❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Nou molí per a vells blats

La Garbiana Pagesa és una cooperativa dedicada a la producció ecològica de cereals i farines i a la recuperació de blats antics. Ara disposem de dos petits molins de pedra per elaborar farines; per poder viure dignament de la feina de pagès necessitem adquirir un nou molí fariner. Moltes gràcies!

0
seconds
168
Pledges
11.480€
From 10.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

Moltíssimes gràcies a tots! Ho hem aconseguit!!!

Estem molt i molt contents i agraïts amb tots els mecenes, estem al·lucinats de la bona acollida que ha tingut el projecte, mil gràcies!!!

a partir d'ara les aportacions que rebem de més aniran destinades a estalviar per intentar comprar en un futur pròxim una peladora d'espelta

L'espelta és un blat vestit, això vol dir que porta una "pellofa" que protegeix el gra i que s'ha de treure abans de fer-ne farina. En l'actualitat l'espelta de La Garbiana ha de fer molts quilòmetres fins arribar a una màquina peladora.

Tard o d'hora per l'autosuficiència i la sobirania pagesa necessitarem adquirir-la; serà un projecte que intentarem compartir amb altres pagesos de La Segarra que cultiven espelta ecològica i que es troben amb la mateixa mancança que nosaltres.

mica en mica, entre tots hem omplert la pica!

Som una cooperativa de treball associat formada per 4 joves, amics des de la infància de Tarroja de Segarra, petit poble de 110 habitants.

Produïm cereals ecològics i en fem farines en molí de pedra. El nostre projecte és totalment cooperatiu, compartim terres, maquinària, feines, il·lusions i alegries.

Per poder viure dignament de la feina de pagès, ara necessitem adquirir un nou molí que ens faciliti la feina per continuar produint una molt bona farina segarrenca!

Cultivem unes 30ha de cereals ecològics de secà, principalment espelta, sègol, blat persa, blats antics i a més a més gràcies als amics de Cultures Trobades estem recuperant dos blats que havien caigut en desús que eren molt utilitzats a les nostres terres pels nostres avis: el blat blanc de la Segarra i el blat fort de Solsona, així contribuïm a recuperar la biodiversitat de les nostres terres.

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS

Totes les vostres aportacions aniran íntegrament a la compra d'un molí de pedra natural que ens permetrà fer tres tipus de farines; integrals, semi-integrals i blanques.

És un molí de fabricació austriaca, moulins du Tyrol ideal per moldre els nostres cereals i fer una farina a baixa temperatura, viva i amb totes les propietats del gra!

Gràcies a aquest molí podrem treballar més bé, amb millors condicions, i així poc a poc, poder anar construint el nostre somni; viure a la nostra terra, treballant-la i estimant-la, creant noves formes d'economia, més justes i cooperativistes!

CALENDARI

Una vegada aconseguits els diners, el molí arribarà en dos mesos, per tant es posarà en funcionament a finals d'agost, just per començar la nova temporada, amb la nova collita!

SOBRE LES RECOMPENSES

Us entregarem les vostres recompenses a partir del setembre.

 • Per les recompenses de 25, 50, 100 i 250 us animem a que vingueu a recollir-les, així ens coneixem, us podrem agrair personalment el vostre suport i veureu de primera mà el nou molí, les nostres terres i horts i gaudireu d'un bon dia per les Segarres profundes! Estem al centre de Catalunya, no hi ha excusa!!!

 • Per la recompensa de 40€ us enviem gratuïtament a casa vostra un lot de degustació de farines de la Garbiana.

 • Per les recompenses per forners i botiguers (300€) us portarem gratuïtament la farina en entregues pactades a partir del setembre (només Catalunya), tot i que també esteu convidats a veure en persona de quines terres i de quin molí surt la farina que utilitzareu!

 • La recompensa de 400€ és per recollir a Tarroja, en cas d'enviaments els ports no estan inclosos.

GUAITA TU ON HEM SORTIT!

a la tele...

Hem participat en el documental "La Voz del Viento" aquí en podeu veure el trailer.

i a la premsa...

Us animem a col·laborar en un projecte que estima la terra, arrela joves al territori i revaloritza la feina de pagès per tal que totes i tots ens en nodrim!

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

6 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • jorge robachuk

  jorge robachuk

  over 9 years

  quiero comprar un molino del que muestran ahi. quiero saber el precio

 • La Garbiana Pagesa

  La Garbiana Pagesa
  Author

  over 9 years

  Bona tarda,

  Nosaltres no ho fem directament, però

  t'adjuntem una pàgina on les pots trobar online

  http://alimentabio.com/

  Salut i moltes gràcies!!

  La Garbiana

 • lutgarda van dooren

  lutgarda van dooren

  over 9 years

  hola ,

  es podran comprar les vostres farines via botiga virtual?

  Faig pà a casa amb massa mare i m'interessa comprar bones farines.. potser per enviar a prov. Girona s'incrementaríen molt les despeses d'enviament??

  lutgarda

 • Fernanda

  Fernanda

  about 11 years

  Hola La Garbiana buenos dias,

  Te invito a conocer el nuestro proyecto de fin de Master a presentar proyectos Culturales en un evento en el dia 15 de Junio.

  Te apresento el nuestro Blog y Rede Social:

  http://culturauptoyou.wordpress.com/

 • La Garbiana Pagesa

  La Garbiana Pagesa
  Author

  about 11 years

  Hola Ferran, amb el nou molí podrem fer farines integrals, semi-integrals i blanques, simplement a través d'un tamís. No funciona com en les grans farineres on el cereal és despulla del germen i la capa de segó i aixó fa que perdi gran part dels seus nutrients. En aquest molí el gra és mòlt íntegrament i després es separa un percentatge del segó. En els molins de pedra la farina integral és el gra integre, la semi-integral s'extreu aproximadament un 20% del segó i en la blanca s'extreu entre un 30 i un 40%.

  Salut!

 • Ferran

  Ferran

  about 11 years

  Per cert: farines integrals o blanques?

#16 / Ja sóc aquí!!!

Durant set dies he travessat Europa fins arribar a Tarroja. He viatjat ben empaquetat, i quan he arribat feia molta calor. Hi havia moooolta gent de tot el poble que estava a les portes de la meva nova casa esperant-me. El meu transportista al·lucinava: allò era una festa!!! Garbians i tarrogins van brindar per la meva arribada, per la nova època que començava a la vall del Sió. Principalment aquests quatre personatges, el garbians, que em tocaven i acariciaven i entre ells s'abraçaven per la meva arribada. Quina alegria!!!!

He estat molt desitjat i esperat...però la meva fabricació era lenta: fusta especial dels arbres de les vores de boscos nòrdics controlats, una fusta impossible d'esquerdar i una pedra també molt especial que fa una farina a una temperatura excel·lent per mantenir totes les propietats i nutrients del gra. Amb l'ajuda de tots, entro a La Garbiana i a poc a poc em van despullant de plàstics i fustes que m'envolten i em col·loquen al meu lloc definitiu.

read more

#15 / Un altre camí és possible!

Us adjuntem un article d'opinió de Juan Cal, publicat al diari Segre el dia 24/05/13!

Estem molt agraïts dels articles, comentaris i opinions que ens aneu donant, les vostres paraules són el que ens impulsa, alimenta i anima!

Moltíssimes gràcies!!!

Estem en contacte ben aviat!!!

Quan parlem d'emprenedors pensem, generalment, en tòpics de la vida urbana, en idees relacionades amb aplicacions per a mòbils o idees brillants relacionades amb l'aeronàutica, la bioenginyeria o la indústria farmacèutica. La realitat ens demostra que també hi ha creativitat, innovació i capacitat emprenedora en el sector agroalimentari i no només per l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació o l'ús de llavors modificades genèticament per millorar el rendiment de les explotacions. No, l'ecologia, el retorn a l'agricultura… read more

#14 / Som Tarrojins i Tarrojines!!!

També ens diuen tarrogencs i tarrogenques. La Garbiana ha nascut a Tarroja de Segarra, un petit poblet de 115 habitants de la vall del Sió.

El riu Sió neix a Gàver, pàtria d'en Martí Verdés. Les seves aigües reguen els nostres horts i desemboquen a Balaguer, on hi ha la bona gent de Cultures Trobades.

Tarroja ha sigut sempre un poble molt fèrtil d'inquietuds, projectes i idees de bomber.

Aquest diumenge és va realitzar la última etapa d'una caminada que va començar a Tarroja l'any 2012 i va acabar a Pals, hem fet la Ruta d'en Colom. Seguint amb la temàtica Colombina, fa molts i molts anys que a Tarroja s'edita la revista Terra Rubra.

Tarroja no ha estat mai un poble avorrit, la gent de La Cabana organitza tallers, xerrades, activitats,cursos de meditació, ioga, dansa del ventre, taixí i molt més!!! doncs de tant en tant pels carrers de Tarroja hi podem veure passar un lama tibetà passejant amb bicicleta!!!

read more

#13 / Alegria!

Vet aquí que en una terra seca i aspra, la Força, la Paciència, l'Alegria i la Passió varen trobar uns grans de blat. La Força remogué la terra i la Paciència sembrà les llavors i va esperar i esperar... A l'estiu l'Alegria recollí el blat i quan va ser al sac, el dugué a la Passió, que en feu una bona farina.

Després vingueren l'Experiència, la Saviesa, la Generositat, la Voluntat, la Il·lusió...i la gent de Verkami i tots els mecenes que han col·laborat i així els habitants d'aquella terra seca i aspra creixeren sans i forts, doncs la Terra estava plena de força, paciència, alegria, passió i il·lusió, en última instància, amor.

Alegria, visca en Tomeu!

#12 / Som més de 100!!!

Ja som més de cent mecenes!!!

La Garbiana està realment molt contenta de l'evolució del projecte, una empempta més i entre tots aconseguirem el molí!

I com que estem al maig, us deixem amb una frase del maig del 68:

SIGUEU REALISTES, DEMANEU L'IMPOSSIBLE!!!!!

#11 / Plou i estem nostàlgics!

Fora està fent una bona pluja, i com que no podem treballar ens hem ficat nostàlgics i ara us volem ensenyar els orígens de La Garbiana, aquest és un dels primers mercats que vam fer amb la primera collita de patates i cebes,

i us regalem una cançoneta...plou

#10 / El pas de l'equador!

Ja estem a la meitat, queden 20 dies!

Estem molt contents de l'acollida que està tenint el projecte i us animem a que durant els 20 dies que queden continueu fent difusió als vostres amics i coneguts!!!

Seguim endavant!

Us deixem amb un fragment del llibre Les Veus del Desert, gràcies Carme per compartir-lo!

"... Ota m'havia dit que fos jo qui honorés la Divina Unitat a la meva manera i que fes la pregària perquè aquell dia ens fos propici . Vaig repetir les paraules que havia sentit dir cada matí a la tribu (aborigen del desert australià): SI ÉS PEL MEU BÉ I PEL BÉ DE LA VIDA A TOT ARREU, FES QUE APRENGUI.

Un altre cop, la idea em va venir a la ment : SIGUIS AIGUA , SIGUIS AIGUA . Quan puguis ser aigua trobaràs aigua.

No entenia què volia dir allò. No tenia cap sentit . Siguis aigua!

Això és impossible. Però, novament, vaig fer l'esforç per… read more

#08 / LA GARBIANA TOUR!!

La Garbiana no para, ahir dimarts dia 7 varem estar molt contents de rebre la visita de l'Institut Municipal Salvador Seguí de Lleida, és un centre que es dedica a la formació ocupacional de persones aturades i, actualment, està realitzant el curs "Activitats auxiliars d'agricultura", el qual consisteix en formar a 16 persones que han estat o estan privades de llibertat.

Dins aquest grup també varen venir 8 persones que estan fent un curs de jardineria mitjançant un Taller d’Ocupació (projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que consisteix en formar-se durant 12 mesos alternant-ho amb el treball en una instal·lació municipal, en aquest cas estan desenvolupant les tasques de jardineria a l’Arborètum – Jardí botànic de Lleida).

Juntament amb les seves monitores varem passar un molt bon matí passejant pels horts, el molí i els camps de cereal...

Avui dimecresread more

#07 / Per què necessitem un nou molí?

L'any 2010, quan La Garbiana només era una i·lusió, els joves de Tarroja varem posar uns quants dinerons per comprar el primer molí; era un molí gallec i amb ell vam començar a fer les primeres farines quan just creixien en els nostres camps els primers cereals ecològics.

L'any 2012 ja ens constituïm com a cooperativa i llavors apareix un segon molí provinent de la Fleca Tascó de Castellolí, ens arromanguem i el posem en marxa!

ja tenim dos molins, visca!

Els dos són molins de pedra i gràcies a ells podem començar a treure les primeres farines amb el segell del Consell Català de la Producció Agraria Ecològica ([CCPAE]) (http://www.ccpae.org/)

Ara, al 2013 necessitem un nou molí que ens ajudi a consolidar el projecte i que La Garbiana floreixi!

Per una banda és molt important per millorar les nostres condicions de treball. El nou molí serà un molí compacte que permetrà reduir molta pols i soroll, segur que la farina també ho notarà!

read more

#06 / L'economia del pa, un bon article de Gustavo Duch

El Periódico de Catalunya, 29 de abril de 2013. Gustavo Duch

El viejo profesor sabía que era uno de sus últimos años de clase o quizás, con los recortes, el último. Como un karma repitió la clase que el primer día impartía al nuevo alumnado de primero de Ciencias Económicas.

─Chicas y chicos, van ustedes a escuchar y aprender muchos conceptos económicos, ratios y teorías entre estas cuatro paredes, pero ¿saben ustedes qué economía aprenderán? ¿Saben ustedes qué economía quieren defender o practicar? Porque como tres clases de pan que podemos llevarnos a la boca, existen tres clases de economías.

─Primero, una muy mala economía, indigesta y que más que dar de comer hace pasar hambre. Me refiero a aquellas actividades económicas que con los cereales que se cosecharán en algún rincón del mundo, no producen pan u otro alimento… read more

#05 / Ja han passat 10 dies!

Moltíssimes gràcies a tots els que durant aquests 10 dies heu recolzat el nostre projecte!

Ajudeu-nos a fer difusió als vostres amics, parentela tota i demés!

Mica en mica s'omple la pica, entre tots ho aconseguirem!!!

#04 / Noves recompenses!

Atenció atenció! Hem afegit una recompensa de 40€ perquè pugueu degustar les farines de la Garbiana sense moure-us de casa!

i també ens convertim en un banc! Antigament els bancs havien estat de cereals, doncs és la llavor i l'aliment que és conserva durant molts anys, ara pots invertir en aquest banc i mai et faltarà el pa!!!

#03 / Moltes gràcies, ja passem de 1000!!!!

Avui us presentem les desbrossadores de La Garbiana, així ens aneu coneixent a tots!

El Lolo i el Quim, un cavall i un ase català menjant en un camp d'adob en verd a l'era del molí.

Els estem preparant perquè ens ajudin a les tasques de l'hort...

#02 / Recuperació de varietats antigues

Fa dos anys els amics de Cultures Trobades ens varen encomanar una missió: conservar i multiplicar el blat blanc de Segarra i el blat fort de Solsona. Ens en van donar mig quilo i ara ja en tenim un bon grapat!

L'octubre del 2012 varem sembrar aquests grans blats amb l'ajuda de la Pandora, l'euga que va venir amb l'Alfred Ferrís a fer-nos un curs de tracció animal.

Al gener del 2013 feien aquest goig!

i aquesta setmana mireu el Ramon, aviat no el veurem!

i ara queda esperar fins al juny!

#01 / Els blats antics

Aquí podem veure unes fotos d'un dels camps de blats antics,

El març ens ha regalat alguna bona pluja, si l'abril és igual de generós al juny podrem tenir la falç al puny.... però no diguem blat fins que no sigui al sac i ben lligat!

Aquests camps són de 3 blats: la xeixa, l'aragó03 i el montcada, els sembrem i els molturem tots tres junts

Amb aquests tres blats antics recuperem els aromes i sabors que disfrutaven els nostres avis. Són blats que ens aporten un gran equilibri nutricional i el seu cultiu afavoreix la biodiversitat de les nostres terres.

Amb la farina d'aquests blats us recompensarem les vostres aportacions!

Moltes gràcies i fins demà!

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy