❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Llibre 'L'Olivera, terra i gent'

L’Olivera és una cooperativa creada el 1974 a Vallbona de les Monges. Treballem el camp amb cura per elaborar vins i olis representatius de la terra i la gent que els elabora, i ho fem integrant persones fràgils per crear oportunitats. Fem 40 anys i volem explicar-ho en un llibre! Ens ajudes?

0
segundos
220
Aportaciones
10.950€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

UNA TERRA, UNA GENT I ARA TAMBÉ... UN LLIBRE!

40 anys no se celebren cada dia. A L’Olivera arribem a l’edat madura il·lusionats i contents per tota la feina feta al llarg d’aquests anys. Un camí que ara ens hem proposat plasmar en un llibre per recollir, i poder compartir amb vosaltres, aquesta experiència acumulada. El camí no ha estat exempt d’entrebancs però sempre l’hem fet amb la il·lusió de voler construir un projecte propi i cooperatiu, des del respecte a la terra i les persones que la treballen. El llibre està escrit per Jaume Botey però és també una obra coral ja que compta amb la col·laboració de moltes de les persones que treballen a L’Olivera o bé hi han treballat, o ens han ajudat a arribar fins aquí.

QUI SOM?

L’Olivera és una cooperativa amb vocació social nascuda el 1974 a Vallbona de les Monges, un petit poble de l’Urgell. Treballem el camp amb cura i delicadesa per elaborar uns vins i uns olis que expressen el seu origen: una terra i una gent que la interpreta. Intentem ser respectuosos amb l’entorn seguint els criteris de l’agricultura ecològica i fem tota la verema a mà. En tot aquest procés, integrem persones amb dificultats, i apostem pel treball a escala humana per, també, crear oportunitats. El resultat de tot plegat són uns vins i uns olis singulars, que s’impregnen del nostre ADN, i que us convidem a tastar i descobrir.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Per a l’edició del llibre necessitem 13.500€. Comptem amb una petita subvenció de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i tenim una mica de diners provinents de fons propis, però encara ens falten 10.000€ per poder-lo fer realitat. Per tant, els diners que recollim amb les vostres aportacions serviran per a pagar l’edició d’aquest llibre. En l'hipotètic cas que superéssim l’objectiu que ens hem fixat, els diners que recollim serviran per acabar de pagar l’acte de la presentació del llibre al qual hi esteu tots convidats i on us farem entrega de les recompenses.

SOBRE LES RECOMPENSES

Amb les recompenses que us hem preparat volem que us emporteu a casa un bon record de nosaltres, ja sigui a través del llibre L’Olivera, terra i gent i/o a través del vi Únic 2013. Aquest és un vi blanc d’edició limitada que no trobareu en cap botiga habitual. A continuació us en donem més detalls:

Llibre 'L’Olivera, terra i gent'

L'Olivera, terra i gent és un repàs de la història de la cooperativa al llarg d’aquests 40 anys. Està escrit per en Jaume Botey, actual vicepresident de la cooperativa, i professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona. Compta a més, amb diverses fotografies històriques i amb l’aportació de moltes altres persones que formen part de L’Olivera, o bé ens han acompanyat en aquest camí per arribar on som.

Vi Únic 2013

L’Olivera Únic 2013 és un vi elaborat amb Xarel·lo/Cartoixà, que vol reivindicar aquesta varietat llargament oblidada a la nostra zona. El raïm ha fermentat en barrica de diferents orígens (França, Estats Units i Hongria) amb una criança de 9 mesos i amb un remogut periòdic de les lies durant 4 mesos. El vi ha estat clarificat per natural sense estabilitzar-lo en fred, perquè tingui un perfil fràgil però pur a la vegada. És un vi amb el que mirem al passat, als orígens, però amb la mirada posada al futur. Neix amb esperit de continuar innovant i experimentant, per créixer i avançar. D’aquest vi se n’ha fet només una edició molt limitada i no el trobareu als establiments habituals.

A part de les recompenses que formen el llibre i el vi Únic 2013, també trobareu alguns lots representatius de la nostra essència:

Caixa Orígens:

La caixa Orígens conté, a més del llibre L’Olivera, terra i gent i el vi Únic 2013, una ampolla de Blanc de Serè, el primer vi que vam crear i el que fa més anys que ens acompanya. És un vi blanc jove amb cupatge de Macabeu, Parellada i Chardonnay. També hi trobareu una ampolla de L’Olivera Finques, el primer oli elaborat amb la vintena d’hectàrees d’oliveres arbequines que conreem a Vallbona de les Monges.

Caixa Passat i Present

La caixa Passat i Present conté el mateix que la caixa Orígens (llibre, vi Únic 2013, Blanc de Serè i oli L’Olivera Finques) però conté una ampolla de vi negre addicional. Es tracta del vi Naltres, l’últim vi negre que hem presentat i el primer sota la DO Costers del Segre. Naltres, és com ens referim a Ponent a la primera persona del plural, un nom amb què volem expressar l’aprenentatge col·lectiu que des de L’Olivera hem fet al llarg de tots aquests anys.

CALENDARI PREVIST

Si tot va bé, preveiem que el llibre surti publicat a principis de novembre. La presentació del llibre serà a finals de novembre en un acte que farem a Barcelona. Seria llavors quan començaríem a fer entrega de les recompenses. En el cas que no puguéssiu venir a l’acte, les recompenses també es podran recollir a l’oficina que tenim al carrer Premià de Barcelona, o bé al celler de Vallbona. En aquest cas, us convidaríem també a fer una visita guiada pel celler perquè ens pugueu conèixer una mica més.

+ INFO

Podeu seguir totes les novetats de la campanya al nostre Facebook, o bé, al nostre Twitter. A la nostra pàgina web també trobareu més informació sobre nosaltres i els nostres vins i olis.

Moltes gràcies a tots per acompanyar-nos en aquest camí!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#03 / Gràcies, gràcies i més gràcies!

Ara sí, ho hem aconseguit! Ja hem superat l’objectiu de 10.000 euros que ens havíem proposat a Verkami per fer realitat el llibre. Us ho hem dit al llarg de tots aquests dies, i no ens volem fer pesats, però ho volem tornar a dir: gràcies, gràcies i més gràcies per fer-nos arribar fins aquí, per la col·laboració a través de les vostres aportacions, per tota la difusió que n’heu fet i per tot el vostre suport que sempre, de manera incondicional, ens feu arribar.

El Verkami continuarà obert fins al 16 de novembre. Just després, Verkami us enviarà un correu informant-vos que us han carregat al compte els diners que heu aportat per fer realitat el llibre. Fins al 16 de novembre, com que el projecte continua obert, encara es poden fer més aportacions. Tots els diners que recollim a partir d’ara serviran per pagar les despeses de l’acte de presentació del llibre.

leer más

#02 / Una data important i... la portada!

Queden 25 dies i “només” resten 1.500€ per aconseguir l’objectiu! “Només” és un dir, però sí que després d’haver-ne recollit ja més de 8.000 veiem la meta una mica més a prop. Sabeu que no ens cansarem mai de repetir-ho: gràcies, gràcies i més gràcies!

I com que ho veiem a prop, i volem pensar que serà possible, ens atrevim a ensenyar-vos el prototip del llibre que volem editar. Els dissenyadors Pau Llop i Esteve Padilla, de l’estudi 131.gd, fa dies que hi dediquen moltes hores. Com a bons dissenyadors, tots els detalls estan pensats al mil·límetre. De moment, només us n’ensenyem la portada, però si aconseguim fer realitat el llibre, us prometem una entrada en aquest blog explicant tota la intencionalitat que hi ha darrere d’aquest disseny.

I com que veiem a prop l’objectiu de Verkami, també ens atrevim a demanar-vos que marqueu en vermell a l’agenda un dia: el dimecres 26 de novembre!leer más

#01 / Primera setmana de Verkami... toca fer balanç!

Avui fa tot just una setmana engegàvem el Verkami per recollir diners pel llibre L’Olivera, terra i gent, i set dies més tard només podem dir una cosa: gràcies, gràcies i més gràcies. Ja sou més de 100 mecenes que ens heu donat suport i hem superat els 6.000 euros!

Sí, és veritat, encara ens queda un bon grapat de diners per arribar a l’objectiu de 10.000 euros que ens hem fixat, però la bona acollida que ha tingut el Verkami ens fa ser optimistes (esperem no equivocar-nos...). Sigui com sigui, ens ha donat una gran alegria saber que us tenim ben a prop.

I avui que fa una setmana que vam començar, us anunciem dues novetats. La primera és que hem decidit ampliar en 10 recompenses la Caixa 40è aniversari XXL, perquè les 10 primeres es van esgotar molt ràpid i no volem que ningú se'n pugui quedar sense.

La segona és que us volem avançar algunes de les moltes fotografies que es podran trobar al llibre L’Olivera, terra i gent (si aconseguim l’objectiu, clar). leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies