❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

NOU SET DOS

Un documental sobre l’escena de música electrònica de les comarques gironines: Rachdingue, Blau i La Sala de Cel.

Crepuscle Electronic

A project of

Category

Created in

0
seconds
88
Pledges
5.250€
From 5.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Programadors, performers, artistes visuals, ballarins, artistes i Djs nacionals i internacionals ens expliquen, en primera persona, com la música electrònica i el techno van arribar d’Europa a Catalunya a finals dels anys 80 a través de tres clubs imprescindibles de Girona: el Blau, La Sala del Cel i Le Rachdingue. Un capítol de la història de la música electrònica del nostre país oblidat però que en representa una trama clau pel que va aportar i significar: innovació, voluntat artística, caos, llibertat, valors, aventura i anècdotes.

La Sala Del Cel, el Club Blau, Le Rachdingue
La Sala Del Cel, el Club Blau, Le Rachdingue

Descripció del projecte

El Blau, La Sala del Cel i Le Rachdingue, tots ells a les comarques de Girona, van ser el germen de l'escena de la música electrònica a Catalunya. Els tres clubs van difuminar les fronteres de la província i van arribar a públic d’arreu, principalment de França, Barcelona i la resta del país. Una audiència que es desplaçava quilòmetres per nodrir-se d'una subcultura emergent que el temps col·locaria en una posició destacada i que ha acabat popularitzant-se i integrant-se completament a la nostra societat actual.

Una pàgina de la història musical del nostre país omesa en les narracions hegemòniques, però que va posar la llavor al naixement i consolidació de la cultura de club a Espanya i que va esdevenir l’eix principal de l'arribada del techno a la península a través de la frontera amb França i la forta vinculació amb Europa. Tres sales pioneres que van marcar precedent programant amb regularitat música techno i convidant a les seves cabines a les millors bandes i Djs de música electrònica nacionals i internacionals del moment: a les seves sales s’hi reunien els futurs protagonistes de l'electrònica nacional, hi varen néixer artistes que passarien a formar part del top mundial i hi van actuar per primera vegada al nostre país els que ara són les llegendes del techno.

Alguns dels DJ
Alguns dels DJ's a qui hem pogut entrevistar per al documental.

Tres sales que es varen convertir en referents per a altres clubs, discoteques i festivals que a poc a poc van anar florint en d’altres territoris: van ser una influència respecte a gèneres musicals, però també respecte a estètica, formes de programació i de promoció. En definitiva, van deixar empremta: van ser l'eclosió de l'escena.

I no només això, sinó que també van comportar l'aparició a la província d'altres actors perifèrics al propi moviment musical, com les primeres botigues de discos de música electrònica, els primers grups d'arts escèniques dedicats a performances en discoteques, els primers grups de ballarins per a sales de música electrònica, els primers flyers promocionals, els primers afters i raves de la comarca, les primeres botigues i perruqueries centrades en l’estètica dels clubs…

A Girona es va posar la primera pedra d’una subcultura que ha evolucionat de manera exponencial des de llavors i a “Nou Set Dos” comptarem amb el testimoni dels principals protagonistes pioners d’aquesta història que ens ho explicaran en primera persona: fent una radiografia de l'escena a partir de finals dels 80 i principis dels 90, posant el focus en la transició cap a la música electrònica, en els seus protagonistes, en la seva estètica, la seva ideologia, la seva tecnologia, els grans noms que van passar pels plats dels seus clubs i la seva evolució.

“Nou Set Dos” pretén donar veu i posar en el valor que es mereix l’escena electrònica de les comarques gironines, els seus clubs i els seus protagonistes, els quals van apostar per la innovació i l'avantguarda, i es van arriscar en pro d'una música desconeguda per al gran públic, independent, alternativa i revolucionària, que acabaria enriquint la cultura de la província de Girona i les seves gents, i s'estendria ràpidament.

Dades Técniques

· Títol: Nou Set Dos
· País: Espanya
· Any: 2019
· Durada prevista: 60 min.
· Gènere: Documental
· Idioma: Català, castellà, anglès, francès
· Subtítols: Català, castellà, anglès, francès
· Format: 16:9, 1920 x 1080, color, stereo

A què destinarem les aportacions?

Arribats a aquest punt ja hem generat i recopilat material suficient per començar la postproducció i explicar la història del que va ser l’aflorament de l’escena de la música electrònica a Girona. Hem aconseguit desenes d’entrevistes a protagonistes del moment i artistes rellevants de l’escena, així com més de 100 hores de material d’arxiu en diferents formats de vídeo i imatge fixa (com poden ser fotografies, flyers i articles de premsa). Així doncs, si ens ajudeu a finançar la resta del pressupost necessari, preveiem destinar-lo a les següents partides:

• Un 21% del total dels fons haurem de destinar-los a pagar els impostos generats per aquesta campanya. El fet de realitzar una campanya on recaptem fons per poder acabar el projecte implica la necessitat de pagar-ne una part a Hisenda.

• Un 12,5% del total el destinarem a la fabricació, gestió i enviament de les recompenses que s’ofereixen a canvi de cada aportació vostra.

• Un altre 12,5% del total contemplen destinar-lo a la postproducció del projecte, és a dir, al muntatge i edició de les imatges i sons, a les tasques d’etalonatge i tractament del color, a la conversió de formats, masterització, els DCPs, etc.

• Un 12,25% del total es destinaria a tasques de promoció i distribució, com poden ser la creació de cartells i flyers, l’enviament a festivals, notes de premsa, community management, domini web, etc.

• Un 8,78% del total (6,35% del total + 21% del percentatge anterior) se l’enduria Verkami pels seus serveis en aquesta campanya de micromecenatge.

• El 7,5% del total l’utilitzaríem per aconseguir els Drets d’autor de músiques concretes per la Banda Sonora.

• Un altre 7,5% del total seria per aconseguir els Drets d’autor d'imatges d’arxiu de televisions i entitats que no ens cedeixen l’ús, i reclamen pagament per poder incloure-les al documental.

• Un 6,25% del total es faria servir per la traducció i els subtítols de les entrevistes. Tenim intervencions en quatre idiomes diferents (català, castellà, anglès i francès), i necessitem fer-ne la traducció i subtitulació a aquests quatre idiomes si volem arribar a tot el públic a que volem arribar.

• Un altre 6,25% del total ens serviria per realitzar un parell d' entrevistes que tenim pendents. Si bé no són del tot imprescindibles, resultarien de gran valor afegit per la història, i serien el fermall definitiu. Si no les hem dut a terme ja, és precisament, per la manca de pressupost.

• I finalment, l’últim 6,25% del total, el destinaríem al lloguer d’equips de càmera i so per poder realitzar aquestes darreres entrevistes, així com per la filmació d’altres plans narratius i expressius que se’ns han quedat en el tinter.

Així que, com pots veure, hi ha molta feina feta, però encara queda molt per fer, i per tot el que s’ha de fer hem ajustat al màxim els números amb la intenció de facilitar la consecució de l’objectiu, ja que al final el més important és assolir la fita i poder explicar al món que aquells fets i aquell moment van existir, i el que va suposar l’escena gironina per la història de la música electrònica al nostre país.

A què destinarem les aportacions?
A què destinarem les aportacions?

Com funciona això del Verkami?

El crowdfunding o finançament col·lectiu és una forma de participar en projectes culturals amb els que es té afinitat. Quants més mecenes donin suport, major visibilitat tindrà "Nou Set Dos" i a més gent podrem fer arribar el nostre missatge. Com va dir el nostre company Àlex Salgado: “És com una gran pista de ball: si ens posem a ballar tots junts, ens ho pasem millor i serem imparables”. La mecànica és la següent:

  • Selecciona la recompensa que prefereixis

  • Et portarà a la pantalla de confirmació per escollir el mètode de pagament

  • Després, a la pantalla de pagament on podràs introduir les dades

  • Només es cobrarà la quantitat que aportis al final de la campanya (pots veure al principi d'aquesta pàgina quants dies queden)

  • Si no arribem al 100%, no es cobrarà cap aportació.

  • Un cop acabada la campanya, si entre tots arribem a l'objectiu, es comencen el procés de recompenses.

Com funciona un crowdfunding?
Com funciona un crowdfunding?

IMPORTANT: Quants més mecenes siguem, més visibilitat obtindrà el documental i més lluny arribarà, així que si decideixes col·laborar amb nosaltres, fes-ho també compartint aquesta campanya!

Per què és important la teva col·laboració?

Si arribem al nostre objectiu, podrem realitzar el següent:

Amb la teva aportació estàs contribuint a un projecte cultural independent, que no està compromès a exigències comercials ni ideològiques externes.

El gruix del treball està fet, desenes d’entrevistes realitzades i centenars de gigues en material d’arxiu recopilades, però queda el més complicat i farragós: el muntatge final, la postproducció, i la distribució. I aquí és on entres tu, per fer possible que aquest documental assoleixi les seves fites i pugui acabar-se, veure la llum, i fer que la nostra història, de la que ja formes part, arribi al màxim de persones. Perquè aquest moment de la història de la música electrònica del nostre país no pot morir oblidada i ha de ser reconeguda. Perquè nosaltres ho sabem, i tu també ho saps.

Qui som?

Albert Domènech – Direcció, producció, guió

Porta més de 10 anys experimentant amb la comunicació online i gestionant projectes digitals per a marques. Ha participat en campanyes de tot tipus, des d'accions transmèdia fins a projectes de vídeo 360 o realitat virtual. A més a més, és director de comunicació online del festival d'arquitectura de Barcelona i professor col·laborador del màster de Social Media de la UOC. Apassionat de la música electrònica i la creació digital, és co-fundador de l'associació cultural de música electrònica DEDO, gestor de l’Ableton UG de Barcelona i director de programació de les jornades de música electrònica i workshops Tupper. A nivell de formació, és enginyer tècnic, llicenciat en comunicació audiovisual i màster en màrqueting online.

Albert Domènech
Albert Domènech

Òscar Sánchez – Realització, producció, guió

Tècnic Superior en Realització d'Audiovisuals i Llicenciat en Comunicació Audiovisual. Actualment compagina la seva tasca com a professor especialitzat en temes de llenguatge audiovisual, so i producció, amb treballs relacionats amb el món del vídeo, el disseny i la creativitat: des de sèries d'animació, fins a videoclips, passant per documentals i petites col·laboracions en llargmetratges independents. També ha estat formant part des de fa anys del jurat de concursos audiovisuals com Docs Cooperants o Visual Sound.

Òscar Sánchez i Francesc Clèries
Òscar Sánchez i Francesc Clèries

Francesc Clèries – So

Francesc Clèries és enginyer electrònic en Imatge i So per la URL, i treballa com a tècnic de so a Tv3 i com a professor en educació superior de so des de fa més de 15 anys. Sempre ha compaginat la seva activitat laboral amb projectes de sonorització tant musical (de directe i d’estudi) com audiovisual, participant en la producció de nombrosos curtmetratges i llargmetratges.

Eduard Ruiz-Olivares – Producció, fotografia, pilot

Productor audiovisual i videograf. En 2013 va ser co-fundador de la productora Beardless Productions amb base a Barcelona, centrada en la realització de vídeos corporatius, videoclips i esdeveniments. En 2016 es llicencia com a pilot de drone avançat certificat per AESA, i des de llavors s'ha especialitzat en filmació aèria en projectes per Europa i Sud-amèrica.

Eduard Ruiz-Olivares
Eduard Ruiz-Olivares

Mikel Alors – fotografia

Director de fotografia i operador de càmera, i CEO de la productora audiovisual de recent creació Make. Ha participat en rodatges publicitaris per a clients com Banc Sabadell, La Caixa o Biz Barcelona per exemple, i col·labora habitualment en projectes realitzats per ESCAC (on actualment cursa un Master en Direcció Cinematogràfica), ECIB o #BigGroup. Tot això ho compagina amb projectes més personals i ha estat seleccionat i premiat a diversos concursos i festivals internacionals de curtmetratges com Landscape Film Festival, Barcelona CreativeCommons Festival, Festival de Cine Solidario de Guadalajara, Ubisoft Film Fest, Kurzfilmbend Junges Arthouse Kino, Cinemadamare, etc.

Mikel Alors
Mikel Alors

Marta Calero – fotografia

Operadora de càmera, especialista en post-producció i CEO de la productora audiovisual de recent creació Make. A la seva trajectòria professional s’ha dedicat amb especial dedicació, tot i que no exclusivament, a la realització d’audiovisuals relacionats amb la música, havent treballat amb clients com Los Álamos Festival, The End of theWorld, Medusa Festival, Pachá, Los 40 Principales, Cadena Dial, Máxima FM, Sala Razzmatazz, Opium, BlingBling, Club Astoria, Shoko, Catwalk, Sutton, o SummerDaze, per exemple.

Marta Calero
Marta Calero

També em comptat amb les col·laboracions al nostre equip técnic de Raquel Casas (animacions 3D), Cat Mac Vj (infografia i motion graphics), i Jordi de Temple (time lapses).

Història del projecte en dates clau

Història de "Nou Set Dos" en dates clau.
Història de "Nou Set Dos" en dates clau.

Què passa si superem l'objectiu?

Com sabem que aixecar un crowdfunding és complicat, hem ajustat al màxim les necessitats. És per això que si superem l’objectiu inicial previst ens servirà, en funció del percentatge de superació, pel següent:

  • Millorar al màxim la postproducció del documental

  • Traducció i subtitulació a més idiomes

  • Més inversió en promoció i distribució

  • Organització d’una festa a Girona homenatge a l’escena electrònica, amb invitació per tots els que hagueu participat al crowdfunding

si superem l
si superem l'objectiu...

+ Info

Web
Facebook
Youtube
Instagram

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

12 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Marc

    Marc

    almost 5 years

    A topeeeeee!😎🎧

  • Marc

    Marc

    almost 5 years

    A topeeeeee!😎🎧

  • orxatafresca

    orxatafresca

    almost 5 years

    Grans !

  • Geni

    Geni

    almost 5 years

    Juan Carlos Valenzuela, David Ponce (peropero), J.Rob

  • Geni

    Geni

    almost 5 years

    David Ponce (peropero

  • Oriol Bonet

    Oriol Bonet

    almost 5 years

    Una gran època de les nostres vides!!

  • Efrain

    Efrain

    almost 5 years

    Tot per la electrónica i aquells anys meravellosos que van marcar la nostre vida per sempre

  • Efrain

    Efrain

    almost 5 years

    Enevant!

  • Panamario

    Panamario

    almost 5 years

    LA MUSICA TREMENDA

  • gerarddaurella

    gerarddaurella

    almost 5 years

    Ànims!

#08 / Ara també a Muzikalia

Seguim als mitjans! Moltes gràcies a Muzikalia per difondre el projecte i la campanya!

*Recordeu que compartint el link vkm.is/nousetdos també ens estareu ajudant a assolir el nostre objectiu.


¡Seguimos en los medios de comunicación, muchas gracias a Muzikalia por difundir el proyecto y la campaña!

*Recordad que compartiendo el link vkm.is/nousetdos también nos estaréis ayudando a conseguir nuestro objetivo.

Nou Set Dos a Muzicalia
Nou Set Dos a Muzicalia

#07 / Seguim als mitjan!

El diari El Punt Avui, la web Musica De, i el blog Sona Bé segueixen fent difusió del nostre projecte. Estem molt contents i agraïts, ja que durant aquests dies de campanya és importantíssim arribar al màxim de gent possible per tal d'assolir l'objectiu.

Nou Set Dos al diari El Punt Avui
Nou Set Dos al diari El Punt Avui


Nou Set Dos a Musica De
Nou Set Dos a Musica De


Nou Set Dos a Sona Bé
Nou Set Dos a Sona Bé

Seguim!

#05 / "Nou Set Dos" també a TV Girona

Ahir 21/05, l’Albert va anar al programa “Té de Tot” de TV Girona, on va poder xerrar una estona sobre el documental i presentar-lo als espectadors d’aquest magazine. Podeu recuperar el programa a https://tvgirona.alacarta.cat/te-de-tot/capitol/te-de-tot-del-22052019---part-1 i localitzareu l’entrevista al minut 20 aproximadament.

Que no pari!


"Nou Set Dos" también en TV Girona. Ayer 21/05, Albert fue al programa "Té De Tot" de tv Girona, donde pudo charlar unos minutos sobre el documental y presentarlo a los espectadores de este magazine. Puedes recuperar el programa en https://tvgirona.alacarta.cat/te-de-tot/capitol/te-de-tot-del-22052019---part-1 y localizar la entrevista en el minuto 20 aproximadamente.

Que no pare!

#03 / Vilaweb destaca el nostre projecte a Verkami

Més novetats! Avui el diari imprès i digital VilaWeb es fa ressò de “NouSet Dos”, destacant-nos en el seu apartat dedicat a campanyes de micromecenatge a través de Verkami.

Moltes gràcies per donar-nos espai en la vostra pàgina i permetre'ns així arribar a més gent!


Vilaweb destaca nuestro proyecto en Verkami

¡Más novedades! Hoy el periódico impreso y digital VilaWeb se hace eco de “Nou Set Dos”, destacándolo en su apartado dedicado a campañas de micromecenazgo a través de Verkami.

¡Muchas gracias por darnos espacio en vuestra página y permitirnos así llegar a más gente!

"Nou Set Dos" a VilaWeb
"Nou Set Dos" a VilaWeb

#02 / Nou Set Dos + Swing Flaix

Ayer martes 21, Xavier Jaso nos invitó a su programa de radio Swing Flaix, de Flaix FM, para hablar sobre “Nou Set Dos” en una entrevista en la que pudimos presentar el documental a los oyentes de la emisora. ¡Muchas gracias Xavi por cedernos esos minutos en antena! Podéis recuperar el programa “Swing Flaix • 21 de maig“ en formato podcast para descargar o en streaming en: https://www.flaixfm.cat/swing-flaix/


Ahir dimarts 21, Xavier Jaso ens va convidar al seu programa de ràdio Swing Flaix, de Flaix FM, per a parlar sobre “Nou Set Dos” en una entrevista en la qual vam poder presentar el documental als oïdors de l'emissora. Moltes gràcies Xavi per cedir-nos aquests minuts en antena! Podeu recuperar el programa “Swing Flaix • 21 de maig“ en format podcast per a descarregar o en streaming a: https://www.flaixfm.cat/swing-flaix/

Seguim!

Swing Flaix
Swing Flaix

#01 / COPRODUCCIÓ APROVADA EN COMISSIÓ PER TV3

Més bones notícies! TV3 ha aprovat en comissió la coproducció del documental, el que vol dir que recolzaran el projecte durant aquesta etapa final, i qui sap si potser un dia el podrem veure en antena!

Gràcies!

Televisió de Catalunya
Televisió de Catalunya

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy