❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

LA GRAN RIUADA

Aquest és un conte d’esperança i d’humiltat. Encara som a temps de fer confluir les nostres forces amb les energies superiors de la natura

SEDIMENTS

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
95
Aportaciones
2.542€
De 2.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Hola!!! Som l'Associació Sediments i lluitem per defensar lo riu, lo Delta de l'Ebre i la seua gent recuperant una part de l'aigua i dels sediments que estan atrapats als embassaments i que seguiran quedant empresonats si no millora la gestió de la Conca de l'Ebre i del seu Delta.

Naveguem riu amunt i riu avall en l'edició de llibres des de fa alguns anys col·laborant amb activistes independents, ONG's, museus, camps d'aprenentatge, ajuntaments, biblioteques, llibreries, cooperatives i fundacions sense ànim de lucre.

Som feliços fent recerca, escrivint, compartint coneixements i defensant la natura. Però lluitem contra gegants, i per a fer-ho necessitem lo vostre suport, per això us demanem que compreu anticipadament lo nou llibre que us hem preparat. Vols participar a fer-ho possible?

ARRANQUEM RIU AVALL AMB LO RELAT DEL RIU, LES MUNTANYES, LOS ANIMALS I LES PLANTES

Portada. Il·lustrador: Agustí Sousa
Portada. Il·lustrador: Agustí Sousa

La gran riuada és un relat d’esperança i d’humiltat. Creiem que som a temps de fer confluir les nostres forces amb les energies superiors de la natura. Pero ens cal humiltat i pedagogia en que tot allò natural que ens transcendeix ja ho va fer en el passat i ho farà en el futur.

És la història dels rius i les muntanyes. Dels animals i les plantes.

De les grans riuades excepcionals de xocolate cada cent anys. Dels deltes que d’elles depenen. De les sequeres i del temps que cura i ensenya, i que també mor i naix.

És un conte sobre l’aigua i la terra que no obeeixen ordres, que avui semblen haver desaparegut i demà poden semblar excessius. Però aquesta és la natura de la natura.

Lo sol ponent i la lluna plena. I la història, que no acaba, s’atura a l’origen de tot: la revolta del riu, La gran riuada.

Lo riu és vida, aigua i sediments! Il·lustrador: Agustí Sousa
Lo riu és vida, aigua i sediments! Il·lustrador: Agustí Sousa

"L’Aigua que unia a la gran família de les Muntanyes era Aigua dolça que viatjava abraçant la Terra fins a la Mar salada. L’Aigua i lo pendent de les Muntanyes formaven una font gegant en moviment! I a n’esta font natural anaven a beure, i a ballar, tota mena d’Animals: Ocells, Insectes, Amfibis, Peixos, i també Mamífers! Fins i tot Humanes i Humans ballaven la música de l’Aigua, una música que tenia un poder natural".

[QR 1, CANÇÓ DE L’AIGUA. LIA SAMPAI I ADRIÀ PAGÈS].

Lo gran Ecosistema de l
Lo gran Ecosistema de l'Ebre. Tot està connectat.

"Ai, la calor del Sol! Diu la llegenda que era una calor molt intensa i que, de vegades, durava llargs mesos i fins i tot anys! Llavors les Muntanyes se ressecaven i baixava poca Aigua pel Riu. Eren temps de sequera, uns temps on les Muntanyes, les Plantes i els Animals s’adonaven més que mai de la importància de l’Aigua. Sobretot los Humans vivien molt preocupats amb la sequera, ja que molts d’ells pensaven que la pluja mai més tornaria. Però les gotes d’Aigua dormíem durant la sequera, hivernàvem gitades als núvols; no havíem mort!

La força del sol. Il·lustrador: Agustí Sousa
La força del sol. Il·lustrador: Agustí Sousa

"La cadena ritual de les Muntanyes, les Plantes i els Animals; la unió de les forces naturals; la consciència de ser natura i de formar part d’un mateix univers on tots els éssers conviuen amb cura, va fer que les gotes d’Aigua també tinguéssim ganes d’unir-mos a la festa! I vam arribar en forma de grans pluges sagrades repetides en dos anys diferenciats mentre va durar la unió dels éssers vius".

Què va passar després de les pluges? Hauràs de navegar riu avall amb LA GRAN RIUADA per descobrir-ho en arribar al Delta de l'Ebre!

Lo sagrat és la Natura, per això prenem la llicència poètica de posar los noms comuns en majúscula.
Lo sagrat és la Natura, per això prenem la llicència poètica de posar los noms comuns en majúscula.

"LA GRAN RIUADA"

Una història CÀLIDA, FRESCA I POSITIVA pel Riu i pel Delta del futur.

*Escrita per: Josep Juan.

*Il·lustrada per: Agustí Sousa.

*Amb cançons de: Lia Sampai, Adrià Pagès, Maria Mingorance, Isabelle Laudenbach, Laura Guarch i Chris Murphy.

VALORS PEDAGÒGICS

Lo llibre tracta sobre la importància de respectar la natura, viure-la amb cura, entendre-la, admirar-la.

Los poders transformadors de l'aigua i de la terra poden ser sorprenents perquè hi han esdeveniments que poden arribar però que mai hem vist.

Conèixer aquests poders i deixar-los fluir ens pot ajudar a navegar cap al futur. Hi han revolucions que arriben a bon port, com quan formem part d'una GRAN RIUADA, perquè res la pot parar, és millor fluir amb ella.

Parlem del pas del temps i dels canvis. Los canvis són una constant i mos fan crèixer, madurar, evolucionar. Aprenem del passat per a repetir encerts i per a no repetir errors.

Un Riu de Xocolate.
Un Riu de Xocolate.

Qui som

Membres de l
Membres de l'Associació iniciant la Marxa pels Sediments a Chiprana

Amb aquest llibre col·laborem amb artistes locals que han creat obres inèdites que formen part del llibre.

Josep Juan Segarra, membre fundador de l
Josep Juan Segarra, membre fundador de l'Associació Sediments

Josep Juan n'és l'escriptor. Periodista, antropòleg, mestre i doctor en Antropologia Social i Cultural. Impulsor del projecte Poesia Surf i Kaiak. Coordinador de la Campanya pels Sediments. Membre de l'Associació Sediments. Xalador versàtil que es va despertar sabent que havia somiat un conte, el va escriure al moment i ha aconseguit finançament de l'Ajuntament d'Amposta per remunerar una mica les fantàstiques il·lustracions d'Agustí Sousa, i la profunditat musical de Maria Mingorance, Isabelle Laudenbach, Lia Sampai, Adrià Pagès, Laura Guarch i Chris Murphy.

Ha estat conferenciant per al cicle de xerrades sobre aigua i canvi climàtic organitzat pel CSIC

Josep Juan entrevistat a Vilaweb per Anna Zaera

Instagram de Josep

Agustí Sousa, l'il·lustrador

Instagram d'Agustí

MÚSIQUES QUE FORMEN PART DE LA GRAN RIUADA

LIA SAMPAI. 1A CANÇÓ DEL CONTE: LLETRA I VEU
Instragram de Lia

ADRIÀ PAGÈS: 1A CANÇÓ DEL CONTE: MÚSICA I GUITARRA
Instagram d'Adrià

MARIA MINGORANCE. 2A CANÇÓ DEL CONTE: LLETRA I VEU
Instagram de Maria

ISABELLE LAUDENBACH. 2A CANÇÓ DEL CONTE: MÚSICA I GUITARRA
Instagram d'Isabelle

LAURA GUARCH. 3A CANÇÓ DEL CONTE: LLETRA I VEU
Instagram de Laura

CHRIS MURPHY. 3A CANÇÓ DEL CONTE: MÚSICA I TECLATS
Instagram de Chris

L
L'energia de la Lluna plena

LA GRAN RIUADA és un llibre de 250x225mm amb tapa dura, 28 pàgines + guardes impreses; plastificat brillo amb paper offset de 170 gr. Impressió a 4+4 tintes. Enquadernat amb tapa dura (cartró de 2.5).

Volem imprimir 1000 exemplars i el preu del llibre individual serà de 12 euros.

Tornarà a sortir el sol
Tornarà a sortir el sol

A què destinarem les vostres aportacions?

PRIMER OBJECTIU: poder portar LA GRAN RIUADA a impremta de proximitat (1000 exemplars). Lo cost d'això és superior a 3000 euros i ens falten 2000 euros per aconseguir-ho.

OBJECTIU PRINCIPAL: seguirem amb el mateix criteri a l'hora d'invertir els recursos de l'Associació Sediments; els beneficis de les publicacions que hem impulsat fins ara els hem destinat a contractar dos informes d'experts que generen nou coneixement (escrit, audiovisual, etc.) per sustentar la denuncia que hem interposat contra Endesa per risc catastròfic a la presa de Riba-roja i la petició d'extinció de la concessió de Flix, entre altres aspectes. En primer lloc l'informe de César González Cebollada (Universidad de Zaragoza) sobre la situació de perill en que creiem que es troben les preses del tram final de l'Ebre.

Notícia sobre la intervenció recent de César González al Parlament de Catalunya explicant lo contingut de l'informe: Marina Pallás Caturla, Diari de Tarragona

En segon lloc l'informe de Pedro Brufao Curiel (Universidad de Extremadura) sobre la caducitat de les concessions de les hidroelèctriques i els incompliments normatius que presumptament està cometent Endesa.

Notícia sobre la sol·licitud d'extinció de la concessió de la presa de Flix que ostenta Endesa: Canal 21 Ebre

LES NOSTRES PUBLICACIONS ANTERIORS

TERRA PRESA. Amb la Beca de Recerca de la Fundació Duran Martí. 2 edicions de 500 exemplars cadascuna. A punt d
TERRA PRESA. Amb la Beca de Recerca de la Fundació Duran Martí. 2 edicions de 500 exemplars cadascuna. A punt d'esgotar-se

Web de Carme Pons, autora de l'obra gràfica de Terra presa i de Riu de Xocolate

RIU DE XOCOLATE/RIU AMUNT, RIU AVALL. 1 edició de 1000 exemplars. Esgotada
RIU DE XOCOLATE/RIU AMUNT, RIU AVALL. 1 edició de 1000 exemplars. Esgotada

FEM RELATS PER A TOTES LES EDATS

Calendari previst

Cap al 15 de novembre pretenem enviar el llibre a Impremta i que cap al 15 de desembre totes les mescennes el tinguin a les seues cases i que pugui estar a les llibreries per ser regalat als nadals. Pagades les diferents despeses 4 euros Nets de cada exemplar queden per a l'Associació Sediments.

ENVIAMENTS

Enviament inclòs a tot l'estat espanyol.

AVANTATGES DE PARTICIPAR A LA CAMPANYA

  1. Li dones aire al Delta de l'Ebre i esperança a la seua gent.

  2. Contribueixes a que el llibre se pugue imprimir ja que només s'imprimirà si arribem al 100% de l'objectiu.

  3. Reps el llibre a casa sense cost addicional.

  4. Hi ha recompenses extres que són úniques, a preu rebaixat.

  5. Dones suport al treball dels artistes locals, de les llibreries locals i d’arreu de Catalunya, que guanyen un 33% del preu de venda, i també a la impremta, que serà de les Terres de L’Ebre. És a dir, contribueixis a una economía circular, km0.

  6. Pots triar més d'una recompensa.

+ Info i seguiment del projecte:

BLOG DE L'ASSOCIACIÓ SEDIMENTS

INSTAGRAM

FACEBOOK

Com més difonguem i practiquem la preservació de la natura i de la cultura, més temps podrem conviure amb el planeta de l'aigua i de la terra.

MOLTES GRÀCIES PER LA CONFIANÇA I PEL SUPORT!! ENTRE TOTES HO FEM POSSIBLE!!

ASSOCIACIÓ SEDIMENTS

Nota sobre la recompensa de nit d'hotel a Deltaic.eco: El xec es pot fer servir tot l’any a excepció del mes d’agost, setmana santa i ponts i només per a allotjaments estandar. Té una caducitat fins a 31 de desembre de 2023. La reserva estarà supeditada a les condicions de contractació i la política de cancel.lació de Deltaic. El xec es podrà utilitzar en una sola estada, no podent-se dividir l’import en estades diferents. La reserva caldrà fer-la a través del motor de reserves de la web de Deltaic indicant en l’apartat de notes la possessió del xec regal. Sobre el preu de la reserva es descomptarà la totalitat de l’import del xec. En el cas de que la reserva sigui d’un import inferior al xec no es faran devolucions. en el cas de reserves d’import superior al preu del xec caldrà pagar la diferència entre el preu de la reserva i el del xec regal. La capacitat màxima dels apartaments estàndar és de 4 persones tenint en compte que un dels dormitoris és un llit doble que no es pot separar en 2. Els preus varien en funció del número de persones que utilitzin l’apartament i per tant caldrà indicar-ho al mateix.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • SEDIMENTS

    SEDIMENTS
    Autor/a

    más de 1 año

    Josep Juan Segarra compra per 70 ebros la recompensa de sopar a Lo Pati d’Agustí + 1 conte ☀️

  • Cris

    Cris

    más de 1 año

    Tamara i Cristina

  • Yoga Actos y Palabras

    Yoga Actos y Palabras

    más de 1 año

    🙃🙃🙃

  • Associació Sediments

    Associació Sediments

    más de 1 año

    Un llibre per a Elvira Nebot i un altre per a Manolo Ripollés. Moltes gràcies!!

  • Associació Sediments

    Associació Sediments

    más de 1 año

    10 llibres per a Glòria Segarra, que és un punt de venda individual des del moviment en defensa de L’Ebre, anys 2000, que va vendre centenars de samarretes a la casa rural Lo Segador 💙

  • Associació Sediments

    Associació Sediments

    más de 1 año

    5 contes comprats per Josep Juan Pla 💙 endavant!

  • vicentpru

    vicentpru

    más de 1 año

    Força Josep (des de xarxaebre)

  • Joan Marc

    Joan Marc

    más de 1 año

    👏🏼 Una gran iniciativa! A veure si també conseguim entre tots que el joc Esmolet arribi a 50 escoles 👉🏽 vkm.is/esmolet

#03 / Darrera setmana! La gran riuada arriba al Delta 💙

Hola!! Compartim novament el Verkami que ens permet recollir fons per defensar riu i delta 💙 Queden només 7 dies de verkami i encara estan disponibles algunes recompenses molt interessants gentilesa d’empreses del nostre Delta. Inmersions a l’univers de l’arròs, sopars, una nit d’hotel per a 2 i un conte de regal amb cada experiència:
US ANIMEM A COMPARTIR LA CAMPANYA

Per si us pot interessar alguna recompensa o per si coneixeu algú que li pugui interessar per regalar als nadals per exemple :)

Moltes gràcies!! 🦩

#01 / Som La gran riuada

Benvolgudes i benvolguts,

Moltes gràcies per formar part d’aquesta revolta de riu. Som natura i ho estem demostrant!

Anem pels 700 ebros de recaptació. Ens ajudarà molt si podeu compartir el Verkami entre els vostres contactes.

Som empoderament col.lectiu. Sense vatros no hauriem pogut denunciar a Endesa..

Som La gran riuada, i també som Riu de Xocolate, i som Terra presa, i som Riu amunt, Riu Avall. Sobretot avall! SED-I-MENTS

MOLTES GRÀCIES!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies