Farem Adeu és un curtmetratge creat per cinc amigues en el nostre últim any de carrera. Estem molt il·lusionades per presentar-vos el nostre projecte i fer-vos partícips d'aquest procés que va començar a l'estiu del 2022.
En el nostre Treball de Final de Grau volem retratar el vincle d’una filla i una mare, l'estima incondicional però també la seva falta de comunicació i adaptació als canvis.
L’Iris és una noia que podria ser qualsevol de nosaltres, perquè es troba en un punt de la vida que l’espanta i il·lusiona a la vegada. A través d’ella, naveguem les situacions que nosaltres mateixes també encarem en aquest moment. Des de les vivències que té la protagonista, com un Erasmus que totes cinc també compartim, fins a la relació propera que té amb la seva família, així com nosaltres, que ens porta a explorar els vincles familiars en històries com aquesta.
Aquest projecte és un recull de tot allò que ens hem explicat com amigues, les coses que compartim entre nosaltres, inquietuds i pensaments que ara volem presentar amb aquesta història.
L’Iris (22) acaba de tornar a casa després d’haver passat l’últim any de la carrera universitària a Gant, Bèlgica. Es retroba amb la seva mare, la Isabel (50), i el seu germà petit, l’Oriol (18), a Barcelona, on viuen a la rebotiga del seu negoci familiar, la botiga de làmpades Fortuny. Aquesta tornada ve condicionada per un fet que suposarà un canvi important en les seves vides: l’Iris ha rebut una oferta de feina a Gant. Acceptar-la significarà tornar a marxar de Barcelona, aquest cop, indefinidament.
Abans d'emprendre aquesta nova etapa, l’Iris haurà de fer front a la seva mare, una dona que tot i ser forta i treballadora, té una gran dependència emocional dels seus fills; en especial, de l’Iris. Aquesta situació posarà en evidència els rols familiars i la falta de comunicació entre elles, problema bàsic que ha definit tota la seva relació.
Som tres Martes, una Emma i una Abril. Cinc amigues estudiants acabant el grau en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra. Ara, després d'haver compartit experiències treballant juntes i haver crescut plegades durant gairebé cinc anys, creem el nostre propi projecte des de zero, amb moltes ganes i entusiasme.
Marta Botet Borràs (codirectora i codirectora de fotografia)
Creadora del canal de Youtube i blog "Recomanacions de Llibres" (2011-2020). Vídeo-crítica literària a la secció "La llança" del diari Elnacional.cat (juny 2017 - gener 2018). Col·laboradora setmanal a "El Suplement amb Ricard Ustrell" de Catalunya Ràdio (setembre 2017 - juliol 2018). Presentadora del "Terrícoles" de Betevé (gener 2019 - juny 2019). Creació de contingut per la plataforma de divulgació en llengua catalana Canal Malaia (2020 - 2021). Departament de Comunicació i Xarxes Socials i reforç al departament de producció al Centre d’Arts Digitals IDEAL (Layers of Reality) (febrer 2021 - març 2021). Script del TFG d'ESCAC "Crisàlides" (2021). Ajudantia de càmera al curtmetratge "Vinguin les Feres", Atiende Films (2022). Codirectora d’art del pilot serial "Fuera de campo", TFG de la Universitat Pompeu Fabra (2022). Codirectora del departament de comunicació de la IVa edició del festival de cinema jove Festival u22 (2022). Directora de fotografia del videoclip "I Feel Kinda Dumb" (2023). Actualment, està cursant les pràctiques universitàries a la productora Belledenuit com a ajudant de producció i part de l'equip creatiu.
Abril Cassadó Prats (guionista i coproductora)
Redactora dels programes televisius de TV3 "Tabús", El Terrat (2019) i "Atrapa'm si pots", Mediapro (2020). Creació de contingut per la plataforma de divulgació en llengua catalana Canal Malaia (2020 - 2021). Suport a la producció de la 23a edició del festival internacional de curtmetratges Mecal Pro (2021) i del llargmetratge "La nit no fa vigília", Ringo Media (2022). Segona ajudant de direcció del videoclip "I Feel Kinda Dumb" (2023). Actualment, està cursant les pràctiques universitàries en els equips de guió i redacció i el departament de continguts de la productora El Terrat del grup Mediapro.
Marta Foncillas Osorio (codirectora i coproductora)
Pràctiques universitàries al departament de comunicació de l'entitat Custommedia (abril 2021 - juliol 2021). Creació de contingut per la plataforma de divulgació en llengua catalana Canal Malaia (2020 - 2021). Muntadora d’entrevistes pel programa periodístic Nuclium (2021 - 2022). Suport en la producció del llargmetratge "La nit no fa vigília", Ringo Media (2022). Ajudant de direcció d’art al capítol pilot de la sèrie "Fuera de campo", TFG Universitat Pompeu Fabra (2022). Elèctrica al curtmetratge "Vinguin les feres", Atiende Films (2022). Codirecció del departament de comunicació de la IV edició del festival de cinema jove Festival u22 (2022). Actualment, codirigeix campanyes de comunicació a xarxes per Esquirol Actors i el servei Actors Barcelona i és la responsable audiovisual del projecte Economèdia.
Emma Soler Oliveras (codirectora i directora d’actrius)
Creació de contingut per la plataforma de divulgació en llengua catalana Canal Malaia (2020 - 2021). Ajudant de càsting del curtmetratge "De plata lloro", TFG ESCAC (2021). Codirectora d’art del pilot serial "Fuera de campo", TFG de la Universitat Pompeu Fabra (2022). Suport en la producció del llargmetratge "La nit no fa vigília", Ringo Media (2022). Codirecció del departament de comunicació de la IV edició del festival de cinema jove Festival u22 (2022). Actualment, codirigeix les campanyes de comunicació a xarxes per Esquirol Actors i el servei Actors Barcelona i està cursant les pràctiques extracurriculars a la productora Nanouk Films com a ajudant de producció.
Marta Segarra Sánchez (codirectora de fotografia)
Fotògrafa, creadora de contingut y gestió de xarxes socials a BCN OPEN 2019 (Bcn Debating Society). Departament de comunicació i màrqueting a l’empresa de publicitat Aftershare S.L. (2020). Fotògrafa fixa en el curtmetratge de ficció "Reminiscencia", UPC (2021) i Direcció d’art del curtmetratge "3er 2a", UPF (2021). Departament de comunicació, Xarxes Socials i creació de contingut a l’empresa KOSS BCN (2021). Departament de comunicació a la Fundació Cercle Tecnològic de Barcelona (2021-2022).
Mikel Gurrea. Director i guionista de "Suro" (2022), llargmetratge amb el qual guanya el premi Gaudí a millor director novell.
Carles Marqués-Marcet. Director, guionista i muntador. Amb el seu primer llargmetratge "10.000km" (2014) guanya el Goya a millor director novell. També ha dirigit "Els dies que vindran" (2019), que va guanyar el Gaudí a millor pel·lícula.
Neus Ballús. Directora, guionista, muntadora i productora. Obté quatre premis Gaudí amb el seu primer llargmetratge "La Plaga" (2013), a millor pel·lícula, direcció, guió i muntatge. També ha dirigit "El viatge de la Marta" (2019) i "Sis dies corrents" (2021). Amb aquest últim llargmetratge també guanya tres premis Gaudí a millor pel·lícula, direcció i muntatge.
Núria Aidelman. Programadora de Xcèntric des de 2003 i de Gandules des de 2005, escriptora de publicacions i llibres sobre fotografia, i directora de cinema.
Lara Sendim. Guionista de pel·lícules com "Los renglones torcidos de dios" (2022), "Durante la tormenta" (2018) i "El cos" (2012).
Xavier Cassadó. Cofundador de la productora El Terrat i director de projectes de Ficció i Entreteniment.
Aitor Martos. Productor de pel·lícules com "Entre dos aguas" (2018) i "La propera pell" (2016), d’Isaki Lacuesta.
Artur Tort. Director de Fotografia i muntador de la pel·lícula "Pacifiction" (2022), amb la que guanya un Premi Gaudí per la fotografia.
Amb Verkami i la vostra ajuda podem finançar Farem Adeu i en retorn i agraïment, oferim el que s'anomenen recompenses. Hi ha 10 nivells d'aportació, on trobareu recompenses com una bossa de tela, el pòster del curt, el making-of, una espelma aromàtica o la banda sonora del curt.
Gràcies a Laia Vázquez (@laiartt) algunes de les recompenses tenen un disseny inspirat en la història i la botiga de làmpades. Podeu veure els dissenys a continuació.
Bossa de tela
Punt de llibre
Gràcies a totes les mecenes, podrem cobrir les despeses necessaries del projecte i Farem Adeu podrà ser una realitat. Aquí veieu un esquema de com distribuirem els diners:
Les vostres recompenses les prepararem durant el setembre del 2023 i us les farem arribar a partir d'octubre. Gràcies un altre cop per formar-ne part!
Verkami és una plataforma de micromecenatge que funciona amb aportacions per finançar un projecte, a canvi de recompenses.
Per a ser mecenes del projecte, primer de tot has d’anar a “Aporta al projecte”, registrar-te a la plataforma si no ho has fet mai i, a la pàgina de Farem Adeu, escollir l’opció que més t’agradi per fer la teva aportació.
Finalment, s’han d’introduir les dades del mètode de pagament Targeta o Bizum i ja està!
La quantitat monetària no es descomptarà del teu compte fins que el projecte no aconsegueixi el seu objectiu. Si no arribem a la suma total a finals de maig -esperem que sí :)-, se't retornarien els diners.
Farem Adeu està a Instagram! Volem utilitzar-ho com a finestra informativa sobre el projecte, però també a manera de diari de l’equip i el nostre procés de creació.
Per qualsevol dubte sobre el projecte o Verkami, ens podeu trobar a @faremadeu i ens podeu escriure a [email protected].
Nosaltres som la Marta, l’Abril, la Marta, l’Emma i la Marta, i volem agrair tot el vostre suport. Gràcies per formar part del projecte com a mecenes. Tenim moltes ganes d'ensenyar-vos el resultat i tot el camí fins a fer realitat Farem Adeu.
20 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Àlex Serra
A per les últimes horetes 💗
Marc Esquirol
ànims amigues!!
Miquel Roig
🫶🏻
marinaandreu_
💪💪💪💪😘
Marina Mas Solé
Molta sort, és un sector complicat💪🏻
lauracamara
go girlies💐💐💐
Joan Segura Ollé
Endavant!
evapicazo
ànims!!!! q ja ho teniu!!!🥰🥰🥰
mariaroca
molts ànims cuquis❤️❤️❤️
Pep Elias
Endavant, Marta!