❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta" #demos3

Demos, fulls de recerca i de divulgació, és una col·lecció de documents de treball per a obrir debats i oferir respostes als reptes plantejats en la societat valenciana. #demos3 proposarà reformes amb rigor, factibles i beneficioses per a la qualitat i el bon funcionament de la nostra democràcia.

Fundació Nexe

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
77
Aportaciones
1.388€
De 1.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Valencians i democràcia: Del malestar a la proposta. #demos3

Ningú pot amagar que existeix un malestar creixent amb el funcionament i amb les institucions més representatives de la nostra democràcia parlamentària. Este malestar no només s’evidencia en els diferents estudis d’opinió sinó que ha irromput amb força en les places i carrers on milers de persones han reclamat una democràcia més “real”.

Les propostes que han sorgit des d’estos col·lectius es centren en introduir canvis al sistema electoral, en retallar el sou dels polítics o en canviar el paper dels partits polítics. En molts casos, si foren implementades les alternatives plantejades en estos àmbits, no obtindríem democràcia de major qualitat i més pròxima, sinó que caminaríem cap a un sistema menys eficaç, menys participatiu i més depenent del poder econòmic.

Calen reformes, però no en qualsevol sentit. Reformes amb rigor, factibles i beneficioses per a la qualitat i funcionament del nostre sistema democràtic. Cal un sistema electoral més proporcional i que fomente el rendiment de comptes dels representants; calen uns partits més oberts i més útils; i cal un govern més obert, transparent i participatiu.

Precisament en este últim àmbit s’està donant una tendència arreu del món que propugna un govern basat en tres principis: en la transparència activa i l’accés a la informació per part dels ciutadans; en la participació en l’elaboració i presa de decisions i en la col·laboració en el desenvolupament de les polítiques. El govern obert o “open-government” obri una xicoteta finestra d’esperança per a superar el malestar actual.

Els valencians i valencianes ens trobem amb una democràcia ferida per anys d’escàndols i opacitat, però també adormida per anys de conformisme. És el moment de passar del malestar a la proposta, i millorar així la nostra democràcia.

QUÈ ÉS LA COL·LECCIÓ DEMOS?

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. Els primers números ja estan disponibles en paper i també en pdf per a la lliure descàrrega, al web www.fundacionexe.org.

Ara la Fundació Nexe vol implicar a la comunitat en el procés d'edició del tercer dels quaderns Demos que provisionalment porta per títol "Valencians i democràcia: Del malestar a la proposta." Pensem que amb aquest sistema de finançament es reforçarà la independència de l'autor i de la Fundació Nexe per tal de realitzar un treball crític i lliure.

A QUÈ DESTINAREM ELS RECURSOS?

Els recursos obtinguts aniran destinats a l'edició del quadern en paper, l'organització de les presentacions i tallers relacionats i els enviaments a organitzacions i institucions —acadèmiques, polítiques, socials, cíviques, sindicals— afectades pel contingut de la proposta. En cas d'obtindre majors ingressos treballarem també en l'edició d'un vídeo a tall de resum pedagògic d'algunes de les principals conclusions del treball.

Totes les persones que hi participen del verkami, amb independència de la quantia de la seua aportació, rebran un dels quaderns i apareixeran en la pàgina de mecenatge per tal de reconèixer la seua aportació.

QUI REDACTARÀ EL DOCUMENT?

La redacció del document anirà a càrrec de Carlos Villodres, un jove politòleg valencià què per a la seua redacció realitzarà un exhaustiu treball de cerca i anàlisi amb l'objectiu què el resultat del treball siga una proposta per al debat amb vocació transformadora i ambiciosa.

Pots veure un llarg vídeo de la presentació del projecte en el marc de la XXII Universitat del Tirant dedicada al paradigma #dospuntzero

Si ho desitges la Fundació Nexe podrà acreditar la teua aportació efectiva per tal que pugues desgravar-la segons la legislació vigent en la teua declaració de la renda

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

3 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • alsanan

    alsanan

    11 años

    Hola. Vaig col·laborar amb el projecte i vaig omplir les meues dades però encara no he rebut res. És normal?

    --- Àlfons Sánchz. Pça Enric Valor 8, 46680 Algemesí. 668812100. [email protected]

  • Fundació Nexe

    Fundació Nexe
    Autor/a

    11 años

    Moltes gràcies! Per descomptat pots trobar les publicacions per a la seua adquisició en paper o descàrrega en PDF a www.fundacionexe.org , a l'apartat publicacions.

  • Eleuteri Jesús

    Eleuteri Jesús

    11 años

    Enhorabona per la publicació! i la mena com ha sortit. Es pot aconseguir aquest llibre d'alguna manera? vull dir pagant, soc educador social i em sembla molt interessant l'estudi

#03 / Superem l'equador de la campanya en Verkami pel #demos3

Últims dies
Últims dies

Des de la Fundació Nexe volem donar-vos de tot cor les gràcies a les ja més de 50 persones que heu realitzat les vostres aportacions per tal que el projecte #demos3 Valencians i democràcia Del malestar a la proposta siga una realitat.

Hem superat ja l'equador de la campanya i quan queden menys de 20 dies per finalitzar la recaptació de fons ens hem marcat el repte de superar la xifra marcada inicialment i ser més ambiciosos en el projecte. Podem!

D'esta manera, pretenem incloure en el projecte un breu i pedagògic vídeo fonamentat en les conclusions del quadern per tal de difondre entre el màxim possible de gent gràcies al poder de les xarxes socials, algunes propostes bàsiques per regenerar la nostra ferida democràcia. L'objectiu així és augmentar les vies per tal de crear la… leer más

#02 / Ni ganduls ni conformistes: outsiders.

Un dels punts que tractarà el quadern Demos 3 serà el malestar amb la democràcia, i específicament, amb les seues institucions. Un malestar que està present als carrers (amb desenes de mobilitzacions cada setmana), als mitjans de comunicació i al sí de tota la societat. No debades després dels problemes econòmics són “els polítics” el principal problema de la ciutadania segons els baròmetres del Centre d’Investigacions Sociològiques.

Però més enllà d’aquesta evidència, en el Demos 3 aprofundirem una mica sobre algunes característiques d’aquest malestar. Sorgeixen preguntes interessants: des de quan existeix? Quines són les institucions més afectades?

Una de les vessant a analitzar sobre aquest malestar és el seu component generacional. Certament, tota la societat experimenta a dia de hui una sensació de… leer más

#01 / Arranca el Verkami per al #demos3 "Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta"

El passat 22 de setembre la Fundació Nexe col·laborava en l'organització de la XXII Universitat del Tirant enguany dedicada al paradigma #dospuntzero. En aquest marc el director acadèmic de la Fundació Nexe Vicent Flor i el jove politòleg Carlos Villodres introduiïren alguns dels continguts del #demos3 que portarà per títol *"Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta" *.

L'acte, amb el qual clogué la XXII Universitat del Tirant, va estar retransmès per streaming i és precissament amb aquest vídeo amb què volem començar la campanya per fer possible el seu finançament.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies