❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

De l'ovella al vestit!

Us heu preguntat qui hi ha al darrera dels paisatges idíl·lics del Pirineu o del món rural?! Qui son, com es guanyen la vida?! quina és la seva lluita?! El projecte de l'Ovella al Vestit de l'Associació Obrador Xisqueta treballa de nou l'aprofitament de la llana d'ovelles del país

Obrador Xisqueta

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
71
Aportaciones
2.090€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Us heu preguntat qui hi ha al darrera dels paisatges idíl·lics del Pirineu o del món rural?! Qui son, com es guanyen la vida?! quina és la seva lluita?!

I anant més al detall - molt més al detall! -... Us heu preguntat alguna vegada de què són fets els jerseis, els que porteu a l'hivern?! els que suposadament són de llana?!

La resposta és que al darrera hi ha pagesos i pageses; que són persones ben normals, com tu i com jo; joves i grans; que es guanyen la vida fent corders, vedells, bledes o trumfes i que la seva lluita és que els hi paguin un preu just pel que fan i se'ls hi reconegui la feina! El que ens agradaria a tothom, veritat?!

Anant més al detall... dir-vos que els vostres jerseis de llana probablement NO tenen ni un gram de llana. La substitució progressiva de les fibres naturals per les fibres sintètiques ha portat a la desaparició de la llana 100% natural del nostre país i la seva substitució per les de síntesis química, és a dir petroli.

T'interessa això que t'expliquem?! Aquest projecte vol visibilitzar aquesta situació i fer-nos co-partíceps de la seva transformació.

QUI SOM?!

Obrador Xisqueta és una associació sense ànim de lucre del Pallars Sobirà (Alt Pirineu) que treballa la dinamització de la pagesia i el pastoreig. Paguem a un preu just la llana d'auvelles de raça Xisqueta - autòctona del Pirineu i en risc d'extinció-. , llana com la de tota la vida, 100% natural. + info a: Obra Xisqueta

Som 100% locals, 100% artesans

Habitualment la llana de les auvelles de casa nostra es malvenia o bé es llençava als barrancs. Des del 2009 treballem amb la revalorització de la llana mitjançant l'aprofitament de la llana a través d'una producció artesana de qualitat, la venda de llana filada per a teixir i com a aïllament per a bio-construcció. L'objectiu de tot plegat és aconseguir un major ingrés pels pagesos/es que tenen aquests ramats i donar-los-hi valor i reconeixement de la seua feina.

El resultat del procés de treball fins a data d’avui és haver comprat 39 tones de llana a un preu just a 25 pastors i pastores des de 2009; haver creat un grup de 12 artesanes/ns del territori que transformen aquesta llana; desenvolupar una artesania de qualitat 100% local, 100 % artesana d'innovació; aconseguir una línia de productes que s'havia perdut a nivell de tot l'Estat comercialitzant-la des de la nostra terra; i sobretot, el treball continu de revalorització de l'ofici de pastor en greu recessió.

La campanya de comercialització va iniciar-se al desembre de 2010 i té com a objectiu tancar el cicle i autofinançar-se per a poder tornar a comprar la llana de l'any següent; continuar donant suport als pastors/es i a les artesanes mitjançant formació continuada i difonent els productes resultants que desprenen Pirineu, cultura, creativitat i ofici.

Actualment Obrador Xisqueta és la primera entitat a nivell estatal que després de dècades ha recuperat la llana autòctona per a venda al detall com a un producte per a ser teixit.

Podeu donar un cop d'ull al que fem a: www.xisqueta.cat

QUÈ HEM FET

En aquest darrer any hem aconseguit generar els següents productes:

  1. Col·lecció Xisqueta. Productes artesans de manufactura
  2. Llana a doll per artesans professionals amb colors naturals. Abans de l'existència d'Obrador Xisqueta, la llana a doll s'importava de la resta d'Europa.
  3. Aïllament per a la construcció (en preparació).

QUÈ VOLEM FER

En aquesta propera temporada 2011 - 2012, estem preparant la nova col•lecció i volem fer una inversió amb llana filada i a doll amb colors. Hi haurà dos línies de tint, una amb tint convencional i una segona amb tint vegetal extret de les plantes del Pirineu.

El finançament des de Verkami és per finançar la nova compra de llana que es pagarà a un preu just als pastors de Xisqueta.

Aquesta tardor -hivern sortiran els primers jerseis teixits 100% amb llana Xisqueta així com d'altres productes tèxtils, després de dècades sense tenir aquest tipus de producte al mercat.

LA NOSTRA FILOSOFIA

Transformar consciències a canvi d'objectes preciosos! A través de la compra dels productes Xisqueta volem transmetre que al darrera del mateix existeixen una persones, un territori i una raça que es beneficia. Es tracta d'una compra conscient d'uns productes de qualitat que tenen una història molt singular.

Aquesta nova col•lecció és dissenyada per les artesanes i artesà vinculats a Obrador Xisqueta i amb la col·laboració del programa Oficis Singulars de la Generalitat de Catalunya de la mà del dissenyador Gerard Moliné.

Aquest projecte forma part del programa d'Emprenedoria Social també de la Generalitat de Catalunya, d'aquest 2011.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • josefina espinosa

    josefina espinosa

    más de 12 años

    he oblidat de dir-vos que la meva intenció és pagar-les. gracies un altre vagada.

  • josefina espinosa

    josefina espinosa

    más de 12 años

    Seria possible, fer-me arribar unes madeixes de llana per poder -me teixir un jersei..? Durant molt anys he teixit els jerseis de les meves filles. Gracies.

  • Obrador Xisqueta

    Obrador Xisqueta
    Autor/a

    más de 12 años

    Hola! muchas gracias por el sugerimientos! lo único que se me ocurre es dirigirlos a nuestra web www.obradorxisqueta.cat (en su versión inglesa). Allí también tenemos colgado como notícia lo del Verkami. Lo actualizo en inglés!

    http://www.obradorxisqueta.cat/index.php/en

    Muchas gracias Cidrolin!

  • cidrolin

    cidrolin

    más de 12 años

    Muchos miembros de www.ravelry.com, hiladore/as y tejedora/es estarían interesados por este proyecto, pero para muchos de ellos estaría bien proponer una versión inglesa de vuestra página porque pocos hablan el catalán.

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Marcellus Wallace

    Marcellus Wallace

    más de 10 años

    I like your project...                                                                                                .

#03 / La Col·lecció Xisqueta 2012 ja és on-line!

Finalment! traiem la Col·lecció Xisqueta 2012! esperem disfruteu del que us hem preparat per aquest hivern que encara no comença: teixits, complements, barrets, joies meravelloses, joguines per a infants, accessoris per treballar la llana i naturalment llana Xisqueta multicolor.

Veieu el vídeo de la campanya promocional. El nostre eslògan d'enguany!: Seguint el camí natural!

Esperem que en gaudiu!!! Estem molts satisfetes!
Gràcies per avançat i per ajudar-nos a tirar aquest projecte endavant!



#02 / Només en falten 980

De moment moltes gràcies a tothom pel suport rebut! ja sou 35 persones que heu contribuït per mirar que això sigui possible! Només falta una miqueta i ja ho tenim!




#01 / Ja tenim 700 euros! continuem amb la campanya de Verkami



Moltes persones d'arreu de Catalunya ja estan participant en fer més bonic, més sostenible, més present el projecte d'Obrador Xisqueta.

Amb els 2.000 euros que demanem des de Verkami podrem pagar una part de la llana que comprem als pastors i pastores del Pallars que cuiden de la raça Xisqueta i alhora serà una petita aportació per a poder treure al mercat els productes de la nova col·lecció.

Ens queda menys! ho aconseguirem!

Us deixem una imatge d'aquest cap de setmana! aquest és l'Antonio Peyró, "Safalla" de Llessui. Un dels pastors als qui comprem la llana Xisqueta. 
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies