❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Paddling to Alaska

Rai Puig ha viatjat 3 mesos en solitari i caiac de mar per un dels racons més salvatges del planeta, l'Inside Passage, un conjunt de canals, fiords i illes que protegeixen les costes occidentals d'Amèrica del Nord, del desafiant oceà Pacífic. L'aventura, ara, es vol convertir en documental.

BUMAYÉ

A project of

Category

Created in

0
seconds
177
Pledges
6.110€
From 5.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Em dic Rai Puig. Tinc 28 anys i vaig néixer a Tarragona. Sóc guia de caiac de mar. Aquest estiu he viscut una aventura meravellosa, una travessia en caiac per les costes occidentals d'Amèrica del Nord, en concret, des de la ciutat de Vancouver (Canadà) fins al Parc Natural de Glacier Bay, al nord de la ciutat de Juneau (Alaska).

Durant l’expedició he vist tantes balenes, centenars, que ja ni em parava a admirar-les. Un matí, una balena que feia uns 17 metres de llarg em va passar per sota. No em vaig posar nerviós, són inofensives si tu no els fas res.

He fet el viatge completament sol. Cada deu dies o quinze dies em trobava un poble, majoritàriament de pescadors. La gent era molt hospitalària: més d’una vegada em van convidar a sopar i dormir a casa seva.

En total han estat 95 jornades de camí en solitari (més de 2.000 km palejats) sense assistències i vivint tot tipus de situacions a través de l’anomenat Inside Passage, un conjunt de canals i fiords entre illes i muntanyes precipitant-se sobre el mar, amb tots els ingredients d’una gran aventura: territoris totalment verges i inaccessibles per terra, espectacular vida salvatge tant terrestre com marina i la natura com a constant repte psicològic (pluja, vent, corrents i marees).

Però aquests només són uns apunts de l’aventura viscuda. M’agradaria poder compartir amb vosaltres tot el que hi vaig sentir i veure. Amb aquest objectiu, vaig decidir endur-me un equip de gravació i enregistrar-ho tot. Tinc hores i hores de material increïble que vull convertir en un documental realitzat per bons professionals de la més absoluta confiança. PADDLING TO ALASKA serà una pel·lícula narrada en primera persona, un recull d’imatges i records que no oblidaré mai.

Per fer possible aquest nou somni, he decidit tirar endavant aquesta campanya de crowdfunding. Em calen recursos per fer front a les despeses de muntatge, disseny gràfic i postproducció. Les vostres aportacions serviran per tirar endavant aquest projecte que, més enllà de l’aventura personal, és un homenatge a la natura i a la bellesa del paisatge.

Gràcies, per endavant! Ah! Recordeu que la vostra participació té recompensa!

Itinerari

El trajecte que vaig fer es pot dividir en tres etapes:

Etapa 1: L’illa de Vancouver

Primera part del viatge, la més curta i fàcil, però essencial perquè habituar-se a la rutina i condicions ambientals del dia a dia de l’expedició, com també a tots els mecanismes per sobreviure en aquelles costes. Un total de 409 Km en 23 dies (des del 31 de maig) entre la ciutat de Vancouver i el poble de Port Hardy. Bona meteorologia, sol i calor, i bona acollida per part de gent de poblacions i cases aïllades. Moments de dificultat als arxipèlags de Desolation Sound i Discovery Islands (amb trams de fortes corrents i aigües braves) i també al famós Johanstone Strait (amb dies de fort i constant vent en contra). Primers exemples de la diversitat de fauna (lleons marins, cérvols, dofins i molts tipus d’aus).

Etapa 2: Costa central de la British Columbia

El tram més deshabitat de l’Inside Passage. Entre Port Hardy i Prince Rupert hi ha molt pocs pobles, alguns fins i tot gairebé abandonats. Molta càrrega d’aliments per aguantar els dies de soledat absoluta sense gairebé ni possibilitat de comunicació a través de ràdio VHF, amb senyal limitat i intermitent. Pluges molt freqüents i temperatures en descens. 584 Km fins arribar a l’últim port del Canadà, Prince Rupert. Moltes situacions de risc i moments complicats, com la travessa de les aigües obertes del gran Queen Charlotte Strait (5 hores navegant), i zones de platges amb onades al Cape Caution, grans marees i primeres observacions de balenes i óssos negres.

Etapa 3: Alaska

El segment més llarg de tot l’Inside Passage (900km). Molta varietat paisatgística. Etapes amb molt mala mar i condicions meteorològiques dures. Contacte directe amb óssos grizzlis i experiències positives amb comunitats d’indígenes que han viscut en aquelles costes des de fa milers d’anys. Arribada a destí, Juneau, 20 dies abans del previst, amb possibilitat de seguir palejant uns dies més fins el Glacier Bay National Bay, entre glaciars i icebergs. Fauna diversa i molt propera com ants, foques, més óssos i moltes balenes.

Destí de les aportacions

Amb aquesta campanya de crowdfunding volem recollir 5.500€, que si s'aconsegueixen es destinaran a muntatge, postproducció de so, correcció de color, disseny gràfic, producció i subtitulació del documental.

Els diners recollits permetran donar forma definitiva a un munt d’hores de material enregistrades durant l’expedició, atorgant al conjunt un format de màxima qualitat per poder explotar-lo com a documental tant a les sales de cinema com a televisió i Internet.

Recompenses

A banda de les habituals recompenses en campanyes de crowdfunding, estic molt content perquè, en el nostre cas, podem aportar molt de valor afegit gràcies a ROCROI, l’empresa d’esports d’aventura que ha donat suport a l’expedició a Alaska des d’un primer moment.

Ara ens torna a ajudar proposant-nos que us regalem als mecenes descomptes 2x1 per a tota mena d'activitats d'aventura ambientades en rius (Pallars Sobirà), al mar (costes del Garraf) o a la neu (Andorra, Grand Valira). Rafting, hidrospeed, canoa, catamarà, vela, windsurf, moto de neu, raquetes de neu, tubbing, mushing... l’aventura i la diversió estan assegurades!!

Per cert, també amb el suport de ROCROI us convidem a un curs / travessia amb caiac de mar amb sortida des de Vilanova i la Geltrú. Jo seré el vostre instructor! Us atreviu a pujar amb mi?

Per fer possible aquesta campanya també comptem amb l'ajuda de l'empresa SK KAYAK, que ofereix com a recompensa descomptes 2x1 en sortides amb caiac de mar peln Parc Natural del Cap de Creus i rebaixa del 20% per la compra de material a la seva botiga de Llançà (Girona).

I una altra recompensa d'aventura total: 10 descomptes 2 x 1 per a la inscripció a l'edició 2015 de la cursa d'orientació en caiac RACONSDELBANDOLER.CAT.

Però per a l'equip, la recompensa més gran serà veure-us a tots junts quan fem l’estrena. Serà un dia ple d’emocions!

En aquesta mateixa pàgina teniu, al detall, la descripció de totes les recompenses.

Calendari previst

El calendari que plantegem per a la campanya és el següent:

Període de campanya de micromecenatge: Novembre - Desembre 2014


Muntatge i Postproducció: Gener - Febrer 2015

Difusió i Promoció del documental: Març 2015

Estrena i Lliurament de recompenses als mecenes: Març - Abril 2015

Més informació sobre el projecte

Si voleu seguir tots els detalls sobre aquesta campanya de crowdfunding i, en general, sobre el projecte PADDLING TO ALASKA, podeu entrar al nostre:

Facebook

Equip de projecte i de campanya

Aquesta campanya de crowdfunding i el muntatge i la postproducció del documental seran possibles gràcies a:

Together Studio

Productora de publicitat, televisió, documental i cinema que aportarà a la campanya la seva experiència en projectes audiovisuals vinculats a l’esport d’aventura. S’encarregarà del muntatge del documental.

El treball realitzat per Together Studio més proper i similar a “Paddling to Alaska” és “Encordades”, sobre alpinistes i escaladores catalanes, un documental coproduït amb TV3 i ETB (Euskal Telebista), televisions que van emetre aquest documental en prime time. Posteriorment, i encara en l'actualitat, s'estan fent redifusions d'aquest treball a través dels canals 33 i Esport 3. A banda de la difusió televisiva, cal remarcar el fort impacte del documental a Internet, amb més de 100.000 visualitzacions i el fort reconeixement obtingut a més d'una vintena de festivals nacionals i internacionals vinculats al món del documental i l'excursionisme.

Web
Facebook

BUMAYÉ

Comunitat de creatius a Internet que aportarà a la campanya la seva experiència en accions de crowdfunding.

BUMAYÉ és una plataforma de producció i gestió de continguts multimèdia, que a través de headhunting promou una comunitat virtual de professionals de la creativitat i de les idees. El seu repte és trobar noves oportunitats per als creatius, ajudant-los a ampliar les seves competències i connectant-los amb el teixit empresarial de cara al finançament dels seus projectes. S’ofereix dedicació especial a tots aquelles propostes que aporten valor social i tenen darrere un missatge obert, solidari, sostenible i constructiu. S’hi acullen creatius de gran talent d’àmbits com l’audiovisual, les arts, la moda, la música, el disseny, el social media o la tecnologia, vinculant-los amb empreses i organitzacions disposades a comunicar mitjançant continguts i experiències positives per al seu públic. Des de la plataforma es busca, promociona i fomenta l’aptitud creativa i també el talent, alhora que s’ajuda a les empreses a gestionar tot el desenvolupament dels projectes, encarregant-se de la selecció i organització de l’equip professional, el seguiment del treball i l’avaluació dels resultats.

Web
Facebook
Twitter

Empreses col·laboradores

També vull fer un reconeixement a totes les marques i empreses que m'han donat suport per tirar endavant aquesta expedició:

Sponsor principal:

Rocroi (www.rocroi.com), empresa d'activitats d'aventura de riu, neu i mar, i també principal distribuidor de marques de caiac i rafting a tot Espanya.

Marques que m'han ajudat:

Kokatat (roba i accessoris de caiac)

Rotomod Kayak (cessió del caiac)

Ferrino (cessió de tenda, sac de dormir, esterilla)

Marmot (cessió de roba de muntanya)

Primus (cessió de fogonet)

Go pro (cessió de càmera)

Altres empreses que m'han donat suport:

Gimnàs SPORT GYM de Tarragona

Racons del bandoler, cursa d'orientació en caiac

SK Kayak

Món d'Aventura

Biografia de Rai Puig

Finalment, i perquè em conegueu una mica més, us deixo aquí un breu resum de la meva trajectòria professional.

Vaig néixer a Tarragona fa 28 anys. Sóc llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i he obtingut títols com a guia de caiac de mar nivell 2 per la Reial Federació Catalana de Piragüisme i guia líder de caiac de mar 4 estrelles per la British Canoe Union. Apassionat dels viatges, la natura i les activitats a l’aire lliure, exerceixo actualment com a guia de caiac de mar a l’illa de Mallorca, havent-m’hi dedicat anteriorment a la Costa Brava, la Costa Daurada i la Patagònia Argentina. Abans de l’aventura per Alaska, he fet altres expedicions en caiac a la Baixa Califòrnia (2010), País de Gal·les (2011), Nova Zelanda (2012), País Basc (2012), Mallorca (2013) i Menorca (2014).

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

2 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Carles Garcia

    Carles Garcia

    over 9 years

    Hola

    Soc el president de l'AEG. Al mes de maig fem la primaveral de cinema de muntanya de Granollers Ens agradaría que poguesis pasar la teva pel.licula.

    A veure si ens podem posar d'acord amb el preu, segur que es molt interesant tel. 605 022 456

  • Rosa Hernández

    Rosa Hernández

    over 9 years

    Rai, podem trucar-te i entrevistar-te al programa de viatges?

    Si us plau, truca'm 93 270 37 37 o 605 946 303 Rosa Hernández

#08 / Creuament Queen Charlotte Strait

(Port Hardy, Shelter Bay)

L’Inside Passage requereix creuar d’una illa a una altra contínuament i alguns d’aquests creuaments són de força distància. El més llarg de tots va ser la travessia del Queen Charlotte Strait, l’estret que separa l’illa de Vancouver del Canadà continental, amb un total de 15 quilòmetres de mar obert sense cap lloc per desembarcar.

El caiac és el tipus d’embarcació amb el que més a prop es va de l’aigua, per tant, les sensacions envers aquest medi són molt directes. Navegar en caiac tan lluny de la costa requereix preparació física i mental, planificació acurada i, sobretot, sort amb el temps. Mala mar allà al mig, en solitari, pot convertir-se en una autèntica odissea.

Després d’uns dies de descans a la població de Port Hardy, on vaig estar esperant les condicions meteorològiques idònies, vaig aventurar-me a creuar… read more

#07 / Sorolls des de la tenda: balenes, foques, vent....

Acampar en solitari a les costes orientals del Canadà i Alaska no és ben bé el mateix que fer-ho en un càmping de la Costa Brava. Primerament, perquè trobar llocs on plantar una tenda no és una tasca fàcil per la morfologia del terreny i la inaccessibilitat dels boscos (a vegades, les jornades de paleig se m’allargaven més del compte per aquesta raó). En segon lloc, perquè mai no estàs segur si estaràs fora del rang de marea que de tant en tant puja terra amunt espectacularment, fins i tot, inundant prats i flors sota l’aigua salada. I sobretot, per l’abundància de fauna salvatge que habita per aquestes terres i perquè mai no saps del cert si seràs benvingut al seu territori: óssos negres, óssos grizzlies, llops, pumes, ants, lleons marins... Saps que ells t’observen però que tu difícilment els pots observar a ells.

Dins una tenda en… read more

#06 / Desembarcaments desafiants amb les onades del Pacífic.

(Brunett Bay)

Tot i que l’Inside Passage està format en gran part per aigües tranquil·les i refugiades entre illes i muntanyes, en alguns sectors se surt d’aquesta protecció i s’està exposat a les aigües obertes de l’oceà Pacífic. El lloc més desafiant de tot aquest recorregut és l’anomenat Cape Caution, on la mar de fons xoca contra l’escarpada costa després de recórrer milers de quilòmetres pel Pacífic sense trobar cap barrera.

Per fi havia arribat a un lloc, del que n’havia sentit a parlar molt, la Brunett Bay, una platja llarga i salvatge, on sempre hi ha un onatge fort i on més d’una expedició ha patit ensurts. Abans d’apropar-me a la zona de trencant vaig observar detingudament el comportament de les onades i com i quan venien les sèries. Sentir el soroll del trencant posava els pèls de punta. No hi havia un onatge… read more

#05 / Nit amb marees gegants. Que se m’inunda la tenda!

(Fury Island, Navigation Light)

Era una nit de juliol i havia hagut de superar ja una sèrie d’etapes de les més compromeses de tota l’expedició, a conseqüència de la pluja intensa i les aigües obertes del Cape Caution. Aquell dia estava francament cansat després de les exigències dels últims dies. Però per fi podia gaudir d’un vespre sense pluja, temperatures agradables i aigües tranquil·les. Seguint les indicacions d’una guia, vaig plantar tenda en un llarg braç de sorra que unia un illot amb el continent donant lloc a una bonica platja de sorra blanca. Com sempre faig, vaig instal·lar el meu campament a la part més superior de la platja i vaig assegurar-me estar fora el rang de marea observant on havia arribat el punt més alt la nit passada. Vaig sopar contemplant la bonica posta de sol darrere les muntanyes i, tot seguit, vaig posar-me dins la tenda on vaig caure adormit ràpidament.

read more

#04 / Fent amics nous a l’illa de Vancouver

(Al voltant de Pearson Island, Kelsey Bay)

La primera part del viatge la recordaré com la zona més transitada de tot l’Inside Passage per la presència de navegants, pescadors i simpàtics autòctons. Gairebé cada dia vaig tenir l’oportunitat d’establir contacte amb la gent local. Un exemple de l’amabilitat canadenca va ser una parella de metges que passaven les seves vacances a una caseta aïllada al mig del bosc frondós.

Per arribar-hi, s’havia de navegar amb barca ràpida unes dues hores. Els vaig demanar aigua dolça i, espontàniament, em van convidar a un sopar abundant, a dormir en un llit de casa seva i a tenir converses ben agradables, que em van transmetre molt de coneixement útil de cara a les pròximes etapes.

També recordo un mig dia quan vaig arribar a una petita comunitat de pescadors situada a la costa est de la gran illa de… read more

#03 / Sortida de Vancouver, inici del somni

(Vancouver, 31 de maig del 2014)

Un matí assolellat i càlid, un autèntic luxe de la primavera canadenca. Per fi em trobava a la platja d’English Bay, ben bé al centre de la ciutat de Vancouver, davant de grans gratacels, per iniciar aquest viatge que tant esforç i que tantes vegades havia imaginat ens els últims mesos, fins i tot anys.

Allà estava amb el caiac nou ben carregat, estrenant equipament i els meus pares de fons gravant-me i també sentint la mateixa il·lusió que es desprèn d’un moment important. No havia tingut temps de provar el caiac tan pesat en aquell mar, a les aigües del Pacífic, així que totes les sensacions eren noves i molt profundes. Vaig entrar dins la banyera del caiac amb la proa apuntat l’horitzó, vaig calçar-me el cobrebanyeres, vaig empènyer-me amb les mans damunt la sorra i vaig entrar per primer cop en flotabilitat.

read more

#02 / Superant els ràpids del Desolation Sound

(Big Bay)

Portava uns 10 dies d’expedició en solitari, on el sol i la bona mar m’havien acompanyat la major part del temps. Seguidament, vaig entrar a un arxipèlag laberíntic de centenars d’illes amb milers d’interconnexions a través de canals i estrets, entre elles. Aquesta zona és famosa mundialment per la formació de corrents violentes i precipitades en certs moments del dia i del mes, per l’efecte de la lluna sobre la terra. Navegar per aquestes aigües requereix d’experiència i de conceptes bàsics de navegació. Per tant, vaig fer ús de les taules de marea per afrontar amb seguretat una sèrie de ràpids formats per la corrent, on es poden arribar a crear onades i remolins aptes només per a molt poques embarcacions a motor.

A uns d’ells, els Yuculta Rapids, els tenia un respecte especial ja que s’hi formen corrents de fins a 8 nusos.… read more

#01 / Benvinguts al blog Verkami de Paddling to Alaska!

Hola a tots!

He decidit fer ús d’aquest blog que ofereix la plataforma de crowdfunding de Verkami per poder comunicar-me amb tots vosaltres per un altre canal, on principalment us detallaré episodis o anècdotes concretes viscudes a la darrera expedició en caiac de mar per les costes del Canadà i d’Alaska, així com també penjaré algunes fotografies espectaculars, i sobretot més mini-vídeos amb imatges inèdites que encara no ha vist cap espectador.

Us he d’admetre una confessió! Com molts sabeu (especialment els que em seguiu des de bon començament) abans de començar aquesta travessia de 95 dies en autonomia i en solitari, ja tenia clar que volia enregistrar gran part de l’aventura recopilant el màxim de minuts de gravació, per tant, vaig emportar-me amb mi tres vídeo càmeres diferents de nivell usuari gamma alta, adequades per… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy