❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Llegenda de Sant Jordi

Tot un regne en declivi. Un rei just, la seva filla i tot un poble sotmesos per un drac. Un cavaller errant disposat a entregar la seva vida. Més de 30 professionals i 80 figurants disposats a donar a la Llegenda la dimensió que li pertoca. Una pel.lícula que voldràs veure, tant sí com no.

Arnau Olivé

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
33
Aportaciones
1.416€
De 14.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Aquest projecte portarà a la gran pantalla una gran història èpica, la Llegenda de Sant Jordi.

Com en totes les llegendes, ens trobem davant d’una història impossible de verificar. Diversos autors n’han escrit les seves versions en èpoques molt distants. Diferents tradicions locals n’han explicat les seves pròpies. Se n’han escrit cançons i poemes. Cada persona o cultura hi ha afegit o n’ha tret el que li ha semblat.

I malgrat tot, la llegenda perdura en el temps com si es tractés d’una de sola.

L’altíssim nivell d’arrelament d’aquesta llegenda en la cultura catalana converteix aquest projecte en un gran repte: tothom la coneix. I l’ànim d’aquest projecte no és contrariar cap de les versions que cadascú en té al cap, sinó al contrari: enriquir-les. Volem evidenciar que la llegenda en si és molt més rica que la simple història princesa-drac-cavaller-rosa que cada primavera solem explicar i fem dibuixar als nostres infants, a casa o a l’escola.

La pel.lícula també contribuirà a esvair els dubtes i les preguntes que molts ens hem fet sobre aquesta història fantàstica i antiquíssima.

L’autor, Arnau Olivé (Orna), ha afegit a la història elements tan sols circumstancials, visuals, poètics, i -sobretot- emocionals, però no hi afegirà res que pugui transformar-la en una nova història, massa personal. Respecte als personatges, ha tractat de comprendre i interpretar les seves emocions i els seus actes i plasmar-los, simplement, sense tergiversar-los.

Els elements principals de la història són una fusió de les versions de Iacopo da Varazze (s. XII), d'Anna de Valldaura (s. XIX) i de Joan Amades (s. XX).

Aquest film serà rodat en més de 12 localitzacions naturals i medievals, la majoria en la demarcació de Girona, especialment al Pla de l'Estany. Utilitzarem escenografia i vestuari d’època i crearem un relat apassionant per a tots els públics a partir de 7 anys. Posarem una especial cura en l'el.laboració de la banda sonora -incloent l'enregistrament de música medieval, especialment arranjada i interpretada per més de 10 músics.

La seva duració final estimada és d’uns 30 minuts. La data d’estrena prevista és la diada de Sant Jordi del 2014.

La Diputació de Girona, l'Ajuntament de Banyoles, l'Ajuntament de Besalú, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Bisbat de Girona, l'empresa BTM Sound, els Estudis Ground i els col.lectius Ressona Athenea, Alma Cubrae i Els Berros de la Cort són algunes de les institucions que donen suport a aquest rodatge a hores d'ara.

EQUIP HUMÀ

Els actors principals, tots ells professionals i amb titulació superior en Art Dramàtic, són Ferran Frauca (Rei), Jordi Subirà (Jordi) i Jasmina Garcia (Princesa).

Direcció, co-redacció del guió i disseny de so: Arnau Olivé.

Ajudant de direcció i co-redacció del guió: Noemí Stängel.

Direcció de fotografia: Aniol Pla-Gibert.

Producció Executiva i Comunicació: Rita Molinero.

Ajudant de Producció: Carla Figueras.

Directora de Càsting: Maria Ros.

Vestuari, maquillatge i escenografia: Alma Cubrae.

Direcció musical: Pau Marcos.

Assessora Lingüística: Maria Dolors Valls.

Interpretació musical: Ensemble Athenea Trobadors i Els Berros de la Cort.

Captació de so directe: Enric Gusó.

Veu en off: Elena Martinell.

Animació en 3D: Jafet Garcia.

Disseny gràfic: Xavi Olmos.

Podeu trobar més informació sobre el director, sobre l'equip i sobre tot el projecte al web de la pel.lícula.

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

El pressupost total de la producció és de 28.000€, la meitat del qual es cobrirà, gràcies a vosaltres, mitjançant aquesta campanya. La resta vindrà de fons públics i de contractes d'esponsorització, en capital o en espècie, amb empreses privades.

Aquest pressupost es destinarà, a grans trets, a pagar: actors i actrius (unes 24 persones), càmera i muntador, encarregats de vestuari, escenografia i atrezzo (unes 6 persones), músics i director musical, editor de so, tècnic -i estudi- d'edició de so, captador de so directe, narradora, desplaçaments (uns 2000€), dietes (uns 3000€), lloguer de material auxiliar (elèctric, d'il.luminació, de transport, etc), permisos de rodatge, efectes especials, hípiques, animació en 3D i moltes altres despeses diverses.

CALENDARI PREVIST

De gener a octubre de 2013: Estructuració del projecte. Documentació. Redacció del relat literari. Redacció del guió literari. Plantejaments executius. Primers contactes amb l'equip artístic i tècnic.

Novembre de 2013: inici de la producció executiva. Localitzacions. Guió tècnic.

Desembre de 2013: Càsting d'actors i actrius secundaris. Música: inici de la documentació musical i tria de peces musicals històriques. Inici assajos. Planificació d'escenografia, vestuari i maquillatge.

Gener de 2014: Vestuari. Assajos amb actors. Càsting de figurants. Preparació de rodatge. Gestió de permisos de rodatge. Coordinació de l'equip humà. Inici enregistrament de música. Enregistrament de la veu en off.

Febrer de 2014: Rodatge (tres primeres setmanes). Inici del muntatge de vídeo (última setmana). Inici del muntatge de so.

Març de 2014: Fi del muntatge vídeo. Fi del muntatge de so. Inici de la campanya de distribució.

Abril de 2014: Entrega de les recompenses. Campanya de distribució.

MÉS INFORMACIÓ
lallegendadesantjordi.wordpress.com

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Arnau Olivé

    Arnau Olivé
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola, la pàgina de facebook del projecte és https://www.facebook.com/llegendasantjordipelicula

    Totes les notícies aniran sortint en aquesta xarxa social. Cliqueu "m'agrada", gràcies!

  • Carmen Crespo

    Carmen Crespo

    más de 10 años

    Contactareis con los mecenas sólo por correo electrónico o también por el facebook o distintas redes sociales?

  • Arnau Olivé

    Arnau Olivé
    Autor/a

    más de 10 años

    Bé, us proposem participar econòmicament a través d'aquesta web, a canvi de les recompenses que hi pots veure.

    Nosaltres ens comprometem de totes totes a posar-hi TOT el millor de nosaltres mateixos. I jo et prometo que l'esforç valdrà la pena! Gràcies!

  • LAURA

    LAURA

    más de 10 años

    com podem participar, i de quina manera?

Volver a todas las actualizaciones

#06 / Aquí teniu l’article del diari El Punt Avui que parla del projecte

El diari El Punt Avui va publicar ahir dia 7 de gener un article sobre el nostre projecte cineatogràfic. Aquí el teniu!

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/706070-sant-jordi-ara-tambe-en-pantalla-gran.html

Reiterem la nostra gratitud per la vostra col·laboració! Moltes gràcies a totes i tots!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#07 / Proves de fotografia

Aquests darrers dies hem fet les proves de fotografia en diverses localitzacions del migmetratge. L'Aniol Pla-Giribert (càmera i director de fotografia) ha estat treballant conjuntament amb Arnau Olivé (director de La Llegenda de Sant Jordi) i Noemí Stängel (ajudant de direcció).

Ja falta poc per començar el rodatge!

#02 / Suport Documental

La Societat Catalana de Genealogia dóna suport documental a la producció. El seu president, Juanjo Cortés, ha col.laborat a documentar el guió aportant noms i cognoms de persones coherents amb l'època i les localitzacions.

#01 / Nova incorporació a l'Equip

Maria Ros s'incorpora a l'equip de producció com a Directora de Càsting. S'encarregarà de triar i gestionar un equip d'uns 30 actors i actrius secundaris i d'aconseguir uns 50 figurants per al rodatge.

En un parell de dies publicarem un anunci de càsting, si hi esteu interessats estigueu alerta!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies