❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Nuevo molino para trigos ancestrales

La Garbiana Pagesa es una cooperativa dedicada a la producción ecológica de cereales y harinas y a la recuperación de variedades de cereal hoy en desuso. Necesitamos un nuevo molino que mejore nuestras condiciones de trabajo y nos ayude a poder vivir dignamente de la tierra. ¡Muchas gracias!

0
segundos
168
Aportaciones
11.480€
De 10.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Somos una cooperativa de trabajo formada por 4 jóvenes, amigos de la infancia, de un pequeño pueblo de 110 habitantes llamado Tarroja de Segarra.

Producimos cereales ecológicos y con ellos elaboramos harinas en un molino de piedra natural. Nuestro proyecto es cooperativo: compartimos tierras, maquinaria, trabajo, ilusiones y alegría.

Cultivamos 30ha de cereal ecológico en secano, principalmente espelta, centeno, kamut y diversas variedades de trigos antiguos. Además estamos recuperando dos tipos de trigo caídos en desuso y que fueron cultivados por nuestros abuelos en tiempos pasados: el blat blanc de Segarra (trigo blanco) y el blat fort de Solsona (trigo duro); así estamos recuperando el patrimonio cultural de nuestras tierras.

A QUÉ DESTINAREMOS VUESTRAS APORTACIONES

Todas ellas irán integramente a financiar la compra de un molino de piedra natural que nos permitirá ampliar las clases de harina que elaboramos.

Es un molino de fabricación austríaca moulins du Tyrol ideal para la molienda de los granos y la optimización de la calidad y propiedades de la harina.

Con este nuevo molino trabajaremos en mejores condiciones y poco a poco construiremos nuestro sueño: vivir en nuestro pueblo, trabajando y aprendiendo a amar nuestra tierra construyendo nuevos modelos económicos y sociales más justos y saludables!

SOBRE LAS RECOMPENSAS

Entregaremos vuestras recompensas a partir de septiembre.

  • Para las recompensas de 25, 50, 100 i 250, os invitamos a recoger en Tarroja vuestras recompensas y así nos visitáis y podemos conocernos y agradeceros personalmente vuestro apoyo. Estamos al centro de Catalunya, ho hay excusas!!!!!!

  • Recompensa de 40: os enviamos, con portes gratuitos, un lote de degustación de harinas para hacer panes, pasteles y más....(envíos a toda la península)

  • Para las recompensas de 300€ especiales para tiendas y panaderos, los portes son gratuitos sólo en Cataluña.

  • La recompensa de 400€ se entrega personalmente en Tarroja de Segarra, en caso de envío los portes no están incluidos.

CONÓCENOS UN POCO MÁS

a la tele...

Hemos participado en el documental "La Voz del Viento" aquí podéis ver el trailer.

a la prensa...

¡Os invitamos a colaborar en un proyecto que ama la tierra, dignificando y manteniendo a la gente en el mundo rural!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • jorge robachuk

    jorge robachuk

    9 años

    quiero comprar un molino del que muestran ahi. quiero saber el precio

  • La Garbiana Pagesa

    La Garbiana Pagesa
    Autor/a

    más de 9 años

    Bona tarda,

    Nosaltres no ho fem directament, però

    t'adjuntem una pàgina on les pots trobar online

    http://alimentabio.com/

    Salut i moltes gràcies!!

    La Garbiana

  • lutgarda van dooren

    lutgarda van dooren

    más de 9 años

    hola ,

    es podran comprar les vostres farines via botiga virtual?

    Faig pà a casa amb massa mare i m'interessa comprar bones farines.. potser per enviar a prov. Girona s'incrementaríen molt les despeses d'enviament??

    lutgarda

  • Fernanda

    Fernanda

    casi 11 años

    Hola La Garbiana buenos dias,

    Te invito a conocer el nuestro proyecto de fin de Master a presentar proyectos Culturales en un evento en el dia 15 de Junio.

    Te apresento el nuestro Blog y Rede Social:

    http://culturauptoyou.wordpress.com/

  • La Garbiana Pagesa

    La Garbiana Pagesa
    Autor/a

    casi 11 años

    Hola Ferran, amb el nou molí podrem fer farines integrals, semi-integrals i blanques, simplement a través d'un tamís. No funciona com en les grans farineres on el cereal és despulla del germen i la capa de segó i aixó fa que perdi gran part dels seus nutrients. En aquest molí el gra és mòlt íntegrament i després es separa un percentatge del segó. En els molins de pedra la farina integral és el gra integre, la semi-integral s'extreu aproximadament un 20% del segó i en la blanca s'extreu entre un 30 i un 40%.

    Salut!

  • Ferran

    Ferran

    casi 11 años

    Per cert: farines integrals o blanques?

#16 / Ja sóc aquí!!!

Durant set dies he travessat Europa fins arribar a Tarroja. He viatjat ben empaquetat, i quan he arribat feia molta calor. Hi havia moooolta gent de tot el poble que estava a les portes de la meva nova casa esperant-me. El meu transportista al·lucinava: allò era una festa!!! Garbians i tarrogins van brindar per la meva arribada, per la nova època que començava a la vall del Sió. Principalment aquests quatre personatges, el garbians, que em tocaven i acariciaven i entre ells s'abraçaven per la meva arribada. Quina alegria!!!!

He estat molt desitjat i esperat...però la meva fabricació era lenta: fusta especial dels arbres de les vores de boscos nòrdics controlats, una fusta impossible d'esquerdar i una pedra també molt especial que fa una farina a una temperatura excel·lent per mantenir totes les propietats i nutrients del gra. Amb l'ajuda de tots, entro a La Garbiana i a poc a poc em van despullant de plàstics i fustes que m'envolten i em col·loquen al meu lloc definitiu.

leer más

#15 / Un altre camí és possible!

Us adjuntem un article d'opinió de Juan Cal, publicat al diari Segre el dia 24/05/13!

Estem molt agraïts dels articles, comentaris i opinions que ens aneu donant, les vostres paraules són el que ens impulsa, alimenta i anima!

Moltíssimes gràcies!!!

Estem en contacte ben aviat!!!

Quan parlem d'emprenedors pensem, generalment, en tòpics de la vida urbana, en idees relacionades amb aplicacions per a mòbils o idees brillants relacionades amb l'aeronàutica, la bioenginyeria o la indústria farmacèutica. La realitat ens demostra que també hi ha creativitat, innovació i capacitat emprenedora en el sector agroalimentari i no només per l'aplicació de tecnologies de la informació i la comunicació o l'ús de llavors modificades genèticament per millorar el rendiment de les explotacions. No, l'ecologia, el retorn a l'agricultura… leer más

#14 / Som Tarrojins i Tarrojines!!!

També ens diuen tarrogencs i tarrogenques. La Garbiana ha nascut a Tarroja de Segarra, un petit poblet de 115 habitants de la vall del Sió.

El riu Sió neix a Gàver, pàtria d'en Martí Verdés. Les seves aigües reguen els nostres horts i desemboquen a Balaguer, on hi ha la bona gent de Cultures Trobades.

Tarroja ha sigut sempre un poble molt fèrtil d'inquietuds, projectes i idees de bomber.

Aquest diumenge és va realitzar la última etapa d'una caminada que va començar a Tarroja l'any 2012 i va acabar a Pals, hem fet la Ruta d'en Colom. Seguint amb la temàtica Colombina, fa molts i molts anys que a Tarroja s'edita la revista Terra Rubra.

Tarroja no ha estat mai un poble avorrit, la gent de La Cabana organitza tallers, xerrades, activitats,cursos de meditació, ioga, dansa del ventre, taixí i molt més!!! doncs de tant en tant pels carrers de Tarroja hi podem veure passar un lama tibetà passejant amb bicicleta!!!

leer más

#13 / Alegria!

Vet aquí que en una terra seca i aspra, la Força, la Paciència, l'Alegria i la Passió varen trobar uns grans de blat. La Força remogué la terra i la Paciència sembrà les llavors i va esperar i esperar... A l'estiu l'Alegria recollí el blat i quan va ser al sac, el dugué a la Passió, que en feu una bona farina.

Després vingueren l'Experiència, la Saviesa, la Generositat, la Voluntat, la Il·lusió...i la gent de Verkami i tots els mecenes que han col·laborat i així els habitants d'aquella terra seca i aspra creixeren sans i forts, doncs la Terra estava plena de força, paciència, alegria, passió i il·lusió, en última instància, amor.

Alegria, visca en Tomeu!

#12 / Som més de 100!!!

Ja som més de cent mecenes!!!

La Garbiana està realment molt contenta de l'evolució del projecte, una empempta més i entre tots aconseguirem el molí!

I com que estem al maig, us deixem amb una frase del maig del 68:

SIGUEU REALISTES, DEMANEU L'IMPOSSIBLE!!!!!

#11 / Plou i estem nostàlgics!

Fora està fent una bona pluja, i com que no podem treballar ens hem ficat nostàlgics i ara us volem ensenyar els orígens de La Garbiana, aquest és un dels primers mercats que vam fer amb la primera collita de patates i cebes,

i us regalem una cançoneta...plou

#10 / El pas de l'equador!

Ja estem a la meitat, queden 20 dies!

Estem molt contents de l'acollida que està tenint el projecte i us animem a que durant els 20 dies que queden continueu fent difusió als vostres amics i coneguts!!!

Seguim endavant!

Us deixem amb un fragment del llibre Les Veus del Desert, gràcies Carme per compartir-lo!

"... Ota m'havia dit que fos jo qui honorés la Divina Unitat a la meva manera i que fes la pregària perquè aquell dia ens fos propici . Vaig repetir les paraules que havia sentit dir cada matí a la tribu (aborigen del desert australià): SI ÉS PEL MEU BÉ I PEL BÉ DE LA VIDA A TOT ARREU, FES QUE APRENGUI.

Un altre cop, la idea em va venir a la ment : SIGUIS AIGUA , SIGUIS AIGUA . Quan puguis ser aigua trobaràs aigua.

No entenia què volia dir allò. No tenia cap sentit . Siguis aigua!

Això és impossible. Però, novament, vaig fer l'esforç per… leer más

#08 / LA GARBIANA TOUR!!

La Garbiana no para, ahir dimarts dia 7 varem estar molt contents de rebre la visita de l'Institut Municipal Salvador Seguí de Lleida, és un centre que es dedica a la formació ocupacional de persones aturades i, actualment, està realitzant el curs "Activitats auxiliars d'agricultura", el qual consisteix en formar a 16 persones que han estat o estan privades de llibertat.

Dins aquest grup també varen venir 8 persones que estan fent un curs de jardineria mitjançant un Taller d’Ocupació (projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya que consisteix en formar-se durant 12 mesos alternant-ho amb el treball en una instal·lació municipal, en aquest cas estan desenvolupant les tasques de jardineria a l’Arborètum – Jardí botànic de Lleida).

Juntament amb les seves monitores varem passar un molt bon matí passejant pels horts, el molí i els camps de cereal...

Avui dimecresleer más

#07 / Per què necessitem un nou molí?

L'any 2010, quan La Garbiana només era una i·lusió, els joves de Tarroja varem posar uns quants dinerons per comprar el primer molí; era un molí gallec i amb ell vam començar a fer les primeres farines quan just creixien en els nostres camps els primers cereals ecològics.

L'any 2012 ja ens constituïm com a cooperativa i llavors apareix un segon molí provinent de la Fleca Tascó de Castellolí, ens arromanguem i el posem en marxa!

ja tenim dos molins, visca!

Els dos són molins de pedra i gràcies a ells podem començar a treure les primeres farines amb el segell del Consell Català de la Producció Agraria Ecològica ([CCPAE]) (http://www.ccpae.org/)

Ara, al 2013 necessitem un nou molí que ens ajudi a consolidar el projecte i que La Garbiana floreixi!

Per una banda és molt important per millorar les nostres condicions de treball. El nou molí serà un molí compacte que permetrà reduir molta pols i soroll, segur que la farina també ho notarà!

leer más

#06 / L'economia del pa, un bon article de Gustavo Duch

El Periódico de Catalunya, 29 de abril de 2013. Gustavo Duch

El viejo profesor sabía que era uno de sus últimos años de clase o quizás, con los recortes, el último. Como un karma repitió la clase que el primer día impartía al nuevo alumnado de primero de Ciencias Económicas.

─Chicas y chicos, van ustedes a escuchar y aprender muchos conceptos económicos, ratios y teorías entre estas cuatro paredes, pero ¿saben ustedes qué economía aprenderán? ¿Saben ustedes qué economía quieren defender o practicar? Porque como tres clases de pan que podemos llevarnos a la boca, existen tres clases de economías.

─Primero, una muy mala economía, indigesta y que más que dar de comer hace pasar hambre. Me refiero a aquellas actividades económicas que con los cereales que se cosecharán en algún rincón del mundo, no producen pan u otro alimento… leer más

#05 / Ja han passat 10 dies!

Moltíssimes gràcies a tots els que durant aquests 10 dies heu recolzat el nostre projecte!

Ajudeu-nos a fer difusió als vostres amics, parentela tota i demés!

Mica en mica s'omple la pica, entre tots ho aconseguirem!!!

#04 / Noves recompenses!

Atenció atenció! Hem afegit una recompensa de 40€ perquè pugueu degustar les farines de la Garbiana sense moure-us de casa!

i també ens convertim en un banc! Antigament els bancs havien estat de cereals, doncs és la llavor i l'aliment que és conserva durant molts anys, ara pots invertir en aquest banc i mai et faltarà el pa!!!

#03 / Moltes gràcies, ja passem de 1000!!!!

Avui us presentem les desbrossadores de La Garbiana, així ens aneu coneixent a tots!

El Lolo i el Quim, un cavall i un ase català menjant en un camp d'adob en verd a l'era del molí.

Els estem preparant perquè ens ajudin a les tasques de l'hort...

#02 / Recuperació de varietats antigues

Fa dos anys els amics de Cultures Trobades ens varen encomanar una missió: conservar i multiplicar el blat blanc de Segarra i el blat fort de Solsona. Ens en van donar mig quilo i ara ja en tenim un bon grapat!

L'octubre del 2012 varem sembrar aquests grans blats amb l'ajuda de la Pandora, l'euga que va venir amb l'Alfred Ferrís a fer-nos un curs de tracció animal.

Al gener del 2013 feien aquest goig!

i aquesta setmana mireu el Ramon, aviat no el veurem!

i ara queda esperar fins al juny!

#01 / Els blats antics

Aquí podem veure unes fotos d'un dels camps de blats antics,

El març ens ha regalat alguna bona pluja, si l'abril és igual de generós al juny podrem tenir la falç al puny.... però no diguem blat fins que no sigui al sac i ben lligat!

Aquests camps són de 3 blats: la xeixa, l'aragó03 i el montcada, els sembrem i els molturem tots tres junts

Amb aquests tres blats antics recuperem els aromes i sabors que disfrutaven els nostres avis. Són blats que ens aporten un gran equilibri nutricional i el seu cultiu afavoreix la biodiversitat de les nostres terres.

Amb la farina d'aquests blats us recompensarem les vostres aportacions!

Moltes gràcies i fins demà!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies