❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Quatre barres i una estrella

Volem fer una campana, la Llibertat. Que repiqui, fort i clar, que volem ser un nou estat d’Europa. Si tens un fill/a, o néts, quan siguin grans els agradarà trobar el seu nom escrit al jou de la campana Llibertat. També els agradarà trobar el teu. Perquè aquesta campana farà història #4barres

ANCGarrotxa.cat

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
494
Aportaciones
7.490€
De 6.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Sota el títol “Quatre barres i una estrella”, a Olot, l'ANC Garrotxa està organitzant pel proper 5 d'octubre i des d’una vessant lúdica, gastronòmica, popular i participativa la gran festa independentista de la Garrotxa.

L'acte principal serà el naixement de la campana Llibertat. Aquell dia la Llibertat sonarà per primera vegada.

PER QUÈ UNA CAMPANA?

La campana ha estat l’instrument que tradicionalment s’ha utilitzat al nostre país per convidar a tota la societat als actes socials més importants. Tot i que ara ha quedat restringit als actes religiosos la campana ha servit històricament per moure la societat en moments claus i importants.

La campana ha estat a nivell internacional un símbol de llibertat. A Filadèlfia trobem la campana de la llibertat que és potser un dels símbols més prominents associats a la Guerra de la Independència dels Estats Units. El 8 de juliol de 1776 va convocar els ciutadans de Filadèlfia per a la lectura de la Declaració d'Independència.

A més a casa nostra hi ha un fet històric que encara li dóna, si cal, més sentit a aquest acte simbòlic:

Durant la Guerra de Successió, la Campana Honorata del campanar de la catedral de Barcelona no només marcava les hores sinó que va repicar repetides vegades alertant els defensors de la ciutat.

Tothom sabia a quina plaça havia d’anar, i allà es trobava amb els seus companys d’ofici que es reunien al voltant de la bandera gremial i corrien a defensar el seu pany de muralla.

Aquesta institució, el sometent, tenia els seus orígens en el passat medieval i havia estat dissenyada com a cos d’autodefensa ciutadana contra els invasors responent a l’alarma d’un toc especial de campana: el toc de sometent.

Perduda ja la guerra, quan la ciutat intentava aixecar-se sobre les seves runes, la ciutat sotmesa demana permís al rei Borbó per restaurar la seva campana, però el Consell Reial el denega perquè considera que “habiendo sido esta campana la que tocó los movimientos de las sediciones, y por otros motivos que Su Majestad ha tenido presentes” ha de ser destruïda.

Així, va ser al 1717 quan el Consell Reial descobreix que aquella campana havia servit per cridar els barcelonins a la defensa de la ciutat, tocant a sometent, i havia esdevingut un símbol de la resistència davant Felip V de Borbó, per tant, atenent al dret de campana que permetia fondre les campanes enemigues per fer-ne canons des del segle XVI, l’Honorata fou trossejada al mateix campanar davant la indignació dels barcelonins el 16 de març de 1718 i de la seva fosa se’n va fer uns canons que van posar a la Ciutadella, apuntant a la ciutat, la mateixa que aquell bronze havia aixecat en armes amb el seu toc a sometent.

A QUÈ DESTINAREM LA TEVA APORTACIÓ

Per fer-la ens cal la teva aportació. Si ho fas tindràs el privilegi de tenir el nom gravat al jou (biga de fusta d'on penja la campana) que la subjectarà. Volem que sigui la campana de tothom, la Llibertat de tothom.

Els diners aconseguits s'invertiran principalment en la fosa i gravat de la campana tot i que també en necessitem per a d'altres despeses: programa oficial, material divers, pancartes...

LA PRESENTACIÓ

La campana es començarà a fondre entre l'última setmana d'agost i la primera de setembre. La presentació es farà el dia 5 d'octubre, com a tancament de les activitats proposades pels diferents municipis i previ a l'inici de les actuacions musicals.

Serà una PRESENTACIÓ en majúscules. Se'ns posaran els pèls de punta i es recordarà durant molts anys.

LA LLIBERTAT VOLTARÀ PER LA COMARCA

La LLIBERTAT no pararà quieta, voltarà per tots els municipis de la comarca i sonarà per les festes o dies assenyalats.

MÉS INFORMACIÓ

Si vols més informació ens pots trobar a www.ancgarrotxa.cat.

També ens pots seguir i estar al dia de com va evolucionant a Facebook i Twitter #4barres.

Ens agradaria que campanes com la Llibertat sonin a més comarques del nostre país. Des d'aquí fem una crida convidant a d'altres col·lectius que s'animin a tirar endavant una iniciativa d'aquest tipus.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

28 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • ANCGarrotxa.cat

    ANCGarrotxa.cat
    Autor/a

    más de 10 años

    Fins ara no hem tingut temps per donar-te resposta, justament perquè, com ja deus saber, la festa no es va anular i malgrat la pluja vàrem fer-la.

    Gràcies

  • marina

    marina

    más de 10 años

    Hola, s'ha anulat?

  • ANCGarrotxa.cat

    ANCGarrotxa.cat
    Autor/a

    más de 10 años

    Ens sap molt de greu Anna però a aquestes alçades ja estem acabant de tancar els noms que han de figurar al jou de la campana.

    Les gràcies te les donem a tu per l'interès en voler col·laborar en aquesta idea. T'esperem el proper 5 d'octubre a Olot a la festa Quatre Barres i una estrella

  • Anna

    Anna

    más de 10 años

    Bon dia, Problemes de salut m'han impedit fer l'aportació.. Ja no la puc fer? Gràcies i felicitats per la idea.

  • ANCGarrotxa.cat

    ANCGarrotxa.cat
    Autor/a

    más de 10 años

    Segurament ja has rebut un correu electrònic on et demanem les dades per fer constar al jou de la campana.

  • peredelescabres

    peredelescabres

    más de 10 años

    He fet una aprotació des del meu compte personal però prové de diferents associacions del poble de Riudaura i així hauria de constar però no m'ha donat l'opció en el moment de fer el pagament. Enviareu un mail preguntant quin nom anirà a la campana?

  • ANCGarrotxa.cat

    ANCGarrotxa.cat
    Autor/a

    más de 10 años

    Nosaltres fins que no arribem a la quantitat mínima, no podem veure les dades dels mecenes. Només podem buscar pel nom que s'han registrat a l'aplicatiu.

    El Verkami t'ofereix la possibilitat de mirar quines aportacions has fet: has d'entrar amb les dades que et vas registrar i després clicar a "Aportacions fetes".

    Per entrar "iniciar sessió"et demana correu electrònic i contrasenya. Si no la recordes pots demanar que te n'enviïn una altra

  • Tomàs COSTA

    Tomàs COSTA

    más de 10 años

    Puc veure la llista de donants? És que no recordo si ja m'hi vaig apuntar o encara ho he de fer!

  • ANCGarrotxa.cat

    ANCGarrotxa.cat
    Autor/a

    más de 10 años

    L'objectiu del projecte és a nivell nacional.

    La intenció era, i és, posar el nostre gra de sorra per engrescar tothom per continuar lluitant per una Catalunya més lliure i més justa amb una idea que ens va semblar original i creativa. Com a ANC Garrotxa volíem engrescar i mantenir viva la flama de la gent de la nostra comarca i entorn més proper, com ho han fet moltes comarques amb d'altres activitats i idees (cadenes humanes, samarretes, dinars populars, estelades de tota mena, ...).

    Lamentem que el detall de posar l'origen de la idea es pugui interpretar com un localisme.

    En tot cas, tothom, vingui d'on vingui, sigui d'on sigui pot posar el seu nom al jou i, com ja hem dit des d'un principi, tot i que la campana neix a la Garrotxa, tant de bo esdevingui un símbol de país.

    Moltes gràcies.

  • Xavi Morera

    Xavi Morera

    más de 10 años

    Vaig fer les meves aportacions sense fixar-me en les inscripcions que ha de dur la campana. Jo em pensava que era una iniciativa adreçada a nivell nacional i sembla que es vol deixar molt "clar" que neix a la Garrotxa. Ara toca localismes?

Volver a todas las actualizaciones

#06 / Això està fet!!

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!!

En el moment d'escriure aquestes ratlles, si no hem aconseguit els 6.500€, ben poc en faltarà. Per tant ja podem afirmar amb tota seguretat que la campana LLIBERTAT serà una realitat i queda garantida la seva presentació en públic el proper 5 d'octubre a la festa Quatre barres i una estrella que celebrarem a Olot. Per descomptat que us hi esperem a tots.

Del que també us volem informar a tots els mecenes és que rebreu molt aviat un correu electrònic per aportació econòmica que heu fet. En aquests correus hi trobareu un vincle que us portarà cap a un formulari on us demanem les dades necessàries per posar-les al jou i/o al programa oficial. És imprescindible que entreu a tots els formularis (tants com aportacions heu fet) i feu constar un nom diferent a cadascun. No us amoïneu només són 4 preguntes.

D'altra banda, també cal que tingueu molt clar que tenim molt poc temps per gravar els noms. Així doncs tindreu fins el divendres 20 de setembre a les 12 de la nit per enviar-nos els formularis. Els que no ho feu en aquest termini, per no retardar la data de presentació de la campana, farem constar el nom que heu fet servir per a registrar-vos a la plataforma verkami.

Pel que fa a la festa Quatre barres i una estrella, en trobareu tota la informació al web ancgarrotxa.cat.

Només ens queda repetir un parell de coses que ja us hem dit fa un moment: us esperem el 5 d'octubre i us agraïm sincerament la vostra col·laboració.

Visca Catalunya Lliure

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#06 / Això està fet!!

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!!

En el moment d'escriure aquestes ratlles, si no hem aconseguit els 6.500€, ben poc en faltarà. Per tant ja podem afirmar amb tota seguretat que la campana LLIBERTAT serà una realitat i queda garantida la seva presentació en públic el proper 5 d'octubre a la festa Quatre barres i una estrella que celebrarem a Olot. Per descomptat que us hi esperem a tots.

Del que també us volem informar a tots els mecenes és que rebreu molt aviat un correu electrònic per aportació econòmica que heu fet. En aquests correus hi trobareu un vincle que us portarà cap a un formulari on us demanem les dades necessàries per posar-les al jou i/o al programa oficial. És imprescindible que entreu a tots els formularis (tants com aportacions heu fet) i feu constar un nom diferent a cadascun. No us amoïneu només són 4 preguntes.

D'altra banda, també cal que tingueu molt clar que tenim molt poc temps per gravar els noms. Així doncs tindreu fins el leer más

#05 / Mecenatge en mà

Ens ha arribat la demanda des de diferent gent que hi ha persones que o bé no tenen accés a internet o bé ho veuen molt complicat.

Doncs bé per solucionar-ho, des de la setmana passada comptem amb la col·laboració de cinc establiments comercials d'Olot perquè qui vulgui hi pugui anar a fer la seva aportació personalment. Aquests llocs són:

  • Llibreria Sala

  • Llibreria Drac

  • Quiosc el Gurn (Plaça mercat provisional)

  • Papereria Morchón

  • Quiosc el Parc (Plaça Clarà)

I per no quedar curts, també hem posem una paradeta a davant de l'Esglèsia de Sant Esteve que podreu trobar els dilluns i dies festius. d'11 a 13h i totes les tardes de 18 a 20h fins el 16 de setembre.

Tingueu en compte que els dies 10 i 11 estarà tancada per descans del personal.

Si en podeu fer difusió entre les vostres amistats i per la xarxa ens fareu un gran favor.

Moltes gràcies campaners i campaneres de la Llibertat!!

#04 / Com dic el nom que vull que surti al jou de la campana?

Aquesta és una pregunta que ens han fet diverses vegades i que ara intentarem aclarir:

Creiem que el dubte ve pel fet que molts dels mecenes s'han registrat (o ja estan registrats) al verkami sota un àlies i és clar, volen fer constar el seu nom al jou, no l'àlies. O uns altres, que sota un mateix registre han fet més d'una aportació (germans, pares, fills...) i volen fer constar tants noms com donacions. I fins i tot hi ha aquells que han fet una aportació però volen restar en l'anonimat.

Doncs bé, un cop finalitzat el termini de mecenatge o en el moment que haguem aconseguit la quantitat prevista, enviarem un correu electrònic a tots els mecenes demanant les dades. Serà aleshores quan ens haureu d'indicar quin o quins noms (un per donació) voleu fer constar. En el cas d'entitats, empreses o administracions, també serà en aquest moment que ens haureu de fer arribar el vostre logotip.

leer más

#03 / Som molts i serem més!

Estimats companyes i companys!

Hores d’ara ja som una bona colla, més de 100 persones hem aconseguit entre tots reunir 1700 euros. Hem d’estar molt contents i contentes. Gent d’arreu de Catalunya està apadrinant el projecte, com tu ho has fet. Moltes gràcies.

Però encara no podem llançar les campanes al vol (hehe!), ens queda molt per fer, encara volem ser més, volem que gent d’arreu es faci seu el projecte, que la Llibertat sigui el símbol de tot el país, com ho va ser en el seu moment l’Honorata del campanar de la catedral de Barcelona ara fa 300 anys. Per això necessitem el teu ajut. Ajuda’ns a escampar la idea. Envia aquest enllaç a totes les persones, parents i coneguts, que et sembla que els sabrà greu no participar-hi. Sempre passa, sempre hi ha alguna persona que li hagués fet gràcia ser-hi però va fer tard. Avisa-la!
http://www.verkami.com/projects/6327-quatre-barres-i-una-estrella

Ajuda’ns perquè com diu el nostre lema. L’extraordinari és fer-ho junts!

leer más

#02 / Hem arribat a 1000

Estem molt contents i agraïts a tots els que ja sou mecenes. Gràcies a la vostra col·laboració, hem superat els 1000€ en 7 dies. Enhorabona!!

Encara ens falta molt cami per córrer i no podem encantar-nos. Qualsevol difusió que en feu a la xarxa o animant a companys i familiars a apadrinar la campana ens serà de gran ajuda.

Esperem que sigui la primera campana que faci per a repicar per la llibertat però no l'única de Catalunya i que d'altres territoris del nostre país imitin la iniciativa.

Moltes gràcies

#01 / Presentació oficial

Hola padrí/na,

Només et vull informar que el proper 14 d'agost farem la presentació oficial del projecte a la premsa.

Tot i això la difusió que en facis tu directament serà de molta utilitat per aconseguir l'èxit del projecte.

Gràcies per la vostra aportació.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies