❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Un passeig per la historia de la biosfera

"Un passeig per la historia de la biosfera" es una obra de divulgación científica en catalán que cuenta la historia de la Tierra y de sus habitantes. Un viaje de más de 4.600 millones de años por la biología y la geología, donde el lector conocerá desde las primeras formas de vida en la fauna actual

0
segundos
134
Aportaciones
4.550€
De 3.700€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

¿QUÉ QUEREMOS HACER? Con este proyecto de micromecenazgo, desde el Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont queremos editar el libro Un passeig per la història de la biosfera, de Josep Marmi Plana.

Es una obra de divulgación científica en catalán que describe la historia de la Tierra y de sus habitantes desde sus orígenes, hace unos 4.600 millones de años.

La obra consta de 250 páginas repartidas en 19 capítulos donde se explica de forma muy clara la historia de la vida y su motor, la evolución. Desde disciplinas tan diversas como la paleontología, la biología evolutiva, la biología del desarrollo, la geología, la ecología o la paleoclimatología, Un passeig per la història de la biosfera os propone un viaje a lo largo del tiempo para entender los orígenes de los seres unicelulares, de las plantas, los animales invertebrados y vertebrados y de los ecosistemas que han formado parte, donde el lector descubrirá los efectos de la variabilidad genética y el ambiente sobre la supervivencia, adaptación y extinción de las especies.

Un passeig per la història de la biosfera, habla de dinosaurios y mamíferos gigantescos, como los mamuts que habitaron el planeta hasta hace pocos miles de años, pero también nos habla de las formas de vida más pequeñas , como los minúsculos cianobacterias, o de las plantas que tuvieron, y aún tienen, un papel protagonista modificando la química atmosférica o dando cobijo a los animales, haciéndonos la vida más fácil a la hostil medio terrestre.

Reconstrucción de la fauna precámbrica de Ediacara (Josep Marmi)

El libro incluye 83 ilustraciones hechas a propósito para esta obra por el mismo autor y las ilustradoras Agnès y Aina Amblàs y Casals que reconstruyen el aspecto de diferentes especies ya extinguidas, como el Acanthostega, uno de los primeros vertebrados terrestres que tenía 8 dedos en cada mano, y el Ambulocetus, uno de los parientes más primitivos de los cetáceos actuales (delfines y ballenas) que aún no había convertido sus extremidades en aletas.

Reconstrucciones de Ambulocetus (Agnès Amblàs) y Acanthostega (J.Marmi)

Un passeig per la història de la biosfera quiere acercar la historia de la vida y la evolución a los lectores interesados ​​por la ciencia de una forma divulgativa, con un lenguaje llano que les permitirá entender los mecanismos que hacen que los organismos cambien a lo largo del tiempo y la importancia de conservar la biodiversidad, poniendo de relieve el gran valor de la investigación en ciencias básicas como la paleontología. Actualmente no existe ningún libro de estas características escrito en catalán por un autor catalán.

Pensamos que el libro será interesante para todas aquellas personas interesadas en la ciencia pero que también será una herramienta muy valiosa para el profesorado de secundaria, ya que en sus páginas encontrará múltiples conceptos y procesos biológicos y geológicos explicados de forma clara que podrán utilizar en sus clases.

EL AUTOR: Josep Marmi Plana

Josep Marmi Plana (Berga, 1975) es Doctor en Ciencias Biológicas por la Universitat Pompeu Fabra. Ha realizado estudios sobre la filogenia, la especiación y conservación de mamíferos actuales. Actualmente es investigador del grupo de Faunas del Mesozoico del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Su investigación está centrada en el estudio de los fósiles de vertebrados y plantas asociados a restos de dinosaurios del Cretácico Superior de los Pirineos. Ha escrito artículos de divulgación científica y ha sido coordinador y autor del libro Els dinosaures dels Pirineus (Ed. Zenobita) y autor de varios capítulos del libro Dinosaurios del Levante Peninsular (Ed. ICP).

¿PARA QUÉ SERVIRÁN VUESTRAS APORTACIONES?

El proyecto de micromecenazgo financiará los costos de impresión y de encuadernación del libro, las recompensas y envíos y las comisiones bancarias y de Verkami. Con los 3.700 euros que se recoge con vuestra ayuda haríamos una tirada inicial de 200 ejemplares. Todo lo que exceda de esa cantidad servirá para imprimir más ejemplares del libro.

¿CUANDO VERÁ LA LUZ EL LIBRO?

El texto y las ilustraciones del libro ya están terminados. El texto ha sido revisado por dos especialistas en el campo de la paleontología y la biología evolutiva, el Dr. Àngel Galobart (de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont) i pel Dr. Carles Lalueza-Fox (CSIC – Institut de Biologia Evolutiva). También ha sido revisado por Ignacio Hierro, historiador, profesor de secundaria y traductor de textos y por Xavier Plans, estudiante de magisterio. De este modo, se ha tenido en cuenta el criterio de especialistas reconocidos en los diferentes campos que trata el libro, así como de personas cultas no especializadas en las ciencias de la vida y de la Tierra.

CALENDARIO

La impresión y encuadernación se haría entre julio y septiembre de 2013 para tener el libro editado a principios del otoño de 2013.

Las recompensas se entregarían durante el mes de octubre.

La presentación oficial del libro para todos los mecenas será el Museo del Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont en Sabadell antes de Navidad.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#07 / Voleu conèixer més coses del llibre?

Gràcies a tot els que vau venir a la conferència d'ahir a Sabadell! Us deixem una imatge de la xerrada.

La setmana vinent (dia 12) serem a Berga i la següent (dia 16) a Tremp. Això és un no parar!

Avui us volem descobrir una meravellosa il.lustració que trobareu al llibre feta per l'Agnès Amblàs.

Es tracta de la reconstrucció del creodont Hyaenodon, un grup que incloïa alguns dels mamífers més grans coneguts. Algunes espècies d'aquest grup podien arribar a pesar 800 kilos. Segurament no us agradaria trobar-vos-en cap cara a cara...

Aprofitem per anunciar-vos que gairebé hem arribat als 2000 euros! Anem bé, però encara som lluny de l'objectiu així que si encara no els heu explicat el projecte "Un passeig per la història de la biosfera" als vostres amics i família i a tots els vostres contactes de les xarxes socials, aquest cap de setmana és el moment per fer-ho!

Fins la propera!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#12 / La presentació del llibre a la web de l'ICP

Tal com us vàrem anunciar, dimarts passat vam presentar el llibre "Un passeig per la història de la biosfera" a la llibreria La Llar del Llibre (a Sabadell) acompanyats de molts dels mecenes que l'han fet possible.

Hem penjat una notícia a la web de l'ICP amb algunes imatges de la presentació i una breu crònica de l'esdeveniment.

El projecte de Verkami acabarà aquestes properes setmanes amb l'entrega de totes les recompenses, però si voleu seguir informats de les activitats del Museu de l'ICP al voltant de la divulgació de la paleontologia, ho podeu fer a través d'aquests canals:

A la web de l'ICP

A través de la nostra pàgina de Facebook

O a Twitter

Esperem seguir en contacte amb tots vosaltres!

#11 / Avui presentem "Un passeig per la història de la biosfera". A les 19h a Sabadell.

I finalment ha arribat el dia! El llibre fa alguns dies que és al Museu de l'ICP ben guardat en caixes, però ens hem resistit a fer-lo circular abans de la presentació.

L'acte tindrà lloc a les 19h a La Llar del Llibre, una llibreria molt cèntrica de Sabadell on esperem poder saludar personalment alguns dels mecenes que han fet possible que, el que fa alguns mesos era només un projecte, ara sigui una realitat palpable.

L'acte serà presentat per Àngel Galobart, Cap del departament de recerca del Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i mostrarem alguns fòssils emblemàtics de la col·lecció de l'Institut per entendre com es pot reconstruir el passat de la Terra i dels seus habitants a partir del seu estudi. En Josep Marmi i la il·lustradora Aina Amblàs signaran exemplars a qui ho desitgi.

A partir de demà, el llibre es podrà comprar a la botiga del Museu.

Si ens voleu acompanyar aquesta tarda, aquí teniu els detalls de la convocatòria. leer más

#10 / ja ha arribat!

Ens fa molta il·lusió comunicar-vos que aquest matí han arribat els exemplars d'"Un passeig per la història de la biosfera" al Museu de l'ICP. Volem compartir amb vosaltres la primícia, així que aquí teniu la foto amb els llibres de la primera caixa que hem obert.

Us avancem que ja tenim data per a la presentació del llibre. Serà el dia 29 d'octubre a les 19h a La LLar del LLibre (c/ Sant Antoni, 20. Sabadell). Reserveu-vos la data a l'agenda!

#09 / Recull de noms pels crèdits del llibre

Gràcies a tots per fer-nos saber com voleu aparèixer als crèdits del llibre "Un passeig per la història de la biosfera"!

Hi ha 7 mecenes dels que no hem rebut resposta, en alguns casos perquè l'adreça de correu electrònic que vàreu informar no és correcte i probablement no heu rebut els nostres correus. És per això que deixem penjat aquest post públic. Si el llegiu, escriviu-nos a l'adreça de contacte del projecte.

Els mecenes dels que no en tenim notícia són: col.lectiu joan morral, JordiRS, nuri, silviadevicente, monsol, afalic i Elena.

Si no ens dieu res, apareixereu als crèdits amb el nom d'usuari, que és l'única informació que disposem de vosaltres.

Al setembre rebreu notícies nostres sobre el procés d'impressió del llibre i l'entrega de les recompenses.

Gràcies per la vostra col·laboració i bones vacances!

#08 / Conferència a Berga d'en Josep Marmi

Ahir vàrem ser a Berga per explicar el projecte de micromecenatge, però sobretot per fer un tastet dels continguts que hi haurà en el llibre "Un passeig per la història de la biosfera" d'en Josep Marmi. Una vintena de persones es va aplegar a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet que ens va oferir una sala fantàstica per a fer la xerrada.

La propera conferència serà aquest mateix dimarts a Tremp. A les 19:30 serem a la Biblioteca Maria Barbal. L'acte serà presentat per l'alcalde de Tremp, l'Il·lm Víctor Orrit. Si sou per la zona, us hi esperem!

Gràcies a les aportacions dels mecenes, ja hem arribat als 2.805 euros a 15 dies d'acabar el projecte de mecenatge!! Tenim molta confiança en aconseguir els 3.700 euros per publicar el llibre, però us demanem que ens ajudeu a difondre el projecte tant lluny com sigui possible per tal que el llibre esdevingui una realitat. El temps s'acaba!

#07 / Voleu conèixer més coses del llibre?

Gràcies a tot els que vau venir a la conferència d'ahir a Sabadell! Us deixem una imatge de la xerrada.

La setmana vinent (dia 12) serem a Berga i la següent (dia 16) a Tremp. Això és un no parar!

Avui us volem descobrir una meravellosa il.lustració que trobareu al llibre feta per l'Agnès Amblàs.

Es tracta de la reconstrucció del creodont Hyaenodon, un grup que incloïa alguns dels mamífers més grans coneguts. Algunes espècies d'aquest grup podien arribar a pesar 800 kilos. Segurament no us agradaria trobar-vos-en cap cara a cara...

Aprofitem per anunciar-vos que gairebé hem arribat als 2000 euros! Anem bé, però encara som lluny de l'objectiu així que si encara no els heu explicat el projecte "Un passeig per la història de la biosfera" als vostres amics i família i a tots els vostres contactes de les xarxes socials, aquest cap de setmana és el moment per fer-ho!

Fins la propera!

#06 / "Un passeig per la història de la biosfera" a Radio Sabadell

Aquesta setmana l'equip d'informatius de Radio Sabadell va parlar amb en Josep Marmi sobre el projecte "Un passeig per la història de la biosfera".

Si el voleu sentir, aquí teniu l'enllaç

Aprofitem per recordar-vos que aquest dijous 4 a les 19h, hem organitzat la conferència "Un passeig per la història de la biosfera" a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell.

El dia 12 a les 20h en farem una altra a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga i avui hem confirmat que hi haurà una tercera conferència a Tremp el dia 16 a les 19:30. Això ja sembla "Un passeig per la història de la biosfera Tour!!!".

#05 / Conferència a Berga!

Ja som 44 mecenes! Ens apropem al 50% del que necessitem per publicar el llibre. No deixeu d'esbombar el projecte per tot arreu! Ajudeu-nos a fer arribar aquest projecte ben lluny!

Tal i com us explicavem en el darrer post, el proper dijous 4 a les 19h farem una conferència sobre "Un passeig per la història de la biosfera" a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. Serà un tastet del que podreu trobar en el llibre i podreu veure alguns dels animals fascinants que hi apareixen. Ens agradaria molt comptar amb vosaltres i poder-vos saludar!

Però això no és tot! Pel dia 12 de juliol hem organitzat una segona conferència a Berga, on és nascut en Josep Marmi, autor del llibre. Serà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet a les 20h.

Aquí teniu el cartell que hem fet per anunciar-la:

I encara estem tancant els detalls d'una tercera conferència a Tremp. Us anirem informant.

#04 / Conferència "Un passeig per la història de la biosfera"

Novetats!

Per la setmana vinent hem organitzat una conferència a Sabadell per explicar "Una passeig per la història de la biosfera". Serà una conferència de caire divulgatiu on en Josep Marmi explicarà part del contingut del llibre i podreu veure algunes de les imatges que hi apareixen.

Aquí en teniu els detalls:

SABADELL

DIA I HORA: 4 de juliol, 19h

LLOC: Biblioteca Vapor Badia (c. Tres Creus, 127-129)

Ens agradaria molt trobar-vos-hi!

Properament us donarem els detalls d'una segona conferència que organitzarem a Berga.

Com us hem demanat en altres ocasions, si ens voleu donar un cop de mà en la difusió, en aquest enllaç trobareu el cartell de la conferència, així com el cartell del projecte, flyers, etc...

#03 / Enllaç cartell i flyer

Bona tarda!

A hores d'ara ja portem 890 euros gràcies a les vostres aportacions. El ritme és bo, però no ens podem relaxar!

Seguint el suggeriment d'alguns mecenes, hem pujat a una carpeta Dropbox el cartell que hem preparat per difondre el projecte.

Us el podeu descarregar en aquest enllaç

Hi ha un cartell de mida DIN a4 i un full de mà o "flyer"més petit.

Si els podeu imprimir i penjar en llocs ben visibles, anirem donant a conèixer el projecte cada cop a més gent. I si voleu imprimir flyers i repartir-los, encara arribarem més lluny!

Que passeu un bon cap de setmana i una bona revetlla!

#02 / Ja tenim cartell!

Hem arrancat la campanya amb força, però encara som lluny de l'objectiu final, així que la campanya per donar a conèixer el projecte del llibre no s'atura!

Hem fet un cartell del que n'estem molt satisfets i que volem compartir amb vosaltres.

Ara mateix el tenim penjat al Museu de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, a Sabadell, però ens agradaria poder-lo penjar a molts llocs més! Si ens voleu ajudar a guanyar visibilitat us el podem enviar perquè l'imprimiu. Només cal que el demaneu!

Gràcies per la vostra implicació!

#01 / Això ja està en marxa!

Després de diverses setmanes de preparació, finalment llancem el projecte a Verkami i rebem les primeres aportacions. Tot plegat és molt emocionant! Esperem que aquesta aventura ens dugui a bon port i que puguem acabar publicant el llibre.

En aquest bloc us anirem explicant com va el projecte, així com desvetllant alguns aspectes del contingut del llibre. Per començar us direm que l'animal que apareix a la portada del projecte és un Paraceratherium, un animal que ostenta el rècord de ser el mamífer terrestre més gran que mai ha existit. Podia arribar a mesurar més de cinc metres d’alçada fins a la creu i nou metres de longitud!

Aprofitem per agrair-vos de nou la vostra aportació així com us animem a que compartiu aquest projecte entre els vostres contactes.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies