❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Aire! El documental musical inspirat en Maurizia Aldeiturriaga

Aire! Segueix el procés creatiu d'un grup de joves per a crear una peça musical inspirada en la figura de Maurizia Aldeiturriaga.

Aire!

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
138
Aportacions
10.200€
De 10.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Euskara i Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Per fi ha arribat l'estiu. Un grup de joves mira ansiós per la finestra d'una furgoneta mentre s'acosten a una casa perduda enmig d'un bosc.

No saben el que passarà, només que juntament amb altres joves als quals encara no coneixen, hauran de crear una peça musical inspirada en Maurizia Aldeiturriaga, una icònica i revolucionària panderetera de principis del segle XX.

Durant dues setmanes el so d'instruments típics que ens connecten amb les nostres arrels, com la Gralla, la Gaita, la Trikitixa, la Alboka, el Tambor, el Pandero o el Violí, es barrejaran amb els ressons de la naturalesa agresta de la vall de Arratia.

Acompanyats per 3 persones coneixedores de la música popular, el grup de joves se submergirà en un procés creatiu on aprendrà a compartir, a escoltar i a sentir la música d'una altra manera.

La intensitat, la passió i l'harmonia que creixeran al llarg d'aquest procés, provocarà que les i els joves reflexionin, estrenyin llaços entre si, madurin musicalment i es qüestionin la seva manera de veure la vida i el món que els envolta.

El que ens motiva - L'esperit de Maurizia continua viu

Maurizia és a la música, al seu pandero, a les seves composicions i lletres com el pot ser aquest documental al gènere musical. No s'entendria la figura de la Maurizia sense la música i aquest projecte audiovisual no es pot construir sense ella. Estan connectats i la seva presència és imprescindible.

El que ens interessa principalment és el procés de desenvolupament d'una peça musical que crearan un grup de joves procedents de llocs i cultures diferents inspirada en Maurizia. I és en aquest procés on se centraran totes les nostres mirades sempre tenint com a referència la vida i obra d'ella.

Més de 30 anys han passat des de la defunció de Maurizia Aldeiturriaga i la seva figura segueix la-tingues-te entre nosaltres.

Són moltes les generacions que recorden amb nostàlgia i cert aire reivindicatiu la música i personalitat d'una dona que va trencar motlles i estereotips del seu època. En paraules de personalitats de la cultura i de la nostra recent història, “va ser una dona adelantada al seu temps” encara que ni ella mateixa ho sabés.

L'esperit de Maurizia continua viu, està present més que mai i ha arribat el moment de difondre el seu llegat en la societat, sobretot en-tre les generacions més joves que desconeixen, en la seva gran majoria, qui va ser Maurizia i com va ser la seva labor i aportació a la nostra cultura.

I entenem, a més, que aquesta difusió pot i ha de traspassar fronteres, perquè estem convençuts/es que “Maurizias” hi ha moltes en el món, però cap com la que nosaltres coneixem.

Per a això i amb tota la seva lògica, a més, ens aprofitarem de la música, perquè que millor element de cohesió que la música de Maurizia? Per tant , tenim tots els ingredients necessaris per a crear, i el símil ens acompanya, una peça musical plena d'harmonia.

Però, qui era Maurizia?

Els llibres d'història estan dominats per noms masculins.

El treball realitzat per dones fortes i enèrgiques com Maurizia, no obstant això, pel mer fet de ser dona, sovint ha estat oblidat. En un moment en el qual la llibertat de la dona era molt limitada, va substituir als homes, cantant a les principals places del País Basc, i Maurizia va formar un nou model per a la dona convertint-se en una icona de la seva època.

Sent aquest el cas, no és d'estranyar que digués "Aupa Maurizia!", aquesta famosa frase ha quedat gravada en la memòria del públic. El nostre objectiu és donar-li a aquesta dona el lloc que es mereix i presentar a les noves generacions la figura i obra de Maurizia, perquè pugui ser un punt de referència per a ells en el futur.

Volem donar a conèixer el seu llegat, perquè, entre altres coses, no s'oblidi.

Gentzane Martínez de Osaba - Directora i guionista

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat del País Basc i ha realitzat estudis superiors d'especialització en Producció de Cinema i Vídeo a Barcelona.

A Barcelona ha treballat com a ajudant de cambra i il·luminació en diferents produccions i documentals. També ha treballat com a càmera independent per a mitjans de comunicació com a Canal +, TV3 (Televisió Catalana) i TVE (Televisió Espanyola).

En 2008 va tornar a Bilbao on va treballar com a directora de fotografia en diferents produccions i documentals. També ha estat realitzadora d'un programa de reportatges documentals setmanals sobre cultura en EITB (Televisió Basca) durant cinc anys.

En 2011 va crear Marmoka Films juntament amb Alex García de Vicunya, una productora de cinema independent especialitzada en el gènere documental amb seu a Bilbao (País Basc).

Banda sonora: Iraide Ansorena i Carlos Sagi

Ja coneixíem a Carlos Sagi i Iraide Ansorena. Al 2016 col·laborem junts per a diversos projectes de Khami, el grup musical que lideren i des de llavors, hem entaulat una relació que va més enllà del professional. Per això, sabíem que respondrien perfectament al perfil del que buscàvem per a aquest documental. Va ser llançar el guant i recollir-lo a l'uníson sabent que s'enfrontaven a un dels reptes més difícils de la seva carrera. Però, per què no? Estava la figura de Maurizia i després per descomptat, la música, la música popular com a element conductor principal i sobre el qual gira molts dels seus projectes creatius. A més, estava el fet de treballar amb joves que també els apassiona i encara que no ho diguin també existia aquesta curiositat per treballar al cinema, de fer aquesta primera incursió en un món semi desconegut per a ells. En resum, que tenien tots els ingredients necessaris i han complert amb la seva paraula. I tant que han complert. Ho veureu pròximament.

Trajectòria de Iraide Ansorenaren i Carlos Sagi

Estem parlant de dos autèntics professionals, amants de la música popular i amb una àmplia experiència en la labor pedagògica després de llicenciar-se en Musikene, Escola superior de música ubicada a Donostia. Tots dos treballen amb alumnat de diferents edats en les seves feines del dia a dia com a formadors. Iraide a l'Escola de música d'Eibar i Carlos a l'Escola d'Amorebieta i Arratia respectivament. No obstant això, la seva autèntica passió és Khami on conflueixen la cultura popular basca amb altres expressions musicals. Ara mateix estan immersos en diferents projectes que sortiran a la llum en breu i també, com ells diuen, “provant coses noves, que és el que ens motiva”.

La dinamitzadora: Naroa Gaintza

Música, cantant, professora, feminista i mare. Aquesta és Naroa Gaintza. Per a l'equip de producció, ella era la nostra particular Maurizia i la persona ideal per a liderar el projecte com dinamitzadora del grup de joves. O dit d'una altra manera, era la seva guia espiritual. Ella estava entusiasmada amb el projecte i l'atreia participar en un documental inspirat en Maurizia, una dels seus referents com a música i sobretot, com a dona. Com ella ha dit en més d'una ocasió, “és una oportunitat per a difondre el llegat entre les generacions més joves”.

Experiència nova per a un repte majúscul. I a més, sent mare de dos nens de molt curta edat. El nostre agraïment a Naroa pel seu esforç i dedicació. Qui va dir que la conciliació familiar fos fàcil.

El director de fotografía - Eukeni Arriortua

Eukeni Arriortua és l'únic membre de l'equip tècnic que viu a la vall de Arratia, lloc d'origen de Maurizia. Per tant, ha estat un projecte especial per a ell encara que també ha sentit una major responsabilitat que ha solucionat amb experiència i passió, aquests dos ingredients que sempre aporta en cadascun dels seus treballs. La seva particular mirada es nota en cada frame d'aquesta pel·lícula.

Els productors - Carlos Iglesias i Alex Garcia de Vicuña

Carlos Iglesias i Alex Garcia de Vicunya són els productors d’ “Aire”. A primera vista, un projecte més en la seva trajectòria però res més lluny de la realitat. Ha estat un dels rodatges més emocionants, una experiència meravellosa, divertida i amb un pòsit humà que no et deixa indiferent. Ara afronten amb la mateixa energia la fase final d'un projecte on un dels objectius és treure endavant aquest micromecenatge.

Marmoka i Bideografik acumulen més de 10 anys d'experiència en el sector audiovisual:

Marmoka Films

Marmoka Films és una productora cinematogràfica independent amb seu en Leioa i creada en 2011 per Gentzane Martinez de Osaba i Alex García de Vicunya.

Marmoka Films desenvolupa i produeix documentals creatius que han estat molt ben rebuts per la crítica i els festivals internacionals, i han estat distribuïts internacionalment.

Com a productors, el principal objectiu de l'equip de Marmoka Films, és produir documentals intel·ligents i sensibles, explorant sempre les noves eines i camins que aquest gènere proporciona.

Bideografik

La productora de Durango va començar la seva marxa en el 2007 i està creada per David Maeztu, Eu-keni Arriortua, Xabier Zabala i Carlos Iglesias.

Acumula més de 14 títols amb premis i reconeixements en festivals generalistes i especialitza-dos a nivell internacional.

Sempre els ha apassionat contar històries i quina millor eina que el documental per a fer-ho. Un gènere que els permet endinsar-se en mons i històries reals de gent real.

Tant Marmoka com Bideografik posseeixen experiència en campanyes de micromecenatge que s'han realitzat precisament a través de Verkami. Gràcies al suport de centenars de mecenes, projectes com “Altsasu”, “Tetuan” i “Gr 99: Els colors del camí” han tirat endavant.

La recaptació d'aquesta campanya de Micromecenatge es destinarà per a finançar la fase de muntatge i postproducció de la pel·lícula. Hem entrat en la recta final d'aquest apassionant viatge i si que-rems complir l'objectiu d'estrenar la pel·lícula al maig del 2023, necessitem aquest últim impuls. “Aire” compta amb el suport del Govern Basc, Eitb, Caixa Laboral i els Ajuntaments de Artea i Zeberio. En la fase de producció, 25 persones han pres part en el rodatge entre jó-venes protagonistes, dinamitzadors i l'equip tècnic; i durant 15 dies, totes aquestes persones han conviscut en una casa rural de Zeberio. Fins avui, hem assumit tota aquesta despesa però ara hem d'afrontar la part final d'aquest llarg procés i per a això, us necessitem a totes vosaltress. La teva ajuda és necessària per a fer realitat “Aire”.

Calendari de producció

El calendari de muntatge i postproducció abasta un període molt ampli que pot arribar als 4 o 5 mesos. Amb aquesta previsió, calculem que al maig del 2023 estigui acabada la pel·lícula i a partir d'aquest moment, començarem a planificar un lloc i una data per a la seva pre-estrena. Hi ha diverses possibilitats i les estem estudiant. Paral·lelament, iniciarem el procés per a la distribucióen festivals i mercats internacionals. Els diners recaptats el destinarem a la fase de muntatge i postproducció.

Les recompenses es lliuraran a partir del tercer trimestre de 2023

Muntatge: Muntatge: Desembre (2022), Gener i Febrer (2023)
Postproducció vídeo: Març (2023)
Postproducció àudio: Abril (2023)
Pel·lícula acabada: Maig (2023)
Estrena pel·lícula: Maig i juny (2023)
Distribució: A partir de juliol (2023)

Des de la fase de pre-producció, hem dedicat esforços a promoure i després, consolidar una comunitat entorn del documental “Aire”. Per aquesta raó, el primer que vam fer va ser crear una web que servís com a centre d'operacions.

www.airedokumentala.eus canalitza totes les accions comunicatives que generem i és el lloc al qual s'han de dirigir tots els membres de la comunitat per a donar i rebre informació. Garazi Velasco és la responsable d'aquesta web i de la campanya de Micromecenatge a més de ser l'encarregada de manejar totes les xarxes socials: Instagram, Twitter i Facebook, principalment. Paral·lelament a aquesta web, estan vinculades les webs i xarxes socials de les productores associades: Marmoka i Bideografik.

Afortunadament, disposem de la complicitat de les 13 joves que han participat en el do-cumental i de totes i tots els seguidors que disposen en les seves diferents xarxes socials. Aquest pro-yecto ha comptat també amb el suport de les Escoles de música de Arratia (Euskal Herria) d'Esparreguera (Catalunya) i amb l'Escola del Tecler (Tarragona). Tanquen el cercle de contactes a nivell institucional els Ajuntaments de Artea, Zeberio, Esparreguera i Tarragona.

Avui dia la figura de Maurizia està omnipresent en la societat basca i és un referent per a co-lectius i associacions culturals. I no podem oblidar a la família i la seva àmplia xarxa de contactes per a difondre aquesta campanya. Des del principi hem comptat amb el seu suport i serà un aliat en aquest meravellós viatge.

www.airedokumentala.eus
Instagram: @airedokumentala
Twitter: @AIREdokumentala
Facebook:@AIRE Dokumentala
Youtube: @airedikoumentala

www.marmokafilms.com
Instagram: @marmokafilms
Twitter: @marmokafilms
Vimeo: @marmokafilms

www.bideografik.eus
Vimeo: @bideografik
Youtube: @bideografik
Instagram: @bideografik
Twitter: @BIDEOGRAFIK
Facebook: @bideografik

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

12 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Zigor

    Zigor

    más de 1 año

    Mucho éxito!!

  • Miquel Duran

    Miquel Duran

    más de 1 año

    És un projecte collonut!.

  • Aire!

    Aire!
    Autor/a

    más de 1 año

    Eskerrik asko danori. Hor goaz... Zuen laguntza behar dugu.. a ver si lo conseguimos entre todas y todos. Pasarlo bien estos días. Eskerrik asko. Moltes gràcies

  • Roser Garrell

    Roser Garrell

    más de 1 año

    Sort! Eskerrik asko per la pel.lícula. Aupa Maurizia!!!!!!!

  • Asier

    Asier

    más de 1 año

    Eskerrik asko Nekane. Aupa Maurizia eta Aire!

  • mriba

    mriba

    más de 1 año

    Sort !!!

  • Nekane Intxaurtza Etxebaria

    Nekane Intxaurtza Etxebaria

    más de 1 año

    Aupa Maurizia eta gora Aire!

  • Aire!

    Aire!
    Autor/a

    más de 1 año

    Bon dia. Ha sido una gran experiencia y al final, lo que queda es la amistad. Moltes gràcies

  • Cori

    Cori

    más de 1 año

    L'Oriol, participa en el projecte i ens sembla espectacular la manera com ho han viscut, el que han gaudit i l'amistat i el bon rotllo que hi ha entre tots!!! Ei! endavant que tenim ganes de veure el resultat final!! Moltes gràcies de part dels pares.

  • Aire!

    Aire!
    Autor/a

    más de 1 año

    Eskerrik asko. Moltes gràcies. El placer ha sido nuestro. Aire!

#24 / Aire! Zeberion - Aire! a Zeberio - Aire! en Zeberio

Aire! Zeberion

Badaukagu beste data bat konfirmatuta. Datorren abenduaren 17an Aire! Zeberion, Mauriziaren jaioterrian izango da.

Aire! a Zeberio

Una altra data confirmada. El pròxim 17 de decembre Aire! estarà a Zeberio, la localitat natal de Maurizia.

Aire! en Zeberio

Otra fecha confirmada. El próximo 17 de diciembre Aire! estará en Zeberio, la localidad natal de Maurizia

#23 / 🎉Sorpresa! - 🎉Sorpresa! - 🎉¡Sorpresa!

🎉Sorpresa! Hemen daude sariak.

Begira zer iritsi zaigun gaur. Hemen dituzue zuen sariak, berehala prestatuko ditugunak. Poltsak, txapak, kamisetak... Made in Aire!

🎉Sorpresa! Aquí estan les recompenses.

Mireu el que ens ha arribat avui. Aquí teniu les vostres recompenses que prepararem d'immediat. Bosses, xapes, camisetes... Made in Aire!

🎉¡Sorpresa! - Aquí están las recompensas.

Mirad lo que nos ha llegado hoy. Aquí tenéis vuestras recompensas que vamos a preparar inmediatamente. Bolsas, Chapas, camisetas… ¡Made in Aire!

#22 / Zuzenketa! - Correcció! - ¡Corrección!

❗❗Zuzenketa - Data aldaketa❗❗

Aire! filmaren proiekzioa Arteako herrian abenduaren 16an izango da

❗❗Correcció - Canvi de dates ❗❗

La projecció d'Aire! en la localitat de Artea serà el 16 de decembre

❗❗Corrección - Cambio de fechas❗❗

La proyección de Aire! en la localidad de Artea será el 16 de diciembre

#21 / Aire! - Proiekzio datak / Dates de projeccions / Fechas de proyecciones

Baditugu Aire! dokumentalaren proiekzioetarako data batzuk konfirmatuta.🎬 Zinebi festibalean azaroaren 12an egingo den estreinaldiaren ondorengo proiekzioa Artean izango da abenduaren 17an. Adi egon!

Ja tenim més dates confirmades per la projecció d'Aire! 🎬 Després de la inminent estrena a Zinebi el pròxim 12 de novembre, les següent date es el 17 de decembre a Artea. Estigueu antentes i antents!

Ya tenemos más fechas confirmadas para la proyección de Aire! 🎬 Tras el inminente estreno en Zinebi el próximo 12 de noviembre, la siguiente fecha es el 17 de diciembre en Artea. ¡Estad atentas y atentos!

#20 / 🎁 Sariak / Recompenses / Recompensas 🎁

Gogorarazten dizuegu crowdfunding-aren kanpainan parte hartu duzuen mezenas guztien sariak 🎁prestatzen ari garela. Hurrengo egunetan, xehetasun gehiago emango dizkizuegu.

Us recordem que estem preparant les recompenses 🎁 de totes i tots els mecenes que heu participat a la campanya de crowdfunding. En les pròximes dates, us donarem més detalls.

Os recordamos que estamos preparando las recompensas 🎁 de todas y todos los mecenas que habéis participado en la campaña del crowdfunding. En próximas fechas, os daremos más detalles

#19 / Aire! dokumentalaren kartela aurkezten dizuegu / Us presentarem el cartell d'Aire! / Os presentamos el cartel de Aire!

Kaixo guztioi,

Egun hauetan Aire! dokumentalaren estreinaldiari buruzko informazioa emango dizuegu eta filmarekin zerikusia duten beste alderdi batzuk aurreratuko dizkizuegu. Bitartean, Aire! dokumentalaren kartela aurkezten dizuegu. Ea zer iruditzen zaizuen!

Hola a totes i tots

Cada cop estem més aprop d'oferirvos notícies en torn al documental Aire! En les properes dates, us podrem dir algo sobre la tan ansiada estrena. Mentres tan, si que us podem adelantar altres aspectes relacionats amb la pel.lícula. A continuació us presentarem el cartell d'Aire! A veure què us sembla.

Hola a todas y todos

Cada vez estamos más cerca de ofreceros noticias en torno al documental Aire! En próximas fechas, os podremos decir algo sobre el tan ansiado estreno. Mientras tanto, sí que os podemos adelantar otros aspectos relacionados con la película. A continuación, os presentamos el cartel de Aire! A ver qué os parece.

#18 / Aspaldiko! / ¡Cuanto tiempo! / Quant temps!

Hemen jarraitzen dugu. Kobazuloan sartu gara, baina hemen jarraitzen dugu.

Barkamena eskatu nahi dizuegu hilabete hauetan ez agertzeagatik. Muntaketan buru-belarri sartu gara, eta, horretarako, gure ongi-egitearen adibide bat erakutsiko dizuegu. Hemen dituzue Xabi gure muntatzailea, Gentzane zuzendaria eta Alex produkzioan buru-belarri. Proiektua forma hartzen ari da eta pixkanaka data nagusietara hurbiltzen ari gara.

Eta bide batzez gogorarazi nahi dizuegu mezenas guztien sari guztiak irailean emango direla. Datozen egunetan, datu gehiago emango dizkizuegu eskaerak gauzatzeko behar dugun informazio guztia emateko moduari buruz. Berriro ere, mila esker proiektu honetan lagundu duzuen pertsona guztiei.

Seguim aquí. Ens hem ficat a la cova però aquí seguim.

Us volem demanar disculpes per aquestos mesos d'incomparencia "casi obligada" .… seguir llegint

#17 / Aurrera goaz! - Anem a davant! - ¡Vamos a delante!

Crowdfunding-kanpainan parte hartu duzuen guztiei. Lehenik eta behin, berriro ere eskerrak eman zuen ekarpenagatik. Zuen laguntzarik gabe, helburu hori ez zen beteko. Eskerrik asko, beste behin.

Gogorarazten dizuegu, halaber, 2023ko irailean emango dizkizuegula sariak. Horretarako, datu batzuk eman behar dizkiguzue:

  • Materiala bidaltzeko helbidea

  • Kredituetan agertuko diren pertsonaren edo pertsonen izen-abizenak

  • Kamiseta bat edukiz gero, taila behar dugu. Kontuan izan eredua Unisex dela.

Une honetan, filma muntatzeko fasean jarraitzen dugu. Datozen egunetan, nobedadeen berri emango dizuegu. Jakinaren gainean edukiko zaituztegu.

Besterik gabe.

Aire!


A tots i totes les persones que heu participat a la campanya de crowdfunding. En primer lloc, donar-vos un cop més les gràcies per la vostra contribució. Sense la vostra ajuda aquest objectiu no s'hauria complert. Gràcies un cop més.

seguir llegint

#16 / Mezenas maiteak / Estimats mecenes / Querid@s mecenas

(

Mezenas maiteak

Berriro eskerrak eman nahi dizkizuegu zuen laguntzagatik. Zuen laguntzarik gabe, ezinezkoa izango zen. Jakinarazten dizuegu hurrengo egunetan informazio garrantzitsua jasoko duzuela. Gogoratu 2023ko irailera arte itxaron behar duzuela sariak lortzeko. Tarra-tarra.

Bestalde, pelikularen prozesua nola doan azaltzen jarraituko dugu.

Eskerrik asko!


Estimats mecenes.

Us volem donar les gràcues de nou per el vostre suport. Sense la vostra ajuda, no hauria estat possible. Us informarem que en les pròximes dates, rebreu informació relevant. Recordeu que heu d'esperar fins al septembre de 2023 per obtenir les recompences. 

Sense pressa pero sense pausa. 

D'altra banda, us seguirem informant de com va el procés de la pel.lícula. 

Moltes gràcies!


Querid@s mecenas

Os queremos dar las gracias de nuevo por vuestro apoyo.… seguir llegint

#15 / Eskerrik Asko! /Moltes gràcies! / ¡Muchas Gracias!

Eskerrak eman nahi dizkizuegu guztioi zuen laguntzagatik. Zuen laguntzarik gabe ezinezkoa izango zen. Datozen egunetan jakinaren gainean edukiko zaituztegu.

Eskerrik asko!

Volem donar-vos les gràcies a totes i tots per el vostre suport. Sense vosaltres no hagues estat possible. Us mantindr informats en proximes dates.

Moltes gràcies!

Queremos daros las gracias a todas y todos por vuestro apoyo. Sin vosotr@s no hubiera sido posible. Os mantendremos informados en próximas fechas.

¡Muchas gracias!

#14 / Presentzia komunikabideetan / Presència en els mitjans de comunicació / Presencia en los medios de comunicación

Aurreko astean hainbat hedabidetan egon ginen. Proiektuari buruz hitz egin ahal izan genuen EiTBn, "Gaur egun" eta "Teleberri" albistegietan. Berria egunkariak erreportaje txiki bat egin zigun eta Herri Irratiak Naroari deitu zion. Gutaz aspertuko zarete.

La setmana passada vam tenir presència en diferents mitjans. Vam poder parlar del projecte en *Eitb, en els informatius “*Gaur *egun” i "*Teleberri". El diari *Berria ens va fer un petit reportatge i *Herri *Irratia entrevist a *Naroa. Us avorrireu de nosotr@s.

La semana pasada tuvimos presencia en diferentes medios. Pudimos hablar del proyecto en Eitb, en los informativos “Gaur egun” y "Teleberri". El diario Berria nos hizo un pequeño reportaje y Herri Irratia entrevisto a Naroa. Os vais a aburrir de nosotr@s.

https://youtu.be/xNyTKHILacg

https://youtu.be/szlPAnMcqfA

#13 / KULTUR SHAREA

Beste argitalpen bat partekatu nahi dugu zuekin. Oraingo honetan Kultursharean. Airea! zarata egiten jarraitzen du

Volem compartir una publicació més amb vosaltr@s. En aquesta ocasió a Kultursharea. Aire! Continua fent soroll!

Queremos compartir otra publicación con vosotr@s. En esta ocasión en Kultursharea. Aire! sigue haciendo ruido

LINK

#10 / Hemen duzu Errege oparia! - Aquí tens el teu regal de reis - ¡Aquí tienes tu regalo de Reyes!

Hemen duzu Errege oparia. Oparitu zinema, oparitu kultura... Airea! Maurizian inspiratutako filma

  • Filmaren kamiseta

  • 3 egunez on line ikusteko esteka, estreinatu eta astebetera

  • Zure izena kredituetan, mezenas gisa

  • Filmaren jarraipena, mezenasentzako bakarrik den blog batean, haiek bakarrik ikus ditzaketen argazki eta bideoekin, eta proiektuaren garapenari buruzko informazio zehatza, amaitu arte

Aquí tens el teu regal de reis. Regala cinema, regala cultura... Aire! La pel·lícula inspirada en Maurizia.

  • Samarreta de la pel·lícula

  • Link de visionat 1 setmana després de l'estrena durant 3 dies

  • El teu nom als crèdits com a mecenes

  • Seguiment de la pel·lícula en un blog privat per a mecenes, amb fotos i vídeos exclusius i informació puntual del desenvolupament del projecte fins a la seva conclusió.

Aquí tienes tu regalo de Reyes. Regala cine, regala cultura... Aire! la película inspirada en Maurizia

  • Camiseta de la película

  • Link de visionado 1 semana después del estreno durante 3 días

#09 / Erromeria Zeberion - Romeria en Zeberio - Romería en Zeberio

Uztaileko bizikidetza-astean Zeberion erromeria egitera joan ginen. Eta gainera bat-bateko kontzertua izan genuen Uxuerekin eta Carlos Sagi gure DJ partikularrarekin.

En la setmana de convivència al juny vam marxar de romeria a Zeberio. I a més a més vam tenir un concert improvitzar amb la Uxue i el nostre Dj particular Carlos Sagi.

En la semana de convivencia en Julio nos fuimos de romería en Zeberio. Y además tuvimos un concierto improvisado con Uxue y el nuestro DJ particular Carlos Sagi.

#07 / Aisialdia - Temps d'oci - Tiempo de ocio

Errodajean aisialdiko uneak izaten ditugu. Eguraldi ona aprobetxatuz, Arteako presa txiki batera joan ginen eta txapligua hartu genuen. Zuekin partekatzen ditugu udako egun honetako irudi batzuk.

Vam gaudir de moments d'oci durant el rodatge. Aprofitant el bon temps, vam anar a una petita presa a Artea i ens vam banyar. Compartim amb vosaltres algunes imatges d'aquest dia estiuenc.

Disfrutamos de momentos de ocio durante el rodaje. Aprovechando el buen tiempo, nos fuimos a una pequeña presa en Artea y nos dimos un chapuzón. Compartimos con vosotras algunas imágenes de este día veraniego.

#06 / Miren eta Maite / Miren i Maite / Miren y Maite

Miren eta Maite, Maurziiaren bilobak. Plazer handia izan zen amonaren pasadizoak eta bitxikeriak haiekin partekatzea. Bere etxeko ateak ireki zizkiguten eta Mauriziaren esentzia ezagutu genuen.

Miren i Maite, les nétes de Maurziia. Va ser un plaer compartir-hi amb elles anècdotes i curiositats de la seva àvia. Ens van obrir les portes de casa seva i vam descobrir l'essència de Maurizia.

Miren y Maite, las nietas de Maurizia. Fue un placer compartir con ellas anécdotas y curiosidades de su abuela. Nos abrieron las puertas de su casa y descubrimos la esencia de Maurizia.

#05 / "Mendigoikoa"

Zuekin partekatu nahi ditugu Aire! filmaren errodajean bizitako une asko. Gertaera hunkigarrienetako bat Atxondoko Mendigoikoa Jatetxera egindako bisita izan zen. Ez zegoen astebururik Maurizia panderoarekin falta zenik.

Volem compartir amb vosaltres molts dels moments viscuts durant el rodatge de la pel.lícula Aire!. Un dels capítols més emotius va ser la visita al restaurant Mendigoikoa en la vall d'Atxondo. No hi havia cap de semana on faltes Maurizia amb el seu pandero.

Queremos compartir con vosotr@s muchos de los momentos vividos durante el rodaje de la película Aire!. Uno de los episodios más emotivos fue la visita al Restaurante Mendigoikoa en el valle de Atxondo. No había fin de semana donde faltara Maurizia con su pandero.

#04 / Nor zen Maurizia? - Qui era Maurizia? - ¿Quien era Maurizia? #1

Mauriziak Ugaoko "Hiltze-fabrikan" lan egin zuen. Zeberiotik lanerako joan-etorria kantuz egin ohi zuen. Urte batzuk geroago ezagutu zuenez, ordea, teknika gelan giltzapetuta praktikatzen zuen. Igande arratsaldeetan, isilpean, emakume izateko lanbide zaila aukeratu zuelako. Gaur egun, jakin gabe, Maurizia Aldeiturriaga euskal musika tradizionalaren ikonoa da.


Maurizia va treballar a la "Fábrica de Hilados" d'Ugao. L'anada i la tornada des de Zeberio a la felina la solia fer cantant. Com anys més tard reconeixeria, no obstant, la tècnica la practicava tancada a la seva habitació. Els diumenges per la tarda, en secret, perquè va escollir una professió difícil per ser dona. Avui, sense saber-ho, Maurizia Aldeiturriaga és una icona de la música tradicional basca.


Maurizia trabajó en la "Fábrica de Hilados" de Ugao. La ida y… seguir llegint

#03 / Eskerrik asko! Moltes gràcies! ¡Muchas gracias!

Mezenas maitea, eskerrak eman nahi dizkizugu Aire! dokumentalen kanpaina parte-hartzeagatik. Espero dugu gure helburua laster lortzea. Beraz, zure senide eta lagunen artean verkami-kanpaina zabaltzen jarraitzera animatzen zaitugu.

Eskerrik asko zure laguntza eta konfiantzagatik.

AIRE taldearen besarkada handi bat!


Estimat mecenes, volem agrair-te la teva participació en la campanya del documental Aire!. Esperem aconseguir aviat l’objectiu. Així que t'animem que ens ajudis a continuar difonent la campanya de verkami entre els teus familiars i amics.

Moltes gràcies pel teu suport i confiança.

Una forta abraçada de l'equip d'AIRE!


Querido mecenas, queremos agradecerte tu participación en la campaña del documental Aire!. esperamos conseguir pronto el objetivo. Así que, te animamos a que nos ayudes a seguir difundiendo la campaña de verkami entre tus familiares y amigos.

Muchas gracias por tu apoyo y confianza.

Un fuerte abrazo del equipo de AIRE!

#02 / Zorionak eta urte berri on! - Bon Nadal i Feliç Any Nou! - ¡Felices fiestas y feliz año nuevo!

Partehartzaile gurztioi jai zoriontsuak opa nahi dizkizuegu eta gogoratu Verkamiko Aire! kanpainarekin jarraitzen dugula. Besarkada bat guztioi!

Us volem desitjar a tots i totes unes bones festes, i recordeu que seguim amb la campanya d’Aire! a Verkami. Una abraçada a tothom!

Os queremos desear a todas y todos los mecenas unas felices fiestas y recordad que seguimos con la campaña de Aire! en Verkami. ¡Un abrazo a todas y todos!

#01 / Kaixo Aire!-ren mezenasak! - Hola mecenes d’Aire! - Hola mecenas de Aire!

Atzo berriro elkartzeko egun bat izan zen. Duyrangoko Azokan egin genuen aurkezpena, lantaldearen zati handi bat agurtzeko aprobetxatu genuen.

Harrera ezin hobea izan genuen Zugaza zineman eta filmearen Teaser labur bat aurkeztu genuen, badakigu gauza gutxi izan zela. Horrez gain,Crowfunding kanpaina bat martxan jarri genuen eta noloa ez musikak ere bere espazioa izan zuen.

Jarraian atzoko giroa isladatzen duen materiala uzten dizuegu zuen gozamenerako.

Ahir fou un dia de retrobades. Aprofitem la presentació del projecte Aire! A la fira de Durango per saludar a gran part de l’equip.

Vam tenir una acollida molt agradable al cinema Zugaza. Us presentem un breu teaser de la pel.lícula i ja sabem que va ser poca cosa.

A més a més, ahir mateix vam començar la campamya de Crowfunding. I com no podia ser d’altra manera, no va faltar la música.

Aquí teniu el material que il.lustra el dia d’ahir.

seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies