Per poder interactuar i obtenir el millor funcionament possible del nostre lloc web,         et recomanem que actualitzis el teu navegador a una versió més recent o utilitzis un altre com Chrome o Firefox.

Tutty, un joc de famílies diverses

Tutty és un joc per a créixer sense esquemes ni prejudicis i per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar. Us animeu a jugar?

Lalala

Un projecte de

Creat a

0
segons
323
Mecenes
9.873€
De 9.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Què és Tutty?

En aquest món, cadascú és d'una manera. Unes personetes bussegen, i unes altres canten en la banyera. Per això no en totes les cases fan bolets quan plou: en algunes fan espàrrecs, i en altres caragols. Algunes semblen una olla de grills, i en unes altres conviuen en pau plantes, tortugues i conills.

Hi ha famílies silencioses i famílies sorolloses. Algunes crien gallines tan a gust i unes altres es posen com un gall per a defensar allò que és just.

Hi ha famílies amb dues mares, hi ha famílies amb dos pares, hi ha famílies que viuen en comunitat i d’altres que adopten o acullen majors o menors per a compartir amor, temps i felicitat.

I és que no hi ha famílies model, ni models de família. Aquest joc és per a això, per a créixer sense esquemes, prejudicis i estereotips. Per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar.
Què, gent valenta, us animeu a jugar?

Tutty. Un joc de cartes per a jugar a casa o a l’escola.

Tutty és un joc didàctic que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar. Contribueix a la superació dels prejudicis i estereotips de gènere oferint models alternatius de convivència. Sobretot, pretén que xiquets i xiquetes aprenguen que les relacions familiars es funden en l’afecte, la cura i el respecte; i si això es compleix, estàs de sort amb la teua família!

A Tutty es pot jugar en grups de dos o de quatre persones, i es recomana a partir dels 8 anys d’edat.

L’objectiu del joc és completar una família i per a això es disposa de 28 personatges diversos. Una família es forma amb un mínim de 6 personatges, amb la qual cosa hi ha una infinitat de combinacions possibles.

La baralla compta també amb 12 cartes d’acció, que representen les coses que els passen a les famílies, com per exemple una mudança, un divorci o una malaltia, i que aporten al joc estratègia i el fan més interessant.

Tutty a casa

El joc de cartes té una dinàmica senzilla però l’estratègia és important. Convida a la reflexió siga quina siga l’edat, a obrir la ment a tot tipus de famílies, a empatizar i a valorar eixes personetes que en una família treballen, cuinen, cuiden majors i acaronen petitxs com si tingueren súper poders.

Tutty en les aules.

Tutty és un projecte didàctic per a treballar en centres escolars i està dirigit a cinquè i sisè de primària.

Per a portar el projecte a les aules proposem un pack format per 8 baralles de cartes, un audiovisual amb un tutorial del joc i una guia didàctica en format digital.

Tot el material imprés es realitzarà en paper reciclat, i s’editarà en castellà i català.

Qui som?

"¿Quienes somos?
¿De dónde venimos?
¿Adónde vamos?
¿Estamos solos en la galaxia o acompañados...?”

Som la gent de La Naturadora i de Eltakataka i, encara que no sabem si estem sols en la galàxia, sí que us podem dir que en Tutty estem molt ben acompanyades per Juan Lillo Simón i Amelia Celaya.

Juan és coeducador, un referent en l’elaboració de didàctiques i bones pràctiques coeducatives, i no va dubtar ni un segon quan li vam proposar d’embarcar-se en aquesta aventura boja.

Amelia, la nostra companya asturiana, és la il·lustradora a qui maregem fins a nivells inimaginables i que, encara així, ens envia “carajitos” per a endolcir-nos els llargs dies de treball a estall.

Venim de La Perruca de Luca, el nostre conte per a gent valenta, il·lustrat per Vicent Poquet. Venim d’un viatge impressionant on hem conegut moltíssims xiquets i xiquetes que ens han ensenyat que els límits de com ser i sentir els posem les persones adultes….

Ara volem seguir viatjant amb Tutty, el nostre joc de cartes de famílies diverses. I és que després d’escriure un llibre, en comptes de plantar un arbre.., ens hem tirat al joc i hem apostat per la diversió com a millor espai d’aprenentatge.

En quina fase estem i per què necessitem mecenes

De moment hem creat i testat el joc. Ho tenim tot a punt per a ficar-lo en el forn…
Ens falta la producció en impremta, així com el disseny i la producció del tutorial en format audiovisual i la guia didàctica per a centres escolars.

La nostra idea és posar-nos les piles per a poder tenir el nostre Tutty llest al gener. Després el posarem a la venda i el distribuirem des de la nostra web Tutty.eu tal com fem amb La Perruca de Luca.

Sabem que els euros estan molt cotitzats ara mateix, així que si estàs pensant a ser micromecenes... Gràcies! Si penses estirar-te i ser supermecenes... Moltes gràcies! I si tens la butxaca “pelà” però et ve de gust ajudar-nos a difondre el projecte entre col·legues i amistats potentades... Gràcies, gràcies i gràcies!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

14 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Abel Cardona

  Abel Cardona

  aproximadament 1 mesos

  Un plaer contribuir en un projecte tan bonic! Ja queda poc. S'animeu?

 • HELENA

  HELENA

  aproximadament 1 mesos

  Iniciativa genial¡¡ Para realizar una comparativa con el juego de cartas de las Familias de 7 países.

 • Pepa

  Pepa

  aproximadament 1 mesos

  Gràcies per contribuïr a una vida mès igualitària.

 • Lalala

  Lalala
  Autor/a

  aproximadament 1 mesos

  gracias por vuestras palabras y sobretodo por vuestros ánimos..

 • criadehumano

  criadehumano

  aproximadament 1 mesos

  Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

 • criadehumano

  criadehumano

  aproximadament 1 mesos

  Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

 • Román Rodríguez

  Román Rodríguez

  aproximadament 1 mesos

  Felicitats! Visca la diversitat!

 • David Santas

  David Santas

  2 mesos

  Os felicito por la iniciativa del proyecto. Se nota que está hecho desde el cariño.

 • Wasamole

  Wasamole

  2 mesos

  Ánimo Juan que se puede!!!

 • Editales

  Editales

  2 mesos

  ¡Enhorabuena! Habéis creado un proyecto muy interesante. Ojalá haya suerte y logremos el objetivo, :).

5€
2 Mecenes
Tutty amb amor

Agraïdes i emocionades.
El teu nom en la web com a mecenes

15€
134 Mecenes
Una baralla Tutty

Una baralla de Tutty.
El teu nom en la web com a mecenes.
Despeses d’enviament incloses per a Espanya

22€
44 Mecenes
Una baralla Tutty amb bossa

Una baralla de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

25€
2 Mecenes
Tutty enviament internacional

Una baralla de Tutty.
El teu nom en la web com a mecenes.
Despeses d’enviament incloses

25€
55 Mecenes
Tutty amb ànima

Una baralla de Tutty. Una bossa necesser o d’esmorzar de cotó orgànic i cosida per Ama Made in Cielo (una associació ecofeminista on treballen dones en risc d’exclusió http://www.amamadeincielo.com) i personalitzada amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

35€
26 Mecenes
Tutty amb perruca

Una baralla de Tutty. Un exemplar imprés del conte "La Perruca de Luca". Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

40€
34 Mecenes
Tutty per a dos

Dues baralles de Tutty. Dues bosses de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

50€
9 Mecenes
Tutty per a incondicionales

Una baralla de Tutty. Un tapet per a jugar a cartes cosit artesanalment per la Punxeta (un projecte basat en la creació de roba i complements diferents per a petits i grans www.lapunxeta.com). Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

70€
4 Mecenes
Super Tutty

Una baralla de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. Una bossa neceser o d'esmorzar de cotó orgànic i cosida per Ama Made in Cielo (associació ecofeminista on treballen dones en risc d’exclusió http://www.amamadeincielo.com), amb la imatge del projecte. Un tapet per a jugar a cartes cosit artesanalment per la Punxeta. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

120€
Queden 2 (de 5)
Tutty per a entitats amigues

Ser una de les cinc entitats amigues a les quals es faça esment mitjançant la incorporació de logotip en el vídeo demo del joc. Se li donarà difusió en xarxes socials (You tube, Vimeo, facebook...) Una baralla Tutty i una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte

150€
6 Mecenes
Paquet educatiu

Huit baralles de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. Demo del joc per a l’aula i guia didàctica (format digital). El nom del centre escolar, associació, centre cívic, entitat, etc., en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

300€
4 Mecenes
Tutty per a super mecenes

Dihuit baralles de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a supermecenes. Despeses d'enviament incloses per a Espanya

Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. Al continuar navegant n'acceptes el seu ús.