❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Tutty, un joc de famílies diverses

Tutty és un joc per a créixer sense esquemes ni prejudicis i per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar. Us animeu a jugar?

Lalala

Un projecte de

Creat a

0
segons
323
Aportacions
9.873€
De 9.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

Què és Tutty?

En aquest món, cadascú és d'una manera. Unes personetes bussegen, i unes altres canten en la banyera. Per això no en totes les cases fan bolets quan plou: en algunes fan espàrrecs, i en altres caragols. Algunes semblen una olla de grills, i en unes altres conviuen en pau plantes, tortugues i conills.

Hi ha famílies silencioses i famílies sorolloses. Algunes crien gallines tan a gust i unes altres es posen com un gall per a defensar allò que és just.

Hi ha famílies amb dues mares, hi ha famílies amb dos pares, hi ha famílies que viuen en comunitat i d’altres que adopten o acullen majors o menors per a compartir amor, temps i felicitat.

I és que no hi ha famílies model, ni models de família. Aquest joc és per a això, per a créixer sense esquemes, prejudicis i estereotips. Per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar.

Què, gent valenta, us animeu a jugar?

Tutty. Un joc de cartes per a jugar a casa o a l’escola.

Tutty és un joc didàctic que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar. Contribueix a la superació dels prejudicis i estereotips de gènere oferint models alternatius de convivència. Sobretot, pretén que xiquets i xiquetes aprenguen que les relacions familiars es funden en l’afecte, la cura i el respecte; i si això es compleix, estàs de sort amb la teua família!

A Tutty es pot jugar en grups de dos o de quatre persones, i es recomana a partir dels 8 anys d’edat.

L’objectiu del joc és completar una família i per a això es disposa de 28 personatges diversos. Una família es forma amb un mínim de 6 personatges, amb la qual cosa hi ha una infinitat de combinacions possibles.

La baralla compta també amb 12 cartes d’acció, que representen les coses que els passen a les famílies, com per exemple una mudança, un divorci o una malaltia, i que aporten al joc estratègia i el fan més interessant.

Tutty a casa

El joc de cartes té una dinàmica senzilla però l’estratègia és important. Convida a la reflexió siga quina siga l’edat, a obrir la ment a tot tipus de famílies, a empatizar i a valorar eixes personetes que en una família treballen, cuinen, cuiden majors i acaronen petitxs com si tingueren súper poders.

Tutty en les aules.

Tutty és un projecte didàctic per a treballar en centres escolars i està dirigit a cinquè i sisè de primària.

Per a portar el projecte a les aules proposem un pack format per 8 baralles de cartes, un audiovisual amb un tutorial del joc i una guia didàctica en format digital.

Tot el material imprés es realitzarà en paper reciclat, i s’editarà en castellà i català.

Qui som?

*"¿Quienes somos?

¿De dónde venimos?

¿Adónde vamos?

¿Estamos solos en la galaxia o acompañados...?”*

Som la gent de La Naturadora i de Eltakataka i, encara que no sabem si estem sols en la galàxia, sí que us podem dir que en Tutty estem molt ben acompanyades per Juan Lillo Simón i Amelia Celaya.

Juan és coeducador, un referent en l’elaboració de didàctiques i bones pràctiques coeducatives, i no va dubtar ni un segon quan li vam proposar d’embarcar-se en aquesta aventura boja.

Amelia, la nostra companya asturiana, és la il·lustradora a qui maregem fins a nivells inimaginables i que, encara així, ens envia “carajitos” per a endolcir-nos els llargs dies de treball a estall.

Venim de La Perruca de Luca, el nostre conte per a gent valenta, il·lustrat per Vicent Poquet. Venim d’un viatge impressionant on hem conegut moltíssims xiquets i xiquetes que ens han ensenyat que els límits de com ser i sentir els posem les persones adultes….

Ara volem seguir viatjant amb Tutty, el nostre joc de cartes de famílies diverses. I és que després d’escriure un llibre, en comptes de plantar un arbre.., ens hem tirat al joc i hem apostat per la diversió com a millor espai d’aprenentatge.

En quina fase estem i per què necessitem mecenes

De moment hem creat i testat el joc. Ho tenim tot a punt per a ficar-lo en el forn…

Ens falta la producció en impremta, així com el disseny i la producció del tutorial en format audiovisual i la guia didàctica per a centres escolars.

La nostra idea és posar-nos les piles per a poder tenir el nostre Tutty llest al gener. Després el posarem a la venda i el distribuirem des de la nostra web Tutty.eu tal com fem amb La Perruca de Luca.

Sabem que els euros estan molt cotitzats ara mateix, així que si estàs pensant a ser micromecenes... Gràcies! Si penses estirar-te i ser supermecenes... Moltes gràcies! I si tens la butxaca “pelà” però et ve de gust ajudar-nos a difondre el projecte entre col·legues i amistats potentades... Gràcies, gràcies i gràcies!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

16 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Lalala

    Lalala
    Autor/a

    más de 6 años

    Hola. Des de l'equip de “Tutty. Un joc de famílies diverses”, hem estat treballant molt per a poder ultimar tots els detalls dels elements del joc. Tutty ja està en impremta i els terminis que ens han marcat són entre l'1 i el 10 de febrer.

    Per a aqueixes dates ja tindrem també totes les borses de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte, les borses necesser o d'esmorzar de cotó orgànic cosides per "Ama Made in Cielo", els tapets per a jugar a cartes cosits artesanalment per la Punxeta. A més, ja hem produït la segona edició del nostre conte “La Perruca de Luca”.

    Volem donar-vos de nou les gràcies i desitjar-vos bones festes

  • Lalala

    Lalala
    Autor/a

    más de 6 años

    Hola. Desde el equipo de “Tutty. Un juego de familias diversas”, hemos estado trabajando mucho para poder ultimar todos los detalles de los elementos del juego. Tutty ya está en imprenta y los plazos que nos han marcado son entre el 1 y el 10 de febrero.

    Para esas fechas ya tendremos también todas las bolsas de algodón orgánico y de comercio justo con la imagen del proyecto, las bolsas neceser o de almuerzo de algodón orgánico cosidas por Ama Made in Cielo, los tapetes para jugar a cartas cosidos artesanalmente por La Punxeta. Además, ya hemos producido la segunda edición de nuestro cuento “La Peluca de Luca”.

    Daros de nuevo las gracias y desearos felices fiestas

  • Abel Cardona

    Abel Cardona

    más de 6 años

    Un plaer contribuir en un projecte tan bonic! Ja queda poc. S'animeu?

  • HELENA

    HELENA

    más de 6 años

    Iniciativa genial¡¡ Para realizar una comparativa con el juego de cartas de las Familias de 7 países.

  • Pepa

    Pepa

    más de 6 años

    Gràcies per contribuïr a una vida mès igualitària.

  • Lalala

    Lalala
    Autor/a

    más de 6 años

    gracias por vuestras palabras y sobretodo por vuestros ánimos..

  • criadehumano

    criadehumano

    más de 6 años

    Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

  • criadehumano

    criadehumano

    más de 6 años

    Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

  • Román Rodríguez

    Román Rodríguez

    más de 6 años

    Felicitats! Visca la diversitat!

  • David Santas

    David Santas

    más de 6 años

    Os felicito por la iniciativa del proyecto. Se nota que está hecho desde el cariño.

#02 / Apunto de enviaros Tutty. El juego de familias diversas.

Hola. Sabemos que estáis deseando recibir Tutty en casa ya.

Queremos comentaros que estamos ya a punto de realizar todos los envíos. Alguno de los detalles se nos ha retrasado un poco pero ya está todo controlado.

Por eso queremos agradeceros nuevamente el haber colaborado para que Tutty se haga realidad. Ya lo tenemos. Y la semana que viene comenzaremos los envíos.

En Breve ya tendrás Tutty y esperamos que os guste y que nos comentéis vuestras opiniones.

Un fuerte abrazo a tod@s

Equipo Tutty

#01 / Apunto de enviaros Tutty. El juego de familias diversas.

Hola. Sabemos que estáis deseando recibir Tutty en casa ya.

Queremos comentaros que estamos ya a punto de realizar todos los envíos. Alguno de los detalles se nos ha retrasado un poco pero ya está todo controlado.

Por eso queremos agradeceros nuevamente el haber colaborado para que Tutty se haga realidad. Ya lo tenemos. Y la semana que viene comenzaremos los envíos.

En Breve ya tendrás Tutty y esperamos que os guste y que nos comentéis vuestras opiniones.

Un fuerte abrazo a tod@s

Equipo Tutty

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies