❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

"Nació i identitats: pensar el País Valencià" #pensarPV

Llibre col·lectiu al voltant de 140 pàgines sobre la identitat valenciana prologat per J.F. Mira i escrit per F. Archilés, R. Castelló, A. Bodoque, B. Montoya i V. Flor per publicar en 2013 en l'editorial Afers (col·lecció "Els llibres del contemporani") i distribuir per les llibreries. Ens ajudes?

Fundació Nexe

A project of

Category

Created in

0
seconds
177
Pledges
3.725€
From 2.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

NACIÓ I IDENTITATS: PENSAR EL PAÍS VALENCIÀ és un projecte de llibre col·lectiu sobre la identitat valenciana en valencià que, amb la teua ajuda, es publicarà l’any 2013 per la prestigiosa editorial Afers (en la col·lecció Els llibres del contemporani) i es distribuirà per les llibreries del país i de la resta de territoris del nostre domini lingüístic.

El llibre és una iniciativa de la Fundació Nexe i de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i consisteix en cinc aportacions diverses i pluridisciplinars escrites per l'historiador Ferran Archilés, el sociòleg Rafael Castelló, el politicòleg Anselm Bodoque, el sociolingüista Brauli Montoya i el sociòleg Vicent Flor sobre aspectes diferents de la conflictiva construcció de les identitats regionals i nacionals al País Valencià.

El llibre comptarà amb un pròleg de Joan Francesc Mira.

QUINS TEMES TRACTARÀ EL LLIBRE?

El llibre recull investigacions en els camps de la sociologia, la història, la ciència política i la sociolingüística escrites per investigadors de procedències diverses i ho fa d’una manera divulgativa i accessible per a tothom. Aquest volum inaugurarà les Trobades Nexe, que consistiran en una trobada anual d’especialistes amb una temàtica comuna per a aportar reflexions sobre aspectes estratègics del País Valencià.

A més d'un pròleg i d'una introducció, els capítols seran:

 1. La identitat valenciana a l’època contemporània: una perspectiva històrica. Ferran Archilés (Universitat de València)

 2. La definició nacional de la realitat al País Valencià. Rafael Castelló (Universitat de València)

 3. Les elits polítiques i la qüestió valenciana. Anselm Bodoque (politòleg)

 4. Identitat valenciana i transmissió del valencià. Brauli Montoya (Universitat d'Alacant)

 5. Trencar per mantenir l’hegemonia del castellà. Secessionisme lingüístic i identitat valenciana. Vicent Flor (Universitat de València)

QUÈ FAREM AMB ELS RECURSOS OBTINGUTS?

Per a poder publicar-ho el pressupost mínim és de 2.500€, necessaris per a una part de les despeses d’edició, de correcció, d’impressió i de distribució del llibre. Totes les persones que hi col·laboren apareixeran (si volen, és clar) en la pàgina de mecenatge del llibre per tal de reconèixer la seua aportació. Aquells que facen una aportació mínima de 15€ podran recollir a València el llibre o se'ls enviarà a un domicili indicat (estat espanyol).

El nostre objectiu és tenir-lo editat el mes d'abril

I UNA VEGADA SUPERADA LA XIFRA MÍNIMA?

Si superem l'objectiu econòmic mínim per editar el llibre destinarem els recursos a ampliarem el tiratge de l'edició i una millor distribució, millorarem la promoció del llibre, incrementarem el nombre de presentacions al llarg del país i fins i tot ens plantejarem editar un vídeo promocional. Si assolirem els 4.000€ gravarem les sessions de les Trobades Nexe (que es duran a terme a finals de maig o principis de juny) i penjarem els vídeos.

LA FUNDACIÓ NEXE

La Fundació Nexe té com a missió contribuir a la millora i al progrés de la societat valenciana mitjançant la generació, la difusió i el debat d'idees. Aquest és el segon projecte en Verkami de la Fundació Nexe. El primer fou el #demos3 de Carlos Villodres Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta.

Per tot plegat, sol·licitem la teua col·laboració tant econòmica com de divulgació de la iniciativa. A més, com que som una fundació, et pots desgravar la teua aportació efectiva segons la legislació vigent en la teua declaració de la renda.

Si vols més informació de la Fundació Nexe. També a twitter i a facebook

Més informació de l'editorial Afers. També a twitter i a facebook

Per a qualsevol dubte, aclariment o suggeriment, estem a la teua disposició. Gràcies per tot plegat! Tu també pots ajudar a... pensar el País Valencià.

Pots col·laborar a difondre el Verkami a Twitter amb l'etiqueta #pensarPV

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Luis Barquero

  Luis Barquero

  almost 11 years

  Hola! A on puc trobar el llibre en Castelló? I en Barcelona? Gracies!

 • Fundació Nexe

  Fundació Nexe
  Author

  about 11 years

  No, Tomàs, ho sentim. Aquest serà un llibre "clàssic", en paper i distribuït per les llibreries. L'editorial Afers, de moment, no edita llibres electrònics. Tot i això, els llibres Demos sí que s'editen en paper però també en pdf. Gràcies per l'interés. Salutacions

 • Tomàs

  Tomàs

  about 11 years

  Hola, editareu el llibre en .epub o qualsevol altre format digital? Gràcies!

#10 / 177 mecenes. A totes i a tots, moltes gràcies!

Nació i identitats: pensar el País Valencià ha pogut editar-se, en part, gràcies a l’aportació econòmica de 177 mecenes en la plataforma Verkami. La Fundació Nexe, l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i els autors els mostrem públicament el nostre agraïment i consideració. Ací trobareu el llistat dels mecenes que han expressat el seu desig d'aparèixer en aquesta pàgina. A totes i a tots, moltes gràcies!

ACL El Tempir d’Elx

Alfons Alba

Jordi Albert i Fort

Júlia Albiach Montaner

Albert Almenar

Emili Altur

Maria Josep Amigó Laguarda
Àlex Amorós

Rosella Antolí Santolària
Àlex Aparicio

Mar Baixauli

Ricard Barberà i Guillem

Natxo Benet

Rafael Beneyto

Antoni Biarnés

Miquel Boix

Andrés Boix Palop

Albert Bonillo Martin

Joan Raül Burriel Calvet

Ramir Calvo i Cubedo

Anna Campos Climent

Daniel Carbonell Barberà

Salvador Carrasco Ferrís

Enric Castelló

Josep Castells Baró

Roger Català i Blasco

Josep Cerdà i Ballester

Cèlia Cerezo Garcia

Ricard Chulià

read more

#09 / L'èxit del mecenatge del llibre #pensarPV ha eixit en premsa

Divendres 15 de març el diari Levante-EMV s'ha fet ressó dels, aleshores, 162 mecenes del projecte de llibre Nació i identitats: pensar el País Valencià i dels 3.460€ recaptats.

Vicent Olmos, editor d'Afers, ha declarat que aquest sistema de mecenatge "no pot servir com a norma, però potser una manera de posar en marxa determinats projectes de més envergadura".

En aquests moments el verkami ja té 164 mecenes i 3.490€ recaptats. Moltes gràcies a totes i a tots per fer-ho possible! Recordeu que encara queden alguns dies per a poder ser mecenes i que, amb el vostre suport, podrem dur endavant les Trobades Nexe i gravar-les (veure entrada anterior del blog).

#08 / Trobada Nexe "Pensar el País Valencià"

Amb motiu del llibre Nació i identitats: pensar el País Valencià la Fundació Nexe organitzarà una trobada monogràfica a València els propers dies 30 de maig i 1 de juny (divendres de vesprada i dissabte de matí).

La Trobada tindrà el format de quatre taules redones en què participaran els cinc autors i altres persones invitades a discutir els diferents temes que planteja el llibre. Així mateix, tots els mecenes tindreu l'oportunitat de dialogar amb els autors en la Trobada.

Si abastarem en el verkami els 4.000€ els debats es gravaran i s'emetran en streaming. En quaselvol dels casos el debat també es durà a terme en les xarxes socials. En Twitter amb el hastag #pensarPV.

Només tindrem el programa defintiu us ho farem saber. Gràcies!

#07 / Autors i textos de #pensarPV (i 6). Joan Francesc Mira

El llibre Nació i identitats: pensar el País Valencià comptarà amb un prologuista de luxe, Joan Francesc Mira.

Joan Francesc Mira (València, 1939) és escriptor, antropòleg, sociòleg i professor universitari. Com a assagista destaquen els treballs que es basen en la situació de la llengua i el poble valencià, com Crítica de la nació pura (1985) premis Joan Fuster i Crítica Serra d'Or d'assaig, que és una aproximació al concepte de nació des de l'òptica de l'antropologia, o Sobre la nació dels valencians (1997), i la síntesi històrica: Els Borja: família i mite (2000).

És autor de novel·les i reculls de contes: Viatge al final del fred (1984), Els treballs perduts (1989), Borja Papa (1996), novel·la que va rebre els premis Joan Crexells, el de la Crítica dels Escriptors Valencians i el premi Nacional de la Crítica de literatura catalana, i Quatre qüestions d'amorread more

#06 / Autors i textos de #pensarPV (5). Vicent Flor

VICENT FLOR MORENO (València, 1971). És llicenciat en ciències polítiques i doctor en sociologia. Exerceix de conservador de museu, professor associat de la Universitat de València, professor tutor de la UNED i director acadèmic de la Fundació Nexe. Les seues línies d’investigació són la sociologia política i la sociologia de la cultura. És autor de Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana (Afers, Catarroja-Barcelona:2011).

El capítol de Flor, que porta per títol TRENCAR PER MANTENIR L’HEGEMONIA DEL CASTELLÀ. SECESSIONISME LINGÜÍSTIC I IDENTITAT VALENCIANA, analitza diverses de les claus de la construcció política de la “llengua valenciana” protagonitzada pel “blaverisme”, un moviment polític de caire populista, conservador, anticatalanista, regionalista i espanyolista que ha sigut un… read more

#05 / Autors i textos de #pensarPV (4). Brauli Montoya

BRAULI MONTOYA ABAT (Novelda, 1956). És doctor en filologia catalana i catedràtic de la Universitat d’Alacant. Les seues línies d’investigació s’inscriuen en els camps de la sociolingüística i la història de la llengua. Dos dels seus llibres recents són: Normalització i estandardització (Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana/Bromera, Alzira: 2006) i La transmissió familiar del valencià (Acadèmia Valenciana de la Llengua, València:2011, en coautoria amb Antoni Mas).

El capítol de Montoya, que porta per títol IDENTITAT VALENCIANA I TRANSMISSIÓ DEL VALENCIÀ, presenta la interrupció de la transmissió familiar del valencià ocorreguda durant els segles XIX i XX com una conseqüència de les actituds lingüístiques negatives que s'estenen entre la població a partir de la prohibició del valencià en… read more

#04 / Autors i textos de #pensarPV (3). Anselm Bodoque

ANSELM BODOQUE (Arcos de la Sierra, Conca, 1959). És politòleg i funcionari de carrera de la Generalitat Valenciana. Ha treballat en els departaments d’Educació, Política Lingüística, Cultura, i Planificació i Estudis de Presidència de la Generalitat. Les seues investigacions i publicacions s’han orientat a las elits polítiques, els partits valencians i les polítiques públiques. Entre les seues publicacions destaquen Partits i conformació d’elits polítiques autonòmiques. El cas valencià (2000), «Unió Valenciana (1982-2008). Una aproximación» (2009) i La política lingüística dels governs valencians (2009).

LES ELITS POLÍTIQUES I LA QÜESTIÓ VALENCIANA. El propòsit d’aquest capítol és aproximar-nos al coneixement del comportament de les elits polítiques davant la qüestió identitària valenciana en les… read more

#03 / Autors i textos de #pensarPV (2). Rafa Castelló

RAFAEL CASTELLÓ COGOLLOS (Carcaixent, 1964). És llicenciat en ciències econòmiques (especialitat d’economia urbana i regional, 1986) i doctor en sociologia (1999) per la Universitat de València (UVEG). Professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social des de 1989, és titular d’universitat i director del Servei de Política Lingüística de la UVEG des de 2012. Es va doctorar amb una tesi sobre l’estructura social dels nacionalismes al País Valencià i Catalunya, i ha publicat diversos articles d’investigació sobre la situació social del valencià. Ha treballat específicament qüestions relacionades amb la demografi a i la sociologia política aplicades al País Valencià. Ha desenvolupat investigacions sobre la sostenibilitat i el desenvolupament humà, el voluntariat, el consum cultural a Espanya i les immigracions estrangeres al País Valencià. També ha participat en diverses obres col·lectives dedicades a l’anàlisi de l’estructura social valenciana.

read more

#02 / Autors i textos de #pensarPV (1): Ferran Archilés

FERRAN ARCHILÉS CARDONA (Castelló, 1971). És professor ajudant i doctor al Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València. L’any 2012 va ser Visiting Researcher a la London School of Economics. Autor de més de cinquanta publicacions acadèmiques, ha participat en diversos congressos a Europa i als EUA. Ha publicat Una singularitat amarga (Afers, Catarroja-Barcelona:2012), un llibre dedicat a l’obra de Joan Fuster.

El capítol de Ferran Archilés porta per títol La identitat valenciana a l’època contemporània: una perspectiva històrica i aborda l'estudi de la transformació de la identitat dels valencians al llarg de l'època contemporània. Aquest marc cronològic implica l'anàlisi de l'impacte de la Revolució liberal i la construcció del nou Estat nació espanyol i la… read more

#01 / Per col·laborar-hi, pots endur-te uns altres llibres de l'Editorial Afers!

Per a tots aquells que hi col·lobareu amb 30€ o 50€ tindreu com a obsequi un llibre de l'Editorial Afers d'entre aquest llistat (subjecte a disponibilitat). Els qui col·laboreu amb 60€ o 100 en tindreu dos.

1) Joan Fuster: Heretgies, revoltes i sermons. Tres assaigs d'història cultural.

2) Gil-Manuel Hernàndez i Martí: Falles i franquisma a València.

3) Ernest Lluch: La via valenciana.

4) Sebastià Garcia Martínez: El País Valencià modern. Societat, política i cultura a l'època dels Àustria.

5) James Casey: La terra i els homes. El País Valencià a l'època dels Àustria.

6) Sebastià Garcia Martínez i Vicent L. Salavert Fabian: L'ocupació franquista de la Universitat de València el 1939.

7) Ricard Camil Torres Fabra: Camp i política. La Falange en una comunitat rural valenciana (la Ribera Baixa).

8) Jill R. Webster: Per Déu o per diners. Els mendicants i el clergat al País Valencià.

9) José R. Modesto Alapont: read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy