2015 — VERKAMI: 5 anys fent història del crowdfunding
×

Descripció del projecte

ATENCIÓ! 3er OBJECTIU: 6.500€ !!!

Un món de poesia es fa gran! Hem assolit els 3.000€ per fer el món de la Natura de l'App. També els 5.000€ per fer l'App en anglès... i ara anem pels 6.500€!!

Aquest nou repte servirà per impulsar-nos a crear el primer capítol d'una sèrie d'animació basada en el personatge meravellós de l'autora: "Joana Raspall, la caçadora de paraules". Un projecte de ficció per transmetre a grans i criatures l'amor per les paraules. T'hi apuntes?

L'èxit aconseguit fins ara ens compromet a fer l'App en llengua anglesa. Us imagineu els nens de Manchester, Sydney o San Francisco recitant poemes de Joana Raspall? “A world of poetry” serà una realitat ben aviat.

Què és “Un món de poesia”?

Una nova Joana Raspall està a punt de néixer.

Una versió animada, interactiva i juganera de la poeta més estimada pels nenes i nens apareixerà molt aviat a les tauletes i mòbils de les criatures de Catalunya de la mà de l’App “Un món de poesia”.

Les escoles i les famílies tindran així una nova eina, creativa i innovadora, per ensenyar els nens a estimar la lectura i les paraules a través del fascinant món poètic d’un personatge meravellós: una Joana Raspall boja per les lletres i eternament centenària.

"Vaig començar a escriure poemes per a nens i nenes en català perquè no n'hi havia. Vaig voler fer l'escaleta a les criatures cap al món de les lletres", explicava sempre Joana Raspall.

A través de l’App “Un món de poesia”, l’equip liderat per l’Ernest Cauhé, nét de l’autora, vol actualitzar la vocació de servei de l’àvia i transportar els seus poemes a un dels suports que més atrauen dits i mirades dels petits i petites de la casa, els mòbils i tauletes.

Amic, vols venir?
Fugim del soroll
i busquem la calma
on compartirem
les nostres paraules.
Poques en direm
i ben escoltades
amb pau dins del cor,
llum en les mirades.
Vols venir, amic?
La tarda és tan clara!

Ens agradaria molt comptar amb el teu suport per donar l’impuls final al projecte. Vols venir, amic? T’apuntes a caçar paraules?

Ernest Cauhé, nét de Joana Raspall i fundador de Tics Mediàtics, organització impulsora.

Per què crear “Un món de poesia”?

Era qüestió de temps que la manera d'entendre el joc amb les paraules de Joana Raspall s'adaptés al suport digital i interactiu. Probablement si ella hagués nascut dues generacions més tard, no només hauria escrit un enfilall de versos per explicar el món, sinó que hauria imaginat un entorn gràfic, tàctil, participatiu i educatiu per als seus "petits poemes per a nois i noies".

La idea no és recent. El seu nét, l'Ernest Cauhé, avui periodista, va compartir amb Joana Raspall matins, tardes i nits aprenent a jugar amb les paraules, les lletres, els ritmes, els sons i la musicalitat de la llengua. Aquesta llengua catalana que ella tant va maldar per protegir. Abans de morir, l’Ernest va anunciar a la seva àvia la intenció de convertir el seu llegat poètic en una experiència dos punt zero, en contacte amb els lectors a través de les xarxes socials i les noves tecnologies. Ella, confiada i sense entendre gaire què volia dir-li, va assentir: "si ha de servir perquè més nens i nenes agafin el gust per les paraules i la lectura, feu el que calgui".

Els pares i mares, avui preocupats per l'ús i abús que fan els nostres fills i filles dels dispositius mòbils, trobareu a “Un món de poesia” una manera de reconciliar-vos amb la tecnologia, almenys una estona, per deixar-los navegar de la mà de la poesia de Joana Raspall, que s'ha entestat en anar a caçar paraules per construir un món nou pels infants.

En què consisteix exactament l'App?

“Un món de poesia” s’inspira en la concepció alegre, divertida i juganera que té la poesia per infants de Joana Raspall, un material valuosíssim perquè fa entendre als nens i nenes la literatura com un fet quotidià i omnipresent. La poesia pot ser en una conversa entre dos animals, en el retrat d'un paisatge o en el desafiament de canviar la lletra d'una cançó popular.

Aquest projecte és pioner en integrar contingut literari, gràfica interactiva i jocs educatius en una mateixa aventura. I ho fa amb una de les figures cabdals del gènere infantil i juvenil de l'últim segle a Catalunya. Destinada a criatures d'entre 6 i 11 anys, l’aplicació combina l'entorn gràfic d'un videojoc amb el contingut d'un llibre electrònic que cal aconseguir superant pantalles. Serà compatible amb iOS i Android, i també per a navegadors convencionals pels ordinadors de les escoles.

“Un món de poesia” oferirà la possibilitat de viure tres aventures diferents, vinculades als temes per Joana Raspall als seus poemes:

 • Els animals
 • Les lletres
 • La natura

Contindrà en total 27 activitats interactives que permetran a les criatures (i també als no tant criatures) ajudar a Joana Raspall a construir els seus poemes, a caçar paraules o a salvar llibres abans que s’esgoti el temps. Passatges també relacionats amb la biografia de l’autora, com el que emularà l’operació de Raspall per salvar els llibres de la biblioteca de Vilafranca en l’esclat de la guerra civil.

El videorecitador també està cridat a ser una revolució poètica per a les xarxes socials. Els nens i nenes podran gravar-se recitant el seu poema de Joana Raspall i –sempre amb el consentiment dels pares- podran penjar els vídeos a les xarxes socials o enviar-los per whatsapp per felicitar el Nadal o fer gaudir família i amics d’uns segons de poesia.

A què destinarem les aportacions?

“Un món de poesia” a dia d’avui ha assolit un 70% del finançament necessari per a la primera fase, a través d’aportacions d’institucions i entitats públiques i privades, que més endavant detallem.

Aquesta campanya de micromecenatge preveu recollir 3.000€, que es destinaran al disseny, programació i desenvolupament per completar la primera fase de l’App. Especialment els recursos es dedicaran a crear el “Món de la natura”, el tercer dels universos de l'App. Inclou 10 jocs interactius amb els poemes de la Joana Raspall relacionats amb els arbres, les plantes, els elements naturals...

Volem presentar aquest projecte complet el desembre d’aquest any, coincidint amb el segon aniversari de la mort de Joana Raspall. Les feines de disseny i programació ja estan en marxa per poder arribar a temps a la data d’estrena prevista. La teva aportació suposarà l’impuls definitiu a la realització completa d’aquesta primera fase del projecte.

Ajuda’ns a fer més gran “Un món de poesia”!

Per què t'has de fer mecenes d'"Un món de poesia"?

Per fer realitat un projecte que tindrà grans ressonàncies en l’educació de les criatures d’aquest país però també...

 • Perquè les editorials que han publicat a Joana Raspall han facilitat que puguis rebre packs de llibres seus fent-te mecenes d’”Un món de poesia”.

 • Pels descomptes en la compra de llibres que t'ofereix Abacus

 • Perquè pots tenir un personatge propi dibuixat dins de l’App.

 • Perquè amb la família, amb l'escola, l'AMPA, o una altra institució pots gaudir d’una visita guiada exclusiva a casa de Joana Raspall per conèixer la seva figura.

 • Perquè si ets una institució pots fer arribar la teva marca als milers d’usuaris que descarregaran l’App des de casa o des de l’escola, i perquè pots tenir una presentació d’ ”Un món de poesia” feta a les teves instal·lacions.

Consulta el detall a l’apartat de contraprestacions!

Calendari previst

 • Període de campanya de micromecenatge: Octubre / Novembre 2015
 • Disseny i Programació de l’App: Octubre / Desembre 2015
 • Difusió i Promoció de l’App: Desembre 2015 / Març 2016
 • Publicació de l’App i Lliurament de recompenses als mecenes: Desembre 2015 / Gener 2016

Equip de l'App i de la campanya a verkami

El projecte “Un món de poesia”, així com aquesta campanya de micromecenatge, tenen origen en una idea d’ Ernest Cauhé, periodista amb experiència als principals mitjans de comunicació del país (TV3, 8TV, BTV, COMRàdio, Avui...) com a productor de continguts i com a coordinador d'iniciatives culturals. Ha estat responsable de campanyes digitals i audiovisuals de l'Any Joana Raspall, celebrat el 2013 pel seu centenari. És el nét de l'autora. Afronta el lideratge del projecte amb la marca Tics Mediàtics, una plataforma de desenvolupament de projectes periodístics, de comunicació i educació, amb vocació d’incidir i renovar iniciatives mitjançant la comunicació creativa, la participació ciutadana i les noves tecnologies.

L’acceleradora de projectes transmèdia BUMAYÉ ens dóna suport, aportant a tot aquest gran repte la seva trajectòria en accions de creativitat, comunicació i màrqueting. L’empresa té experiència en captació de crowdfunding, amb campanyes reeixides com la de “Paddling to Alaska”, que va obtenir més de 6.000€ destinats al muntatge d’un documental d’esport i aventura.

El disseny i la programació de l’App l’assumeix La Factoria Interactiva, una empresa que al llarg dels anys ha aconseguit fer-se un nom oferint l'últim en creacions i innovacions tecnològiques als seus clients i que és líder en el desenvolupament de contingut educatiu digital.

Totes tres organitzacions s’han unit amb la voluntat de tirar endavant aquest projecte, aportant el bo i millor cadascuna en el seu àmbit i la seva visió particular.

Institucions i entitats col·laboradores

Només una petita part del projecte es finançarà a través d’aquesta campanya de micromecenatge. Prèviament, hem buscat (i trobat) l’ajut de diferents institucions i entitats que hi han aportat recursos econòmics. Són les següents:

 • Generalitat de Catalunya. Subvenció per a activitats literàries. Modalitat de recursos digitals sobre literatura catalana.
 • Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 • Institut Català de les Dones.
 • Fundació Carulla
 • Editorial Baula
 • Editorial La Galera

També, totes les editorials que han publicat obra de Joana Raspall col·laboren amb aquesta campanya de Verkami. Són:

 • Fundació Catalunya Cultura
 • El cep i la nansa
 • Editorial Meditarrània
 • Edicions Vitel·la
 • Publicacions de l’Abadia de Montserrat
 • Pagès Editors
 • Abacus Cooperativa

Estem molt agraïts que estiguin al nostre costat en aquesta aventura. A totes aquestes organitzacions, moltes gràcies pel suport!

Ens cal l’última empenta per fer realitat “Un món de poesia”. La teva col·laboració, per petita que sigui, serà molt benvinguda i tindrà recompensa.

COMPTEM AMB TU!

 

Comparteix el projecte amb els teus amics

Publica el widget del projecte
Selecciona el widget que millor encaixi a la teva pàgina web. Només has de copiar i enganxar!


Preguntes i respostes(8)

 • He sabut ara mateix del vostre projecte i sento no haver participat. Sóc mestra i m'agrada poder gaudir amb els meus alumnes de l'app. Com ho puc fer? Moltes gràcies!!

  feta per Roser

  Hola Roser, encantats que vulgueu treballar amb l'App a escola! Ja n'hi ha moltes que l'estan introduint com una activitat més dins la programació de llengua i literatura! Te la pots descarregar des de Google Play (Android) o des de l'App Store (iOS). I d'aquí molt pocs dies tindreu disponible també el nou món de la natura de l'App! Més dubtes? info@ticsmediatics.com. Moltes gràcies!

 • Tenim la versió d'Android 4.2.2 i sembla que tampoc és compatible. No hi ha manera que funcioni?

  feta per Cristina Santamaria

  Hola Cristina. Cal que actualitzis sempre la versió d'Android per poder descarregar apps de nova creació al teu dispositiu. Espero que en pogueu gaudir aviat!

 • Hola! Sembla que l'app no és compatible amb la nostra tauleta android. Entenc que deu ser un problema de la versió, que és la 4.1.1. Té solució?

  Hola Carles. Cal que actualitzis sempre la versió d'Android per poder descarregar apps de nova creació al teu dispositiu. Espero que en pogueu gaudir aviat!

 • No m ha arribat cap mail encara Han passat 9 dies i encara no he rebut cap mail confirmant les meves dades per l enviament

  feta per laia700

  Benvolgut, els temps de totes les campanyes de Verkami no són tan ràpids com els d'un comerç electrònic. De fet, avui encara s'estan confirmant que totes les aportacions s'hagin carregat correctament. Tot i així, en temps récord, us hem proposat dues presentacions per a recollir les recompenses. Una aquest divendres i la següent, dimarts vinent, ho has d'haver rebut al teu correu -si no potser al correu brossa?-. Ens agradaria que hi fossiu tots per unir en un sol espai la comunitat de mecenes que fan possible Un món de poesia. Si no hi pots assistir serà a partir del 22 de desembre que ens posarem en contacte individualment amb tots els mecenes per reclamar les dades i gestionar l'entrega dels llibres. Moltíssimes gràcies per col·laborar en aquest projecte!

 • Me n'acabe d'assabentar ara del projecte! No hi ha cap manera possible de poder participar?

  feta per M

  Oh! Ha anat de 3h... però no passa res! Escriu-nos a info@ticsmediatics.com dient quina recompensa voldries i mirem de solucionar-ho! Gràcies per l'interès!

 • Quan enviareu mail per l enviament dels llibres s ha acabat avui el verkami i si han carregat 32 euros avui

  feta per laia700

  En poques hores rebràs el mail que esperes! ;) Així és, s'ha acabat el Verkami i avui rebreu els càrrecs. Ens agradaria molt fer una petita festa de presentació de l'App, que ha de servir també per fer-vos arribar les recompenses! Moltes gràcies per creure en www.unmondepoesia.cat!!

 • ¿Disculpa de que va el proyecto? Podría interesarme, pero no se catalán...

  feta per Alberto

  Hola Alberto, gracias por la pregunta! Estamos creando una App infantil para móviles y tablets basada en la poesia de Joana Raspall, la poeta más querida por los niños y niñas catalanes. Aquí la puedes conocer un poco más. Seguro que con un poquito de atención podrás entender su poesía. Te invito a navegar por internet donde tienes colgados decenas de sus poemas. E incluso escribió algunos bilingües! Lee este sin tener en cuenta los acentos: "Una estrella solitària contempla la mar inquieta, agitada, en la profunda misteriosa amplitud. Cauta, pregunta la causa de la gran anomalía, de la tan rara actitud..." Lo encontrarás entero también navegando por la red! Si quieres más info, no dudes en contactarnos! Gracias!

 • Com puc copiar la pàgina del mecenatge per enviar des del meu email?

  feta per Imma

  A sota de tot de la pàgina de Verkami tens el link per compartir per mail. Però, encara millor t'enviem la newsletter de l'App! Gràcies!

Si en vols saber més Fes la teva pregunta

Un món de poesia. L'App de Joana Raspall.

Aconseguits 6.050€
de 3.000€
100% aconseguit Conseguido!
La poeta més estimada pels nens i nenes del país reviurà molt aviat a les tauletes i els mòbils. Una nova Joana Raspall protagonitza aquesta aventura interactiva i didàctica que servirà a famílies i escoles per fer de la lectura un joc innovador i carregat d'emocions.
Creat a: Barcelona

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 7 de Desembre de 2015.

 
 • Aportant 7€
  22 Mecenes

  Descàrrega anticipada App
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 15€
  96 Mecenes

  1 LLIBRE DE JOANA RASPALL

  Llibre "Joana de les paraules clares / Divuit poemes de Nadal i un de cap d'any / Serpentines de versos / 46 poemes i 2 contes / 8 contes i 18 poemes"
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 32€
  38 Mecenes

  PACK MÓN DE POESIA: 2 LLIBRES + DVD

  Els dos llibres:
  1- "Joana de les paraules clares / Divuit poemes de Nadal i un de cap d'any / Serpentines de versos / 46 poemes i 2 contes / 8 contes i 18 poemes"
  2- “El meu món de poesia”
  + DVD amb poemes animats i recitats per Joana Raspall
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 50€
  22 Mecenes

  PACK BESTIOLARI: 3 LLIBRES + DVD

  Els tres llibres:
  1- "Joana de les paraules clares / Divuit poemes de Nadal i un de cap d'any / Serpentines de versos / 46 poemes i 2 contes / 8 contes i 18 poemes"
  2- “El meu món de poesia”
  3- “Bestiolari” de Joana Raspall
  + DVD amb poemes animats i recitats per Joana Raspall
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 65€
  10 Mecenes

  PACK POESIA TOTAL: 4 LLIBRES + DVD + CD

  Els quatre llibres:
  1- "Joana de les paraules clares / Divuit poemes de Nadal i un de cap d'any / Serpentines de versos / 46 poemes i 2 contes / 8 contes i 18 poemes"
  2- “El meu món de poesia”
  3- “Bestiolari” de Joana Raspall
  4- “Rosa Joana i les set magnífiques”
  + DVD de Joana Raspall
  + CD Cantata Rosa Joana i les set magnífiques
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 95€
  2 Mecenes

  PACK POESIA TOTAL + VISITA GUIADA CASA JOANA RASPALL

  Els quatre llibres:
  1- "Joana de les paraules clares / Divuit poemes de Nadal i un de cap d'any / Serpentines de versos / 46 poemes i 2 contes / 8 contes i 18 poemes"
  2- “El meu món de poesia”
  3- “Bestiolari” de Joana Raspall
  4- “Rosa Joana i les set magnífiques”
  + DVD de Joana Raspall
  + CD Cantata Rosa Joana i les set magnífiques
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App
  + Visita guiada a Casa de Joana Raspall amb recital poètic (x 4 pers.)

 • Aportant 150€
  QUEDEN 4 RECOMPENSES (DE 6)

  PACK "VULL SORTIR A L'APP"

  Tenir un personatge fet a mida a l’App (personatges de nens o nenes)
  + Visita guiada a casa de Joana Raspall amb recital poètic (x 4 pers.)
  + Pack Poesia total = 4 llibres + DVD de Joana Raspall + CD Cantata “Rosa Joana i les set magnífiques”
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Descàrrega anticipada App
  + Accés reservat a la presentació
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 250€
  0 Mecenes

  PACK DIDÀCTIC JOANA RASPALL
  (Per a Escoles i Ampes)

  Ruta guiada per casa de Joana Raspall amb recital poètic
  + Descàrrega anticipada App per a 30 usuaris
  + Pack Poesia total = 4 llibres + DVD de Joana Raspall + CD Cantata “Rosa Joana i les set magnífiques”
  + Extensions de pagament de l’App gratuïtes x 30 usuaris
  + 5% descompte en llibres a Abacus
  + Wallpaper “Un món de poesia”
  + Agraïment als crèdits de l’App

 • Aportant 500€
  2 Mecenes

  PACK GRAN MECENES

  Logo als materials de promoció i a l'App
  + Ruta guiada per casa de Joana Raspall amb recital poètic
  + Descàrrega anticipada App per a 100 usuaris
  + Pack Poesia total amb 4 llibres
  + Menció en material de premsa i promocional sobre l’App
  + Acte de presentació a la institució
  + Agraïment als crèdits de l’App

Gràcies! Aquesta campanya de crowdfunding va acabar el 7 de Desembre de 2015.

 

Projecte destacat per Vilaweb

Projecte destacat per Vilaweb

Blog del projecte (3)

3 actualitzacions més veure-les totes

Autor/a del projecte

Foto de Tics Mediàtics
Tics Mediàtics
Plataforma de desenvolupament de projectes periodístics, de comunicació i educació. Renovem iniciatives mitjançant la comunicació creativa, la participació ciutadana i les noves tecnologies. Ernest Cauhé, periodista i... segueix llegint
Tics Mediàtics té 0 projectes més a Verkami. Pots trobar més informació a https://twitter.com/ticsmediatics