❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Edició de l'Aplec de Rondaies Mallorquines, vol. VI

Volem editar el volum VI de l'Aplec de Rondaies Mallorquines. La present edició, reuneix el màxim d’informació d'aquesta gran obra de Mn. Antoni M. Alcover. Les rondalles estan ordenades segons el model de classificació d’Aarne-Thompson, el més conegut dels sistemes de classificació rondallística.

Editorial Moll

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
165
Aportaciones
7.395€
De 6.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

OBJECTIU

Aconseguir prou finançament per a tirar endavant la publicació del vol. VI de l'Aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó, edició crítica a cura de Josep A. Grimalt amb la col·laboració de Jaume Guiscafrè.

PRESENTACIÓ DE L’OBRA

La present edició, iniciada l’any 1996 amb motiu del centenari de la publicació del primer volum de la primera edició de l’Aplec de rondaies mallorquines d’En Jordi d’es Racó, pretén reunir el màxim d’informació sobre la gran obra de Mn. Antoni M. Alcover. Les rondalles que formen l’Aplec es presenten ordenades segons el model de classificació d’Aarne-Thompson, el més conegut i acceptat dels sistemes de classificació rondallística.

En aquest sisè volum conclou la publicació de les rondalles meravelloses, la qual es va iniciar en el primer volum (amb rondalles com «Es tres germans i es nou gegants», «La bona reina i la mala cunyada», «Na Magraneta», «La bossa buida i es cànyom», etc.), i inclou totes les rondalles religioses (com «Es poal florit», «Es soldat de marina», «La flor romanial», etc.). Cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells: el del lector culte no especialitzat i el de l’especialista, que trobarà també la transcripció literal de les anotacions corresponents a cada rondalla, extretes de les sis llibretes en què mossèn Alcover consignava el material que arreplegava de la tradició oral i que li servia com a base per a la posterior elaboració dels textos. També s’inclouen les il·lustracions que han acompanyat tradicionalment les edicions populars de les rondalles, degudes als germans Francesc de B. i Josep Moll Casasnovas, i les que va fer Pere Prat i Ubach per a l’edició de luxe commemorativa del cinquantenari de la primera edició.

CARACTERÍSTIQUES DEL VOLUM VI

  • Format: 17x24 cm
  • 440 pàgines
  • Paper de 90 gr.
  • Coberta de amb tapa dura, guaflex amb estampacions daurades, amb sobrecoberta
  • Il·lustracions de Francesc de Borja. i Josep Moll Casasnovas i de Pere Prat i Ubach
  • Plecs cosits amb fil vegetal
  • Tiratge: 1000 exemplars
  • Preu de venda al públic: 30 Euros

Aquest projecte es farà realitat per Sant Jordi (23 d'abril 2013)

PRESSUPOST

6.500 Euros que cobrirà les despeses d'impressió i enquadernació d'aquest volum.

Totes les aportacions que es rebin una vegada aconseguit l'objectiu aniran destinades als honoraris dels autors, difusió de l'obra i a altres projectes editorials que tenim en marxa com poden ser:

  • Reedició de "Contes Menorquins" de Pau Faner Pressupost: 1.700 euros
  • Reedició de "Sexe i cultura: El Cançoner" de Gabriel Janer Manila. Pressupost: 2.000 euros.

RECOMPENSES

Les recompenses que hem pensat estan totes relacionades amb les rondaies mallorquines.

-Tassa "Flor Romanial": Tassa confeccionada expressament amb motiu d'aquest projecte. Consta d'una il·lustració de la rondalla al davant i un fragment de la rondalla al darrera.

-CD de Rondaies Mallorquines (actualment 12 CDs.):

Les rondaies gravades en aquest CD formen part del gran "Aplec de Rondaies Mallorquines d'En Jordi des Racó", que va escriure Mn. Antoni Maria Alcover.

L'any 1959, a través de Ràdio Popular, les Rondaies cobraren una nova vida, gràcies a un equip de locutors dirigits pel filòleg Francesc de Borja Moll. Novament les Rondaies demostraren la seva capacitat de commoure els mallorquins, que ha fet de la Rondaia el programa que ha durat més anys en antena.

L'any 1984, en complir-se el 25è aniversari de la fundació de Ràdio Popular i el 50è aniversari de la de l'Editorial Moll, editora de les Rondaies Mallorquines, es varen voler posar a l'abast del públic les gravacions de les rondaies que havien merescut el seu interès durant tants d'anys. Així va néixer la col·lecció de 32 cassets que han circulat profusament durant més de vint anys.

Pràcticament esgotada la darrera edició de cassets, hem cregut convenient adaptar aquelles gravacions a les noves tecnologies, oferint ara les rondaies contades per Moll i l'equip radiofònic de Ràdio Popular amb aquest nou format en CD.

-Diccionari d'expressions lingüístiques recollides a les Rondaies Mallorquines:

Més de 5.600 locucions, dites, refranys i tota casta d'expressions lingüístiques recollides als 24 toms de l'«Aplec de Rondaies Mallorquines», una bona mostra del mallorquí col·loquial de principis del s. XX.

Aquest aplec pot interessar molt els filòlegs, però està destinat al públic en

general, i molt especialment als lectors joves de rondaies, els quals no coneixen

moltes d'aqueixes expressions, ben usuals llavors i arraconades ara per altres sovint gens legítimes i sense la gràcia de les més autènticament nostres. Cada entrada dóna el significat d’una expressió i un exemple d'ús extret del text d'una rondaia, tot conformant un diccionari amb el qual l'autor ret un sentit homenatge al poble mallorquí d'en temps primer, que va crear tantes expressions realment enginyoses, i sovint ben divertides, i a mossèn Alcover, que se n'amarà i que ens proporcionà tantes mostres del seu ús en les seves admirables Rondaies, havent fet possible que aqueixes joies lingüístiques ens hagin arribat i que es conservin per a coneixement de les generacions actuals i de les futures.

-Rondaies Mallorquines (edició clàssica):

Col·lecció de 24 volums que recull totes les rondaies recollides per Alcover

Durant més de cent anys han estat llegides i rellegides per tots els bons mallorquins, que han vist reflectida fidelment l'ànima del nostre poble en la seva prosa riquíssima.

-Aplec de Rondaies Mallorquines (volums de 1 a 5):

Volums anteriors d'aquesta edició crítica que volem continuar amb aquest sisè volum.

Contingut del volum I: Rondaies d'animals i Rondaies meravelloses (I) Adversaris sobrenaturals (I)

Contingut del volum II: Rondaies Meravelloses (II) Adversaris sobrenaturals (II) i Espòs (esposa) sobrenatural o encantat

Contingut del volum III:Rondaies Meravelloses (III) Cicle "Psique i Cupido"

Contingut del volum IV:Rondaies Meravelloses (IV)

Contingut del volum V:Rondaies Meravelloses (V): Objectes màgics i Poder o coneixement sobrenaturals.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Editorial Moll

    Editorial Moll
    Autor/a

    11 años

    Hola Antònia!

    Si que es pot fer, encara que no des de la web del Verkami. Envian's un correu a [email protected] i et donarem un número de compte.

    Moltes Gràcies

  • Antònia

    Antònia

    11 años

    És possible seguir fent aportacions tot i que hagi acabat el termini?

  • Editorial Moll

    Editorial Moll
    Autor/a

    11 años

    Hola Cesc!

    Es poden fer tantes aportacions com un vulgui. En el teu cas, si ens fas una aportació de 5 euros i un altra de 15 euros (amb l'opció dels 2 cd) tindràs les recompenses que vols. Pel que fa a l'enviament, t'ho farem arribar tot plegat.

    Moltes Gràcies!

  • Cesc

    Cesc

    11 años

    És possible col·laborar amb una certa quantitat per tal de rebre només una tassa i els dos CDs amb les Rondaies a la vegada? Gràcies!

  • Editorial Moll

    Editorial Moll
    Autor/a

    11 años

    Hola Toni!

    Una vegada s'acabi el termini d'aportacions, ens posarem en contacte amb tots vosaltres i decidirem en cada cas com es pot fer la recollida.

    Vos enviarem a cada un de vosaltres la llista de les rondaies contingudes a cada CD perque pogueu triar el CD o CD's que volgueu.

    Moltes Gràcies!

  • Toni

    Toni

    11 años

    Em podríeu dir on es poden recollir les recompenses? Els títols dels CD es poden elegir o ho decidiu vosaltres?

#06 / L'Aplec ja està a punt d'arribar!

Benvolguts amics:

Aquesta setmana ens ha d'arribar a la fi l'Aplec de la impremta. A tots vosaltres se us ha enviat un correu demanant-vos les dades per poder enviar les recompenses. Als qui encara no heu contestat, us agraïriem ens ho comuniqueu el més aviat possible.

Moltes Gràcies

#05 / Ja falta manco per rebre les recompenses!

Benvolguts:

Ara que ha acabat el termini d'aportació és hora d'explicar què és el que farem:

Verkami està comprovant que totes les aportacions es fan efectives i d'aquí pocs dies ens farà arribar la llista definitiva.

Després ens posarem en contacte amb tots vosaltres perquè ens doneu les dades per poder enviar-vos les recompenses. Els que heu triat CD i /o Tasses, les podrem enviar de seguida. Les altres aportacions hauran d'esperar que arribi de la impremta el volum VI de l'Aplec, objecte d'aquest projecte de micromecenatge.

A través d'aquest blog vos anirem informant de l'evolució del projecte.

Moltes gràcies a tots!

#04 / Hem fet el cim!

Benvolguts:

Gràcies a tots vosaltres, ja podem dir ¡Ho hem aconseguit!. El projecte d'edició del volum VI de l'Aplec de Rondaies Mallorquines ja està en marxa!. L'original va de camí cap a la impremta i en unes setmanes el tindreu amb vosaltres!

Encara queden 9 dies per a tothom qui vulgui afegir-se a aquest projecte i gaudir de l'experiència del micromecenatge, on es fa realitat la dita "Entre tots ho farem tot!".

A què destinarem les aportacions que es rebin a partir d'ara?

Tal com vos dèiem a la informació del projecte, les aportacions aniran destinades al pagament dels drets d'autor, a la difusió de l'obra, a diverses reedicions que tenim previstes per aquest any com per exemple "Contes Menorquins" de Pau Faner, reedició que ja està en marxa i que treurem el mes que ve. També es destinaran al pagament de les despeses d'enviament als mecenes de les seves recompenses.

Per això, encara vos demanam un darrer esforç en la difusió d'aquest projecte per encara fer-lo més gran!

leer más

#03 / Ja sou 100 Mecenes!

Bon dia Amics!

Ja hem arribat als 100 Mecenes, i com vaig dir fa uns dies, això té premi!

El premi consisteix en una tassa que un amic ens ha confeccionat expressament per a l'ocasió i que rebreu de franc juntament amb la vostra recompensa, una vegada s'hagi assolit el projecte!. Esperam que vos hagi agradat!

Tant els que heu estat afortunats amb aquest premi (un dels 100 primers), com si vos acabau d'incorporar al projecte, heu de saber que podeu aconseguir una o més tasses a través de recompenses de 5, 10 i 15 euros que hem creat ara mateix.

Tan sols queda agrair-vos un cop més ( i mai seran prou) la vostra participació en aquest projecte i animar-vos a seguir fent difusió entre els vostres amics.

Fins Aviat!

#02 / Ja tenim 60 mecenes!

Bon dia, Amics!

Ja hem arribat als 60 mecenes i a més del 50 % del projecte. I Això ha estat possible gràcies a tots vosaltres que hi contribuiu i ajudau a fer difusió del nostre projecte.

També voldria destacar la feina dels bons periodistes com l'excel·lent article de Miquel Àngel Llauger on explica molt bé en què consisteix el micromecenatge, alhora que en destaca tant el projecte del documental de l'Obra Cultural Balear (al qual li queden pocs dies i encara necessita una bona empenta i des de l'Editorial Moll encoratjam a què hi col·laboreu), com el nostre projecte d'Edició de l'Aplec de les Rondaies, que si bé encara ens queden 30 dies, ens falta molt camí per poder dir que està fet.

L'article el podeu veure aqui: http://miquel-angel.balearweb.net/post/113384

Per això, vos demanam que continueu engrescant a la gent a que hi contribueixi en aquest gran projecte.

Moltes Gràcies!

#01 / Cinquè dia i ja hem arribat al 32%!

Bon dia Amics!

Encetam una nova experiència com és el micromecenatge i ens omple de satisfacció la gran acollida que ha tingut. Estam molt esperançats que aquest projecte es dugui endavant. Hem recorregut una gran part del camí però encara ens falta molt per córrer.

A tots els que ja formau part d'aquest gran projecte, Moltes Gràcies!!

I als que encara vos hi heu d'afegir, heu de saber que esser un dels 100 primers té premi!

Estam preparant una sorpresa que desvetllarem en arribar als 100 mecenes, per tant, apunta't ràpid que això vola!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies