❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Els Gegants vells de Sitges et necessiten per cloure el seu 125è aniversari

Vols que els Gegants vells pugin caminant a la Trinitat? i aconsegueixin una catifa floral i una processó de Corpus úniques? Et necessitem!

Categoría

Creado en

0
segundos
126
Aportaciones
3.673€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui som

Els Gegants vells de Sitges acabats de restaurar i amb el vestuari recuperat dels seus inicis. Taller Casserras. Solsona. Agost 2022
Els Gegants vells de Sitges acabats de restaurar i amb el vestuari recuperat dels seus inicis. Taller Casserras. Solsona. Agost 2022

Els Gegants Vells de la vila de Sitges estem de celebració. Hem fet 125 anys (1897-2022). Hem restaurat les peces originals i hem recuperat el vestuari primigeni. Però ara voldríem fer algunes activitats per acabar l’aniversari i necessitem comptar amb l’ajuda dels sitgetans i de les sitgetanes i de totes aquelles catalanes i ciutadanes del món que estimen els Gegants. Els gegants són unes figures molt estimades i estem segurs que la gent col·laborarà per fer possible la clausura de l'aniversari.

Objectiu de finançament

Vista de l
Vista de l'Ermita de la Trinitat on volem anar caminant enguany, el dia 4 de juny de 2023

L’objectiu del finançament és recaptar 2.000€. El seu destí serà fer front a les despeses logístiques i de material de la pujada caminada a l’Aplec de l’Ermita de la Trinitat (04/06/2023) al Parc Natural del Garraf i de l'altar-catifa floral de la Festivitat del Corpus (11/06/2023).

Els Gegants trepitjant les catifes encapçalant la processó de la festivitat del Corpus. Enguany realitzarem l
Els Gegants trepitjant les catifes encapçalant la processó de la festivitat del Corpus. Enguany realitzarem l'altar-catifa del Cap de la Vila. Serà l'11 de juny

Les necessitats concretes de logística i material són bàsicament les següents:

1.- La contractació d'una empresa especialitzada en senyalètica per habilitar el tall de les Costes de Garraf** durant una hora i mitja aproximadament fins l'accés al camí de pista de la Trinitat.

2.- L'Assumpció del 50% del cost dels tiquets lliurats a les entrades de banda i banda de les Costes perquè els que hi circulen puguin gaudir del pas alternatiu de l'autopista gratuïtament.

3.- La compra de material de l'altar-catifa i ornaments del Cap de la vila (que no la mà d'obra que ens ho fan gratuïtament) durant la celebració del Corpus.

En total la despesa s'enfila a més de 6.000€. Durant aquest aniversari hem tingut l'ajuda de les administracions (Ajuntament de Sitges i la Generalitat de Catalunya).

La colla dels geganters també hem decidit crear una quota interna per ajudar a fer possible totes les activitats del projecte, però tot i així, no arribem a l'aportació necessària. És per això que ens hem posat aquest repte de 2.000€ des del Verkami, demanant la vostra participació

US NECESSITEM!

Mira les 13 recompenses que t'oferim perquè puguis fer les teves aportacions. Les plantegem amb tota l'estima cap als nostres gegants patrimonials i esperant que siguin un bon regal per acostar-vos, una mica més, a la celebració del 125è aniversari i ens pugueu ajudar a fer possible el nostre repte.

Logo del 125è aniversari del Gegants vells de Sitges
Logo del 125è aniversari del Gegants vells de Sitges

Una mica més d'història...

Els Gegants vells a principi de segle XX
Els Gegants vells a principi de segle XX

Els Gegants de la vila (vells)

Nom: Els Gegants de la vila (vells)

Any d’aparició: 1897

Autor: dissenyats per Lluís Labarta i Grañé i construïts per Eusebi Vidal

Mides: 4,55 m i 113 quilos el gegant i 4,45 m i 104 quilos la geganta

Nom del gegant: no en té oficialment

Nom de la geganta: no en té oficialment

Noms populars: Bartomeu i Montserrat i/o Tecla i Gegants vells

Colla: Ajuntament de Sitges
Àmbit: Imatgeria festiva

Descripció

El 30 de juny de 1897, l’Ajuntament acordà designar una comissió de senyores per a responsabilitzar-se de la remodelació dels gegants (aleshores eren els Gegants Moros d’en Querol). Com que aquesta remodelació es va veure impossible, la comissió va optar per la construcció d'uns nous gegants a contra rellotge. El Eco de Sitges del 29 d'agost del mateix any recull la crònica de la instauració d'aquesta comissió i de l'assignació com a encarregats de la seva construcció i confecció dels vestits un grup d'industrials. Es van triar com a artistes responsables dels gegants: Eusebi Vidal Cost (escenògraf), Joan Marsal i Brunet (industrial i polític sitgetà, expert en el treball de la fusta), Santaliestra (dissenyador de vestits per a obres teatrals), la Casa Solà (l’ornamentació i els brodats) i Lluís Labarta i Grañé (disseny dels figurins). La roba dels vestits es va comprar a la casa de Baldomero Sellarés i aquests vestits es van confeccionar als tallers de l’empresari Ignasi Elies.

Comparativa entre fotos de 1900 i de 2022
Comparativa entre fotos de 1900 i de 2022

Tot i que en un primer moment tenien alguns defectes que foren polits durant els anys posteriors, la vigília de la Festa Major de 1897, seguint el programa d’actes d'aquell any, van sortir els nous gegants. A la tarda del 23 d’agost, participaren en la inauguració de les primeres cases per a obrers construïdes als terrenys de Terracavada, a partir de la iniciativa de Josep Soler i Cartró. Els nous gegants van fer un primer trajecte curt: de la plaça de l'Ajuntament fins als mencionats terrenys, passant pel carrer Major, el Cap de la Vila i el carrer de sant Francesc. Degut a l'excessiu pes, els nous gegants no els podia aixecar ningú, fins que va arribar en Mestret i els va dur ell sol. Primer el gegant fins el Cap de la Vila, després va dur la geganta fins al seu costat, va tornar a agafar el gegant fins a Terracavada i va tornar a buscar la geganta per a dur-la fins allí. Veient aquesta proesa, van afegir-se a en Mestret altres geganters.

Els Gegants vells en la primera sortida després de la restauració. 18 d
Els Gegants vells en la primera sortida després de la restauració. 18 d'agost de 2022

Els Gegants vells van rebre un guardó important l’any 1902. Aquell any, l'Ajuntament de la vila va rebre del de Barcelona la invitació a participar a les Festes de la Mercè i al Concurs de Gegants, Nans i Monstres. El jurat els va concedir una medalla de plata i un diploma d’honor “por su riqueza y gusto artístico”.

Anaren passant els anys i els gegants de finals del segle XIX començaven a acusar el pas del temps, els cops de les caigudes i el desgast natural dels materials amb què estaven fets. La suma de tots aquests inconvenients va fer adoptar al Regidor d'esports i President de la Comissió de Festes del moment, Frederic Montornés i Pino, la mesura de construir uns gegants nous que fossin una còpia dels anteriors, però amb menys pes. Són els coneguts com a Gegants nous.

Testa del gegant vell acaba de restaurar
Testa del gegant vell acaba de restaurar

Amb tot, l’any 1981, gràcies a una subscripció popular promoguda pels geganters Llorenç Baqués Nicolàs i Josep V. Pujol, es van recuperar els Gegants vells. Van tornar a sortir al carrer, restaurats i amb uns vestits nous per a diferenciar-los dels vestits dels Gegants nous. El del gegant consistia en: vestit daurat amb un escut al pit reproduint les quatre barres i l'escut de Sitges, capa blau marí ribetejada d'ermini blanc, estora i canalleres de color vermell amb ornaments daurats, ceptre i espasa. El de la geganta consistia en: vestit de color grana, capa verda ribetejada d'ermini i estora blava amb ornaments blancs i vermells.

De llavors ençà, els Gegants vells han anar sortint al carrer de forma intermitent, principalment per la festa del Corpus, alternant-se amb els Gegants nous.

Testa de la geganta vella acaba de restaurar
Testa de la geganta vella acaba de restaurar

El 25 de maig de 1997, van celebrar els seus primers cent anys d'història amb una trobada de gegants centenaris. Aquell mateix any, es va editar l'Auca del Centenari dels Gegants de Sitges (1897-1997). Amb motiu d'aquesta celebració, l'Ajuntament va aprovar al Ple Municipal del 3 de juny de 1996, la creació d'un carrer amb el nom de carrer dels Gegants de Sitges, situat al sector de les Cases Noves.

Des del centenari fins al 2021 la parella de Gegants vells també ha vestit els dissenys d’Artur Carbonell, igual que els Gegants nous, però amb algunes diferenciacions de colors en els vestits interiors.

Amb la celebració dels 125 anys, el 2022, la colla de geganters juntament amb la Regidoria de Tradicions i Festes, decideixen de fer una restauració a fons de les figures, retirant tots els afegits que s’havien anat posant als busts al llarg dels anys i retornant de la manera més fidedigne possible als originals. Recuperen els ulls originals de vidre. També es fan nous cavallets, uns nous vestits i corona de la geganta, sent el més fidedignes als originals de 1897. Tota aquesta tasca de remodelació la realitza el taller Casserras de Solsona, estrenant-se la nova imatge dels Gegants vells el 18 d’agost de 2022, quedant novament diferenciats dels Gegants nous que mantenen els vestits d’Artur Carbonell.

Els Gegants amb el Drac, que mentre ells han fet 125 anys, la fera foguera n
Els Gegants amb el Drac, que mentre ells han fet 125 anys, la fera foguera n'ha fet 100. Any 2022, any d'aniversaris

Tonades i acompanyament musical

Les músiques dels gegants es toquen amb gralla. Ballen especialment: valsos, jotes, vals-jotes, fandangos, marxes, pasdobles, xotis, polques, masurques, sardanes i músiques i ritmes de moda.

Indumentària

El gegant vell emula la figura de Jaume I el Conqueridor, llueix una corona comtal, un ceptre representant el Regne de Catalunya i Aragó, que du a la mà dreta recolzat a l’espatlla, i una espasa de guerrer (d'estil moresc, com a botí de les conquestes), que subjecta amb l’esquerra, on també hi porta un anell. Actualment, vesteix doble túnica brodada, a sota de color verd i a sobre de color blau, i capa de color carmí. Du, també, un cinturó, canalleres i estora marrons brodats amb ornaments. Les mànigues del vestit són de color verd acabades amb ermini. El vestuari recrea l’original de 1897.

La geganta simbolitza una dama de la seva època i porta una tiara de metall al cap. Porta també un collaret i unes arracades a conjunt. A la mà esquerra du un ram de flors. El vestit té també doble capa, la de sota de color carmí i la de sobre cenyida a la cintura és de color marfil amb tires de color carmí. Les mànigues són de color rosat. Tot va cenyit a la cintura amb un cinturó verd ornamentat amb metalls daurats. Du una capa de color verd amb mànigues acabades amb ermini. El vestuari recrea l’original de 1897.

Posant a punt les perruques i barbes...
Posant a punt les perruques i barbes...

Durant el període comprès entre 1897 i 1955, l’aspecte del gegant canvià però mantenint l’estil de l’original. En canvi, la geganta amb l’estrena de nous vestits per la Festa Major de 1920, després d’una dècada sense sortir, va canviar completament d’estil. Aquest vestit i els complements es van anar modificant diverses vegades fins l’estrena dels d’Artur Carbonell per la Festa Major de 1955.
molt poc. En canvi, la geganta va dur almenys dos vestits diferents a l’original. Una d’aquestes substitucions es dugué a terme cap a 1920.

La colla de geganters vesteix pantalons i camisa blanca i faixa negra. A la camisa hi duen brodat l'escut de la colla.

Els Gegants de la vila (nous)

Dades generals

Nom: Els Gegants de la vila (nous)

Any d’aparició: 1975

Autor: El Ingenio (Barcelona), prenent com a model els Gegants de la vila (vells)

Mides: 4,55 m el gegant i 4,50 m la geganta. Ambdós pesen uns 80 quilos

Nom del gegant: no en té oficialment

Nom de la geganta: no en té oficialment

Noms populars: Jordi i Maria Rosa i Gegants nous.

Colla: Ajuntament de Sitges
Àmbit: Imatgeria festiva

Els Gegants vells, al mig, i als laterals, els nous. 2022
Els Gegants vells, al mig, i als laterals, els nous. 2022

Descripció

A mitjans de la dècada de 1970, els Gegants Vells, de finals del segle XIX, començaven a acusar el pas del temps, els cops de les caigudes i el desgast natural dels materials en que estaven fets. La suma de tots aquests agreujants va fer adoptar al Regidor d'esports i President de la Comissió de Festes del moment, Frederic Montornés i Pino, la mesura de construir uns gegants nous que fossin una còpia dels anteriors, però amb menys pes. La reproducció dels Gegants Vells i dels seus vestits es va fer l’any 1975, a El Ingenio, prenent com a model i motlle els bustos dels mateixos gegants.

Els Gegants vells pràcticament enllestits de la seva restauració, al taller Casserras de Solsona
Els Gegants vells pràcticament enllestits de la seva restauració, al taller Casserras de Solsona

L'estil dels vestits va seguir l'estètica que l'Artur Carbonell va dissenyar el 1955. Un article de Rafel Casanova a El Eco de Sitges del 8 de juny de 1975, relata la presentació dels nous gegants als poble de Sitges. Fou el dia 25 de maig del mateix any i amb motiu de la Festa del Corpus. Abans de la cercavila, les dues parelles de gegants foren exposades a l'Ajuntament, essent motiu de diverses opinions per part dels curiosos que s'hi van acostar. El parer general va ser que els nous gegants no aconseguien reproduir exactament la majestuositat dels seus predecessors. De tota manera, quan a dos quarts de vuit del vespre de la vigília de Corpus van començar a ballar pels carrers de Sitges acompanyats dels Gegants Americanos i dels Gegants d'en Montornés, fins el Cap de la Vila, els sitgetans, no es van poder resistir a l'encant dels gegants i ràpidament van acollir aquesta nova parella, no oblidant però els vells gegants, que durant tantes i tantes festes s'havien acompanyat mútuament.

Tonades i acompanyament musical

Les músiques dels gegants es toquen amb gralla. Ballen especialment: valsos, jotes, vals-jotes, fandangos, marxes, pasdobles, xotis, polques, masurques, sardanes i músiques i ritmes de moda.

Indumentària

El gegant nou, igual que el vell, emula la figura de Jaume I el Conqueridor, llueix una corona comtal ornamentada amb pedres de diferents colors, un ceptre representant el Regne de Catalunya i Aragó, que du a la mà dreta recolzat a l’espatlla i una espasa de guerrer (d'estil moresc, botí de conquestes), que subjecta amb l’esquerra, on també hi porta un anell. Actualment, vesteix túnica de color blau fosc, amb brodats de color gris i capa de vellut color carmí. Du, també, un cinturó, canalleres i estora negres brodats amb or. Les mànigues interiors del vestit són de color blanc.

La geganta nova, igual que la vella, simbolitza una dama de la seva època, i normalment va pentinada segons la moda del moment. Porta també un collaret i unes arracades a conjunt. Amb la mà dreta es subjecta la màniga i amb l'esquerra du un ram de flors. El vestit, cenyit a la cintura és de color vermell i totalment llis. El complementen un coll i una estora de color negre amb brodats de color groc, amb una sanefa central de vellut carmí, ribetejada i amb flors de quatre pètals brodades, les mànigues són de color blanc, de vel de tergal fi. Tot va cenyit a la cintura amb un cinturó negre ornamentat amb perles blanques.

L'estil dels vestits segueix l'estètica que l'Artur Carbonell va dissenyar el 1955 i que ja es va seguir per a confeccionar-los els vestits de l’any de la seva construcció, el 1975. Aleshores, el gegant nou duia el vestit verd; la resta del vestuari era igual que ara.

Els vestits que duen actualment foren confeccionats l’any 2002.

La colla de geganters vesteix pantalons i polo blancs i faixa negra. Al polo hi duen brodat l’escut de la colla.

Els Gegants vells durant la darrera Sortida d
Els Gegants vells durant la darrera Sortida d'Ofici de Sant Bartomeu. 2022

Segueix-nos!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • M Carmen

    M Carmen

    10 meses

    Sort en asquear gran dia

  • Tata

    Tata

    10 meses

    Per la nonna!!!!!

  • Nuria De Grado Juliá

    Nuria De Grado Juliá

    10 meses

    Som-hi geganters!!!🥰

  • David Martínez Lluís

    David Martínez Lluís

    10 meses

    Esperem que es pugui assolir la quantitat desitjada i veiem els gegants vells a la Trinitat.

  • Noemi Milà

    Noemi Milà

    10 meses

    Som-hi gegants de Sitges!!! A celebrar-ho gaudint del Garraf.

  • Eva Reyes

    Eva Reyes

    10 meses

    La nostra història és als seus ulls

  • mariangels.bartes

    mariangels.bartes

    11 meses

    Pels Gegants de Sitges, el que convingui!!! 😍

  • Raquel llorià

    Raquel llorià

    11 meses

    Vinga vaaaaa!!!💪🏼💪🏼💪🏼

Volver a todas las actualizaciones

#03 / I ho vam aconseguir!

Geganters i grallers junts a punt d
Geganters i grallers junts a punt d'arribar a dalt l'Ermita

Amb menys de dues hores els Gegants Vells van fer el trajecte entre l'Espai Festes i l'Ermita, més de 3 quilometres. Va ser tota una fita històrica. I l'ambient fou immillorable. Repte aconseguit!

Trajecte sobre el mapa
Trajecte sobre el mapa

Més d'un centenar de persones ens va voler acompanyar i quina gran companyia fou per a nosaltres! Gràcies a tots i totes! Vau ser una gran ajuda per aconseguir l'èxit!

Caminant per les Costes cap a l
Caminant per les Costes cap a l'Ermita

Es veieren moltes imatges boniques i emotives, on s'enllaçaven el blau del mar, el verd i àrid massís del Garraf i la parella centenària... Però sens dubte les imatges més espectaculars són les de captades per Air Masdeu Drones que podeu veure aquí https://www.youtube.com/watch?v=WNHyCEp22w4

Per celebrar la gran efemèride hem decidit incorporar una nova recompensa al verkami: la miniatura de la corona del gegant!

Miniatura de la Corona del Gegant Vell de Sitges
Miniatura de la Corona del Gegant Vell de Sitges

És un record genial d'aquest aniversari! Participa del verkami i aconsegueix-la! És una petita obra d'art!

Els Gegants Vells a peu de la Trinitat
Els Gegants Vells a peu de la Trinitat

Esteu preparats per les darreres sorpreses que us esperen aquest cap de setmana per Corpus?

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • vinyet

    vinyet

    10 meses

    Doncs gràcies per les notícies i les fotografies. He vist les imatges del dron, i l'he compartit a tuíter. És impressionant i emocionant!!

#11 / Molta atenció! Recordatori final de recompenses!

Logotip de la Celebració del 125è aniversari dels Gegants Vells de la vila de Sitges
Logotip de la Celebració del 125è aniversari dels Gegants Vells de la vila de Sitges

Benvolguts i benvolgudes mecenes

Arribem al final del lliurament de les recompenses del verkami de la celebració dels Gegants Vells de la vila de Sitges

Fem un agraïment final i molt sentit a tots i totes els que ens heu ajudat a fer possible una celebració tan emotiva i popular. GRÀCIES, GRÀCIES I GRÀCIES!

Avui dissabte dia 4 de novembre estarem a l'Espai Festes de 17 a 21h per fer lliurament de les recompenses de samarretes, totebags, figuretes i cartells pendents. També farem les visites històriques comentades que ens heu confirmat.

Dissabte vinent dia 11 de novembre, també estarem a l'Espai Festes de 17 a 21h per realitzar les foto-abraçades amb els gegants, lliurar les rajoles autèntiques de l'altar de Corpus del Cap de la Vila; les fotos Din-A5; i la resta de recompenses que puguin quedar.

leer más

#10 / Aquest dissabte 4 de novembre farem les visites comentades dels Gegants! Apunteu-vos!

Els Gegants de la Vila a principis de S. XX
Els Gegants de la Vila a principis de S. XX

Benvolguts i benvolgudes mecenes!

AQUEST DISSABTE 4 DE NOVEMBRE US CONTINUAREM "RECOMPENSANT" SEGONS LES AJUDES ECONÒMIQUES QUE VAU FER DURANT EL VERKAMI.

REALITZAREM LES VISITES COMENTADES DE LA HISTÒRIA DELS GEGANTS!

ALERTA! ÉS IMPRESCINDIBLE CONFIRMAR L'ASSISTÈNCIA I HORARI PER CORREU ELECTRÒNIC A [email protected]

Dia: Dissabte 4 de novembre de 2023

Horari: De 17 a 21h

Lloc: Espai Festes. Plaça dels Artistes de l'Escorxador

1.- VISITES COMENTADES DE LA HISTÒRIA DELS GEGANTS

Només es podran fer aquelles visites prèviament reservades i confirmades per l'organització. Duraran aproximadament 30 minuts.

Hi ha 6 horaris. Es donaran segons estricte ordre de petició. Són aquests:

17h

17,45h

18,30h

19,15h

20h

20,45h

2.- SAMARRETES, FIGURETES, TOTEBAGS I CARTELLS

Es podran recollir les samarretes, figuretes, bosses totebag i cartells (tant si es van demanar en pack o lliures) pendent de donar. De 17 a 21h.

leer más

#09 / Mecenes! Aquest divendres 15 de setembre farem les visites comentades de la història dels Gegants; es podran fer les fotos-abraçada; i es lliuraran les samarretes, totebags i cartells pendents! Obligada la confirmació d'assistència!

Benvolguts i benvolgudes mecenes!

AQUEST DIVENDRES 15 DE SETEMBRE US CONTINUAREM "RECOMPENSANT" SEGONS LES AJUDES ECONÒMIQUES QUE VAU FER DURANT EL VERKAMI.

REALITZAREM LES VISITES COMENTADES DE LA HISTÒRIA DELS GEGANTS I FAREM LES FOTOS-ABRAÇADA!

ALERTA! ÉS IMPRESCINDIBLE CONFIRMAR L'ASSISTÈNCIA I HORARI PER CORREU ELECTRÒNIC A [email protected]

Dia: Divendres 15 de setembre de 2023

Horari: De 17 a 21h

Lloc: Espai Festes. Plaça dels Artistes de l'Escorxador

1. VISITES COMENTADES DE LA HISTÒRIA DELS GEGANTS

Només es podran fer aquelles visites prèviament reservades i confirmades per l'organització. Duraran aproximadament 30 minuts.

Hi ha 6 horaris. Es donaran segons estricte ordre de petició. Són aquests:

  • 17h

  • 17,45h

  • 18,30h

  • 19,15h

  • 20h

  • 20,45h

2. FOTOS ABRAÇANT ELS GEGANTS NOUS A L'ALÇADA DELS INFANTS I ADULTS (sense cavallets)

leer más

#08 / Aquest dissabte donem les samarretes, bosses i cartells!

Tornarem a veure les dues parelles enguany per Festa Major?
Tornarem a veure les dues parelles enguany per Festa Major?

ALERTA! ALERTA! ALERTA!

Aquest dissabte 19 d'agost de 10 a 12h del matí estarem a la Cantina d'El Retiro per repartir les samarretes, les bosses tote-bag i els cartells que vau adquirir durant el verkami.

Respecte la resta de recompenses, en breu us explicarem com ho farem. En tot cas volem que aquesta Festa Major pugueu lluir i gaudir de les vostres bosses i samarretes i penjar-vos el cartell on més us vingui de gust per promoure la nostra festa gran!

Us hi esperem per fer-vos el lliurament!

#07 / En breu arriben les recompenses!

No, no ens n'hem pas oblidat! Sabem que hem de repartir-vos les recompenses!

Estem preparant la producció i ara toca organitzar visites, comandes, trobades...

Us demanem que estigueu atents al vostre correu electrònic ja que en alguns casos us haurem de demanar dades concretes (tallatge de les samarretes... foto escollida... data de visita...).

Tenim fins Santa Tecla però començarem a moure-ho ja!

De nou dir-vos que res hagués estat possible sense vosaltres!

#06 / Això s'acaba! Gràcies a tots i totes!

Les dues parelles el passat 19 de juny just abans d
Les dues parelles el passat 19 de juny just abans d'anar a dormir després de Corpus; la parella nova fins Festa Major, la parella vella... veurem!

Això s'acaba. Només tenim paraules de gratitud per a tots i totes els que heu participat del verkami. Per qui estigui despistat o despistada, li queden escasses dues hores per poder participar... Correu!

En breu, amb els qui heu participat, us escriurem mitjançant correu electrònic per concretar la recepció de recompenses.

La celebració del 125 aniversari arribar al seu final.

Una abraçada gegant per a tots i totes!

#05 / El verkami dels Gegants arriba a la seva fi!

En 7 dies el verkami dels gegants es clausurarà i, amb ell, les 13 recompenses...

Ara és l'hora d'aprofitar si cap amic o amiga, conegut o coneguda ha estat esperant a darrera hora per fer una donació... que espavili!!! Doneu les darreres veus!!!

Com ja hem dit en altres ocasions, cap aportació es malmetrà o se'n farà cap ús indegut... Tot serà per a millor glòria dels Gegants de la Vila de Sitges!

Vinga, aprofitem els darrers dies!

Les dues parelles al Cap de la Vila durant la processó de Corpus 2023
Les dues parelles al Cap de la Vila durant la processó de Corpus 2023

#04 / Els Gegants Vells van lluir a la fantàstica Catifa-Altar per Corpus!

Catifa-Altar monumental d
Catifa-Altar monumental d'enguany, presidida pels Gegants vells de Sitges

Finalment diumenge passat, Diada de Corpus, vam arribar al final de les celebracions del 125è aniversari.

Des del matí de dissabte vam estar muntant la preparatòria de la catifa... Però ja feia dies que hi treballàvem... i diumenge va poder lluir tal i com l'havíem projectat!

Volem agrair molt especialment la feina realitzada per en Miquel Marzal (Confecció de la catifa) i de Javier Quintanilla (Disseny de l'Altar), així com a la Lolín Rocha (pel que fa a les teles i robes), en Jordi Abellán (que pintà a mà els símbols del Corpus i els Gegants a l'altar), a l'Albert Sarasa i a la Dolo de Yellowtee, als constructors Ricard Raventós i Santi Vicente i a l'esforç de tots els leer más

#03 / I ho vam aconseguir!

Geganters i grallers junts a punt d
Geganters i grallers junts a punt d'arribar a dalt l'Ermita

Amb menys de dues hores els Gegants Vells van fer el trajecte entre l'Espai Festes i l'Ermita, més de 3 quilometres. Va ser tota una fita històrica. I l'ambient fou immillorable. Repte aconseguit!

Trajecte sobre el mapa
Trajecte sobre el mapa

Més d'un centenar de persones ens va voler acompanyar i quina gran companyia fou per a nosaltres! Gràcies a tots i totes! Vau ser una gran ajuda per aconseguir l'èxit!

Caminant per les Costes cap a l
Caminant per les Costes cap a l'Ermita

leer más

#02 / Falten dos dies! Sta. Trinitat, que venim!

Els gegants nous estrenant la pavimentació de la pista de pujada a la Trinitat. 1980
Els gegants nous estrenant la pavimentació de la pista de pujada a la Trinitat. 1980

Havent aconseguit el repte del verkami i després de moltes reunions sobre logística de l'esdeveniment, tot està preparat per pujar a l'Ermita aquest diumenge!

Esperem que molts i moltes de vosaltres ens acompanyeu!

Quedarem a les 5h del matí a l'Espai Festes per engegar, puntualment, a les 5:30h.

La carretera de les Costes estarà tallada i podrem acompanyar tots junts a la centenària parella en la sortida peregrina fins a dalt a l'Ermita.

Tot i haver aconseguit el verkami, la possibilitat de fer aportacions continuen. Us assegurem que en farem bo ús, ja sigui millorant encara més les accions de la Trinitat i Corpus o reservant-les per activitats suspeses però que esperem recuperar més endavant, com l'exposició dels 125 anys que la voluntat és fer-la durant el 50è aniversari dels gegants nous (1975-2025).

leer más

#01 / Aconseguirem anar a la Trinitat? Depèn de vosaltres

Hola a totes i tots!

Voleu veure això en directe el 4 de juny?
Voleu veure això en directe el 4 de juny?

Com veieu anem sumant aportacions perquè els gegants puguin pujar a la Trinitat... però de moment no ho hem aconseguit...

Si encara no heu participat, feu alguna donació per petita que sigui si us plau!

I ja que hi som... anem a desmentir alguns "bulos" que corren per la vila...

1.- Els geganters ja compten amb el suport econòmic suficient i ja no calen aportacions... FALS!

Són moltes i diferents les despeses i us assegurem que estem fent tot el possible per no malgastar res i picar la porta a tothom. Però sense vosaltres no ho aconseguirem.

2.- Els diners recollits són per esmorzars i "jaleos" de la colla... FALS!

Com expliquem al verkami, són per pagar el tall i la senyalització de les costes i una bona part de la gratuïtat de l'autopista, ja que la carretera vella quedarà durant dues hores tallada

3.- Això del verkami és molt complicat d'utilitzar... FALS!

Només has de clikar a https://vkm.is/gegantsvells125leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies