❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Transitem, novel·la gràfica

En TRANSitem, Xavier fa un pas més en el seu trànsit. Una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per Lucía de Palau.

Transitamos

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
243
Aportacions
7.944€
De 7.500€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

A TRANSitem Xavier torna a Barcelona per fer un pas més en el seu trànsit. El retrobament amb les seves amistats i la realitat de l'escola en la qual treballa despertaran les seves ganes de crear un canvi en la societat. S'inspira en experiències reals de diverses persones del col·lectiu i aliades, un fet que converteix aquesta novel·la gràfica en una crònica d'algunes de les lluites i iniciatives de el moviment trans en els últims anys. Escrit per Ian Bermúdez i il·lustrat per Lucía de Palau amb un estil que es mou entre el còmic europeu i el manga.

Sobre el còmic

Xavier, en anar descobrint part de el moviment activista i estrenyent llaços amb altres persones trans, traurà el coratge per enfrontar els reptes que se li aniran presentant gràcies a l'amistat i a la força del col·lectiu. Viurà noves emocions i expressions de desig que el sorprendran i faran que la seva ment s'obri a noves realitats.

En inspirar-se en experiències reals de diverses persones del col·lectiu i aliades, aquesta novel·la gràfica és també una mostra de la implicació social de totes aquestes activistes per aconseguir canviar les coses, un petit homenatge als seus esforços i victòries.

La il·lustració

Les aventures i desventures de Xavier i el seu entorn són il·lustrades amb el traç de Lucía de Palau, que reinterpreta aquest univers i els seus personatges amb un estil que es mou entre el còmic europeu i el manga. I aporta també la seva pròpia experiència com a dona trans, propera a cercles activistes a Londres.

Valors

Alguns dels temes que el còmic aborda són:

  • El valor que aporten les persones trans a la societat a través del seu activisme i compromís.

  • La diversitat d'aquest col·lectiu pel que fa a les transicions.

  • L'amor i el desig de les persones trans.

  • L'ús i la necessitat d'un llenguatge flexible i exempt de violència.

  • I, sobretot, la necessitat de transformar l'educació per al desenvolupament d'espais segurs de creixement feliç.

Públic

Aquest llibre va dirigit tant a un públic jove com adult amb ganes de saber més sobre el col·lectiu trans i les vides d’aquellis que el conformen més enllà del trànsit. Creiem que és una gran eina per tractar aquests temes i aportar consciència, sobretot en l’àmbit educatiu, perquè aquest sigui un espai segur per a tota persona.

Datos técnicos

Format: 16,8 x 24 cm, tapa dura Pàgines: 100 Interior: blanc i negre, paper 100% FSC reciclat Coberta: color, amb paper 100% FSC reciclat, plastificat mat.

Sobre les recompenses

Entre les recompenses que oferim, pots triar fer una compra anticipada del còmic TRANSitem, amb enviament a domicili o bé recollida al local de Pol·len o en una presentació presencial. Un cop finalitzada la campanya, us preguntarem l'idioma en què el voleu, podreu triar entre castellà i català.

També tens l'opció de triar diferents packs: dos llibres, el llibre amb una làmina de la coberta i el pack Trans (únicament disponible en català: inclou dos còmics TRANSitem i TRANSito, el primer còmic d'Ian Bermúdez, il·lustrat per David Cantero)

A més, tenim unes recompenses especials per a llibreries i col·lectius, amb les que podreu obtenir un pack d'exemplars amb descompte i una presentació del còmic en el vostre espai.

En totes les opcions inclourem el teu nom en els agraïments, i un agraïment personalitzat amb el chibi d’un personatge (vegeu opcions en recompenses).

Qui som

El guió del còmic és d'Ian Bermúdez, autor del text de TRANsito (2015) i del poemari Ser h(u)ome∞(à)(2015). La il·lustració és de l'artista multidisciplinar Lucía de Palau. L'editorial que el publica és Pol·len Edicions Sccl.

Ian Bermúdez


(M’)observo, escolto i pregunto, tot i que si és amb una tassa de te, molt millor. Escric des que tinc memòria i per necessitat. Crec en el diàleg i en el poder de la paraula per contribuir a la felicitat i mostrar realitats silenciades. M'apassiona experimentar el potencial creatiu que es genera amb les persones que m'envolten i em fa feliç sentir que formo part d'una xarxa de confiança que creix, i que ens cuidem.

https://www.instagram.com/bermudezian/
https://twitter.com/IanBermdez1

Lucía de Palau

Assignada com a somiadora en néixer i esquerrana per convicció. M’organitzo les playlists segons diferents moments de la meva vida, i em transporto a aquests moments pitjant el play. A través d'instal·lacions, música, escriptura, còmics, vídeos i animació, busco generar narratives fora de la norma, donant vida a diferents possibilitats de cures i afectes, autonomia corporal i aliança comunitària.

luciadepalau.com
https://www.instagram.com/luciadepalau/
https://twitter.com/luciadepalau

Pol·len Edicions

Pol·len edicions som una editorial cooperativa, que publiquem pensament crític i ens especialitzem en l'ecoedició. Això vol dir que en el procés d'elaboració de el llibre hem aplicat criteris amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental. Alguns dels nostres criteris són l’ús del paper 100% reciclat FSC, com a mesura per evitar la desforestació, un format que aprofita al màxim el paper o la impressió en una impremta local que aplica criteris de protecció al medi ambient. Per aquest fet, també formem part de la iniciativa Llibre Local.

Què se n’ha dit

Aquí podreu veure un vídeo amb fragments de les recomanacions sobre el còmic que han fet diverses persones. Recomanacions que podreu veure completes en el blog de la pàgina, on les anirem penjant en el transcurs de la campanya.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners recaptats es destinaran a cobrir la impressió de les dues edicions (castellà i català), la il·lustració, així com les despeses de les recompenses i dels enviaments.

Calendari previst

Un cop finalitzada la campanya, a mitjan abril, el llibre entrarà a impremta. A mitjan maig tindrem el llibre i procedirem a fer l’enviament de les recompenses.

+ Info

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

33 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Rebeca

    Rebeca

    3 años

    Deseando tenerlo entre mis manos

  • aya_zholvax

    aya_son

    3 años

    Moltes ganes!

  • Maria

    Maria

    3 años

    Moltes gràcies!

  • Nua Bigot

    Nua Bigot

    3 años

    Enhorabona pel projecte! Una abraçada d'Elo Nàtger

  • Luz Marina

    Luz Marina

    3 años

    Adelante, paso a paso el camino se construye... Un fuerte abrazo, Ian!!! Y también para Lucía, por su ilustración!!!

  • Pere Aviles Vazquez

    Pere Aviles Vazquez

    3 años

    Molts ànims per aquest gran projecte 👏🏿👏🏿👏🏿

  • Pere Aviles Vazquez

    Pere Aviles Vazquez

    3 años

    Molts ànims per aquest gran projecte 👏🏿👏🏿👏🏿

  • didac

    didac bordenave clamouse

    3 años

    Espero que este libro llegara a todas las bibliotecas del mas haya

  • Christina

    Christina

    3 años

    Aportado mi granito de arena. Mucha suerte!

  • Alex Alba Bernal

    Alex Alba Bernal

    3 años

    Moltes gràcies per fer-lo i ànims amb tot! Quines GANES de veure'l ! :D <3

#14 / Última hora, final de campaña

Estimadxs mecenas,

Estamos finalizando la campaña, a penas quedando una hora para su finalización y estamos muy contentas y agradecidas por el resultado de la campaña.

En breve os enviaremos un cuestionario el cual es muy importante que respondáis en el plazo de una semana , donde os pediremos:

  • Nombre con el que queréis constar en las recompensas

  • Idioma del libro que queréis recibir

  • Dirección de envío (Para lxs que hayáis elegido esta opción)

Y aquí os dejamos la última recomendación de Violeta Serrano

Muchas gracias por todo el apoyo y la confianza

#13 / Neus recomana Transitamos

Transitamos és important perquè presenta l'obertura del protagonista cap a fora, cap a la comunitat, cap a l'activisme del dia a dia. Un recull també dels esdeveniments que hi ha hagut els últims anys en l'activisme trans.

Ens queden 15 hores per acabar el Verkami!

#12 / Judit Calero recomienda Transitamos

Las ficciones en general han estado caracterizadas por la transfobia, por ello es muy necesario trabajos como la novel·la Transitamos, de Ian Bermudez y Lucía de Palau. Esta novela contribuye a crear referentes, que además vienen de la mano de personas trans.

Nos quedan 3 días de campaña!!

#10 / Eris recomienda Transitamos

Eris nos recomienda Transitamos por la importancia que tiene que las personas trans cuenten sus propias historias, para que llegue a personas trans, que se puedan sentir indentificades, reconocer en la diversidad de experiencias, así como a personas que no sean trans y quieran conocer más, desde dentro, rompiendo con los estereotipos que se suelen ver ciertas obras.

#09 / Cor, de Debut, recomienda Transitamos

Cor recomienda Transitamos , una obra necesaria, que enriquece la vida, no sólo para personas trans, sino para todo tipo de público ya que ayuda a empatizar con otras realidades y otras vivencias.

Ayúdanos a hacer publicación compartiendo la campaña, ya nos queda muy poquito!

#08 / Lina i Ali, de Transit, recomiendan Transitamos

Lina activista por los derechos de las personans trans y miembro de Transit (servicio de atención a las personas trans en Catalunya) y Ali, que forma parte del grupo Transparellas, nos invitan a apoyar la campaña para hacer posible la publicación de Transitamos. Lecturas que acompañan las adolescencias tranns que incian este recorrido.

Haz posible su publicación compartiendo la campaña, estamos en la recta final y necesitamos un último empujón.

#07 / Mar Llop recomana Transitamos

Mar Llop, fotógrafa, activita trans i autora del llibre "Construcciones identitarias" recomana Transitamos.

Ayuda'ns a fer possible la seva publicació difonent la campanya o fent una compra anticipada de la novel·la gràfica.

#06 / Eric Sancho, bibliotecari, recomana Transitamos

Eric Sancho, treballa a Biblioteques de Barcelona i recomana l'obra de Ian Bermúdez i Lucia de Palau, Transitamos, ja que obres com aquesta, que parlen de les realitats trans des de la perspectiva de les persones trans, són projectes necessaris, que mostren que la realitat trans va molt més enllà de la mateixa transició.

El format còmic a més a més el fa apte tant per joves, com per gent adulta que no coneix el tema.

Fes possible la seva publicació ajudant-nos a difondre la campanya amb aquest enllaç

#04 / Eki recomienda Transitamos

Eki nos invita a apoyar la literatura trans por la gran importancia que tiene tener referentes.

Transitamos va dirigido tanto a un público joven como adulto con ganas de saber más sobre el colectivo trans y las vidas de aquelles que lo conforman más allá del tránsito. Creemos que es una gran herramienta para tratar estos temas y aportar consciencia, sobretodo en el ámbito educativo para que este sea un espacio seguro para todas las personas.

#03 / Eider: Transitem crea referents i nous imaginaris

Eider va dinamitzar amb Ian Bermúdez el taller "Desencaixa el gènere" un espai de reflexió sobre el binarisme de gènere, adreçat a persones que treballen amb criatures o al món de l'educació. En aquest vídeo ens recomana la novel·la gràfica Transitem de Ian Bermúdez i Lucía de Palau, que contribueix a crear referents i nous imaginaris.

#02 / Eli Massana, llibretera i docent, recomana Transitem

Eli Massana és llibretera i professora associada de literatura anglòfona. A través de la docència i la recerca de la literatura i el teatre, contribueix a crear realitats diverses i xarxes. En aquest vídeo ens convida a col·laborar en la campanya de micromecenatge de Transitem, novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per Lucía de Palau. La novel·la és també una eina per ampliar els espais de representació de les persones trans, el qual és de gran importància i urgència en el context actual, ja que la manca de representació forma part de les violències contra les quals hem de lluitar plegades.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies