❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

¡Visita la caseta virtual!
Descúbrelos todos

Literal 2022

Suma’t a LITERAL, la fira d’idees i llibres radicals! L’edició 2022 tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig a la Fabra i Coats de Barcelona

FIRA LITERAL

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
181
Aportaciones
5.015€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Com cada mes de maig, torna Literal, la fira d’idees i llibres radicals. Més d’un centenar d’editorials independents es reuniran al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona, per convertir-lo de nou en el punt de trobada de la cultura i el pensament crític.

«Un bon llibre sempre és una provocació»

Joan Fuster

Aquest any se celebra el centenari de Joan Fuster i des de Literal li hem volgut fer el nostre petit homenatge, dedicant-li el cartell d’aquesta edició i fent girar part de la programació al voltant de les seves idees. Però no només això. Literal té ADN fusterià, la seva essència plana per sobre l’organització de la pròpia fira. Literal és una fira política, que vol apropar el públic general a la cultura que es fa des dels marges i visibilitzar, així, aquests altres centres de producció cultural.

Igual que Fuster, des de Literal sabem que «tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres». És per això que, des de l’Economia Social i Solidària, impulsem una fira literària amb mirada de país.

Radicalitzem la cultura

Aquest any els llibres radicals tornaran a ocupar el recinte de la Fabra i Coats. És hora de recuperar els carrers i places, compartir de nou, trobar-nos, sentir-nos comunitat. La pandèmia ha portat, entre altres, la virtualització a les nostres vides, l’aïllament i l’erosió dels vincles comunitaris. Ha deixat malmès el teixit social i cultural del nostre país. Cal recuperar els espais de trobada i de vida comunitària perquè trobar-nos és cuidar-nos. I, com deia la bell hooks, «sostenir-nos és construir comunitats de resistència».

Literal puja al ring de la batalla de les idees i us convida a radicalitzar la cultura. Fem de Literal un espai de trobada comunitària, de lluita compromesa i de subversió. Perquè, entre totes i tots, la convertim també en un espai d’emancipació!

Les recompenses del Verkami Literal 2022

L'entrega de les recompenses es farè durant la Fira, els dies 21 i 22 de maig a la Fabra i Coats. També es faran enviaments a les persones que no les puguin recollir aquells dies.

Pòsters Literal 2022
Pòsters Literal 2022

Aquest any se celebra el centenari de Joan Fuster i des de Literal li hem volgut fer el nostre petit homenatge, dedicant-li el cartell d’aquesta edició i fent girar part de la programació al voltant de les seves idees.

Totes les recompenses van acompanyades del cartell de la Literal 2022!

Disseny de Dani Rabaza de Münster Studio

Postals de la Literal 2022
Postals de la Literal 2022

Esperem que les noves postals us agradin tant com a nosaltres! Les frases són de Joan Fuster, bell hooks, Angela Davis, Joan Brossa, Leila Khaled, Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig.

Totes les recompenses van acompanyades de les postals Literal 2022!

Bossa de tela ecològica «Un bon llibre sempre és una provocació» Joan Fuster
Bossa de tela ecològica «Un bon llibre sempre és una provocació» Joan Fuster

Bossa de tela ecològica amb la frase «Un bon llibre sempre és una provocació» de Joan Fuster.

Bossa fabricada amb material 100% cotó orgànic de 140g/m2 i de color negre. Amb certificació GOTS (Global Organic Textile Standard, o Norma Mundial de Tèxtils Orgànics) que garanteix que els teixits estan fets de fibres orgàniques. D'acabat cosit, amb nanses mitjanes reforçades de 70 cm. Resistència fins a 8kg, inclosa etiqueta amb distintiu de cotó orgànic i hangtag de cartró reciclat.

Bossa de tela ecològica «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» bell hooks
Bossa de tela ecològica «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» bell hooks

Bossa de tela ecològica amb la frase «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» de bell hooks.

Bossa fabricada amb material 100% cotó orgànic de 180g/m2 i en to natural. Amb certificació GOTS (Global Organic Textile Standard, o Norma Mundial de Tèxtils Orgànics) que garanteix que els teixits estan fets de fibres orgàniques. D'acabat cosit, amb nanses mitjanes reforçades de 70 cm. Resistència fins a 8kg, inclosa etiqueta amb distintiu de cotó orgànic i hangtag de cartró reciclat.

Samarreta «Un bon llibre sempre és una provocació» Joan Fuster
Samarreta «Un bon llibre sempre és una provocació» Joan Fuster

Samarreta amb la frase «Un bon llibre sempre és una provocació» de Joan Fuster.

Samarreta de cotó 100%, de color negre i amb certificació Oeko-Tex. Tallatge complert i models unisex i entallat.

Samarreta «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» bell hooks
Samarreta «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» bell hooks

Samarreta amb la frase «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» de bell hooks.

Samarreta de cotó 100%, de color blanc i amb certificació Oeko-Tex. Tallatge complert i models unisex i entallat.

Llibreta i Ampolla - Material Literal 2022
Llibreta i Ampolla - Material Literal 2022

Aquesta edició també podeu escollir:

  • Llibreta amb la frase «Un bon llibre sempre és una provocació» de Joan Fuster. Amb tapes dures de cartró reciclat i 100 pàgines de fulls blancs. Marcapàgines de tela negra.

  • Ampolla de vidre amb la frase «Sostenir-nos és construir comunitats de resistència» de bell hooks. Vidre d'alta qualitat i de color vermell, de 500ml de capacitat, amb cos d´acabat transparent en material lliure de BPA i tap a rosca en acer inox.

Què trobaràs a la Fira Literal 2022?

Després de dos anys amb restriccions per la pandèmia, Literal creix. No només augmenta el nombre d’editorials i de llibreries independents que participen al mercat del llibre, sinó que obrim nous espais als patis dels tres centres escolars del recinte. Tindrem presentacions de llibres, diàlegs entre llibres, converses i debats. Comptarem amb un espai de lectura, un escenari artístic -amb activitats per a infants i adults-, un espai de restauració i un espai de canguratge.

Literal aquest any abordarà moltes temàtiques. Parlarem de cultura i transformació social, de literatura radical, de descolonització, de control social, de gènere, de classe, de la qüestió nacional, de la nova ruralitat i de ciutats feministes, de decreixement i ecosocialisme, de suport mutu, gestió del temps i salut mental, entre altres.

Les vies de finançament de Literal són 4:

  • Les inscripcions de les editorials i llibreries

  • Els patrocinadors cooperatius

  • Les subvencions públiques

  • El micromecenatge

Amb aquestes 4 vies de finançament ens assegurem la viabilitat de la fira i la implicació de totes les parts participants: les editorials i llibreries, l'economia social i cooperativa, la institució i el públic.

Per veure la programació de l'edició LITERAL 2022 podeu visitar wwww.literalbcn.cat o bé seguir-nos a les xarxes socials.

Vídeo resum de l'edició 2021

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • FIRA LITERAL

    FIRA LITERAL
    Autor/a

    casi 2 años

    VERKAMI ACONSEGUIT!

    MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!

    Això és una victòria col·lectiva amb l'ajuda de tots i totes!

  • PILI PARRA

    PILI PARRA

    casi 2 años

    haurieu de treballar amb un bancs étics. per la resta, moltes gràcies

  • FIRA LITERAL

    FIRA LITERAL
    Autor/a

    casi 2 años

    Igual que Joan Fuster, des de la @LiteralBCN sabem que «tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres». És per això que, des de l’Economia Social i Solidària, impulsem una fira literària amb mirada de país

  • FIRA LITERAL

    FIRA LITERAL
    Autor/a

    casi 2 años

    Els llibres radicals de la Literal tornaran al recinte de la Fabra i Coats. És hora de recuperar els carrers i places, compartir de nou, trobar-nos, sentir-nos comunitat. Participa al Verkami! #Literal2022

  • ContraEscritura

    ContraEscritura

    casi 2 años

    Llarga vida a la Literal!

Volver a todas las actualizaciones

#01 / MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!

VERKAMI ACONSEGUIT!

Això és una victòria col·lectiva amb l'ajuda de tots i totes!

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Marionachd

    Marionachd

    casi 2 años

    Moltes felicitats pel projecte s'ho mereix!!

  • PILI PARRA

    PILI PARRA

    casi 2 años

    Separades som gotes, juntes som un riu!!! Moltes felicitats!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies