❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

No t´aturis

El curs més difícil; el repte més gran. Retrat proper d'una colla d'adolescents que cursen segon de batxillerat en un institut públic del Raval, a Barcelona. Com el barri, conformen un mosaic de cultures i procedències diferents, i faran front a un any ple de dificultats, esforços i esperances.

Camille Zonca Produccions

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
175
Aportacions
8.350€
De 8.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

No t'aturis / Don't Stop és un documental creatiu de 70 minuts dirigit per l´Aïda Torrent i produït per Camille Zonca amb coproducció de TV3.

En Tajin, la Marese, en Miquel i la Jessica són alumnes de segon de batxillerat a l’institut Milà i Fontanals. Viuen al Raval, a Barcelona. Igual que el barri, conformen un mosaic de cultures, procedències i maneres de fer. El curs no és fàcil i no tots viuen de la mateixa manera l’amenaça de la selectivitat. És un moment de canvis, acadèmics i personals. I, al llarg d’un curs sencer, els plans de futur donaran moltes voltes.

Els hem seguit durant tot un curs escolar i hem compartit les seves vides familiars i acadèmiques. Hem creat un document únic, delicat i proper a la realitat de molts joves catalans que lluiten per el seu futur.

Més enllà de l'objectiu de l'estrena televisiva i els passis en sales en sessions especials amb col.loquis del documental No t'aturis, volem que esdevingui una eina didàctica en entorns docents, que estimuli el debat i la participació dels joves. No t'aturis constitueix un recurs audiovisual per a parlar a l’aula dels canvis, reptes i oportunitats dels últims cursos d’institut.

Per això No t'aturis ve acompanyat d’una guia pedagògica per tal de poder-lo treballar en profunditat amb l’alumnat a classe. I per tal de garantir-ne la màxima qualitat, hem buscat l'assessorament i implicació en el projecte d'en Jaume Funes i de l' Associació de Mestres Rosa Sensat.

Els nostres protagonistes

Quatre estudiants de segon de batxillerat, amb realitats familiars i econòmiques que sovint limiten les seves oportunitats. Tenen diferents somnis, i aquest curs serà clau per definir si es poden complir. Estan en un moment de transició i han d’enfrontar-se a les exigències acadèmiques, a les dificultats pròpies del seu entorn i a les contradiccions internes que implica ser adolescents.

Esportista i molt estudiós, en Miquel viu amb la seva mare en una llar monoparental. La situació econòmica no li permet afrontar les altes taxes universitàries, però durant el curs la seva tutora li recomana lluitar, a base d’estudi, per tenir una beca d’excel·lència i poder estudiar de forma gratuïta el primer any de carrera.

Nascuda a Colòmbia, la Jessica va créixer al barri. Viu amb la seva família i té una relació molt especial amb la seva àvia. Apassionada del món animal, el seu somni és estudiar Veterinària, però ho té molt difícil: ha de treure un excel·lent per poder accedir a aquests estudis i fins ara la seva mitja és de suficient. La dificultat d’assolir el repte i la relació inestable amb la seva mare marquen el seu segon de batxillerat.

Arribat fa poc més de dos anys a Barcelona des de Bangladesh, en Tajin s’ha d’esforçar més que la resta a l’institut perquè no domina el castellà ni el català. Viu amb un tiet. Té molta pressió a sobre perquè és la gran esperança de la seva família per pod- er escapar de la realitat que viuen a Bangladesh. Troba molt a faltar el seu país, i sobretot a la seva mare i a la seva germana. Aprovar segon de Batxillerat no serà una tasca fàcil per a ell.

Adolescent esbojarrada i riallera, a la Marese li agrada la moda, la fotografia i passejar-se per les botigues del Portal de l’Àngel. Els seus pares, que van deixar les Filipines buscant una vida millor a Barcelona, tenen més recursos que la resta dels seus companys. La dificultat del curs la porta a voler deixar els estudis, però la seva tutora i els seus pares no permetran que llenci la tovallola.

L’INS Milà i Fontanals té com a objectiu prioritari orientar la seva tasca cap a l’excel·lència educativa, tot i ser conscients de la idiosincràsia característica del Centre, amb un altíssim grau d’immigració i una ubicació propera a una zona urbana amb alt risc d’exclusió social. Hi duen a terme un bon grapat de projectes didàctics vinculats a l'audiovisual. Visiteu el seu web! Val molt la pena.

No, no són actors! Són estudiants reals de segon de batxillerat, que van al mateix institut i que porten la mateixa vida que mostren a la pel·lícula.

Després del procés de selecció en col·laboració amb l'IES Milà I Fontanals, durant un any hem fet un treball en profunditat amb els nostres quatre protagonistes i els seus amics i familiars. Hem parlat molt amb ells, per entendre les seves prioritats, els seus somnis, la seva forma d’actuar. Junts, hem seleccionat les vivències i accions que més els defineixen i les han recreades davant de la càmera per construir la història que expliquem.

La directora del projecte és la realitzadora i directora de fotografia Aïda Torrent.

L’Aïda és membre fundadora de Camille Zonca Produccions (2010) i dins del marc de la productora acumula una llarga experiència en direcció i realització de sèries documentals divulgatives per a la televisió: Al Pot Petit, La Ciutat de les Bèsties.

El tret més característic d’aquestes produccions és marca de la productora: la sensibilitat, la calidesa i la proximitat vers la realitat dels protagonistes. En especial pel que fa a temàtiques socials, infantils i juvenils. Tot això unit a una cuidada posada en escena.

Encara en l’àmbit televisiu, ha dirigit un documental titulat El meu temps no és meu per al programa Gran Angular de TVE2 sobre la gestió del temps a la ciutat i un documental sobre la filla petita dels Raluy, La Filla del Circ, que es va estrenar al Festival Internacional Docs de Barcelona.

També va treballar estretament amb la directora de cinema Neus Ballús durant el rodatge de La Plaga, on va aprendre les tècniques i alguns secrets del documental creatiu.

Jaume Funes, educador i pedagog:

"El projecte No T’aturis dóna eines per construir al voltant de la vida dels adolescents el suport necessari perquè arribin a bon port, però al seu bon port."

"Us animo a contribuir a aquest projecte, que escolta les veus dels adolescents, per orientar-los i evitar que les seves vides s’aturin."

Francina Martí, presidenta de l'Assocació de Mestres Rosa Sensat:

"No T’aturis és un projecte fresc, que dóna el testimoni de nois i noies adolescents que lluiten per fer possible el seu projecte de vida."

"Dóna un missatge molt positiu, de gran utilitat perquè els nois i noies adolescents reflexionin sobre la construcció del seu projecte vital."

No T'aturis està en procés de postproducció però encara tenim algunes seqüències que hem de refer i en acabat haurem de realitzar la postproducció de imatge i so.

Fins ara hem mimat molt el film a nivell estètic, però no ens volem aturar aquí: volem que el resultat final tingui la millor factura possible, perquè en puguis gaudir en la millor de les qualitats.

Si t'agrada el resultat i el que t'oferim, ajuda'ns a fer el darrer esforç!

Aquest projecte està pensat per arribar a alumnes, pares i mestres i animar-los a que no s´aturin en les seves fites!

És un documental per reflexionar sobre els adolescents, però també sobre el paper de les famílies, el món educatiu i la societat en general. Es tracta del present i del futur dels joves d'ara, els que s'ocuparan del futur de la nostra societat.

La millor recompensa és el visionat del llargmetratge i la reflexió posterior a través d´una guia pedagògica i de col.loquis amb docents i alumnes.

Per tant, les nostres recompenses bàsiques són el visionat de la pel.lícula ( digital o dvd), la guia didàctica per a docents i les projeccions amb col.loquis posteriors, on hi tindrà una part activa l'equip de rodatge del film.

A què destinarem les vostres aportacions

Amb els 8.000€ que demanem pel projecte podrem assegurar l'edició i la postproducció de imatge - retoc de color professional, incorporació de gràfics dinàmics simulant wassaps i xarxes socials - i la postproducció d'àudio del documental.

Si arribem als 10.000€ podrem assegurar la confecció de la guia didàctica per a escoles i instituts (versions pdf o impresa, segons les recompenses que trieu)

Si arribem als 13.000€ editarem les més de 15 hores de material de making of més extens que els de les recompenses. treque tenim enregistrat. És un bon contingut didàctic ja que s'hi mostrarà tot el procés de treball amb els protagonistes, des dels càstings inicials fins als darrers visionats.

Si superem els +13.000€ podrem assegurar la promoció i distribució internacional: creiem que és una història universal similar al context d'altres ciutats del món i volem donar-li la màxima visibilitat. També realitzarem una distribució solidària per a associacions amb pocs recursos.

Calendari previst

Actualment el documental es troba en fase de rough cut, és a dir, n'estem editant una primera versió. D'una banda, hem acabat ja el gruix del rodatge (excepte algunes preses noves que estem duent a terme aquests mesos d'octubre i novembre). De l'altra, hem premuntat una primera versió "en brut" per anar donant-li forma i poder-lo mostrar a entitats, associacions i a possibles compradors (tvs internacionals, etc).

També l'hem enviat a festivals que demanaven documentals en fase de rough cut. Creiem que tot i ser una història local, parla de temes ben universals: l'esforç, els canvis de l'edat, la resiliència...

El nostre objectiu és enllestir el documental a finals de 2015 i fer lliurament de la còpia final a TV3 a principis de gener del 2016. I a partir d'aquí, un cop emès per televisió, podrem fer que esdevingui un material útil per a escoles i instituts, acompanyant-lo de la guia pedagògica.

Però per cumplir aquest calendari necessitem la teva aportació! Si no haurem d'endarrerir molt més l'entrega del film acabat i en bona qualitat.

Calculem poder oferir les recompenses a partir del mes de març o abril del 2016.

Enllaços del projecte

Web Oficial
Pàgina de Facebook
Twitter
Instagram
Web de la productora Camille Zonca

Altres enllaços d'interès

Associació de Mestres Rosa Sensat
Consorci d'Educació de Barcelona
Web de Jaume Funes
INS Milà i Fontanals
Web de la dissenyadora Laura Catalán
Web del Diari de l'Educació

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Camille Zonca Produccions

    Camille Zonca Produccions
    Autor/a

    más de 8 años

    Hola Fe, muchas gracias por tu comentario y por tu pregunta. Tanto para la versión online como para la versión en DVD habrá subtítulos en castellano para las escenas habladas en otros idiomas. El documental está rodado en catalán, castellano, tagalog, bengalí y algún que otro fragmento en inglés; esto es, en función del idioma utilizan los protagonistas para charlar con amigos y familiares. No dudes en preguntarnos cualquier otra duda. ¡Gracias por tu apoyo!

  • Fe Rodríguez

    Fe Rodríguez

    más de 8 años

    Felicidades, el proyecto es muy interesante ¿El video de no t´aturis va a estar disponible en castellano?. Gracias.

#14 / Estrena televisiva al Canal 33 i sorteig BluRay!

Bon dia!

Ha arribat el moment de l'estrena televisiva de NO T'ATURIS!!

Serà aquest dissabte 15 d'octubre, a partir de les 23:30h, al Canal 33, de Televisió de Catalunya. Esperem que ens acompanyeu durant l'emissió!

De fet, entre totes les que pengeu a twitter, instagram i/o al nostre mur de facebook una fotografia vostra durant l'emissió en directe veient el NO T'ATURIS, sortejarem una còpia en BluRay del film i un DVD amb tot el material addicional! Només heu de compartir-la etiquetant-la amb #notaturisfilm. Us animeu?

I si aquest horari de late show no us convenç, no patiu! L'endemà ja estarà disponible al servei "a la carta" de Televisió de Catalunya.

Us animem també a difondre aquesta emissió a les xarxes o per wassap entre família i amics... podeu utilitzar les imatges que aquí us adjuntem! :)

Per anar obrint boca, no us perdeu aquest making of de NO T'ATURIS.

De nou, moltes gràciesseguir llegint

#13 / Projecció gratuïta a Filmoteca de Catalunya

Hola a tothom!

Ja ho tenim tot a punt per a la presentació oficial de NO T'ATURIS a la Filmoteca de Catalunya. Vindràs?

Recorda: serà DIUMENGE 2 d'OCTUBRE, a les 19h. És una projecció gratuïta i oberta a tothom, fins que no quedin butaques lliures... Ep! Tingues present que cal recollir entrada a la guixeta abans d'accedir a la sala. Recomanem arribar una estoneta abans!

La projecció de NO T'ATURIS està organitzada per l' Associació de Mestres Rosa Sensat i la pròpia Filmoteca, en col·laboració amb TV3 i Camille Zonca. Comptarà amb una presentació a càrrec de la seva directora, l' Aïda Torrent, juntament amb en Jordi Ambròs, cap de coproducció de documentals de Televisió de Catalunya; la Francina Martí, presidenta de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i l' Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

Després de la projecció se celebrarà un debat on participarà el psicòleg i educador Jaume Funes.

T' hi esperem!

#12 / Un abril ple de novetats!

Versions en CAT i CAST.

Deu n'hi do!

Quin final d'hivern, el d'aquest 2016. D'ençà del nostre darrer post han passat ja uns quants dies, i és que tot l'equip del NO T'ATURIS hem estat molt centrades (i capficades) en el procés de postproducció del documental.

Un procés que ha estat molt satisfactori, tot i que també ens ha portat més temps del previst. Aquí us fem 5 cèntims dels motius, els voleu saber?

Després d'un inici d'any força intens, en el que vam fer el passi de prova als Cinemes Girona i vam viatjar a Trieste per presentar el projecte en un Fòrum internacional de coproducció, l'equip de NO T'ATURIS hem dedicat els dos darrers mesos a enllestir la postproducció del documental. 



En realitat, tot i que com sabeu teníem previst que aquesta etapa ens ocupés els mesos de febrer i març, finalment s'ha allargat també al mes d'abril. La raó… seguir llegint

#11 / Fotos i crònica del nostre pas pel WEMW Forum de Trieste

Hola de nou!

Aquesta darrera setmana de gener ha estat força intensa per a l'equip del No t'aturis.

D'una banda, hem passat uns dies a Trieste (Itàlia), participant al Fòrum de Coproducció When East Meets West, concretament a la secció Last Stop Trieste, destinada a projectes documentals que encara es troben en work in progress i no estan finalitzats. El WEMW és un punt de trobada entre productores majoritàriament europees i té lloc dins del marc del Trieste Film Festival.

Us mostrem algunes fotografies d'aquesta setmana perquè us feu una idea de com han transcorregut els dies a Trieste i com va ser la projecció del nostre documental.

Ha estat una bona oportunitat per mostrar fragments del documental davant d'una audiència internacional formada per distribuïdors, agents de vendes, festivals i possibles compradors de televisions europees. Els anomenats decision makersseguir llegint

#10 / Test Screening de NO T'ATURIS als Cinemes Girona

Hola a tothom!

Aquest dijous 14 de gener a les 20h organitzem als Cinemes Girona de Barcelona un passi de prova gratuït de NO T'ATURIS en col·laboració amb El Diari de l'Educació.

Podeu veure tota la informació en aquest enllaç

Serà el que es coneix com a Test Screening; és a dir, projectarem una versió força avançada del muntatge del film, per rebre després la valoració dels espectadors que vingueu i plantejar possibles canvis i millores de cara al muntatge definitiu. De manera que puguem posar-hi el punt i final de forma col·laborativa.

Us animem a venir i a dir la vostra! L'accés serà lliure fins que s'ompli l'aforament de la sala.

Com que la que hi projectarem és una versió "work in progress", no inclourà encara la postproducció de imatge i so.

No obstant, sapigueu que tant l'etalonatge com la mescla final del film es troben ja en marxa! S'estan portant a terme gràcies a la contribució de tots i totes els mecenes que vau participar a la nostra campanya de verkami

seguir llegint

#08 / Estrenem ESCENA INÈDITA de "No t'aturis"

Estrenem l'escena El preu dels llibres:

en Miquel va a comprar llibres i material escolar al principi de curs... però no serà una missió fàcil.

Estem a punt de reprendre els rodatges de No t'aturis i també l'edició del documental. Mentrestant, us oferim en exclusiva aquesta escena de l'inici del film!

.

Què us sembla? Us convidem a comentar-la, compartir-la i a col·laborar en la nostra campanya de micromecenatge aquí

#07 / Nou Vídeo: Jaume Funes i els motius per col·laborar amb NO T'ATURIS

Avui dissabte estrenem nou vídeo al blog: en 2 minuts, el psicòleg i educador expert en adolescència Jaume Funes t'explica per què és important donar suport al projecte de "No t'aturis".

En Jaume supervisarà personalment els continguts de la guia didàctica que volem el·laborar per acompanyar el documental. Un aval de luxe per al nostre projecte. Una guia en format digital i imprès, que pugui ser útil per a escoles, instituts i centres docents per treballar els valors del film a l'aula, a casa...

Aquesta guia didàctica només la podrem tirar endavant si arribem als 10 mil euros. Per això és important comptar amb la vostra aportació aquí!

Us destaquem algunes de les paraules d'en Jaume:

"El projecte No t’aturis dóna eines per construir al voltant de la vida dels adolescents el suport necessari perquè arribin a bon port, però al seu bon port."

No t’aturis aporta eines per treballar, a l’espai educatiu, la gestió del present i la construcció del futur dels adolescents

#06 / Francina Martí (A.M. Rosa Sensat), a favor de NO T'ATURIS

CAT - Com bé sabeu, a "No t'aturis" tenim l'objectiu d'acabar el documental amb la màxima qualitat, i de convertir-lo en una eina didàctica de interès per al món docent.

Per això ens cal el màxim suport: més enllà de l'objectiu inicial, el cert és que si arribem als 10mil euros, podrem acabar la postproducció i, sobretot, podrem tirar endavant una guia pedagògica per tractar els continguts del documental de manera adient amb els vostres adolescents: a l'aula, a les tutories; i a casa, amb els joves de la família.

En aquest punt és on ens sentim afortunats de comptar amb el suport de l'Associació de Mestre Rosa Sensat. La seva presidenta, la Francina Martí, ens explica en aquest vídeo - que estrenem al blog en exclusiva - els motius pels que l'Assocació col·labora al nostre projecte.

Doneu-li al play i afegiu-vos a la llista de mecenes aquí!

seguir llegint

#05 / Conquerint el futur des d'un institut del Raval...

... aquest és el títol de l'article que avui la Teresa Terrades ens ha dedicat al Diari de l'Educació, diari digital de referència per a la comunitat educativa.

Per a nosaltres ha estat la notícia del dia. El text de la Teresa ens ha emocionat.

La Teresa és coach educativa i mestra de secundària.

Ens va contactar per twitter pocs dies després d'obrir els nostres perfils a les xarxes. De seguida va empatitzar amb el projecte i li va veure tots els trets positius que llegireu a l'article.

De fet, el text ens ha impressionat força per la precisió amb què explica el nostre procés de treball amb els nostres joves protagonistes i la calidesa amb què els contempla un a un. Ben bé com si hagués format part del nostre equip des del dia 1 de preproducció, ara fa un any i mig.

Conquerim el futur... Llegiu l'article complet aquí. Comenteu-lo, compartiu-lo, feu-lo moure. És una crònica excel·lent del que és No t'aturis.

Aïda Torrent

#04 / Acabem la primera setmana! / ¡Terminamos la primera semana!

Benvolguts, benvolgudes!

Aquest dimecres a les 00:10h acabem de cumplir la primera setmana de campanya de micromecenatge. Visca!

Durant aquests dies hem aconseguit el suport de 58 mecenes i hem arribat als 3.275 euros... estem impressionats per aquestes xifres!

Moltes gràcies pel vostre suport i per col·laborar en la difusió del projecte.

Ens ajudeu a arribar a la meta? Volem que tant el film com la guia didàctica tinguin la millor qualitat i arribin al màxim nombre de centres docents. Portem un ritme molt bo i si entre tots apretem, difonem, ho expliquem a família i amistades.... el convertirem en excel·lent i superarem l'objectiu dels 8 mil euros. I com abans ho assolim, abans podrem començar a millorar les recompenses... som-hi!

Moltes gràcies i no ens aturem!

Albert

productor de "No t'aturis"

¡Amigos, amigas!

Este miércoles a las 00.10h acabamos de cumplir la primera semana de campaña de crowdfunding. ¡Hurra!

seguir llegint

#03 / Alguns records i preparatius

Hola de nou!

Ens sembla una passada que en 6 dies haguem arribat quasi als tres mil euros per al nostre projecte. El vostre suport ens és molt valuós, de veritat. Ens anima molt a tirar endavant!

A més, cada cop són més les entitats, associacions i profesisonals del món de la docència que contacten amb nosaltres i ens animen a seguir. I fins i tot gent que no té relació am el món de l'ensenyament però s'interessa pel documental i pels temes socials.

Potser molts de vosaltres us pregunteu com va sorgir la idea de fer "No t'aturis" i com ho hem anat treballant. El que ens ha sorprès i el que hem après. Això és el que he intentat sintetitzar en l'article que vaig escriure al blog de "Fem escola a Barcelona", del Consorci d'Educació de Barcelona. Aquí el podeu llegir!

Bé, és un resum de molts dies i dies de feina! Més endavant us en donaré més detalls. També podreu veure la nostra manera de fer al making of del film.

seguir llegint

#02 / Jaume Funes ens dedica el seu article a l'Ara Criatures

Bon dia!

Espero que estigueu passant un bon cap de setmana. Nosaltres seguim amb bones notícies: ahir en Jaume Funes - psicòleg i pedagog, col·laborador del projecte - ens va dedicar a l'Ara Criatures aquesta encertada radiografia del nostre No t'aturis.

Podeu llegir l'article online al web del diari

Com a especialista en adolescència, se centra en l'anàlisi de les situacions que hem retratat amb els nostres protagonistes al llarg d'aquest any i mig de feina. I llença un missatge final d'optimisme. No ho deixem estar!

Què us sembla l'article?

Bon diumenge!

Aïda Torrent

pd. si queréis leer el artículo en castellano, mandadnos un correo electrónico y os lo enviaremos traducido. ¡Gracias!

#01 / Les primeres 48 hores... / Las primeras 48 horas...

... i no ens aturem!
... y no nos detenemos!

CAT - Benvolguts i benvolgudes mecenes,

Ja fa dos dies i escaig que vam engegar la campanya de verkami de No t'aturis i ha estat un autèntic no parar. Disculpeu si no ens hem comunicat gaire abans! Els començaments sempre són difícils...

Afortunadament, hem comptat amb el vostre suport aportant i difonent el projecte, i això per a nosaltres no té preu. Saber que confieu en la nostra feina i que la valoreu fa que fem honor al títol del projecte!!

Durant aquests dos dies hem creat molt d'interès en el projecte, la gent l'està començant a conèixer, i això en gran part és gràcies a vosaltres també! Us animem a seguir-lo difonent i a què ens ajudeu a aconseguir més mecenes. Entre totes i tots el tirarem endavant, de ben segur!

Volem que aquest documental arribi al màxim de mestres i alumnes,… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies