❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Colom, el nou viatge

Donarem vida a Colom, en versió tipus còmic, i reviurem els fets relacionats amb el descobriment d'Amèrica, tal i com planteja en Jordi Bilbeny en els seus estudis, estructurant un NOU VIATGE possible: Amb un Cristòfor Colom barceloní, un port de Pals i uns mariners empordanesos com a tripulació.

Jou Ramírez

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
37
Aportaciones
1.410€
De 4.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

EL CÒMIC

Com a dibuixant que s'autoedita les seves obres, procuro comptar, si puc,amb els millors especialistes en cada temàtica. En el còmic recentment editat (setembre 2011) sobre Despertaferro, he estat assessorat i supervisat per la historiadora medievalista M. Mercè Homs, una experta en aquest període i aquest personatge. Per al nou projecte COLOM, EL NOU VIATGE, compto amb els filòlegs i historiadors Jordi Bilbeny i Enric Larreula, en els papers de assessor- documentalista i guionista respectivament. Com sempre, jo faré el dibuix i la maquetació i  intentaré convèncer, de nou, al meu germà Eduard per a colorejar-ho tot. Es tracta de donar vida a una nova versió dels fets relacionats amb els preparatius del descobriment d'Amèrica, que ens planteja en Jordi Bilbeny en els seus estudis, estructurant un NOU VIATGE possible: amb un Cristòfor Colom barceloní, un port de Pals i uns mariners empordanesos com a tripulació... Els meus treballs (quan a còmic) procuren apropar la història o la cultura del nostre país als més menuts de la casa, amb gràfics i colors atractius i, sobretot, amb absència de violència extrema (esquitxades de sang, colls tallats, sexe explícit...etc) de manera que aquests còmics puguin ésser material didàctic en les escoles i biblioteques, ajudant als lectors a estimular la seva curiositat per la història i a reflexionar sobre certes contradiccions en les versions oficials d'aquesta. Ja sabeu que la història l'escriuen els vencedors, diuen,.. però el que no diuen és que, aquests, no sempre són prou honestos en fer-ho. 
 

Si voleu escoltar uns antecedents, molt interessants, de les proves sobre la catalanitat de i la figura de Colom defensades per diversos investigadors podeu escoltar i veure un vídeo de l'Institut Nova Història molt aclaridor a...Nova Història a Youtube
 O també ... el debat de MILLENNIUM ( C33 ) emés el maig de 2006Fragment 3 Fragment 4 Fragment 5 Fragment 6 tot i que n'hi ha molts més, a mi m'agraden especialment aquests fragments del debat

entre experts on, sens dubte, Bilbeny acapara l'atenció de tothom i esgrimeix els arguments més sòlids.QUALITATS DEL CÒMIC

Llibres, mida A4:

  • Enquadernació rústica, cosits amb fil.

  • Cartró folrat amb paper estucat de 125grs

  • Coberta amb tapa dura 

  • Plastificada brillant 1 cara

  • Impressió quadricromia 1 cara 

  • Guardes amb paper gala mat de 170 grs

  • Impressió 1 cara a 1 tinta

  • Fulls de paper estucat gala mat de 170 grs

  • aprox. 50 planes interiors 

  • Impressió quadricromia 2 cares

  • Tiratge previst, primera edició: 1000 exemplars. En cas de superar

les aportacions, previstes a Verkami, aniriem per fer un tiratge superior. 

També farem, una versió digital per a llegir el còmic en els iPad, , en diferents idiomes.

PER QUAN TOT AIXÒ?

Ens agradaria molt poder treure al carrer aquest còmic abans del proper 23 d'abril de 2012, Diada de Sant Jordi. El guió ja està fet. Les localitzacions i escenaris del còmic estan ja clares i a punt per ser dibuixats. Els personatges estan preparats... i els artístes també... comencem doncs?

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#04 / Jordi Bilbeny



Jordi Bilbeny (Arenys 1961)
Escriptor i investigador. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Història Moderna a la Universitat de Barcelona. Al llarg dels darrers anys ha compaginat les tasques de recerca amb la de professor de llengua catalana per a adults.
A mitjans dels vuitanta, recent llicenciat, Jordi Bilbeny comença a estudiar la censura en els textos cristians al llarg de la història, tasca que aparca momentàniament amb la voluntat d'escriure un primera obra de ficció. Des d'aquesta nova inquietud, es proposa d'escriure un novel·la històrica sobre la figura d'En Cristòfor Colom. En la fase de documentació s'adona que les dades al voltant del personatge i de les gestes són incoherents i, fins i tot, contradictòries. Mogut per la curiositat, comença a fer purament una investigació històrica del cas. A partir d'aquí, comença la seva carrera d'historiador. El seu primer llibre, Brevíssima relació de la destrucció de la història , fou el resultat de les seves investigacions sobre la censura, que el portaren a obrir una nova perspectiva sobre la història de Catalunya. Jordi Bilbeny considera que la història de Catalunya ha sofert un procés de manipulació i tergiversació —historicidi— des del segle XVI ençà per tal d'afavorir la construcció d'un estat espanyol llunyà del protofederalisme de la Corona d'Aragó i proper al centralisme de la Corona de Castella. Certament, minvant el protagonisme de Catalunya -o la Corona d'Aragó- en la història col·lectiva espanyola mitjançant la falsificació, l'ocultació i la censura —i l'apropiació—, s'afavorí el lideratge de la ideologia castellana en la construcció de l'estat espanyol naixent.

Els seus treballs actuals s'eixamplen en tots els sentits del passat històric de Catalunya, amb una voluntat de confirmar o desmentir la sospita de la identitat oficial de figures històriques com En Cristòfor Colom mateix, En Miguel de Cervantes o Servent o, en un altre registre més d'anàlisi literària, d'obres de la literatura escrites en original català però manipulades, tergiversades i fetes traduir, com l'anònima El Lazarillo de Tormes o La Celestina .La seva obra, però, no es limita a la temàtica històrica, sinó que també ha conreat la poesia o d'altres registres d'assaig. Col·labora com a articulista en l'edició del Maresme del diari “El Punt”; en les revistes “La Fura” i “Terrarubra”; i en els setmanaris “El Temps”, o “Canvi 16”.

Aquesta inquietud de creació cultural ha anat més enllà. Així, l'han musicat poemes Na Marina Rossell, En Josep Tero i En Celdoni Fonoll. També forma part, com a lletrista, del grup de pop electrònic Relk d'Arenys de Munt, la musica del qual és de temàtica mística.

Ara, a més, s'ha engrescat en el projecte "Colom,el nou viatge"  fent una tasca de documentalista i supervisor per tal d'encetar un nou canal de difusió de la seva feina d'investigador en l'episodi històric del descobriment de les Amèriques i els fets i personatges que l'envolten. No diuen que "una imatge val més que mil paraules" ? Doncs amb aquest còmic es podrà demostrar.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#05 / Colom, el nou viatge


Es tracta d'un projecte editorial pròpi, endegat pel dibuixant Jou Ramírez, que cerca finançar la producció d'un primer tiratge del còmic de temàtica històrica "Colom, el nou viatge" amb el padrinatge d'uns quants aficionats al còmic i a la cultura. Els companys d'aquest viatge a Amèrica no pòden ser millors: Jordi Bilbeny ( filòleg i investigador ) fa les tasques d'assessor històric i documentalista de l'aventura gràfica però també ens oferirà una secció científica amb arguments contrastats, proves i indicis que apunten cap a un aclaparador protagonisme catalanà del viatge-descobriment de les Amèriques, que agradarà als més exigents i farà reflexionar als més incrèduls. Enric Larreula ( filòleg i escriptor) és l'artífex del guió que ens ajudarà a entendre, des del punt de vista d'uns nens de Pals del segle XV, tot l'entrellat dels… leer más

#04 / Jordi Bilbeny



Jordi Bilbeny (Arenys 1961)
Escriptor i investigador. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorat en Història Moderna a la Universitat de Barcelona. Al llarg dels darrers anys ha compaginat les tasques de recerca amb la de professor de llengua catalana per a adults.
A mitjans dels vuitanta, recent llicenciat, Jordi Bilbeny comença a estudiar la censura en els textos cristians al llarg de la història, tasca que aparca momentàniament amb la voluntat d'escriure un primera obra de ficció. Des d'aquesta nova inquietud, es proposa d'escriure un novel·la històrica sobre la figura d'En Cristòfor Colom. En la fase de documentació s'adona que les dades al voltant del personatge i de les gestes són incoherents i, fins i tot, contradictòries. Mogut per la curiositat, comença a fer purament una investigació històrica del cas. A partir d'aquí,… leer más

#03 / Enric Larreula

Enric Larreula (Barcelona, 1941)

Escriptor i professor universitari. Després de diverses professions es llicencia en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona l'any 1983 i treballa com a professor de llengua catalana i de didàctica de la llengua a la Universitat Autònoma de Barcelona. Participa en la realització d'una seixantena de llibres d'ensenyament de llengua. A inicis de la dècada dels vuitanta comença a publicar el que acabaria essent una de les produccions més importants de literatura infantil i juvenil en llengua catalana amb títols com Marduix (1983), premi Crítica Serra d'Or de literatura infantil i juvenil del 1984, Em dic Paco... (1991), o Contes per a un món millor (1992), premi Lola Anglada del 1991. També publica poesia, teatre, assaig, narrativa curta i humorística amb títols com La propina (1990) o La dutxa (2000), ambdòs premiats amb el Pere Quart d'humor i sàtira del 1990 i del 2000 respectivament. L'any 2002 és distingit amb el Premi d'Honor Jaume I.

leer más

#02 / Eduard Ramírez

Eduard Ramírez (Lloret, 1964)

Dissenyador gràfic i artísta plàstic pluridisciplinar ( dibuix, pintura fotografia...).
Ha treballat més de 18 anys fent tasques de direcció en empreses de publicitat i retolació digital. Ha realitzat una sèrie de pintures anomenada "GERMINACIONS", realitzada sobre suports de fusta reciclada i dedicada a la ficció-naturalista.
Ha asumit la responsabilitat del color en l'obra "El comte Despertaferro, el primer capità dels almogàvers", el còmic històric dibuixat pel seu germà Jou.
Actualment dedicat a la pagesia i ramaderia en una masia de La Selva.

#01 / Jou Ramírez



Jou Ramírez  (Lloret 1958)

Dissenyador gràfic i il·lustrador.
Membre del Col·legi Professional de Dissenyadors Gràfics de Catalunya i dibuixant artesà cultural (núm. 14369) de la Generalitat (Artesania de Catalunya). Professor, fent classes particulars o a petits grups, de tècnica clàssica (preinformàtica) de dibuix artístic, tipus còmic. Responsable polític local del departament de cultura i patrimoni històric de Lloret de Mar (1999-2003), lloc on coneix de prop tot un món que envolta la gestió de la història, el seu coneixement, la investigació, la conservació i la seva difusió... La mescla intel·lectual, que es produeix entre els elements formatius relacionats, va fer que, un cop superat el període polític, s' iniciés l'etapa creativa més interessant de la vida professional de Jou Ramírez..
L'aiguabarreig de Disseny+Història+Catalunya ha produït genialitats com les Cartes Catalanes. el Calendari de Dites, El Dòmino de l'Estelada, l'Oca Catalana, el Racó del còmic històric....
leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies