto: Zenith Aventura

- Plaça a curs de bioconstrucció. Participació en el curs de bioconstrucció que es realitzarà per aixecar el refugi de l'Escola Bosc amb bales de palla durant dos caps de setmana aquesta propera tardor a Montgai, Lleida.

- Picapedra. Taller d'introducció a la talla manual. Curs per infants per ajuntaments, entitats, associacions, espais educatius, etc... Impartit per Jordi Martí Castellà, mestre artesà picapedrer.

Contarem amb diferents punts de recollida per tot el territori català. En el cas de la resta de la península, consultar. També podeu recollir les vostres recompenses el dia de la inauguració de l'espai. En cas de possibilitat d'enviament, està especificat a les recompenses. Més informació a [email protected].

Calendari previst

La construcció del refugi es durà a terme, aquesta propera tardor, per les famílies de l’Associació El Saüc i altres persones voluntàries de la zona. Per aixecar-lo, es realitzaran unes jornades de treball i també un curs de bioconstrucció.

Les recompenses es podran recollir el dia de la festa de la inauguració o, en cas d'enviament i altres punts de recollida, aquest es farà en un termini màxim de 3 mesos des de la finalització del verkami.

+ Info

Web: sauceducacioviva.wordpress.com

Facebook: El Saüc

Instagram: @elsauc.assoc

[email protected]

606597090 / 652591177

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

7 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Miriam Martinez

    Miriam Martinez

    over 4 years

    Aportació feta! Creació d’un espai natural per aprendre! Una experiència única. Ajudem a fer-ho realitat!

  • Maria Jose Giner

    Maria Jose Giner

    over 4 years

    El nostre granet de sorra de part del Joan, Joan Marc, Pau i Majo.

  • Laura Cecilia Ventura

    Laura Cecilia Ventura

    over 4 years

    Molta sort noies!!

  • ELISENDA FRANQUET

    ELISENDA FRANQUET

    over 4 years

    Petit gra de sorra, espero que aconseguiu fer el refugi!! Endavant

  • Nerea Zarate Avila

    Nerea Zarate Avila

    over 4 years

    Animo chicas! Lo reenvío! Un abrazo!

  • Elisenda Belenguer

    Elisenda Belenguer

    over 4 years

    Anims

  • Anna Casanova

    Anna Casanova

    over 4 years

    Molta llum ✨

#03 / Festa de primavera

Hola família!

Estem entusiasmades de poder-vos escriure.

Volem explicar-vos què fem, com estem, i notícies que tenim per vosaltres.

Durant aquests darrers anys al Saüc han passat moltes coses. Moments preciosos, també difícils. Ens hem hagut de qüestionar, revisar i abraçar-nos. Hem hagut de soltar, com les fulles arbres a la tardor, per poder de nou brotar.

I ara sí. Brotem i creixem. Juntes. En comunitat. I cuidant-nos. Noves famílies s'han unit i el Saüc floreix, com el renaixement de la vida quan la natura desperta de la letargia hivernal per començar un nou cicle.

I ho volem celebrar amb vosaltres. Us ho debem, i en tenim moltes ganes. Perquè sense cadascuna de vosaltres no estaríem aquí.

A més a més, l'Associació El Saüc enguany complim 5 anys de vida, així que, ara sí, és el momemt, no hi ha excusa!

Per tot això, us volem anunciar que estem preparant una jornada per compartir i celebrar juntes: la Festa de Primavera del Saüc.

read more

#02 / Entrega de les recompenses 🌱

Benvolgudes mecenes,

Ja tenim totes les recompenses enllestides i durant aquesta setmana vinent contactarem amb totes vosaltres per fer els lliuraments que queden. Ens hagués agradat poder donar-les totes abans de finalitzar l'any però han hagut retards aliens a nosaltres en l'elaboració d'algunes i no ens ha estat possible.

Recordar-vos que heu d'omplir el formulari que vam enviar per mail per poder gestionar les recompenses, si encara no ho heu fet. A finals de setmana tanquem els formularis, i si no l'heu emplenat intentarem contactar amb vosaltres mitjançant les dades de contacte que vau proporcionar en registrar-vos.

Informar-vos que aquest darrer cap de setmana també s'ha realitzat el segon dels cursos de bioconstrucció. El refugi ja va prenent forma. Dir-vos un altre cop més GRÀCIES GRÀCIES GRÀCIES. Sense totes vosaltres no hagués estat possible.

read more

#01 / Gràcies a totes vosaltres, ho hem aconseguit!!

Estimats mecenes!

Gràcies a les vostres aportacions, podrem pagar els materials, tant dels fonaments que ja hem finalitzat aquesta darrera setmana (gràcies a totes les que vau acudir a la crida per la Jornada de treball!) com la palla, teulada i portes i finestres.

I ara ja us podem informar del calendari de producció del projecte!

L'últim cap de setmana d'octubre (25, 26 i 27 d’octubre) realitzarem un curs de bioconstrucció, on ens ensenyaran com i amb el que pujarem les parets del refugi amb bales de palla. I el 10, 11 i 12 de gener, en realitzarem un altre sobre revestiments i acabats amb fang. Ens donem aquests dos mesos de marge per acabar de fer les instalacions, posar teulada, etc. Segurament farem més jornades de treball, ja informarem! Així doncs, tenim previst que la festa… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy