Per poder interactuar i obtenir el millor funcionament possible del nostre lloc web,         et recomanem que actualitzis el teu navegador a una versió més recent o utilitzis un altre com Chrome o Firefox.

Descobreix els 10 Verkamis que van marcar el 2018!

Tutty, un joc de famílies diverses

Tutty és un joc per a créixer sense esquemes ni prejudicis i per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar. Us animeu a jugar?

Lalala

Un projecte de

Creat a

0
segons
323
Mecenes
9.873€
De 9.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Què és Tutty?

En aquest món, cadascú és d'una manera. Unes personetes bussegen, i unes altres canten en la banyera. Per això no en totes les cases fan bolets quan plou: en algunes fan espàrrecs, i en altres caragols. Algunes semblen una olla de grills, i en unes altres conviuen en pau plantes, tortugues i conills.

Hi ha famílies silencioses i famílies sorolloses. Algunes crien gallines tan a gust i unes altres es posen com un gall per a defensar allò que és just.

Hi ha famílies amb dues mares, hi ha famílies amb dos pares, hi ha famílies que viuen en comunitat i d’altres que adopten o acullen majors o menors per a compartir amor, temps i felicitat.

I és que no hi ha famílies model, ni models de família. Aquest joc és per a això, per a créixer sense esquemes, prejudicis i estereotips. Per a estimar amb llibertat, que és l'única forma d'estimar.
Què, gent valenta, us animeu a jugar?

Tutty. Un joc de cartes per a jugar a casa o a l’escola.

Tutty és un joc didàctic que promou el respecte a la diversitat afectiva, sexual i familiar. Contribueix a la superació dels prejudicis i estereotips de gènere oferint models alternatius de convivència. Sobretot, pretén que xiquets i xiquetes aprenguen que les relacions familiars es funden en l’afecte, la cura i el respecte; i si això es compleix, estàs de sort amb la teua família!

A Tutty es pot jugar en grups de dos o de quatre persones, i es recomana a partir dels 8 anys d’edat.

L’objectiu del joc és completar una família i per a això es disposa de 28 personatges diversos. Una família es forma amb un mínim de 6 personatges, amb la qual cosa hi ha una infinitat de combinacions possibles.

La baralla compta també amb 12 cartes d’acció, que representen les coses que els passen a les famílies, com per exemple una mudança, un divorci o una malaltia, i que aporten al joc estratègia i el fan més interessant.

Tutty a casa

El joc de cartes té una dinàmica senzilla però l’estratègia és important. Convida a la reflexió siga quina siga l’edat, a obrir la ment a tot tipus de famílies, a empatizar i a valorar eixes personetes que en una família treballen, cuinen, cuiden majors i acaronen petitxs com si tingueren súper poders.

Tutty en les aules.

Tutty és un projecte didàctic per a treballar en centres escolars i està dirigit a cinquè i sisè de primària.

Per a portar el projecte a les aules proposem un pack format per 8 baralles de cartes, un audiovisual amb un tutorial del joc i una guia didàctica en format digital.

Tot el material imprés es realitzarà en paper reciclat, i s’editarà en castellà i català.

Qui som?

"¿Quienes somos?
¿De dónde venimos?
¿Adónde vamos?
¿Estamos solos en la galaxia o acompañados...?”

Som la gent de La Naturadora i de Eltakataka i, encara que no sabem si estem sols en la galàxia, sí que us podem dir que en Tutty estem molt ben acompanyades per Juan Lillo Simón i Amelia Celaya.

Juan és coeducador, un referent en l’elaboració de didàctiques i bones pràctiques coeducatives, i no va dubtar ni un segon quan li vam proposar d’embarcar-se en aquesta aventura boja.

Amelia, la nostra companya asturiana, és la il·lustradora a qui maregem fins a nivells inimaginables i que, encara així, ens envia “carajitos” per a endolcir-nos els llargs dies de treball a estall.

Venim de La Perruca de Luca, el nostre conte per a gent valenta, il·lustrat per Vicent Poquet. Venim d’un viatge impressionant on hem conegut moltíssims xiquets i xiquetes que ens han ensenyat que els límits de com ser i sentir els posem les persones adultes….

Ara volem seguir viatjant amb Tutty, el nostre joc de cartes de famílies diverses. I és que després d’escriure un llibre, en comptes de plantar un arbre.., ens hem tirat al joc i hem apostat per la diversió com a millor espai d’aprenentatge.

En quina fase estem i per què necessitem mecenes

De moment hem creat i testat el joc. Ho tenim tot a punt per a ficar-lo en el forn…
Ens falta la producció en impremta, així com el disseny i la producció del tutorial en format audiovisual i la guia didàctica per a centres escolars.

La nostra idea és posar-nos les piles per a poder tenir el nostre Tutty llest al gener. Després el posarem a la venda i el distribuirem des de la nostra web Tutty.eu tal com fem amb La Perruca de Luca.

Sabem que els euros estan molt cotitzats ara mateix, així que si estàs pensant a ser micromecenes... Gràcies! Si penses estirar-te i ser supermecenes... Moltes gràcies! I si tens la butxaca “pelà” però et ve de gust ajudar-nos a difondre el projecte entre col·legues i amistats potentades... Gràcies, gràcies i gràcies!

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

16 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

 • Lalala

  Lalala
  Autor/a

  un año

  Hola. Des de l'equip de “Tutty. Un joc de famílies diverses”, hem estat treballant molt per a poder ultimar tots els detalls dels elements del joc. Tutty ja està en impremta i els terminis que ens han marcat són entre l'1 i el 10 de febrer.

  Per a aqueixes dates ja tindrem també totes les borses de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte, les borses necesser o d'esmorzar de cotó orgànic cosides per "Ama Made in Cielo", els tapets per a jugar a cartes cosits artesanalment per la Punxeta. A més, ja hem produït la segona edició del nostre conte “La Perruca de Luca”.

  Volem donar-vos de nou les gràcies i desitjar-vos bones festes

 • Lalala

  Lalala
  Autor/a

  un año

  Hola. Desde el equipo de “Tutty. Un juego de familias diversas”, hemos estado trabajando mucho para poder ultimar todos los detalles de los elementos del juego. Tutty ya está en imprenta y los plazos que nos han marcado son entre el 1 y el 10 de febrero.

  Para esas fechas ya tendremos también todas las bolsas de algodón orgánico y de comercio justo con la imagen del proyecto, las bolsas neceser o de almuerzo de algodón orgánico cosidas por Ama Made in Cielo, los tapetes para jugar a cartas cosidos artesanalmente por La Punxeta. Además, ya hemos producido la segunda edición de nuestro cuento “La Peluca de Luca”.
  Daros de nuevo las gracias y desearos felices fiestas

 • Abel Cardona

  Abel Cardona

  más de 1 año

  Un plaer contribuir en un projecte tan bonic! Ja queda poc. S'animeu?

 • HELENA

  HELENA

  más de 1 año

  Iniciativa genial¡¡ Para realizar una comparativa con el juego de cartas de las Familias de 7 países.

 • Pepa

  Pepa

  más de 1 año

  Gràcies per contribuïr a una vida mès igualitària.

 • Lalala

  Lalala
  Autor/a

  más de 1 año

  gracias por vuestras palabras y sobretodo por vuestros ánimos..

 • criadehumano

  criadehumano

  más de 1 año

  Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

 • criadehumano

  criadehumano

  más de 1 año

  Me encanta la iniciativa. Pienso jugar con mi sobrina y con las familias cuando haga mis talleres de educación sexual para acompañar sexualidades...a TUTTY!. Enhorabuena!

 • Román Rodríguez

  Román Rodríguez

  más de 1 año

  Felicitats! Visca la diversitat!

 • David Santas

  David Santas

  más de 1 año

  Os felicito por la iniciativa del proyecto. Se nota que está hecho desde el cariño.

#02 / Apunto de enviaros Tutty. El juego de familias diversas.

Hola. Sabemos que estáis deseando recibir Tutty en casa ya.
Queremos comentaros que estamos ya a punto de realizar todos los envíos. Alguno de los detalles se nos ha retrasado un poco pero ya está todo controlado.
Por eso queremos agradeceros nuevamente el haber colaborado para que Tutty se haga realidad. Ya lo tenemos. Y la semana que viene comenzaremos los envíos.
En Breve ya tendrás Tutty y esperamos que os guste y que nos comentéis vuestras opiniones.
Un fuerte abrazo a tod@s

Equipo Tutty

#01 / Apunto de enviaros Tutty. El juego de familias diversas.

Hola. Sabemos que estáis deseando recibir Tutty en casa ya.
Queremos comentaros que estamos ya a punto de realizar todos los envíos. Alguno de los detalles se nos ha retrasado un poco pero ya está todo controlado.
Por eso queremos agradeceros nuevamente el haber colaborado para que Tutty se haga realidad. Ya lo tenemos. Y la semana que viene comenzaremos los envíos.
En Breve ya tendrás Tutty y esperamos que os guste y que nos comentéis vuestras opiniones.
Un fuerte abrazo a tod@s

Equipo Tutty

5€
2 mecenes
Tutty amb amor

Agraïdes i emocionades.
El teu nom en la web com a mecenes

15€
134 mecenes
Una baralla Tutty

Una baralla de Tutty.
El teu nom en la web com a mecenes.
Despeses d’enviament incloses per a Espanya

22€
44 mecenes
Una baralla Tutty amb bossa

Una baralla de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

25€
2 mecenes
Tutty enviament internacional

Una baralla de Tutty.
El teu nom en la web com a mecenes.
Despeses d’enviament incloses

25€
55 mecenes
Tutty amb ànima

Una baralla de Tutty. Una bossa necesser o d’esmorzar de cotó orgànic i cosida per Ama Made in Cielo (una associació ecofeminista on treballen dones en risc d’exclusió http://www.amamadeincielo.com) i personalitzada amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

35€
26 mecenes
Tutty amb perruca

Una baralla de Tutty. Un exemplar imprés del conte "La Perruca de Luca". Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

40€
34 mecenes
Tutty per a dos

Dues baralles de Tutty. Dues bosses de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

50€
9 mecenes
Tutty per a incondicionales

Una baralla de Tutty. Un tapet per a jugar a cartes cosit artesanalment per la Punxeta (un projecte basat en la creació de roba i complements diferents per a petits i grans www.lapunxeta.com). Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

70€
4 mecenes
Super Tutty

Una baralla de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. Una bossa neceser o d'esmorzar de cotó orgànic i cosida per Ama Made in Cielo (associació ecofeminista on treballen dones en risc d’exclusió http://www.amamadeincielo.com), amb la imatge del projecte. Un tapet per a jugar a cartes cosit artesanalment per la Punxeta. El teu nom en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

120€
Queden 2 (de 5)
Tutty per a entitats amigues

Ser una de les cinc entitats amigues a les quals es faça esment mitjançant la incorporació de logotip en el vídeo demo del joc. Se li donarà difusió en xarxes socials (You tube, Vimeo, facebook...) Una baralla Tutty i una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte

150€
6 mecenes
Paquet educatiu

Huit baralles de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. Demo del joc per a l’aula i guia didàctica (format digital). El nom del centre escolar, associació, centre cívic, entitat, etc., en la web com a mecenes. Despeses d’enviament incloses per a Espanya

300€
4 mecenes
Tutty per a super mecenes

Dihuit baralles de Tutty. Una bossa de cotó orgànic i de comerç just amb la imatge del projecte. El teu nom en la web com a supermecenes. Despeses d'enviament incloses per a Espanya

Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. Al continuar navegant n'acceptes el seu ús.