❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

(in)diferents. Menjant estigmes

(in)diferents és una exposició fotogràfica que neix arran de les vides dels usuaris del Cafè Just, un menjador social del districte de Ciutat Vella de Barcelona. L'exposició pretén trencar estereotips sobre un col·lectiu oblidat.

(in)diferents

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
33
Aportacions
815€
De 800€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa


(in)diferents. Menjant estigmes

(in)diferents. Menjant estigmes és un recull de vides. És una exposició fotogràfica que pretén trencar estereotips sobre un col·lectiu encasellat entre estigmes construïts per la societat: els usuaris de menjadors socials.

La proposta està centrada en la ciutat de Barcelona, concretament en la vida d’algunes de les persones que sopen al Cafè Just, un menjador social al districte de Ciutat Vella, i també en la de persones alienes al menjador.

A partir de testimonis amb històries pròpies, (in)diferents construeix un diàleg que mostra com l’essència que ens fa humans no va lligada a les desigualtats econòmiques.

Qui són aquestes persones? D’on són? Com és el seu dia a dia?

Potser tenen una vida molt semblant a la de la majoria de la població de Barcelona, amb l’única diferència que van a un menjador social, o potser els infortunis del seu passat els han portat a viure una vida més dura que la de molta gent, però això no els fa mereixedors de la indiferència de la societat.

Fotografies i entrevistes als usuaris del Cafè Just posaran cara a les persones que massa sovint són presentades com a números en els mitjans de comunicació i donaran resposta a qüestions que fan referència a aquesta realitat tan quotidiana.

Qui som?

La Meritxell i la Maria, dues estudiants de Comunicació i Indústries Culturals de la Universitat de Barcelona.

(in)diferents sorgeix com a idea per al nostre treball de final de grau. Neix arrel de les vides que veiem cada dimarts al Cafè Just -on som voluntàries- i de les ganes de mostrar l’existència d’un col·lectiu de persones des de la sensibilitat i el respecte, però sense renunciar a la veritat.

El projecte vol ser un crit a la inclusió i una mirada a la realitat actual que és inexistent per a molts.

En definitiva, és un relat fotogràfic i textual que trenca estereotips i evoca a la reflexió.

L'espai

(in)diferents és un projecte de caràcter social. Per fer l'exposició, per tant, necessitàvem trobar un espai amb consciència i alhora que fos suficientment gran per acollir totes les fotografies i per a que es poguessin veure correctament i amb comoditat.

El Pumarejo és una associació cultural sense ànim de lucre que acull esdeveniments artístics molt heterogenis. És un espai tan obert al talent emergent de la ciutat que dóna completa llibertat als creadors i creadores per a fer el seu projecte i aquest és un factor molt important. Així doncs, ens va semblar que era una gran opció.

A què destinarem les vostres aportacions?

Les aportacions van destinades íntegrament al suport, impressió i il·luminació de les fotografies, així com a les recompenses i les despeses de gestió.

Sobre les recompenses

Les postals i fotografies oferides a les recompenses poden ser triades pels propis mecenes entre totes les seleccionades per a la exposició fins al 30 de maig. Ens posarem en contacte amb tots vosaltres mitjançant el correu de registre a Verkami per fer-vos arribar les fotografies que podreu triar i ens indiqueu quina voleu.

Un cop tinguem les peticions, començarem a fer la impressió i seran entregades a mitjans de juny.

Les tote bags i les revistes seran entregades el mateix dia de l'exposició.

Les fotografies originals també poden ser triades fins el 30 de maig entre totes les seleccionades per a la exposició, i seran entregades un cop l'exposició sigui retirada del Pumarejo.

Calendari previst

  • Març - Abril: entrevistes i fotografies per a l'exposició

  • Primera setmana de maig: selecció i impressió de les fotografies i els texts

  • 21 de maig: inauguració (in)diferents. Menjant estigmes a El Pumarejo (C/Gomis, 42, Barcelona)

Xarxes socials

Twitter
Facebook
Instagram

menjantestigmes@gmail.com

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

0 comentaris

Si ja ets mecenes, iniciar sessió per comentar.

Utilitzem cookies pròpies per poder oferir el nostre servei i de tercers per finalitats analítiques i mostrar-te publicitat personalitzada a partir dels teus hàbits de navegació. Accepta totes les cookies punxant “Acceptar” o més informació i configura les teves preferències aquí.