❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

XIRINACS, </br> el documental

XIRINACS, el documental, vol recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs. Un treball audiovisual sobre la vida d'aquest polític, escriptor, sacerdot i activista que fou un referent i un lluitador incansable pels drets humans, socials i nacionals del poble català. Pàgina web: xirinacs.llibertat.cat

Llibertat.cat

A project of

Category

Created in

0
seconds
382
Patron
14.060€
From 12.000€
Contribute to the project

El documental sobre Lluís Maria Xirinacs

Lluís Maria Xirinacs (1932-2007) fou una figura destacada en molts camps: sacerdot, senador, doctor en filosofia, escriptor, activista, pacifista... però el seu compromís va comportar que se'l reconegués per la defensa dels drets humans i dels drets de la nació catalana. Una pràctica que va dur a terme a través de les vagues de fam i dels mètodes de protesta no violents, com la plantada diària que va realitzar davant la presó Model de Barcelona durant un any i nou mesos per a reclamar l’amnistia dels presos polítics durant el primers anys de la Transició. Per això i per moltes altres accions, Xirinacs va acabar essent un referent.

La defensa dels seus ideals va provocar que els qui l’havien aplaudit, respectat i reivindicat durant el franquisme i els primers anys de la Transició amb el temps l'ignoressin, apartessin o critiquessin. La seva fermesa molestava. Per a alguns líders polítics, antics opositors al règim i mitjans de comunicació, l’entrada a la democràcia ja va donar per satisfets els seus anhels de llibertat. Xirinacs, però, no en va tenir prou: ni s’havia assolit la llibertat del poble català ni es respectaven els drets humans més bàsics. I ho va continuar denunciant. En aquest punt cal destacar la seva obra La traïció dels líders, llibre en tres volums, publicada entre 1993 i 1997, on analitzava el paper que exerciren gran part dels polítics durant la Transició per tal d’aconseguir quotes de poder.

Què volem fer?

Amb XIRINACS volem recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs; mostrar com el fill d’una família benestant, ordenat sacerdot de jove, va acabar essent un lluitador incansable en els seus intents de renovar l’Església, l’Estat i el sistema polític a partir de la defensa dels drets humans.

Recordarem la plantada diària davant la Model però també els innombrables episodis que va protagonitzar, ja sigui col·lectivament -a la Caputxinada o a l’Assemblea de Catalunya- com individualment. Alguns exemples d’aquestes accions són les seves múltiples vagues de fam per a demanar la separació de l’Església i l’Estat, per a donar suport als encausats al procés de Burgos o per a reclamar l’amnistia dels presos, per posar uns exemples. Però també el seu rebuig a cobrar de l’Estat pel fet d’exercir de sacerdot, el pas per la presó en negar-se a parlar en castellà davant del tribunal, la seva elecció com a senador independent amb prop de 550.000 vots i la redacció d’un paquet d’esmenes a la Constitució a partir de propostes populars.

També repassarem com durant la Transició va anar trobant dificultats per difondre les seves obres fins a veure'n vetada la publicació a tots els mitjans, malgrat que va seguir escrivint tant llibres com articles; com l’any 2000 es va plantar a la Plaça de Sant Jaume per a reclamar que s’iniciés l’Assemblea dels Països Catalans i així poder preparar, a llarg termini, la independència. I recordarem la Diada de l’11 de setembre del 2002 quan, al Fossar de les Moreres, va fer un discurs solidari amb el País Basc i des de la pràctica no violenta es va declarar amic d’ETA i, a partir d’aquí, s’inicià un procés judicial que el dugué a la presó per haver fet ús de la llibertat d’expressió.

Com ho farem?

Amb aquest documental volem abordar i aprofundir en la figura de Lluís Maria Xirinacs. I ho farem fent una evolució cronològica de la vida de Xirinacs, destacant tots els episodis d’aquesta lluita contra el poder en el context en què succeïren.

XIRINACS vol recuperar els episodis més destacats de la seva trajectòria, conèixer les motivacions d’aquest excapellà (deixà el sacerdoci el 1990) que va acabar passant per la presó, que va acabar fent vagues de fam i enfrontant-se al poder. I alhora també vol parlar del seu entorn, dels seus amics, dels qui el van seguir i dels qui el van oblidar i menysprear i per què.

Vist tot el llegat polític i humà de Lluís Maria Xirinacs, veiem necessari fer aquest documental, deixant que parlin els seus amics, la gent que el va conèixer. També donarem veu a periodistes, sociòlegs i historiadors perquè ens parlin d’ell, de les diferents etapes que va viure i que ens contextualitzin els fets.

Qui som?

XIRINACS és un projecte de Llibertat.cat, amb la col·laboració de la Fundació Randa i la realització de Zeba Produccions.

Llibertat.cat va néixer el 4 de novembre de 2006 per donar a l'independentisme un espai de difusió i opinió, però també de memòria històrica.

Al llarg d'aquests anys, aquest mitjà ha fet una tasca important de recuperació de la memòria històrica de l'independentisme català, a través de notícies diàries i d'una secció expressa que porta el mateix nom, per poder així entendre el present i combatre el silenciament del discurs i mitjans oficials. Gràcies als micromecenes de Verkami, Llibertat.cat va produir l'any 2012 el documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català.

Al llarg dels seus quasi vuit anys de vida, aquest mitjà informatiu ha anat creixent fins a consolidar-se com un altaveu de referència per al moviment independentista dels Països Catalans.

La Fundació Randa promoguda per Lluís Maria Xirinacs i un grup d’amics sota el nom de Fundació Tercera Via (1987) va prendre el nom de Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs l'any 1998.

Els objectius de la fundació són la recerca, preservació i ampliació, debat, difusió i creació de noves propostes i aplicacions relacionades amb l’obra i l’acció pública que dugué a terme Xirinacs.

Zeba Produccions és una productora audiovisual que sempre ha treballat en clau de país, amb la clara voluntat de donar a conèixer la història, la cultura o la situació social de Catalunya i els Països Catalans. Són autors i/o realitzadors dels documentals Terra Lliure, punt final; La Crida, història d’una resposta; El General Moragues, l’heroi oblidat; Sardana, dansa nacional de Catalunya?; Són bojos, aquests catalans!?; o L’Operació Garzón contra l’independentisme català, entre altres.

També han realitzat el DVD Sempremés dels Brams, diversos reportatges sobre la Guerra Civil a Olot, Ripoll o La Vall de Bianya i el programa per la xarxa de televisions locals Endansa entre molts altres projectes.

Per què un Verkami?

Perquè veiem en el micromecenatge una bona forma de finançament per a projectes culturals i audiovisuals i una bona eina per incentivar la participació de la gent en projectes plantejats en clau de país, aportant sempre una contraprestació que hi vagi en concordança.

No és el primer cop que Llibertat.cat aposta pel micromecenatge i concretament per Verkami per a dur a terme projectes audiovisuals. L'any 2012 aquest mitjà de comunicació va impulsar una campanya de micromecenatge per a finançar el documental L’Operació Garzón contra l’independentisme català coincidint amb el vintè aniversari dels fets. El documental abordava la ràtzia repressiva contra l'independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

Durant els 40 dies de recollida de fons el projecte va recaptar 10.725 euros (se'n demanaven 6.000) gràcies a les aportacions d'un total de 277 mecenes. L'èxit de la campanya de micromecenatge va permetre que l'obra fos traduïda al castellà i a l'anglès. A més, es van realitzar desenes de presentacions del documental arreu dels Països Catalans.

El documental va ser realitzat per Zeba Produccions, una productora que a dia d'avui ha finançat quatre documentals gràcies a 1.200 mecenes: el primer va ser precisament L’Operació Garzón contra l’independentisme català. Amb Verkami també es van finançar les dues primeres parts (*Són bojos, aquests catalans!?* i Què ens passa, valencians!?) de la trilogia del viatge de l’Alina, una alemanya catalanoparlant, que vol conèixer la realitat lingüística dels diferents territoris de parla catalana. I el darrer, Manuel de Pedrolo, trencant l’oblit, un documental que vol treure de l’ostracisme la figura de Pedrolo i que gràcies a l’impuls econòmic inicial ha aconseguit una coproducció amb Televisió de Catalunya.

Totes aquestes experiències ens demostren que el micromecenatge és un instrument útil per arribar al públic objectiu i per buscar sinergies que vagin més enllà de la simple visualització d’un documental.

En què invertirem els diners?

El pressupost per fer aquest documental està comptabilitzat en 20.000 euros. D’aquesta quantitat 12.000 euros són els que volem aconseguir a través del micromecenatge i els 8.000 restants provindran d’empreses i institucions.

Aquests 12.000 euros inclouen, a part de sufragar les despeses que ens suposen les recompenses per als mecenes, una part de la realització del documental:

- Recerca de documentació, estudis i qualsevol element necessari per elaborar el guió.
- Assessorament extern.
- Treball en equip amb totes les parts implicades.
- Gravació del documental, amb lloguer d’equipament si es dóna el cas.
- Refer el guió i edició del vídeo.

Quan ho farem?

Tan bon punt aconseguim el finançament necessari ens posarem a treballar en la recerca, la documentació i la preproducció del documental sobre Xirinacs. A partir d’aquí, l'evolució serà variable en funció de les dificultats de rodatge que anem trobant.

Tot amb tot, el termini previst és que d'aquí a un any puguem tenir el documental fet, a punt per estrenar i enviar, juntament amb la resta de recompenses.

Suports

Polítics, escriptors, músics i històrics de l'independentisme donen suport al documental sobre Xirinacs

Recompenses

El Terror, la Pau i el Sagrat, de Lluís Maria Xirinacs

El valor humà de la pau, de Lluís Maria Xirinacs

Camí cap a la independència, recull d'articles sobre el procés independentista

DVD L'Operació Garzón contra l'independentisme català

Samarreta de Xirinacs amb la cita "La independència no es demana, es pren"

Visita guiada al Pla de can Pegot, a Ogassa, Ripollès (on hi ha el monòlit dedicat a Xirinacs) en el marc de l'Aplec d'Homenatge que se celebra el 3 d'agost

Amb les aportacions que siguin de 50 euros o més oferim una visita guiada al Pla de can Pegot a càrrec de Lluís Planas, el director del projecte El Camí. La visita es realitzarà en el marc de l'homenatge que cada any se celebra al Pla de can Pegot, el lloc on va morir Lluís Maria Xirinacs "en la soledat i el silenci", tal com va deixar escrit ell mateix.

La visita tindrà lloc el segon dia del Camí de Vidabona (Ripollès) que es realitzarà del 2 al 5 d'agost de 2014: una ruta que recorrerà les quatre etapes del Camí de Vidabona, seguint els mites que en Lluís Ma. Xirinacs va sembrar a través de la seva mort-ofrena i del seu Dietari Final per aquests preciosos indrets del Ripollès, al peu de la Serra Cavallera i del Taga. Aquest itinerari comença a Sant Joan de les Abadesses, passant per Ogassa, per l'alberg en rehabilitació El Negre, i acabant a Ripoll.

Els mecenes que aportin 50 euros o més podran participar de franc a la caminada del segon dia, on s'explicaran aspectes de la figura de Xirinacs relatius a la seva vida, el seu immens i plural llegat i la seva singular forma de mort.

Més informació

Pàgina web del documental
Twitter
Facebook

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

10 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 5 years

  Hola Francesc, sí, encara pots col·laborar. Aquí t'expliquem com: http://www.llibertat.cat/xirinacs/fes-possible-el-projecte

  Moltes gràcies. Salut!

 • Francesc Giralt

  Francesc Giralt

  over 5 years

  He estat molt embolicat i m'ha passat la data.
  Es poden fer encara aportacions pel micromecenatge?
  Salut i sort!
  Francesc Giralt

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 5 years

  Moltes gràcies Genís. Les recompenses encara tardaran perquè fins que no tinguem el finançament no ens posarem a treballar en la preproducció i producció del documental. La previsió és que d'aquí a un any el DVD estigui editat. Salut.

 • Genis

  Genis

  over 5 years

  Felicitar-vos per assoli el repte i donar vida "memoria" un personatge historic en el moviment independentista. Ja desitjo rebre la meva recompensa.

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 5 years

  Benvolguda Maria, un cop aconseguit el finançament ens posarem a treballar en la producció del documental sobre Xirinacs. Com expliquem a la descripció del projecte, el termini previst és que d'aquí a un any puguem tenir el documental fet, de manera que les presentacions no es podrien fer fins llavors. Moltes gràcies.

 • Maria López de Vergara

  Maria López de Vergara

  over 5 years

  Pertanyo a una associació cultural del poble del Bruc. Durant el primer trimestre 2015, podrieu venir a fer una xerrada? Ja em direu. Gràcies.

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 5 years

  Hola Jordi, quan acabi el Verkami ens posarem en contacte amb tots els mecenes per a demanar-los quina talla de la samarreta desitgen. Moltes gràcies per la teva aportació. Salut!

 • jordiverkami

  jordiverkami

  over 5 years

  He escollit la aportació de 35€, que inclou una samarreta¿Com sebu quina talla de samarreta utilitzo?

 • Llibertat.cat

  Llibertat.cat
  Author

  over 5 years

  Hola Toni, dir-te que no hem rebut la teva aportació. En principi després de seleccionar la quantitat que vols aportar el sistema et demana la targeta de crèdit/dèbit o el compte de Paypal, si en tens. Si l'anotes s'hauria de realitzar el pagament correctament. Si continues tenint problemes ens ho dius. Moltes gràcies.

 • Toni Pardo

  Toni Pardo

  over 5 years

  He intentat registrar-me a Verkami. No sé si ho he fet bé. Aporto 50 euros, però no sé com es fa el pagament.

Go back to all the updates

#01 / «Xirinacs encara és un desconegut»

ENTREVISTA

Núria Roig Esteve, coordinadora de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs

Per què fa falta un documental sobre Xirinacs? Per què diríeu que ara és un bon moment per a fer-lo?

Lluís Maria Xirinacs encara és un desconegut malgrat els esforços de molts per donar-lo a conèixer. Durant els seus darrers anys va ser censurat. A Catalunya, als Països Catalans, vivim un moment de gran transcendència que ens pot dur, si persistim, a la llibertat. Ara necessitem, més que mai, les lliçons que aporta la memòria històrica. Necessitem de totes les propostes teòriques, de tota la pràctica ja exercida i perfeccionada dels qui treballaren tota la vida per aquestes llibertats. En Lluís Maria Xirinacs va oferir els seus coneixements, la seva acció i les seves propostes, moltes encara no concretades, per a la vera llibertat. Hem de donar-lo a conèixer sobretot als més joves.

Xirinacs és considerat avui dia un referent de l'independentisme tot i que la seva lluita va aixecar moltes suspicàcies i en vida es va guanyar alguns detractors. Com penseu que ha canviat aquesta visió? Creieu que el documental pot ajudar a conèixer millor la figura de Xirinacs?

El que ha canviat és que gran part del poble ha despertat i això posa en evidència les raons i els motius d’actuació de Xirinacs i d’altres predecessors que, com ell, van parlar i actuar amb constància, però alguns encara s’entesten en silenciar-lo; no fos cas que despertéssim més del compte, sobretot els joves.

Ara es necessita més que mai saber el perquè no vam reeixir en l’assoliment de les llibertats en el passat i hem de procurar tenir a l’abast totes les eines disponibles que ens han deixat els qui ja no hi són. Ells van preparar-se per tal de deixar-nos les lliçons del viure i amb aquestes podrem afermar el present i el futur.

Ajudeu-nos a difondre qui era Lluís Maria Xirinacs, la seva acció en favor del poble, els coneixements i les propostes que ens ha deixat com a llegat... és vostre. Que el seu coratge ens acompanyi. Gràcies Llibertat.cat i Zeba Produccions per la vostra iniciativa.

Llegeix l'entrevista íntegra aquí

3 comments

Log in or Sign up to comment this entry.

 • Brauli Tamarit Tamarit

  Brauli Tamarit Tamarit

  over 5 years

  Lluís Maria Xirinacs (1932-2007) va ser una persona polifacètica i un treballador gairebé incansable. Era capaç d'escriure de temes tan dispars com demòtica o física quàntica. Fins al punt que podem dir que ajunta, en un sol home, l'equivalent al que van fer Gandhi, Marx, Llull i Soló. És més coneguda la seva vessant de lluitador no violent, com Gandhi, pels drets i llibertats dels catalans, i per l'amnistia total pels presos, necessària cada cop que es produeix un gran canvi de les regles polítiques de joc. És menys sabuda la seva vessant, com Marx, de dissenyador d'un nou model polític, econòmic i social, el Sistema General, capaç de convertir en història passada la misèria, la corrupció i els abusos de poder, els documents del qual resten disponibles, en diferents idiomes, dins del lloc web del Centre d'Estudis Joan Bardina (http://bardina.org). També va ser, com Llull, dissenyador d'un nou model filosòfic de coneixement de la realitat, el Globàlium, que permet classificar i relacionar ordenadament tot el coneixement humà; un model filosòfic molt més complet que el de l'escriptor mallorquí. A més, també va fer com Soló perquè, quan Xirinacs va ser senador independent per Barcelona entre els anys 1977 i 1979, convertí el seu despatx de parlamentari en el gabinet d'elaboració d'una constitució alternativa completa, que aplegava totes les reivindicacions i propostes avançades del moment: la Constitució de la confederació espanyola, de la qual nacions com els Països Catalans o Euskaherria en formarien part lliurement, amb dret de secessió inclòs; constitució que fou rebutjada sencera, i que ell tornà a presentar pacientment, article per article; només fou acceptada l'esmena d'una coma mal posada, per part dels altres senadors, en una actitud de menyspreu i ironia. Cal dir que Xirinacs va ser una persona lluitadora i honesta que va véncer la temptació del suborn i va donar suport a totes les causes justes, sense excepció; en conseqüència, com tota persona que defensa solucions radicals que van a l'arrel de cada problema, es va enfrontar amb persones poderoses que viuen del problema, propugnant la necessària evolució positiva de la Humanitat a tots els nivells.

 • Jordi Marquès

  Jordi Marquès

  over 5 years

  En l'antiga, i per desgràcia dissolta pels partits, Assemblea de Catalunya creada per lluitar contra el franquisme, els independents, en aquest cas com el meu, com a representant permanent del barri de Gràcia de Barcelona, sempre vam estar al costat d'en Lluís Ma. que sempre fou independentista en la lluita pacífica i partidari de la insubmissió i resistència passiva Va ser clau per per l'inici de la idea de l'independentisme com a única solució pel país.

 • Pep

  Pep

  over 5 years

  Les suspicàcies que ha aixecat són el retrat de la covardia dels seus detractors. Ell va ser un combatent valent, coratjós i moralment d'una peça, com pocs. Definitiu allò de que si vols la llibertat de la terra has de ser capaç de donar la teva vida. Un referent de lluita independentment de la ideologia.

#08 / Rodatge del documental

Benvolguts mecenes,

En els darrers mesos hem estat immersos en el rodatge de XIRINACS, el documental, el qual ens ha portat a recórrer una part del país. Més avall us n'adjuntem unes quantes imatges. A més de les entrevistes a gent propera o que el va conèixer, al documental hi volem incloure també fragments dels seus discursos més destacats. És per això que necessitem el vostre ajut per localitzar el vídeo del discurs del Fossar de les Moreres on Xirinacs es declara amic d'ETA, l'any 2002. Us agrairíem que si sabeu on el podem trobar ens ho notifiqueu a correu@llibertat.cat.

A continuació us adjuntem unes quantes imatges de les gravacions:

Entrevistes a les germanes d'en Xirinacs a l'Oratori de Sant Felip Neri:

Conversa entre la filòsofa Àngels Baldó i el president de la Fundació Randa-Lluís Maria Xirinacs, Manuel Garcia.

A l'Escola Pia Sant Antoni de Barcelona hi vam trobar dos coneguts lluitadors antifranquistes: l'Octavi Fullat i l'Arcadi Oliveres.

read more

#07 / 382 gràcies

Avui, 11 d'agost, dia en què commemorem el setè aniversari de la mort de Lluís Maria Xirinacs, enviem un agraïment a tots els micromecenes que amb les seves aportacions faran possible que puguem realitzar un documental per explicar la figura del lluitador independentista i recuperar-ne el seu llegat.

XIRINACS, el documental, un treball impulsat per Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions, ha recaptat 14.060 euros en 40 dies. Un total de 382 persones s'han fet micromecenes del documental aportant entre 5 i 300 euros. Aquests diners permetran cobrir part del pressupost del documental, que està comptabilitzat en 20.000 euros.

Una realitat l'any que ve

Un cop aconseguit el finançament, l'equip del documental es posarà a treballar en la recerca, la documentació i la preproducció del… read more

#06 / Textos històrics de Lluís Maria Xirinacs

Llibertat.cat, a través de la seva secció de memòria històrica "El fil roig", ha recuperat un seguit de textos escrits per Lluís Maria Xirinacs. Una tasca que ha fet coincidint amb la campanya de micromecenatge del documental dedicat a recuperar i recordar la figura del polític, escriptor, activista i sacerdot i la seva obra. La recollida de fons a través de Verkami finalitza aquest dissabte, així que us demanem un darrer esforç de difusió per a recollir aportacions i fer possible el documental.

Els articles publicats són els següents:

Carta a un policia armat

Escrit de Lluís Maria Xirinacs editat el març de 1976 per Pax Christi. Llegiu-lo aquí.

“La meva hora ha acabat": Xirinacs i la situació dels presos socials el 1977

En aquest escrit publicat al diari Avui el 4/9/1977 Lluís M. Xirinacs plantejava que deixiaria d'assistir al Senat mentre no hi hagués indult per als presos socials. Llegiu-lo aquí.

Assemblea de base

read more

#05 / «El 9 de novembre tots serem Lluís Maria Xirinacs»

Aquest mes d'agost farà set anys que Lluís Maria Xirinacs va anar a les muntanyes del Ripollès, bressol de la nació catalana, per a passar els darrers dies de la seva vida "en la soledat i el silenci", tal com va deixar escrit ell mateix. Aquest diumenge, el lloc on va morir, el Pla de Can Pegot, a Ogassa, ha esdevingut un clam a favor de la lluita que va encapçalar el polític, escriptor i activista.

Des de fa tres anys, la CUP organitza un aplec al Pla de Can Pegot per a reivindicar la lluita de Xirinacs. L'aplec ha començat a les deu del matí amb una caminada que ha anat des de Sant Martí d'Ogassa fins al Pla de Can Pegot, on s'ha celebrat l'homenatge. L'acte ha començat amb una actuació musical de la cantant Núria Agulló que ha precedit els parlaments de la CUP i la Fundació Randa - Lluís M. Xirinacs. Tot seguit s'ha realitzat una ofrena floral al monòlit dedicat a Xirinacs.

read more

#04 / Polítics, actors, escriptors, músics i històrics de l'independentisme donen suport al documental sobre Xirinacs

Una trentena de personalitats catalanes han donat suport públicament al projecte de documental dedicat a recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs. Una proposta impulsada pel diari digital Llibertat.cat en col·laboració amb la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions.

Entre els noms, tots ells destacats en els seus camps i provinents d'arreu dels Països Catalans, hi ha els representants polítics Josep Maria Terricabras i David Fernàndez, els actors Toni Albà i Quim Masferrer, l'escriptor Matthew Tree, el periodista Antonio Baños o l'economista Elisenda Paluzie.

A banda, hi ha destacats militants independentistes, alguns d'ells lluitadors històrics i companys de lluita de Lluís Maria Xirinacs i d'altres independentistes com… read more

#03 / Aplec d'Homenatge a Xirinacs

L'Aplec d'Homenatge a Lluís Maria Xirinacs que se celebra cada any a Ogassa (Ripollès) tindrà lloc el diumenge 3 d'agost sota el lema "El futur es construeix desobeint". L'aplec està organitzat per l'Esquerra Independentista i pretén reconèixer "la lluita incansable de Xirinacs pels drets i llibertats del poble català".

L'acte, que arribarà enguany a la tercera edició, se celebra al Pla de Can Pegot, el lloc on el polític, escriptor i activista va passar els seus darrers dies “en la soledat i el silenci” després de “viure esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles”, tal com va deixar escrit.

L'aplec constarà d'activitats repartides entre Ogassa i Sant Joan de les Abadesses. Quan encara s'han de confirmar tots els actes que es duran a terme, ja es pot anunciar que el dimecres 30 de juliol se celebrarà una xerrada i un sopar-tertúlia.

Visita guiada per als mecenes de XIRINACS

read more

#02 / Biografia interactiva de Xirinacs

Benvolguts mecenes,

Fins al moment un total de 183 persones han fet possible que XIRINACS, el documental cada dia estigui més a prop. Tot i així, queden 25 dies de campanya de micromecenatge i molt camí per recórrer per mirar d'aconseguir els diners que permetran tirar endavant el documental amb garanties. Moltes gràcies pel vostre suport. Seguim divulgant la figura de Xirinacs i us convidem a participar-hi i a donar a conèixer el projecte. Us presentem tot seguit les darreres novetats:

BIOGRAFIA INTERACTIVA

Us oferim una cronologia interactiva que aplega les vicissituds i lluites més destacades de la trajectòria de Lluís Maria Xirinacs.

RECULL D'IMATGES HISTÒRIQUES

Amb motiu de la presentació del projecte de documental hem fet un recull d'imatges històriques de Lluís Maria Xirinacs. L'àlbum inclou fotografies personals, retalls de diaris, imatges d'actes i discursos polítics i també cartells de suport, entre altres.

PROJECTE DESTACAT PER VILAWEB

read more

#01 / «Xirinacs encara és un desconegut»

ENTREVISTA

Núria Roig Esteve, coordinadora de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs

Per què fa falta un documental sobre Xirinacs? Per què diríeu que ara és un bon moment per a fer-lo?

Lluís Maria Xirinacs encara és un desconegut malgrat els esforços de molts per donar-lo a conèixer. Durant els seus darrers anys va ser censurat. A Catalunya, als Països Catalans, vivim un moment de gran transcendència que ens pot dur, si persistim, a la llibertat. Ara necessitem, més que mai, les lliçons que aporta la memòria històrica. Necessitem de totes les propostes teòriques, de tota la pràctica ja exercida i perfeccionada dels qui treballaren tota la vida per aquestes llibertats. En Lluís Maria Xirinacs va oferir els seus coneixements, la seva acció i les seves propostes, moltes encara no concretades, per a la vera llibertat. Hem de donar-lo a conèixer sobretot als més joves.

read more

5€
8 backers

Agraïment al web del documental
+ El nom als crèdits del documental
+ Un número de la revista Glops amb biografia i/o escrits de Xirinacs

10€
70 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ Enviament del documental en format digital

25€
129 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental

35€
43 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta amb cita i rostre de Xirinacs

45€
23 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta amb cita i rostre de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat de Lluís Ma. Xirinacs

50€
70 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental i taula rodona
+ Recull de fotografies del making off del documental
+ Visita guiada al Pla de can Pegot, a Ogassa, on hi ha el monòlit dedicat a Xirinacs

75€
9 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ Enviament del documental
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau de Lluís Ma. Xirinacs
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència, de diversos autors

90€
2 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència
+ DVD del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català

100€
26 backers

PACK VIP

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència
+ DVD L'Operació Garzón contra l'independentisme català
+ Vitrall edició limitada dissenyat expressament per al documental

200€
0 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència
+ DVD L'Operació Garzón contra l'independentisme català
+ Curs d’introducció al model filosòfic de Xirinacs 2014-2015 a la Fundació Randa

300€
2 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot, a Ogassa
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència
+ DVD L'Operació Garzón contra l'independentisme català
+ Curs d’introducció al model filosòfic de Xirinacs
+ Lot de 3 llibres de Lluís Ma. Xirinacs

300€
0 backers

PER A ASSOCIACIONS

Agraïment al web del documental
+ Nom als crèdits
+ Entrevista a Llibertat.cat
+ Paquet de 5 DVD del documental
+ Presentació del documental a la seu
+ Lot de 5 llibres de Lluís Maria Xirinacs

500€
0 backers

Agraïment
+ El nom als crèdits
+ Un número de la revista Glops
+ DVD del documental
+ Samarreta de Xirinacs
+ Un exemplar del llibre El Terror, la Pau i el Sagrat
+ Assistència a la presentació del documental
+ Recull de fotografies del making off
+ Visita guiada al Pla de can Pegot
+ Samarreta amb versos de Miquel Martí i Pol
+ Un exemplar del llibre El valor humà de la pau
+ Un exemplar del llibre Camí cap a la independència
+ DVD L'Operació Garzón contra l'independentisme català
+ Curs d’introducció al model filosòfic de Xirinacs
+ Lot de 5 llibres de Lluís Ma. Xirinacs

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.