❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

De Castellots a la Floresta. El Castell és la seva gent!

Audiovisual projectat sobre tres parets de pedra, per descobrir el naixement del Castell i del poble de la Floresta, gràcies a la seva gent.

Amics Castell Floresta

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
107
Aportaciones
6.450€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

El castell de La Floresta
El castell de La Floresta

El nostre agraïment es immens!! Hem assolit el nostre PRIMER objectiu. Encara tenim poques hores per donar una empenta al projecte de restauració de la TORRE!!!

Una petita empenta més: DONAR A CONÈIXER EL NOSTRE PROJECTE!

Gràcies!

Els Amics del Castell de la Floresta, hem encarregat a l'empresa Calidos de Tàrrega l'elaboració d'un audiovisual immersiu que donarà la benvinguda als visitants del Castell. Es tracta d'un audiovisual que vol despertar la curiositat i l'interès del visitant per la nostra terra.

El personatge central ens mostra la mirada i les mans d'Edith Schaar, artista alemanya que viu a la Floresta des de fa 30 anys i principal mecenes de la restauració del Castell.

El treball amb les mans, la perseverança i la feina en col·laboració, han fet possible la vida al Castell durant els seus molts anys de presència en el nostre paisatge.

El treball dels picapedrers de la Floresta, des de la seva construcció, ha anat configurant l'estructura sòlida del Castell. Actualment la família Martin representa el valor del treball amb la pedra de la Floresta i una gran contribució a l'estudi històric del seu Castell a través de les pedres de les seves parets. Una gran aportació al coneixement de la vida del Castell i la seva gent.

Així doncs, l’audiovisual pretén donar a conèixer al visitants la vida al Castell de la Floresta d’ençà de la seva construcció, des d’un punt vista emocional, acompanyat de les referències històriques que s’explicaran -properament- a través de codis QR repartits per tot el Castell

Sostre teginat restaurat l
Sostre teginat restaurat l'any 2002

L'audiovisual immersiu que situarem al primer pis del Castell, ens ajudarà a continuar avançant en la nostra ambiciosa proposta: el Pla Director del Castell de la Floresta i del seu entorn. Així disposarem del full de ruta per a restaurar-lo amb uns usos culturals actuals i econòmicament viables.

De Castellots a la Floresta. El castell és la seva gent.

Gràcies a totes les col·laboracions ens agradaria poder aconseguir:

  • un mínim de 6.000 € dedicats a l’audiovisual

Aquí en teniu una breu simulació de l'audiovisual:

  • i amb una mica de sort, un màxim de 25.000 €, que dedicarem a la restauració de les 4 façanes de la Torre i el segellat de les esquerdes.

Torre, contrapicat façana oest. Esquerda
Torre, contrapicat façana oest. Esquerda

Ajuntament de La Floresta
Ajuntament de La Floresta

LES RECOMPENSES QUE OFERIM DES DE L'ASSOCIACIÓ I DES DE L'AJUNTAMENT DE LA FLORESTA :

Ens ajudes a fer l
Ens ajudes a fer l'audiovisual? Som-hi!

Les aportacions d'Edhit Schaar

QUADRES I TAPISSOS

  • BOSSA DE ROBA (blanca o negra) de l'Associació d'Amics del Castell

  • VISITA GUIADA AL CASTELL DE LA FLORESTA

  • ALLOTJAMENT PER A DUES PERSONES D'UNA NIT AL CASTELL DE LA FLORESTA

Els nostres col·laboradors:

  • CAFETERIA SLÀVIA de les Borges Blanques. Espai cultural de referència a tot el país. Ens ofereix els seus menús per col·laborar amb l'audiovisual.

  • COOERATIVA SANT ISIDRE de les Borges Blanques. Ens ofereix l'excel·lent i reconegut oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida les Garrigues. L'oli Castell de la Floresta"

  • CELLER MATALLONGA. Es troba a Fulleda, a la comarca de les Garrigues i forma part de la D.O. Costers del Segre. És un projecte familiar, que neix fruit d'una llarga tradició com a pagesos i viticultors i d'un gran respecte per la terra i l'entorn.

  • MENGEM PONENT Productes artesans elaborats a Ponent. Són una cooperativa de productores i elaboradores al servei de tothom des de la proximitat i la qualitat dels seus productes.

  • COOPERATIVA TRES CADIRES Elaboradores artesanes de licors i vermuts, fets amb la màxima qualitat en el seu propi obrador, amb matèries primeres de proximitat, ecològiques i de recol·lecció pròpia.

Qui som

L'Associació d'Amics del Castell es posa en marxa l'any 1995, amb 24 membres fundadors. Ja des l’inici ens hem dedicat, conjuntament amb l'Ajuntament, a fer les obres de consolidació i restauració necessàries per evitar el deteriorament del Castell. Ara ja és hora de restaurar-lo completament. Actualment l'Associació compta amb 120 socis i la nostra principal finalitat és elaborar el Pla Director i d'usos del Castell de la Floresta i el seu entorn.

El nostre poble i la nostra comarca, en regressió demogràfica, necessita noves propostes culturals i econòmiques. La terra és la seva gent!

Jornada sobre el potencial de futur del castell de la Floresta. L
Jornada sobre el potencial de futur del castell de la Floresta. L'associació Amics del Castell organitza la trobada, en què intervindran diversos especialistes i es presentaran els projectes que té pensats l'entitat. La idea és repetir la cita cada any.(foto: Xavi Minguella. Font: Som Garrigues,22 de de març de 2022)

A què destinarem les vostres aportacions

  • A finançar una part de l'audiovisual immersiu

  • I també, si és possible, a finançar una part de la restauració de la torre, que ja tenim en marxa

Calendari previst

La nostra intenció és presentar l'audiovisual el proper dia 15 d'abril en el marc de les II Jornades Tècniques dedicades al Castell de la Floresta.

Pel que fa a les recompenses està previst que es puguin rebre totes abans del 15 de juny

+ Info

  • Instagram Associació d'amics del Castell de la Floresta

  • Instagram Castell Ajuntament de la Floresta

  • Instagram del Consell Comarcal de les Garrigues

Si tens una estona, t'expliquem els nostres projectes:

  • Per obtenir més informació sobre el projecte
    us podeu adreçar al correu de l'Associació d'Amics del castell de la Floresta: [email protected]

  • Per conèixer millor l'equip, us presentem els membres de la Junta:

Presidenta: Núria Ubach Miró, Vicepresident: Àngel Sedó Guiu, Secretari: Josep M Solé Montalà, Tresorer: Xavier Plana Martí i Vocals: Serrat Pons Farran, J.Minguell Grañó, Ignasi Arrastia Farré, Ferran Torner Solé, Maite Garrigós Lorenzo, Titon Solé Solé

El nostre agraïment!

A l'Associació LABERINT BLAU, coneixedora de l'obra de la Edith Schaar. Aquí teniu, per si voleu conèixer l'Edith i el Laberint Blau, una entrevista feta a TV Borges l'any 2016.

i també el nostre reconeixement a :

Les Borges TV per la cessió d'imatges i a les empreses, entitats i persones que han col·laborat a fer possible l'audiovisual.

Moltíssimes gràcies!!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Josep Mª Setó

    Josep Mª Setó

    12 meses

    Endevant Amics del Castell!!! i a seguir el caminant

  • Amics Castell Floresta

    Amics Castell Floresta
    Autor/a

    un año

    Moltíssimes gràcies! És gràcies a les vostres aportacions que estem a tocar d'aconseguir el nostre objectiu. El castell de la Floresta, patrimoni de tothom!!

  • Iluminario Associació

    Iluminario Associació

    un año

    Benvolguts amics, com associació ens sentim molt orgullosos de la vostra iniciativa de preservar el nostre patrimoni. La força i l'entusiasme de les persones és infinit!

  • Jovent De La Floresta

    Jovent De La Floresta

    un año

    Molta sort, cada cop queda menys per assolir l’objectiu!

  • Dolors Verdés Farré

    Dolors Verdés Farré

    un año

    Pedra a pedra

  • Josep Antoni Minguell

    jaminguell

    un año

    Ànims, bona feina i molta sort, Amics eel Castell de la Floresta

  • apijuneda

    apijuneda

    un año

    Parcicipar ens els proyectes del nostre entrorn, ens fa coneixedors de la nostra identitat

  • Amics Castell Floresta

    Amics Castell Floresta
    Autor/a

    un año

    Hola Víctor! Com anem? Una frase atractiva que ens agradarà fer servir servir per la campanya!! Moltes gràcies!!!

  • Víctor Saló i Jové

    Víctor Saló i Jové

    un año

    Vols formar part de la història? La del Castell de la Floresta t'espera. Aporta-hi i descobreix un patrimoni genial ben a prop de casa

  • Josep M Solé Montalà

    Josep M Solé Montalà

    un año

    Felicitats a tothom que estima i divulga el castell!!!

#04 / MILIONS DE GRÀCIES!!!

Hola, bon dia!

La campanya s'ha acabar amb èxit.

La teva aportació ha estat la clau per aconseguir posar en marxa l'audiovisual " Teixint la història" que ja tenim instal·lat al castell de la Floresta.

Hem volgut que l'audiovisual sigui un reconeixement i un homenatge a la gent, a les persones que ens han precedit, als nostres avantpassats a qui, discretament i amb molta humilitat, els hi reconeixem haver mantingut en peu aquest palau, aquest castell.

Així doncs us volem agrair molt especialment als 107 mecenes que heu fet possible aquest projecte amb la pràctica del crowdfunding.

Estem preparant totes les recompenses. En pocs dies rebreu un formulari que ens servirà per acordar amb cadascú de vosaltres com entregar-vos la vostra recompensa.

Milions de gràcies!

#02 / El nostre immens agraïment !!! Ens queden encara uns dies....

El nostre agraïment es immens!!

Hem assolit el nostre PRIMER objectiu.

Encara tenim poques hores per donar una empenta al projecte de restauració de la TORRE!

El micromecenatge s'acaba el dia 19 d'abril a les 11h del matí!!

Una petita empenta més: DONAR A CONÈIXER EL NOSTRE PROJECTE!

Gràcies!

En cada visita al castell ja podem visionar l'audiovisual. Aquí en teniu unes mostres!


#01 / Meitat de campanya: tenim noves propostes!

Hola a tothom!

Ja gairebé estem a la meitat de la campanya i us fem noves propostes!!

Hem incorporat noves recompenses:

Una aportació solidària de 50 € i

EDITH SCHAAR ens obsequia amb 10 nous petits tapissos elaborats en el seu taller com a divertiments, reciclant materials i marcs dels seus quadres.

Aquest és un dels 10 nous tapissos de l
Aquest és un dels 10 nous tapissos de l'Edith Schaar

Hem de fer que la campanya sigui un èxit! Ens ajudeu a explicar les nostres recompenses? Oli verge extra Castell de la Floresta, licor de vi de nous, una nit al Castell, dinar a l'Slàvia, visitar el celler Matallonga, visites guiades al castell, cistella de productes de la comarca de Mengem Ponent...

Us animem a difondre aquesta campanya. El Castell de la Floresta agraeix i necessita la teva col·laboració.

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies