❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Abril al Cabanyal. Crònica viva d'una resistència.

En 1998 el ayuntamiento de Valencia aprobó la demolición de 1600 viviendas para prolongar la avenida de Blasco Ibáñez hasta el mar. 15 años después el barrio continúa en pie gracias a la lucha de muchos vecinos agrupados en la plataforma Salvem El Cabanyal. Esta es su historia.

Sergi Tarín

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
185
Aportaciones
4.395€
De 3.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

SINOPSIS

En 1998 el ayuntamiento de Valencia aprobó la demolición de 1600 viviendas para prolongar la avenida de Blasco Ibáñez hasta el mar. 15 años después el barrio continúa en pie gracias a la lucha de muchos vecinos agrupados en la plataforma Salvem El Cabanyal. Esta es su historia.

DESCRIPCIÓN DEL PROYECTO

Se trata de un documental sobre Salvem El Cabanyal, movimiento ciudadano clave en la preservación del Cabanyal, el barrio de pescadores de Valencia, amenazado por un plan urbanístico que prevé prolongar la avenida de Blasco Ibáñez hasta el mar a costa de 1600 viviendas de alto valor patrimonial. El plan, gracias a la perseverancia de estos vecinos en los juzgados y en la calle, está paralizado cautelarmente por el Tribunal Constitucional. Este 2013 Salvem cumple 15 años.

El documental pretende retratar esta trayectoria. Desde las primeras asambleas hasta las grandes movilizaciones a consecuencia de los últimos derribos,. Una descripción por boca de sus protagonistas, desde representantes del mundo de la cultura y la política que se han solidarizado con el barrio hasta los testimonios más humanos de los vecinos afectados, hijos y nietos de pescadores, la mayoría gente humilde, que ha sufrido un mobbing despiadado por parte del consistorio.

El documental durará unos 90 minutos y contará con una hora de extras. Para elaborarlo disponemos de años de imágenes propias y del archivos personal de algunos vecinos. Este último, un material enorme y altamente sugerente.

EN QUÉ GASTAREMOS EL DINERO

Deciros que el presupuesto está más que ajustado.

Fundamentalmente lo destinaremos a la elaboración de 1000 copias en DVD (unos 1500€). También hemos preparado una campaña promocional con 100 carteles y 1000 postales (unos 150€). Y convertiremos a formato en DVD el numeroso material audiovisual de algunos vecinos, grabado sobre todo en Súper 8 y VHS.

El sobrante servirá para cubrir tres sueldos: director, grafista y montador-etalonador.

Como leéis, una planificación económica más que austera. Por eso os animamos a implicaros en el proyecto para superar esa cifra inicial y acercaron un poco a los estándares del sector.

CALENDARIO

Queremos presentar el documental en octubre en un espacio del Cabanya todavía por concretar.

Durante el mes de junio finalizaremos el plan de rodaje y dedicaremos el verano al montaje y la postproducción.

Aprovecharemos el estreno para entregar el máximo de DVD. Para los que no puedan acudir, estableceremos varios puntos de distribución en Valencia. Y las visitas guiadas las realizaremos en octubre y noviembre. La conformación de los grupos y su disponibilidad la trataremos por correo electrónico con los interesados.

WEBS D'INTERÈS

Facebook d'Abril al Cabanyal
Facebook i Youtube de Sergi Tarín
www.cabanyal.com
Facebook de Salvem el Cabanyal

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

15 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Sergi Tarín

    Sergi Tarín
    Autor/a

    9 años

    Ana, t'ha d'arribar a casa. Dis-me a quina adreça i t'ho envie. Gràcies.

  • Ana Prats

    Ana Prats

    9 años

    Hola, l'enhorabona per l'estrena! Tinc moltes ganes de veure el documental. Vaig fer una aportació de 15 euros com a mecenes el 2013, però no he rebut el DVD a la meua adreça de València. L'he de recollir a algun lloc? Gràcies.

  • Sergi Tarín

    Sergi Tarín
    Autor/a

    más de 9 años

    Josep, l'estrena serà el 2 o 4 d'octubre. A partir d'aleshores començarem a enviar els dvd. Gràcies!

  • Josep Bataller

    Josep Bataller

    casi 10 años

    Més que preguntar constate que no he rebut el DVD.

  • Orthigar

    Orthigar

    más de 10 años

    Buenas tardes, enhorabuena ante todo. ¿Cómo va la distrubición de las recompensas?

  • Àlex

    Àlex

    más de 10 años

    Xe, xicon. Com va eixe docu?

  • Sergi Tarín

    Sergi Tarín
    Autor/a

    más de 10 años

    Cap problema Àlex. Envia'm la nova adreça a [email protected]. Salut!

  • Àlex

    Àlex

    más de 10 años

    He canviat de domicili i m'agradaria rebre el DVD al nou domicili. Com ho he de fer?

  • Sergi Tarín

    Sergi Tarín
    Autor/a

    más de 10 años

    Dolors, les visites guiades les farem durant els caps de setmana, dissabte i diumenge, una vegada hagem estrenat el documental. Gràcies!

  • Dolors

    Dolors

    casi 11 años

    Les visites guiades es faran en cap de setmana? Ho pregunto perquè sóc de Barcelona i m'agradaria participar-hi, cosa que només seria possible en cap de setmana. Gràcies i felicitats per la iniciativa.

#08 / YA TENEMOS FECHA, HORA Y LUGAR

Estimados mecenas:

Ya disponemos de fechas para el documental. El estreno será el jueves 30 de octubre, a las 20.00 horas, en el Ateneu Marítim de Valencia (calle de la Reina, 68). La siguiente proyección está programada para el sábado 1 de noviembre, 22.00 horas, en la sede de Salvem El Cabanyal (calle San Pedro, 83) y en formato de cine a la fresca. Como Salvem dispone de barra, existe la posibilidad de comprar bocadillo y bebida a precios populares. O traerlos de casa. Los dos pases se efectuarán dentro de la programación de Portes Obertes, el festival de arte que cada año organiza Salvem.

Respecto a las visitas guiadas, hemos pensado concentrarlas en el último fin de semana de Portes Obertes. Así, los visitantes podrán aprovechar la gran oferta cultural de esos días en el barrio. Por tanto, podéis escoger entre:

1 y 2… leer más

#07 / JA TENIM DATA, HORA I LLOC

Estimats mecenes:

Ja tenim data per al documental. L’estrena serà el dijous 30 d’octubre, a les 20.00 hores, a l’Ateneu Marítim de València (carrer de la Reina 68). La següent projecció està programada el dissabte 1 de novembre, 22:00 hores, a la seu de Salvem el Cabanyal (carrer de Sant Pere 83) i en format de cinema a la fresca. Com que Salvem disposa de barra, hi ha la possibilitat de comprar entrepà i beguda a preus populars. O portar-los de casa. Els dos passes s’efectuaran dins la programació de Portes Obertes, el festival d’art que tots els anys organitza Salvem.

Respecte a les visites guiades, hem pensat en concentrar-les en l’últim cap de setmana de Portes Obertes. Així, els visitants podran aprofitar la gran oferta cultural d’eixos dies al barri. Per tant, podeu triar entre:

1 i 2 de novembre. Hi haurà quatre visites… leer más

#06 / Notícies (2)

Estimats mecenes. Vos escrivim per comunicar-vos un nou canvi en el calendari. Salvem El Cabanyal ha decidit retardar les jornades de Portes Obertes a mitjans d’octubre (estaven previstes per a les primeries de juny). Com que tenim el compromís d’estrenar el documental de cara a eixe esdeveniment, hem ajornat la presentació. No tenim la confirmació plena, però és quasi segur que l’estrena s’efectuarà el 2 o el 4 d’octubre, de vesprada, al saló d’actes de l’Ateneu Marítim, al carrer de la Reina. La gent que vulga, podrà arreplegar l’exemplar eixe mateix dia i, també, durant els tres caps de setmana de Portes Obertes (18-19 i 25-26 d’octubre i 1-2 de novembre). D’altra banda, a mesura que s’acosten este dates, també oferirem la possibilitat de retirar les còpies en diversos espais arreu de la ciutat. Evidentment, als qui hagen de rebre el DVD per correu, els ho enviarem immediatament després de la presentació.

leer más

#05 / Notícies

Estimats mecenes. En primer lloc voldria demanar-vos disculpes per este temps llarg de silenci i el retard evident que portem amb el documental. Estava previst tindre’l enllestit cap a octubre o novembre passat, però les últimes novetats al Cabanyal recomanaren ajornar-lo i esperar un mica. Com bé sabreu, el govern central va retirar el recurs d’inconstitucionalitat que, cautelarment, prohibia els enderrocs. La notícia, contada de manera parcial des de l’ajuntament, va generar una gran alarma. Si Rajoy va suprimir el recurs és perquè el consistori va retirar la llei que el va motivar i que contravenia l’ordre ministerial que declarà la prolongació de Blasco Ibáñez un espoli del patrimoni espanyol. Per resumir i oferir-vos una eixida ràpida al laberint: Rita Barberá reconegué l’impossibilitat de fer front a l’ordre i volgué evitar el ridícul d’una… leer más

#03 / Un últim esforç de difusió

Demà dimecres, a les 18:00 hores, finalitzarà el termini de la web Verkami per recolzar “Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència”. Este és el títol del documental que estem preparant sobre els 15 anys de lluita de Salvem El Cabanyal, plataforma veïnal que ha aturat els peu a l’alcaldessa Rita Barberà en el seu afany per enderrocar 1600 vivendes d’alt valor històric per prolongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar.

La quantitat mínima que precisàvem, 3500 euros, l’aconseguirem durant les dos primeres setmanes. I a falta de poques hores per tancar, sumen una mica més de 4000 euros mitjançant l’aportació de 173 mecenes. Moltíssimes gràcies als qui heu confiat en este projecte.

Tanmateix, vos demanaríem un nou esforç de difusió, ja que desitgem que esta obra siga el més participativa possible. Per esta raó hem… leer más

#02 / Un último esfuerzo de difusión

Mañana miércoles, a las 18.00 horas, finalizará el plazo de la web Verkami para apoyar “Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistencia”. Este es el título del documental que estamos preparando sobre los 15 años de lucha de Salvem El Cabanyal, plataforma vecinal que ha parado los pies a la alcaldesa Rita Barberá en su afán por derruir 1600 casas de alto valor histórico para prolongar la avenida de Blasco Ibáñez hasta el mar.

La cantidad mínima que precisábamos, 3500 euros, la alcanzamos durante las dos primeras semanas. Y a falta de pocas horas para echar el cierre, sumamos algo más de 4000 euros a través de la aportación de 173 mecenas. Muchísimas gracias a quienes habéis confiado en este proyecto.

Asimismo, os pediríamos un nuevo esfuerzo de difusión, ya que deseamos que esta obra sea lo más participativa posible. Por… leer más

#01 / Gràcies!

Moltíssimes gràcies pel vostre suport. En pràcticament 10 dies, el que ha durat Portes Obertes al Cabanyal, hem aconseguit l’objectiu dels 3.500€. Però vos animem a continuar difonent el projecte i incentivant que els amics hi participen. Volem que este siga un documental de molts. A més, tot el que siga superar la xifra inicial ens permetrà treballar dins de paràmetres més normals al sector. No només per millorar la remuneració dels treballadors, sinó per invertir en el propi audiovisual. Part dels nous diners els destinarem a la compra de material d’arxiu històric. Imatges, per exemple, dels bombardejos de la Guerra Civil (especialment demolidors al Cabanyal, per esquerrà i per estar apegat al port) o de la destructiva riuada del 1957, que rebentà en la desembocadura del Túria i ofega durant dies els pobles de la mar. També invertirem en subtitulacions a més idiomes a banda de castellà, anglès i francès. Tot per fer més internacional, si cap, la lluita del Cabanyal. Un abraç!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies