❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Paco Viciana presenta: UNA MIRADA ENRERE, poema simfònic sobre l’exili del 39

Un projecte de memòria històrica per entendre la realitat de la Catalunya actual. Un poema simfònic creat a partir de testimonis i experiències de l’època. Una estrena mundial amb més de 150 artistes en escena. Una mirada enrere.

Paco Viciana

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
110
Aportaciones
6.120€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

“Una mirada enrere, i el cor es va trencar en mil bocins...” Així de colpidor és el text que canta la protagonista de l’obra, intentant expressar el buit emocional just en el moment de travessar la frontera entre Catalunya i França, el febrer del 1939.

Durant aquell hivern, els qui havien lluitat per les llibertats legítimes concedides per les urnes a la Segona República espanyola van haver de fugir de la barbàrie feixista que amenaçava de truncar les seves vides si es quedaven en territori espanyol.

Més de 400.000 persones, civils, soldats, nens i gent gran van travessar exhausts la gèlida frontera entre Espanya i França aquell hivern del 39 i alguns d’ells no van tornar mai més.

Què volem fer

Per recordar aquells fets i retre homenatge a aquella lluita per les nostres llibertats portem a terme l’estrena de dues obres per a orquestra, solistes i cors: Homenatge a Catalunya i Exili, dues obres creades pel compositor Paco Viciana i inspirades en texts de l’època, amb l’assessorament històric d’Enric Pujol.

L’obra que inicia l’estrena, Homenatge a Catalunya, peça orquestral inspirada en el llibre del mateix títol de l’escriptor anglès George Orwell, se centra en la trista incapacitat per part de la gran quantitat de partits polítics de l’època per fer un front comú contra el franquisme, el preàmbul de la caiguda de Catalunya.

La segona obra, i punt fort del programa, Exili, és un relat emocionant inspirat en arxius històrics del viatge sense retorn de molts catalans fora de les fronteres, que fugien de la barbàrie de l’exèrcit franquista a Catalunya. Una proposta ambiciosa, de 80 minuts de durada, per a orquestra simfònica, cor mixt, cor juvenil, solista vocal i narrador, amb més de 150 artistes en escena i projecció visual a gran pantalla.

Calendari previst

L’estrena de l’obra tindrà lloc el proper 19 de desembre de 2014 a les 21 h a l’Auditori de Girona.

Paral·lelament, s’editarà un CD-DVD amb l’enregistrament de l’estrena i el documental creat durant la recerca d’informació, la visita dels llocs històrics i el contacte amb els testimonis de l’època. L'enviament es durà a terme el 2n trimestre de 2015.

Per què col·laborar

Per portar a terme aquest projecte de caràcter històric i commemoratiu d’aquells que han precedit la realitat de la Catalunya actual, et demanem de participar en aquest micromecenatge per aconseguir que Una mirada enrere sigui una realitat. Necessitem 6.000 € (1/5 part de la inversió del projecte) per a l’estrena de l’obra i l’enregistrament del material.

Participa en Una mirada enrere i fes possible l’estrena del proper 19 de desembre.

“En travessar la frontera, després d’entendre què volia dir això, una mirada enrere, i el cor es va trencar en mil bocins.” Això diu el personatge protagonista durant un dels moments més emotius de l’obra. I acaba dient: “Les nostres històries renaixeran. Són el nostre llegat a un futur esperançador. Això canviarà algun dia. I llavors miraran enrere i ens trobaran íntegres i dignes. Orgullosos d’haver lluitat per la llibertat dels pobles, com ho ha fet sempre la gent humil. Per la llibertat. Algun dia... no tan llunyà.”

Crèdits

Direcció musical - Jordi Piccorelli

Orquestra - Orquestra Simfònica Sant Cugat

Cor mixt - Coral Càrmina (direcció: Daniel Mestre) i Cor Aulos (direcció: David Folch)

Cor juvenil - Cor Gran de l'EMMB, Coral Geriona Juvenil i Cor Geriona (direcció: Imma Pascual)

Mezzosoprano - Titón Frauca

Rapsode - Miquel Torrent

Creació audiovisual - Quim Paredes

Enregistrament i mescla d’àudio - Toni París

Disseny i comunicació - Estudi Oliver Gràfic

Idea original, creació musical i producció - Paco Viciana

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Paco Viciana

    Paco Viciana
    Autor/a

    más de 9 años

    Company!!! doncs si Vicenç malauradament heu arribat tard per fer cap aportació al Verkami, perquè ho tenim ja tancat. Però podeu adquirir les entrades anticipades a la web de l'Auditori: http://www.auditorigirona.org/cat/programacio_fitxa.php?idReg=804

    Van marxant força ràpidament les entrades però encara teniu per triar lloc. Gràcies pel vostre suport amics, i si pot ser, ens veiem al concert.

  • Vicenç Masanas

    Vicenç Masanas

    más de 9 años

    Paco,

    com sempre ens despertem tard i veig que ja esta tancat el Verkami. La Martina fa dies que m'ho deia i no havíem trobat mai l'oportunitat de fer-ho. Hi ha opcions d'obtenir 4 entrades o hem de passar per guixeta?

    Salutacions i sort.

    Vicenç

  • Copias de CD's

    Copias de CD's

    más de 9 años

    y como te he hago publicidad por verkami, ya que trabajo con casi todos los grupos, si te interesa la fabricación hablamos :) mi telf es 620.731.170, un beso!!

  • Paco Viciana

    Paco Viciana
    Autor/a

    más de 9 años

    Doncs no company, no entren en el pressupost els mocadors de paper!!, la maleïda crisis. Bromes a part, espero que la proposta t'arribi al cor, nosaltres l'hem feta precisament des d'el cor, i hauran sorpreses que espero us emocionin i ens faci a tots entendre el que va significar allò. Gràcies per les teves paraules i la teva aportació al projecte, ens animen a seguir endavant. Salutacions.

  • Lola i Juli

    Lola i Juli

    más de 9 años

    Nosaltres no ens ho perdrem!! S'ha previst tenir mocadors de paper a l'entrada de l'auditori pels que som de llàgrima fàcil?

Volver a todas las actualizaciones

#14 / Audiovisual "Una mirada enrere"

Benvolguts amics i amigues,

El divendres passat fèiem la última projecció com activitats prèvies a l'estrena de l'espectacle amb un tastet preciós i emocionant del que acabarà sent el documental que acompanyarà el Dvd de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE, a càrrec del realitzador Quim Paredes.

Han estat quatre divendres diferents que us hem ofert diferents visions del que va significar la Guerra Civil Espanyola i l'Exili del 39:

24 d'octubre

Amagats sota terra. del realitzador Quim Paredes sobre els bombardejos franquistes en terres gironines durant la Guerra Civil.

31 d'octubre

Dones, resistència i exili. Documental del realitzador Agustí Corominas sobre les vivències al voltant de tres dones exiliades el 1939 fugint de la barbàrie franquista.

7 de novembre

El retratista. Documental de Alberto Bougleux i Sergi Bernal sobre la recuperació de la figura entranyable del mestre català Antoni Benaiges desaparegut al principi de la guerra civil, i recuperat després de la descoberta del seu cos en una fosa comú d'afusellats per franquistes a Burgos.

14 de novembre

Una mirada enrere. Primera part del documental del realitzador Quim Paredes al voltant de l'estrena de l'oratori EXILI de Paco Viciana sobre l'exili del 1939 a l'Auditori de Girona, amb entrevistes diverses i imatges dels assajos.

Quatre moments de reflexió i de coneixement històric del que va ser. Per a tots els que hem organitzat aquests actes ha estat enriquidor, espero que per a qui va assistir a les projeccions també ho hagi estat, aquesta ha estat sempre la nostre intenció.

Fins la propera.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#24 / Enviament de recompenses

Benvolguts amics,

Ahir dijous 11 de juny vaig fer l'enviament massiu de les recompenses per als mecenes que ens heu ajudat a tirar endavant el projecte, per lo que com a molt en una setmana, si correus no falla, heu de rebre el material.

Com veieu, acomplint el calendari promès de fer entrega del material al llarg del primer semestre de 2015 desitjo de tot cor que us agradi allò que hem preparat expressament per a vosaltres.

Tot l'equip que ha fet possible la creació d'aquestes recompenses desitjem que siguin del vostre grat, i de nou tota la nostra gratitud per la confiança que heu dipositat en nosaltres.

Esperem comptar amb vosaltres en projectes futurs, ganes de comunicar no ens falten.

Salutacions i bona música.

#23 / Entrega de recompenses

Benvolguts amics,

Per fi, després de tants mesos esperant, us puc informar que en dues setmanes començaré a fer entrega de les recompenses promeses.

I tot plegat fa moooooooooolt bona pinta.

Vull dir que tot l'equip que hem estat treballant durament per fer-vos l'entrega del material en el temps promès, hem acabat molt contents del producte final que ha sorgit d'aquest meravellós projecte.

Gràcies de nou per al vostre recolzament, i restem en contacte.

Salutacions mils!!

#22 / Comencem la mescla per al Cd

Benvolguts amics,

Tal i com diu l'anunciat, per fi, després de la feina i el temps que he tingut que entregar a l'altre espectacle estrenat recentment del que us vaig parlar, HUMANS, hem començat la mescla per al Cd d'UNA MIRADA ENRERE, en breu tindrem el Cd i en Quim Paredes està treballant per tenir finalitzat el Dvd, per lo que anem avançant per a fer-vos l'entrega del Cd/Dvd promès.

Salutacions mils.

#21 / Un mes després de l'estrena UNA MIRADA ENRERE

Amics,

Ja ha passat un mes de la bogeria que va significar per mi i per als qui m'envoltaven aquells dies, l'estrena d'UNA MIRADA ENRERE. Coordinar entrades, parlaments, artistes, etc... va ser tot un "tour de force" esgotador que va acabar be, però que fins a l'últim moment no les tenia totes.

Ja podem parlar d'èxit i he necessitat un temps per tornar a tenir energia per enviar-vos un nou article al blog del projecte, necessitava repòs, encara que continuem particularment amb la lluita per al cobrament de les despeses i per a la confecció del CD/DVD que en breu hem de tenir enllestit i que ja us informaré per quan ho tingui tot a punt per fer-vos l'enviament.

Resumint: em sento orgullós d'haver tirat endavant aquest projecte tant ambiciós i col·lectiu, un munt d'emocions, que durant 2 hores varen esclatar de manera sonora i sensible.

I que millor que aquestes fotos per resumir-ho.

Bon profit i fins la propera amics.

leer más

#20 / Primer assaig Corals Mixtes

Hola amics,

Després de tornar a baixar del núvol per haver aconseguit la fita del Verkami ahir al migdia, al vespre teníem el primer assaig amb les corals mixtes: Coral Càrmina i Cor Aulos, amb la direcció d'en Jordi Piccorelli.

Continuem construint aquest espectacle, i a l'Auditori les entrades es van exhaurint.

Aquí teniu unes instantànies de l'assaig d'ahir.

Salut

#19 / Verkami aconseguit amb 6.120€!!!!!

Benvolguts amics i amigues,

El nostre Verkami UNA MIRADA ENRERE s'ha acabat fa una hora amb l'objectiu aconseguit i sobrepassat de 6.120€!!!!

Aquest cop el protagonista de la foto si que soc jo, i em sento així gràcies a l'energia que m'heu donat durant aquests 40 dies que ha durat el Verkami.

Hem patit una estona companys!!!, fins a les 12:30 d'avui no ho veia clar, i llavors amb quatre aportacions seguides hem aconseguit a 3 hores d'exhaurir-se el temps els 6.000€ que demanava el projecte.

Durant les 3 hores restants encara hem tingut nous mecenes que ens han enviat la seva confiança en el projecte fins assolir la quantitat de 6.120€!!!

40 dies travessant un pont penjat en el buit i acabar amb un matí sencer a sobre del Dragon Khan i del Shambhala alhora!!!!! Això si, sense pagar entrada a Port Aventura!!!

L'ENHORABONA A TOTHOM!!!

Tot i així tardaré un temps en recuperar-me dels nervis.

leer más

#18 / UNA MIRADA ENRERE - Al programa "Té de tot" de TVGirona

Resten menys de 24 hores perquè els amics de Verkami donin per finalitzada la nostra campanya de micromecenatge UNA MIRADA ENRERE!!!!

I queden encara 605€ per arribar als 6.000€!!!

Ha estat tant difícil arribar fins on som per part de tanta gent, que no m'acabo de creure que no arribem a fer els 6.000€ abans de demà!!

Quins nervis!!, penso que si tingués de viure un altre Verkami, abans llogo un terapeuta per superar l'estrès d'una experiència així.

Ens cal a tot l'equip un últim esforç per arribar a bon port!!

Us envio l'enllaç d'una entrevista que em van fer per parlar del projecte el passat divendres 21 de novembre a TVGirona, en el programa en directe "Té de tot". La meva intervenció comença en el minut 40:00

http://tvgirona.xiptv.cat/te-de-tot/capitol/te-de-tot-del-21-11-2014-_-part-1

Salut i ÀNIMS!!!

#17 / Ja hem arribat als 5.000€!!

El protagonista de la foto no soc jo, però em sento com ell gràcies a haver assolit la fita dels 5.000€ del nostre Verkami!!!!!

Un homenatge al meu amic Tino Soriano.

L'enhorabona a tots els que esteu fent realitat aquest somni.

No pot ser que no arribem als 6.000€ abans del dimarts, no pot ser!!!

Em moro dels nervis!!!

5.000 petons!!

#16 / Primer assaig cors juvenils

Benvolguts amics i amigues,

Ja fa mesos que van fent assajos les diferents agrupacions i solistes que participen en l'espectacle UNA MIRADA ENRERE, i ara, a un mes de l'estrena, comencem a ajuntar les peces del trencaclosques.

El primer assaig de conjunts es va dur a terme el passat 15 de novembre amb els tres cors juvenils participants de l'espectacle: El Cor Gran de l'Escola de Música de Banyoles, el Cor Geriona Juvenil i el Cor Geriona.

L'assaig es va dur a terme a l'Escola de Música de Girona.

La direcció de tots a càrrec d'en Jordi Piccorelli, el director musical de l'espectacle.

Esteu atents a partir d'ara que tot seran sorpreses!!!

Salut.

#15 / Nou article a Elna

Benvolguts amics i amigues,

Els de l'Ajuntament d'Elna encara recorden amb carinyo i nous articles a la premsa local la nostra visita per filmar l'audiovisual d'en Quim Paredes que s'utilitzarà en l'estrena de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE el passat 2 de novembre.

Salut.

#14 / Audiovisual "Una mirada enrere"

Benvolguts amics i amigues,

El divendres passat fèiem la última projecció com activitats prèvies a l'estrena de l'espectacle amb un tastet preciós i emocionant del que acabarà sent el documental que acompanyarà el Dvd de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE, a càrrec del realitzador Quim Paredes.

Han estat quatre divendres diferents que us hem ofert diferents visions del que va significar la Guerra Civil Espanyola i l'Exili del 39:

24 d'octubre

Amagats sota terra. del realitzador Quim Paredes sobre els bombardejos franquistes en terres gironines durant la Guerra Civil.

31 d'octubre

Dones, resistència i exili. Documental del realitzador Agustí Corominas sobre les vivències al voltant de tres dones exiliades el 1939 fugint de la barbàrie franquista.

7 de novembre

El retratista. Documental de Alberto… leer más

#13 / Ja hem arribat als 4.000€!!

Qui gossa dir que tots els dilluns son dolents!!

El projecte acaba d'assolir el llindar dels 4.000€!!!

Però vigileu només queden 8 dies per aconseguir l'objectiu dels 6.000€!!, no baixeu la guàrdia, escampeu la nova, continueu animant a tothom, ho aconseguirem!!

4.000 salutacions.

#12 / Última projecció de documentals

Benvolguts amics i amigues,

Demà divendres 14 de novembre a les 19:30 tenim l'última trobada al Museu Darder com a activitats prèvies per a l'estrena de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE.

El que us proposem demà és una part del documental que estem preparant amb en Quim Paredes per la creació de tot allò que envolta l'estrena de l'espectacle: assajos musicals, filmació de l'audiovisual, juntament amb interessantíssimes entrevistes a exiliats o gent propera a ells o a la seva causa. Per lo que no us el podeu perdre!!

En Quim Paredes i jo mateix farem de moderadors i ens despedirem de tots vosaltres fins al dia del concert, el proper 19 de desembre a l'Auditori de Girona.

Han estat quatre setmanes de projeccions intenses amb votació pel mig i tot!!! mostrant-vos a tots una part petita del que va… leer más

#11 / Ja hem arribat als 3.000€!!

Benvolguts amics i amigues,

El projecte acaba d'assolir el llindar dels 3.000€!!!

Ànims, que no defalleixi la festa, si ens ho proposem arribarem, no baixeu la guàrdia, escampeu la nova, continueu animant a tothom, ho aconseguirem!!

Salutacions mils.

#09 / Making of a la Maternitat d'Elna

Benvolguts amics,

Us porto una selecció de les fotografies que varem fer en la sessió de filmació de l'audiovisual que realitza en Quim Paredes i acompanyarà de manera espectacular la estrena de l'oratori EXILI de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE.

La filmació es va dur a terme a la Maternitat d'Elna (Catalunya Nord) el passat 2 de novembre.

Salut.

#08 / Fotografies "Dones, resistència i exili" a Banyoles

Benvolguts amics i amigues,

Fotografies de la projecció del documental DONES, RESISTÈNCIA I EXILI d'Agustí Corominas, que es va dur a terme com a segona activitat prèvia a l'estrena de UNA MIRADA ENRERE el passat divendres 31 d'octubre al Museu Darder de Banyoles. El documental va sobre les vivències de quatre dones exiliades durant el 1939:

Salutacions

Paco Viciana

www.pacoviciana.com

www.pacoviciana.com/blog/una-mirada-enrere/

#07 / Audiovisual "El retratista"

Benvolguts amics,

El divendres 24 d'octubre encetàvem les projeccions al Museu Darder com activitats prèvies a l'estrena de UNA MIRADA ENRERE, amb Amagats sota terra de Quim Paredes, i la setmana passada continuàvem amb la projecció de Dones, resistència i exili d'Agustí Corominas.

Han estat dues projeccions que han quedat en la memòria d'alguns dels seus assistents, n'hem parlat amb ells dies després de la seva projecció, i em consta que estem acomplint l'objectiu: parlar de les conseqüències de la Guerra Civil i del franquisme, i cóm lluitar perquè això no torni a succeir mai més.

Demà divendres 7 de novembre tenim en programa un altre colpidor reportatge: El retratista d'Alberto Bougleux i Sergi Bernal, us ho aconsello molt, jo vaig ser-hi en una de les projeccions que es varen fer del documental a Girona i us puc assegurar que és un reportatge colpidor i emocionant.

leer más

#05 / Audiovisual "Dones, resistència i exili"

Benvolguts amics,

El divendres passat varem encetar les projeccions al Museu Darder com activitats prèvies a l'estrena de UNA MIRADA ENRERE, amb una bona assistència de públic i amb un reportatge colpidor que ens va tocar a tots la fibra sensible: Amagats sota terra de Quim Paredes.

Demà divendres 31 d'octubre us convoquem de nou per veure un altre gran documental: Dones, resistència i exili, aquest cop del realitzador Agustí Coromines, no us ho perdeu.

Projeccions Audiovisuals al Museu Darder de Banyoles

Divendres 31 d'octubre - 19:30 h

Dones, resistència i exili Documental del realitzador Agustí Corominas sobre les vivències al voltant de tres dones exiliades el 1939 fugint de la barbàrie franquista. Moderador de l'acte: Agustí Corominas.

Activitat gratuïta.

Després de la visualització d'aquest interessantíssim reportatge encetarem un col·loqui obert amb tothom que es vulgui afegir.

Fins demà.

Paco Viciana

www.pacoviciana.com

www.pacoviciana.com/blog/una-mirada-enrere/

#04 / Fotografies "Amagats sota terra" a Banyoles

Benvolguts amics i amigues,

Fotografies de la projecció del documental AMAGATS SOTA TERRA de Quim Paredes, que es va dur a terme com a primera activitat prèvia a l'estrena de UNA MIRADA ENRERE el passat divendres 24 d'octubre al Museu Darder de Banyoles. El documental va sobre els bombardejos durant la Guerra Civil en territori Gironí:

Salutacions

Paco Viciana

www.pacoviciana.com

www.pacoviciana.com/blog/una-mirada-enrere/

#03 / Hem arribat als 1.000€ del Verkami!!

Benvolgut amic i amiga,

El nostre projecte UNA MIRADA ENRERE a Verkami acaba de sobrepassar els 1.000€!!!

I això és gràcies a cada un de vosaltres!!!

Entre tots hem d'arribar als 6.000€ proposats abans no s'acabi la data límit del 25 de novembre.

Gràcies a tots per contribuir de mica en mica a fer d'aquest projecte una realitat.

Continueu animant a tothom, feu difusió, no podem baixar la guàrdia, ara no!!!

Tot l'equip del projecte us dona les gràcies, i us envia una forta salutació per al vostre recolzament:

Direcció musical - Jordi Piccorelli

Orquestra - Orquestra Simfònica Sant Cugat

Cor mixt - Coral Càrmina (direcció: Daniel Mestre) i Cor Aulos (direcció: David Folch)

Cor juvenil – Cor Gran de l'EMMB, Coral Geriona Juvenil i Cor Geriona (direcció: Imma Pascual)

Mezzosoprano - Titón Frauca

Rapsode - Miquel Torrent

Creació audiovisual - Quim Paredes

Enregistrament i mescla d’àudio -Toni París

Disseny i comunicació - Estudi Oliver Gràfic

leer más

#02 / UNA MIRADA ENRERE - Audiovisual "Amagats sota terra"

Benvolguts amics,

Demà divendres 24 d'octubre encetem les activitats prèvies a l'estrena de l'espectacle UNA MIRADA ENRERE que hem organitzat l'Ajuntament de Banyoles, el Museu Darder de Banyoles, la Biblioteca Municipal de Banyoles i un servidor per ampliar informació sobre l'època que intentem retratar, la Catalunya de 1939, amb la projecció de l'audiovisual de Quim Paredes: Amagats sota terra.

Projeccions Audiovisuals al Museu Darder de Banyoles

Divendres 24 d'octubre - 19:30 h

Amagats sota terra - Els bombardejos franquistes en terres gironines durant la Guerra Civil. (Realitzador i moderador: Quim Paredes)

Activitat gratuïta.

Després de la visualització d'aquest interessantíssim reportatge encetarem una taula rodona amb tothom que es vulgui afegir.

A partir de demà, cada divendres, durant un mes i al Museu Darder, un nou documental!!

Fins demà.

Paco Viciana

www.pacoviciana.com

www.pacoviciana.com/blog/una-mirada-enrere/

#01 / UNA MIRADA ENRERE - Lona promocional a Banyoles

Hem penjat una lona informativa a prop del Museu Darder de Banyoles sobre les activitats prèvies que portem a terme en el mateix Museu per a l'estrena d'UNA MIRADA ENRERE, poema simfònic sobre l'exili del 39.

Projeccions Audiovisuals al Museu Darder de Banyoles

Divendres 24 d'octubre - 19:30 h

Amagats sota terra - Els bombardejos franquistes en terres gironines durant la Guerra Civil. (Realitzador i moderador: Quim Paredes)

Divendres 31 d'octubre - 19:30 h

Dones, resistència i exili - Les vivències de tres dones exiliades del 1939 fugint de la barbàrie franquista. (Realitzador i moderador: Agustí Corominas)

Divendres 7 de novembre - 19:30 h

El retratista - La recuperació de la figura entranyable del mestre català Antoni Benaiges, desaparegut al principi de la Guerra Civil i recuperat després de la descoberta del seu cos en una fosa comú d'afusellats per franquistes a Burgos. (Realitzadors: Alberto Bougleux i Sergi Bernal. Moderadors: Sergi Bernal i Salomó Marquès)

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies