❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Lliure o descansar

'Lliure o descansar' és el projecte artístic que acompanyarà el proper disc de Jo Jet i Maria Ribot. El seu objectiu és la publicació del disc i les propostes interdisciplinars que neixen de les seves cançons, ideades per un equip de 8 creatius. La seva missió última és la de qüestionar per créixer.

Jo Jet i Maria Ribot

A project of

Category

Created in

0
seconds
319
Pledges
11.947€
From 9.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

‘Lliure o descansar’ és el projecte artístic que acompanyarà les cançons del nostre proper disc.

El seu objectiu és publicar les noves cançons de Jo Jet i Maria Ribot, acompanyades d'un projecte artístic interdisciplinar que hem ideat amb un equip de 8 creatius.

Les diferents propostes, accions i productes tenen una sola missió: generar un qüestionament que ens ajudi a créixer com a persones.

Com una família, hem imaginat 'Lliure o descansar' per vosaltres.

Ara ens cal la vostra ajuda per fer-lo realitat.


Voleu saber-ne més? Seguiu llegint!

Què volem fer

‘Lliure o descansar’ és un qüestionament directe a la nostra manera d’entendre la vida, des de les relacions més íntimes al marc social i cultural més ampli. Planteja el dilema entre construir-se un camí propi, a vegades difícil i incert, o acceptar el camí que se’ns proposa, i la seva seguretat. I tu què tries: ser lliure o descansar?

Per a compartir aquest qüestionament amb vosaltres i fer-ne una experiència artística única, hem preparat unes quantes propostes:

CD ‘Lliure o descansar’

Disc en format bàsic (Digifile) amb tot l’imprescindible per gaudir de l’essència de Jo Jet i Maria Ribot. Inclou un llibret amb el text-manifest del projecte, lletres, agraïments i crèdits.

Les imatges que es mostren són prototips, el resultat final pot variar sensiblement

Llibre-CD

El nou disc en format exquisit de llibre-CD, amb el que et podràs endinsar en el món ‘Lliure o descansar’ i gaudir de la feina dels artistes que l’han fet ideat. La il·lustració anirà a càrrec de la Queralt Guinart.

Bossa coixinera

Una proposta útil i qüestionadora: perquè ha de ser una bossa si pot ser una coixinera? Bossa amb nanses de cotó ecològica i tancament amb botons, donant la possibilitat de convertir-la en una coixinera. Estampat amb el logo i el qüestionament ‘Per què he de ser una bossa si vull ser una coixinera?

Prototip de la bossa coixinera: el resultat final pot variar sensiblement

Portal interactiu

El portal interactiu serà bàsic pel nou projecte. La porta d’entrada serà una aplicació per pintar i crear el logo de ‘Lliure o descansar’ de la teva manera única. A l’interior, podràs escollir entre les dues opcions de vida i veure les vivències que els mateixos usuaris haurem posat com a exemple. El Zalo Lorza ens ajudarà a fer-lo realitat.

Nova web JJMR

En aquesta nova etapa deixem enrere la primavera de Viatges i Flors (l'anterior disc), per comunicar i compartir ‘Lliure o descansar’.

I si superem l'objectiu inicial, tenim preparats més continguts i productes que creiem que us encantaran...

Exposició i llibre flip-book

Volem construir una exposició única amb la participació del públic com a eix central, i d'això fer-ne un llibre. Serà una experiència en la que tots podem ser artistes!

Vídeos de les cançons en directe

Recuperant una de les coses que més ens ha agradat sempre, tenim previstos uns bonics vídeos ‘a pèl’ per a les noves cançons.

Vídeos de les cançons del disc amb foto viva. Volem fer una foto-viva que acompanyi cada cançó del nou disc, per a que l'escolta sigui el més atractiva possible.

Videoclip

Un element que no pot faltar en qualsevol proposta musical, i en el nostre cas ho volem fer més especial que mai. Us imagineu com pot ser un videoclip 'Lliure o descansar'? Ajudeu-nos i ho ho sabreu!

Dossier de projecte amb explicació exhaustiva

Com gestionarem el finançament

Malgrat l’objectiu econòmic pugui semblar alt a primera vista, el cert és que estem treballant amb un pressupost de mínims. 9.000 euros ens serveixen només per cobrir l'essència material del projecte.

Hem plantejat el projecte en tres estadis. Les partides pressupostades en el primer estadi són aquestes:

  • Copisteria CD - 520 euros

  • Creació nova web JJMR i portal ‘Lliure o descansar’ - 1.475 euros

  • Maquetes, prototips, despeses reunions i desplaçaments - 1.075 euros

  • Producció packaging, continguts i llibre-cd - 2.700 euros

  • Producció bossa coixinera - 500 euros

  • Despeses fabricació i enviament recompenses - 1888,75 euros

I pel que fa al segon objectiu:

  • Pla de premsa - 1.000 euros

  • Creació i producció escenografia - 450 euros

  • Salaris simbòlics equip creatiu - 800 euros

  • Producció audiovisual - 1.100 euros

  • Producció fotografies - 300 euros

  • Despeses fabricació i enviament recompenses: 730 euros

Subtotal 12.538,75 euros

Comissió Verkami i ponts bancaris - 1.440,26

Import total: 13.979,01 euros.

Si voleu saber el detall dels números, podeu llegir el dossier de projecte amb explicació exhaustiva

Qui som

Fa dos mesos, un equip de 8 creatius provinents d’àmbits i disciplines diverses, vam tancar-nos cinc dies a Serrateix. En aquesta 'tancada creativa' vam idear un projecte artístic amb les cançons que formaran part del proper disc com a únic punt de partida. Fa poc que treballem junts, però ja hem après i creat com mai.

Però no sóm els únics! També fan Lliure o descansar...

  • Jordi Casadesús (músic a La Iaia, Pau Vallvé, Núria Graham i productor a Núria Graham) és el productor del disc.

  • Mau Boada (músic a Esperit i productor a El Petit de Cal Eril, entre d’altres) s’encarregarà sobretot de la part tècnica de la gravació.

  • Víctor Garcia (tècnic de màstering a Ultramarinos Costa Brava) s'encarregarà de masteritzar el disc.

  • Konvent l'espai de residència artística que acollirà la gravació. Un lloc únic i especial amb una gent única i especial per fer vibrar les noves cançons com volem fer-ho.

  • Marc Lemus i Jordi Grané s’han fet càrrec de la dinamització del mètode creatiu que ens ha permès crear durant la tancada.

  • La Carlota Bantulà i l’Adrià Guardiola graven el documental de tot el procés creatiu. Encara no sabem què n'acabarà sortint, però tenim uns ingredients molt bons: creació, passió, amor i una mirada intel·ligent sobre les coses.

  • Pol Ribera, Berta Planes, Núria Selga, Aina Vinyes i Joan Perramon han format l’equip de suport a la tancada, gràcies a ells l’estada va ser un luxe gastronòmic.

  • La família Serra López ens ha deixat la casa per treballar i desenvolupar el projecte artístic.

I sobretot vosaltres feu Lliure o descansar. La implicació dels mecenes i la vostra aportació és molt important, ja que és gràcies a vosaltres que ho podrem fer tot.

Per què ens has d’ajudar

Veiem l’art com l’eina per a transformar el que ens envolta, realitzar-nos i créixer. ‘Lliure o descansar’ és l’expressió d’allò que ens remou, de les emocions, dubtes i contradiccions que, viscudes i compartides amb vosaltres, donen sentit a la vida.

Amb vosaltres seiem al voltant de la foguera de les nostres cançons. I és només amb vosaltres que la mantenim viva dia a dia, concert a concert.

I és que no cal fer cançons de lluita per lluitar amb cançons, però sense el vostre suport no podem fer-les viure.

Què t’oferim a canvi (Les recompenses)

Per a agrair el vostre compromís i compartir en primícia amb vosaltres ‘Lliure o descansar’, us oferim totes les recompenses que podeu veure al lateral dret.

Tota aportació dóna dret a sortir als agraïments i descarregar de forma anticipada el disc.

Concert exclusiu per a mecenes: a porta tancada, el 25 de setembre al Konvent de Cal Rosal, amb un pica-pica de la seva cuina única.

I diverses recompenses que podeu gaudir gràcies a un munt de projectes col·laboradors que les han aportat i amb qui sintonitzem pels seus valors: Gemma Capdevila (il·lustració), Judit Neddermann (CD), Secret Room Escape de Manresa (joc d'alliberament), Vermut Sonat de Mataró (vermut amb concert singular), Cafeteria Inquiet d'Igualada (esmorzar), Llibreria Papasseit de Manresa (val en llibres) i Restaurant Cal Magre (menú de proximitat).

Afanyeu-vos a triar la vostra, perquè la majoria són limitades!

Calendari previst

Si tot va sobre el previst, el calendari de projecte està molt definit.

  • Disseny: març i abril de 2016

  • Producció: maig i juny de 2016.

  • Impressió: setembre de 2016

  • Publicació: octubre de 2016

  • Enviament de la majoria de recompenses: tardor del 2016

  • Revisió del projecte: finals 2017

  • Tancament de tot el projecte: 2018

El mètode creatiu

‘Lliure o descansar’ és un projecte artístic que, més enllà de la seva proposta en contingut, destaca pel mètode seguit en la seva creació. Paral·lelament al projecte, se n’està rodant un documental, a càrrec de Carlota Bantulà i Adrià Guardiola.

L’experiència prèvia en projectes artístics ha demostrat que, en la militància artística de la cultura emergent, treballar amb jerarquies i només motivats pels diner és contraproduent per a la creativitat, però sobretot per a les persones.

Jo Jet i Maria Ribot, en col·laboració amb Marc Lemus i Jordi Grané, hem desenvolupat un mètode creatiu amb característiques que el fan peculiar i innovador.

El disseny de la metodologia se centra en dos eixos-objectiu:

El creatiu: implicar en la creació a tots aquells que participaran del desenvolupament bàsic del projecte, partint d’unes bases (en aquest cas, les cançons del disc i el concepte que n’emana). A l’aliniar les motivacions personals cap a un objectiu comú, apareix la creació col·lectiva amb un component important: el potencial de realització personal de cadascun dels membres.

L’emocional: vincular-se emocionalment amb l’objectiu del projecte i entre els membres de l’equip. El procés grupal, amb un continu ajustament d’expectatives, conflictes i motivacions, dóna un espai potencialment enorme per a la transformació i el creixement personal.

Aquesta idea d’horitzontalitat i igualtat en el pla creatiu genera uns resultats innovadors perquè es crea a partir d’una experiència comuna, no suma potencials, sinó que els multiplica i en la mesura que et transforma vols que transformi.

El resultat reforça el valor de la creativitat, la creença i el creixement.

El mètode es concreta en quatre característiques principals. El gruix del procés creatiu es desenvolupa en una tancada creativa. En aquesta és vital el paper dels facilitadors grupals que garanteixin la seguretat emocional de l’equip i que facilitin la consecució dels objectius. Cal un equip d’intendència que solucioni les preocupacions materials. Calen unes bases transparents i proposades pels autors-productors, on s’estipulin les expectatives metodòlogiques, creatives, de realització i de contracte econòmic.

+ Info

Enllaços als nostres perfils:

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Jo Jet i Maria Ribot

    Jo Jet i Maria Ribot
    Author

    almost 8 years

    Gràcies Joan!!!!

  • Joan Sebarroja

    Joan Sebarroja

    almost 8 years

    Avant feres ! sense parar !

#04 / El despertador sona: arriba el dia

Estimats i estimades mecenes,

aquest dissabte 29 d'octubre 'Lliure o descansar' començarà el seu dia amb la presentació a la sala Foyer del Liceu dins del Cicle Músiques Sensibles.

És gràcies a vosaltres que hem arribat aquí: us hi esperem per compartir-ho.

A la nostra web trobareu l'enllaç per comprar les entrades i també per escoltar el disc.

Aprofitem per dir-vos:

  • als que vau escollir l'opció Enviament per a la vostra recompensa, van sortir ja fa un mes. Si no l'heu rebuda, escriviu-nos a [email protected]

  • als que vau escollir l'opció Recollida podeu fer-ho fins divendres al punt de la ciutat escollida: Sweet Books (Girona), Sibelius (Manresa) o Llibreria la Caníbal (Barcelona).

  • als que no vau omplir el formulari o no podreu recollir-la, podeu fer-ho ara i us l'enviarem en els proper mesos. Si a final d'any no tenim l'adreça, entendrem que renuncieu a la recompensa.

Gràcies una altra vegada i comencem!

Jet i Maria

#03 / Encarem la recta final!

Estem a només 4 dies del final de la campanya i queda ben poc per arribar al segon objectiu!

És increïble veure que tants mecenes heu fet la vostra aportació per construïr 'Lliure o descansar'.

Ara toca animar a tots aquells que es puguin sentir part del projecte a participar. I us volem demanar un últim cop de mà amb la difusió.

Gràcies de nou pel vostre suport.

I tenim un regal! Ja heu vist el vídeo on expliquem per què és especial 'Lliure o descansar'? https://www.youtube.com/watch?v=2ZumwzIr3VM

Jet i Maria

#02 / Hem aconseguit el primer objectiu. Gràcies!

Som feliços. Ja hem arribat al primer objectiu!

Fins a dia d'avui sou 239 mecenes els que heu posat el vostre granet de sorra per convertir el nou projecte en una realitat. Estem impressionats!

De tot cor, gràcies. Gràcies per confiar en nosaltres i en tot l’equip creatiu amb qui estem construint aquest projecte. Gràcies per fer-nos costat sempre.

Amb els 9000 euros que ens heu ajudat a aconseguir podrem fer coses vitals com el cd bàsic, el llibre-cd, el portal interactiu...cosa que ens fa molt contents! Però ja sabeu que no ens agrada descansar i volem fer créixer aquest projecte que ja fa uns mesos que cuinem a foc lent i molt d'amor.

Per això ens marquem un nou objectiu: arribar a 14000 euros i poder crear l’escenografia del nou directe, els videoclips, tant necessaris en qualsevol proposta musical, sessions fotogràfiques, el pla de premsa i també uns honoraris simbòlics per tots els membres de l’equip.

read more

#01 / Gràcies i seguim

Estimats mecenes,

portem una setmana de campanya i només ens queda un terç per a assolir el primer objectiu de finançament. Dels llavis només ens en surt una paraula: gràcies.

Sou pràcticament 150 persones les que esteu fent això possible, cosa que ens fa sentir molt recolzats i estimats. 'Lliure o descansar', però, només serà possible si superem la primera meta de 9.000 euros. I per completar-lo, per dur a terme totes les propostes transformadores que hem ideat, necessitem arribar molt més enllà.

Us compartim 'Ara és demà' - un poema de Martí i Pol musicat per nosaltres - i us demanem un petit esforç: gaudiu la cançó, compartiu-la i expliqueu perquè heu participat al nostre projecte.

Aquest projecte el feu vosaltres, és el vostre suport el que el farà realitat. Gràcies per alliberar aquestes cançons, gràcies eternes per estimar la nostra música.

Jet, Maria i tot l'equip creatiu de 'Lliure o descansar'

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy