Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡ Estrenamos nueva web !

Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe.

Feliu Ventura celebra els seus vint anys als escenaris enregistrant i editant un LP en directe que es dirà "Vers l’infinit". El disc s’acompanyarà d’una sèrie audiovisual online sobre el procés creatiu que encetarà un any de celebració col·lectiva. T’hi apuntes?

Feliu Ventura

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
289
Mecenas
10.388€
De 5.000€
Aporta al proyecto
Volver a todas las actualizaciones

#03 / Per què he demanat textos als amics i amigues?

La veritat és que em causava, em causa, pudor parlar de mi mateix. Així que he posat en llista a gent propera -personal i professionalment- perquè expliquen que els embla el que hem fet junts en 20 anys. Cada dia un text.

La llista serà llarga, ací teniu els tres primers.

VINT MÉS VINT MÉS (20+20+)
Vint anys refilant cançons com un gafarró en lo més alt del taronger. I jo voldria que durares tant o més que un cul de morter en un bancal i donares més faena que un porc en un regat, i qui tinga ràbia que rosegue ferro! Que ja sabem que és curt el jornal del cantant honrat que no canta per alçar el pet, sinó per moure el pensar i agrair l'estima. I encara que d'anar sempre rostària amunt la cama es cansa, t'ajudarem a refer l'alè perquè mantingues la veu, com a mínim, un altra vintena més.

Toni Cucarella (escriptor, Xàtiva) @Tonicucarella


Vint anys i qui dia passa any empeny que diuen. I així, alimentant la memòria d'esperança, ens has transportat per un país de carretera. De manera senzilla, a través d'actes quotidians, mostrant-nos la màgia de cada racó i apropant-nos a les seves olors i les seves textures. Però a la vegada fermament, al compàs de les proclames expressades per aquelles veus que reclamen a crits que les escoltin, d'aquelles veus que pregunten, pregunten i pregunten i que no esperen respostes per actuar. D'aquelles veus que, com deia l'Ovidi, ja volen el pa sencer.
De sud a nord i d'oest a est, ens has narrat la quotidianitat d'aquest país que viu en tots i cadascun dels casals i ateneus a on has cantat, a cada plaça i carrer a on has recitat Estellés, a cada teatre a on has actuat... Un país que sap que si empeny quotidianament algun dia serà realitat.

Oleguer Presas (llicenciat en Economia per la UAB i ex-futbolista, Sabadell)


El Feliu que defineix el meu diccionari és: Seure al terra del Terra (el primer, el del costat de la plaça de Benimaclet) i callar amb els primers acords i cridar després tots junts com una sola veu que "Si m'acusen de ser insubmís a un estat que és culpable, sóc culpable". Inventar segones veus per a la teua veu a l'estudi d'Alboraia i enregistrar-les tremolant d'emoció i després veure el món des del teu escenari de Sants i mirar-nos un segon abans de la meua entrada. Trucar-te des d'una cabina de Tarragona (quan no hi havia mòbils) perquè em dictares la lletra de la cançó que havies escrit per al Víctor Jara per fer-ne la versió a capella amb el meu grup de quatre veus; prendre nota amb mala lletra en un paper pautat de pentagrames i agraïments. Pujar, tot just fa un mes, a la furgona d'una amiga rumb a Ripoll, i que ella pose música, i que jo et reconega per la veu, i que no em sàpiga la lletra i que se m'entelen els ulls. Buscar tots els teus discos. Recordar respirar.

Muriel Villanueva (escriptora i professora, València) @murielvillanuev

0 comentarios

iniciar sesión o Registrarse para comentar esta entrada.

#09 / Moltes gràcies

Només volia agrair-vos la vostra col·laboració en la campanya de micromecenatge vehiculada a través de Verkami, que farà possible la celebració dels 20 anys en directe.

Tenia clar des del principi que si no s’arribava a l’objectiu s’avortava la celebració o es posposava per a alguna altra data redona. Afortunadament, no ha estat així.

Segons els diccionaris agrair és reconèixer un mèrit i mèrit és allò que fa digne de recompensa, d’estima. I jo, fidel a les paraules, vull agrair-vos el mèrit de recopilar un grapat de diners per col·laborar en aquesta celebració en uns moments difícils per a aportacions econòmiques. I crec que el vostre mèrit mereix recompensa i estima. Clar i ras.

Per suposat, ara s’engega la maquinària per fer-vos arribar les recompenses a què m’he compromès segons la vostra aportació.

Dit això, més enllà de la campanya… leer más

#08 / Moltes gràcies per aquests 20 anys

Només volia agrair-vos la vostra col•laboració en la campanya de micromecenatge vehiculada a través de Verkami, que farà possible la celebració dels 20 anys en directe.
Tenia clar des del principi que si no s’arribava a l’objectiu s’avortava la celebració o es posposava per a alguna altra data redona. Afortunadament, no ha estat així.
Segons els diccionaris agrair és reconèixer un mèrit i mèrit és allò que fa digne de recompensa, d’estima. I jo, fidel a les paraules, vull agrair-vos el mèrit de recopilar un grapat de diners per col•laborar en aquesta celebració en uns moments difícils per a aportacions econòmiques. I crec que el vostre mèrit mereix recompensa i estima. Clar i ras.
Per suposat, ara s’engega la maquinària per fer-vos arribar les recompenses a què m’he compromès segons la vostra aportació.
Dit això, més enllà… leer más

#07 / Text complet de Miquel Pujado per a #verslinfinit

Quan vaig conèixer en Feliu Ventura –ja fa una colla d’anys, a València- les dues paraules que em van venir immediatament al cap foren: timidesa i coratge. Sembla que un “tímid coratjós” hauria de ser un oxímoron, com “intel.ligència militar” o “democràcia espanyola”, però en Feliu, per la via pràctica, negava aquesta consideració, com ho feia a l’inici de la seva carrera un Lluís Llach al qual van haver d’empènyer literalment a l’escenari el dia de la seva primera actuació, però que aviat va aprendre a mirar el públic als ulls i a establir-hi un contacte gairebé elèctric. En Feliu cantava assegut, amb el cap un xic cot, com observant el seu interior, però amb el coratge que suposava enfrontar-se a una colla de persones per explicar en la seva maltractada llengua –com deia un altre cantant de Xàtiva- històries… leer más

#06 / Feliu Ventura, cuando el canto tiene sentido y razón

En estos días se cumplen 20 años desde que Feliu Ventura, una de las voces indispensables de la canción de autor, comenzara su trayectoria artística.
Nada más y nada menos que 20 años. Parece mentira.
Y se cumplen también 10 años desde que editara uno de sus trabajos discográficos más memorables: Barricades de paper.
Con la colección de canciones que nos entregó en el Barricades de paper, Feliu Ventura se convertía en un jovencísimo cantautor que había que tener en cuenta, superaba la etapa de “artista-promesa” para convertirse en una realidad presente.
No en vano, este trabajo discográfico ha supuesto una indudable influencia para los jóvenes cantautores que le han precedido, a partir de entonces esta voz de Xàtiva ha sido una ineludible referencia.
¿Es casualidad que Feliu Ventura sea del mismo lugar de origen que Raimon, figura gigante y fundamental para el desarrollo de la Nova Cançó en los primeros tiempos?
Quizá.
El tiempo lo dirá.
leer más

#05 / FELIU VENTURA. REFERENTS. NOU OBJECTIU 9500€


Ja hem aconseguit superar el mínim de 5000€ de #verslinfinit i estic profundament agraït i em sent portador d’una gran responsabilitat. Realment no m’esperava que completàrem el mínim tan ràpid.

Ara us proposem continuar la celebració i fer-la més gran: us volem fer un present a tots els qui heu fet possible 20 anys vers l’infinit i ens plantegem un nou objectiu per a nous verkamistes.

Durant aquests 20 anys he tingut ganes de cantar moltes cançons d’altres a la meua manera i al final m’he tallat una mica i ho he deixat córrer. També durant aquests 20 anys ha hagut moltes cançons que no han eixit de l’estudi, de vegades ni tan sols del calaix. Hi ha un munt de maquetes polsoses i perdudes. També tinc enregistrats alguns concerts en directe que m’emocionen i un grapat de rareses que ni us imagineu...

Què… leer más

#04 / Preparant les vacances amb temps

La cosa està fatal. La meitat de les coses que podíem fer abans que la Troika decidís fer-nos la vida impossible ja no entren en els plans.

Segurament aquest estiu no podrem fer unes vacances ni massa lluny ni massa temps.

Jo et propose un cap de setmana a la millor ciutat del món.
L'oportunitat de visitar Xàtiva, una ciutat cabdal en la història del País Valencià, del país sencer.
Per un preu que et permet fer-ho amb comoditat i col·laborar alhora amb un projecte que dóna feina a unes 10 persones entre tècnics, mànagers, musics i dissenyadors. Que ajudarà a alguns establiments de Xàtiva amb els seus números. I que em donarà l'oportunitat d'ensenyar-te perquè m'estime tant la ciutat que em va vore nàixer.

►CODI XÀTIVA.
★ Edició en LP de vinil Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital
★ Subscripció a la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
leer más

#03 / Per què he demanat textos als amics i amigues?

La veritat és que em causava, em causa, pudor parlar de mi mateix. Així que he posat en llista a gent propera -personal i professionalment- perquè expliquen que els embla el que hem fet junts en 20 anys. Cada dia un text.

La llista serà llarga, ací teniu els tres primers.

VINT MÉS VINT MÉS (20+20+)
Vint anys refilant cançons com un gafarró en lo més alt del taronger. I jo voldria que durares tant o més que un cul de morter en un bancal i donares més faena que un porc en un regat, i qui tinga ràbia que rosegue ferro! Que ja sabem que és curt el jornal del cantant honrat que no canta per alçar el pet, sinó per moure el pensar i agrair l'estima. I encara que d'anar sempre rostària amunt la cama es cansa, t'ajudarem a refer l'alè perquè mantingues la veu, com a mínim, un altra vintena més.

Toni Cucarella (escriptor, Xàtiva) @Tonicucarella


leer más

#02 / Codi Xàtiva: és hora de convertir les cançons en paisatge.

20 anys parlant de Xàtiva pel món. Sóc de Xàtiva i n'estic orgullós! Molts heu escoltat el seu nom però no l'heu visitada mai.
Us la vull ensenyar, allotjar-vos i donar-vos de menjar. Vull que entengueu perquè me l'estime tant. Celebrem els 20 anys junts?


★ Edició en LP de vinil Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital
★ Subscripció a la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Un cap de setmana a Xàtiva guiats per Feliu Ventura. Inclou una pernocta, dinar complet, ruta musicada amb aperitiu inclòs i concert exclusiu (recompensa individual).

http://www.verkami.com/projects/5601-vers-l-infinit-feliu-ventura-20-anys-en-directe/contribute/select/33829

#01 / Alguna cosa més que música i lletra

Des de 1993, des del principi, he pensat que les cançons eren alguna cosa més que música i lletra. He col·laborat, cooperat, m'he solidaritzat... com crec que totxs hem de fer en els nostres oficis, amb les nostres vides.

Ací teniu un cartell d'un concert meu del 1994, amb la lluita dels insubmisos de les comarques centrals valencianes. Quan vam lluitar i aconseguir acabar amb el servei militar obligatori.

Per això aquest Verkami té una recompensa als col·lectius que lluiten per fer un món millor ara! Pels qui encara tenen el cor solidari.


★ Concert solidari emmarcat en campanyes de defensa del territori, en defensa dels drets lingüístics, pel dret a l'habitatge, contra el feixisme, el racisme i el masclisme, pels drets laborals i socials i per la llibertat dels pobles
➨ Recompensa per a col·lectius, inclou el… leer másleer más

10€
56 Mecenas

►**CAPRITX DIGITAL**:
★ Descàrrega en WAV del nou disc Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Subscripció a la sèrie online de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta

18€
64 Mecenas

►**AMOR AL VINIL**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta.

28€
47 Mecenas

►**VESTINT EL PRESENT**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys.

35€
Quedan 13 (de 50)

►**DE MEMÒRIA**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor.

35€
5 mecenas (agotada)

►**EN LA CASA DE LA MÚSICA**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor.
★ 1 tiquet doble per anar a qualsevol concert de qualsevol artista durant el segon semestre de 2013 a les programacions de les Cases de la Música (Mataró, Girona-Salt, L'Hospitalet, Terrassa i Manresa) o el Musical de Benimaclet.

40€
Quedan 23 (de 25)

►**TORN DE CONTRAINFORMACIÓ**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Enviament en primícia de l’edició digital de l’Anuari Mèdia.cat de 2014.

40€
Quedan 118 (de 150)

►**TOT DISCOGRÀFIC**:
★ Edició en LP de vinil de 12’’ i 180 grams de Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital del disc
★ Subscripció per a gaudir online de la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Un exemplar del cd Alfabets de futur i un de Música i lletra signats per l'autor.

60€
25 Mecenas

►**A CEGUES A BARCELONA**:
★ Edició en LP de vinil Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital
★ Subscripció a la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Dues entrades per al concert a cegues de Barcelona.

60€
13 Mecenas

►**A CEGUES A VALÈNCIA**:
★ Edició en LP de vinil Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital
★ Subscripció a la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Dues entrades per al concert a cegues de València.

150€
Quedan 4 (de 9)

►**CODI XÀTIVA**.
★ Edició en LP de vinil Vers l'infinit. Feliu Ventura. 20 anys en directe
★ Descàrrega digital
★ Subscripció a la sèrie de directes Feliu Ventura, per l'interior: codis en ruta
★ Samarreta commemorativa dels 20 anys
★ DVD edició limitada del documental La memòria de la música, numerat i signat per l’autor
★ Un cap de setmana a Xàtiva guiats per Feliu Ventura. Inclou una pernocta, dinar complet, ruta musicada amb aperitiu inclòs i concert exclusiu (recompensa individual).

500€
Quedan 1 (de 4)

►**COR SOLIDARI**:
★ Concert solidari emmarcat en campanyes de defensa del territori, en defensa dels drets lingüístics, pel dret a l'habitatge, contra el feixisme, el racisme i el masclisme, pels drets laborals i socials i per la llibertat dels pobles
➨ Recompensa per a col·lectius, inclou el desplaçament (únicament territoris peninsulars), no inclou equips de so ni de llum. Cal determinar la data i els detalls amb l'oficina de contractació de l'artista (xavi@ppf.cat)

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.