❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Menys pors, més somnis | Poesia mindfulness il·lustrada

Contribuïm a eliminar l’estigma de les malalties mentals, a través de l’autoestima, la reflexió, i l’optimisme! (Per a tots els lectors)

Category

Created in

0
seconds
164
Pledges
4.505€
From 4.297€
Contribute to the project

Choose your reward

HEM ACONSEGUIT EL 100% DE L'OBJECTIU DE CAMPANYA... I ENCARA ENS QUEDEN 3 DIES PER RECOLECTAR MÉS PARTICIPACIONS 🎯

Estimats amics,

Estic molt emocionat de compartir amb vosaltres ja hem assolit l'objectiu inicial de la nostra campanya solidària! Gràcies a les més de 130 persones que heu participat fent-vos mecenes per la vostra generositat! 🐼🐒

Fent comptes, hem pre-venut 170 llibres i colectat 2350€ en donatius per la Fundació La Marató de TV3. Això són 250€ més del mínim que ens haviem marcat com a objectiu en donatius, i a la vegada, vol dir també que encara ens queden 30 exemplars a pre-vendre i així acabar de cobrir els costos de publicació del llibre (que sí o sí publicarem gràcies al vostre suport)!

La campanya segueix activa fins dijous 27 (a les 12 del migdia), quan complirem 40 dies, i per tant, us convido a fer les vostres aportacions!!.

Moltíssimes gràcies a tots!! Menys pors, Més somnis!

Joan Isaac

Menys pors, més somnis

Hola!

Aquest és un moment molt emotiu per a mi: aquest any, jo també he perdut la salut mental per un burnout i una depressió que podien haver-me robat la meva dona –i el petit que porta a dins– o fins i tot, la meva vida. No ho vaig veure a venir fins que ja era massa tard. I trobar ajuda professional a Ginebra, on visc, va ser una feina complicada, malgrat que Suïssa és un dels països europeus amb una de les ràtios de terapeutes de salut mental per càpita més altes. Ha estat un any molt dur, però tinc la gran sort d'haver viscut una recuperació molt ràpida després de molt treball personal (i molta paciència de la meva dona): psicoteràpia, medicació, meditació, lectura, ioga i esport. Avui, sis mesos després d'haver estat diagnosticat, puc dir que estic pràcticament recuperat: sento haver renascut, més fort, més optimista i amb moltes ganes de viure.

Escric aquest llibre per tancar el cicle de la meva recuperació i per contribuir a eliminar l’estigma de les malalties mentals. L’escric com a recordatori de l’experiència viscuda, i com a antídot per a cultivar l’autoestima, la reflexió i una ment optimista i resilient. Sovint parlem de la necessitat de reservar temps per fer exercici físic de forma regular, però no parlem de la importància de fer el mateix amb la nostra ment.

Menys pors, més somnis és un llibre de poesia il·lustrada pensat per a tots els lectors: petits i grans. És un llibre curt, fet expressament per llegir-lo una vegada i una altra, d’una tirada o a trossets, com si fos una pregària o un exercici de programació neurolingüística. És un llibre pensat per començar el dia amb optimisme o per ajudar-nos a relaxar abans d’anar a dormir.

Perquè un llibre de poesia? La poesia, com la salut mental, és la gran oblidada de les lletres. Fa uns anys em vaig enamorar dels haikús, un format de poesia d'origen japonès inspirat en la natura. És un format curt (tres versos de cinc, set i cinc síl·labes) que demana gestionar molt bé la paraula. Per mi, escriure haikús és com meditar: és viure el moment present on només existeixen aquells versos que estàs pensant. També és semblant a l’escultura: parteixes d’una idea o d’un missatge, i el vas tallant fins que l’ajustes a la mètrica en qüestió.

Per acabar, tinc la gran sort de comptar amb la inestimable col·laboració de la meva germana Marta, il·lustradora professional i artista multidisciplinar. Sempre he volgut escriure un llibre amb ella i aquesta n'és l’ocasió ideal. Amb la Marta, hem creat dos personatges que acompanyen els haikús: un panda i un mono. Són els meus animals preferits. El panda és gran, tranquil i bondadós –la bondat envers un mateix és un tret que cal que cultivem més–; i el mono és eixerit, ràpid i juganer –el nostre jo més desinhibit, que hem de deixar anar per viure més feliços–.

La teva participació en aquesta campanya, permetrà la publicació del llibre i, alhora, recolectarem diners per La Marató de TV3 d’enguany, dedicada a la salut mental. Cada aportació que facis destinarà una part a cobrir les despeses de publicació del llibre, i tota la resta –entre 10€ i 120€– anirà a La Marató. El plaç per fer donatius a La Marató s'acabava a finals de Març i per tant hi serem a temps quan acabi aquesta campanya.

Mil gràcies per la teva participació i per ajudar-nos a fer realitat aquest projecte!

Joan Isaac

Sobre les recompenses

Com serà el llibre?

El nostre llibre serà un bonic àlbum de tapa dura, de 40 pàgines, a color i en format 21 x 21cm.

A continuació et mostrem alguns exemples d'il·lustracions i haikús:

Exemple del llibre obert amb il·lustració a doble plana i un haikú
Exemple del llibre obert amb il·lustració a doble plana i un haikú

Haikú il·lustrat en la imatge anterior
Haikú il·lustrat en la imatge anterior

Pàgina d
Pàgina d'exemple amb haikú i il·lustració

Haikú il·lustrat en la imatge anterior
Haikú il·lustrat en la imatge anterior

Haikú per il·lustrar
Haikú per il·lustrar

Haikú per il·lustrar
Haikú per il·lustrar

L'Editorial Mr. Momo, del grup Lantia Publishing, està encantada amb el nostre projecte i ens ha proposat coeditar el llibre: s’encarregaran de les despeses de maquetació i nosaltres de les despeses de publicació dels primers 200 llibres. La publicació dels següents llibres correrà a càrrec de l’editorial, així com la distribució del llibre en punts de venda d'arreu del país (en format sota demanda).

És per això, que ens hem proposat fer aquesta tirada mínima de 200 llibres, amb un cost de 1580€, als quals hem de sumar els embalatges, l'enviament al vostre domicili i la comissió de Verkami –això suposa un total de despesa de 2147€–. El nostre objectiu és aconseguir, com a mínim, la mateixa quantitat per La Marató que les despeses del projecte i, per tant, el nostre objectiu final de campanya és de 4297€ (trobareu més detalls a la secció: A què destinarem les vostres aportacions). Si aconseguim vendre més de 200 llibres a través de la campanya, el cost per llibre serà menor, i podrem destinar més diners a La Marató.

Un cop haguem publicat i enviat tots els exemplars als nostres mecenes, el llibre es podrà comprar a través de llibreries, i el 50% dels beneficis seran per nosaltres, els autors. Com que el plaç de donatius de La Marató 2021 acaba a finals de març, el nostre compromís és destinar els beneficis aconseguits posteriorment, i fins a finals de l'any vinent, a La Marató del 2022, independentment del tema que tracti.

Com que el nostre desig és aconseguir quants més diners millor per La Marató, us proposem diferents modalitats de participació:

 • Pack "Menys Pors": 20€ = 1 llibre + 1 donació a La Marató de 10€ (enviament a Espanya)

 • Pack "Mindful": 30€ = 1 llibre + 1 donació a La Marató de 20€ (enviament a Espanya)

 • Pack "Més Somnis": 50€ = 1 llibre + 1 donació a La Marató de 40€ (enviament a Espanya)

 • Pack "Enlaira't": 100€ = 2 llibres + 1 donació a La Marató de 80€ (enviament a Espanya)

 • Pack "Vola": 150€ = 3 llibres + 1 donació a La Marató de 120€ (enviament a Espanya)

 • Pack "Europa": 30€ = 1 llibres + 1 donació a La Marató de 10€ (enviament a qualsevol país d’Europa)

 • Pack "Enlaira’t Europa": 70€ = 2 llibres + 1 donació a La Marató de 40€ (enviament a qualsevol país d’Europa)

 • Pack "Món": 60€ = 1 llibre + 1 donació a La Marató de 25€ (enviament a qualsevol país fora d’Europa)

 • Pack "Enlaira’t món": 95€ = 2 llibres + 1 donació a La Marató de 50€ (enviament a qualsevol país fora d’Europa)

Exemple de sobre d
Exemple de sobre d'enviament amb etiqueta de la campanya

Qui som ?

Jo em dic Joan Isaac Biel (Sant Vicenç dels Horts, 1983) i sóc l'autor dels haikús. Sóc enginyer de formació, graduat en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (2007) i Doctorat per l'Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (2013). He viscut a Barcelona, Berkeley, San Francisco, i Lausanne. Actualment visc a Ginebra amb la meva dona i esperem un fill ben aviat. Sóc aficionat a la cuina, a la poesia, al ioga i a córrer.

A l'escola, sempre m’havien dit que em dediqués a les lletres, i malgrat m’he dedicat a la ciència i a la tecnologia, sempre hi he mantingut una estreta vinculació. De petit participava als concursos literaris del poble i a la universitat vaig començar a endinsar-me en la poesia. L'any 2005 vaig escriure els meus primers poemes de haikús: Fràgil, De pas i Vint-i-dos haikús d'aniversari. Recentment he recuperat la meva passió per la poesia, i aquesta serà la meva primera publicació en paper –a part d'un llibre de poesia en anglès que vaig escriure en edició limitada l'any 2016 per qui és ara la meva dona, però aquest no és públic ;) –.

La Marta Biel (Sant Vicenç dels Horts, 1982) és l’autora de les il·lustracions. Va estudiar durant cinc anys a l’Escola Llotja d’Arts Plàstiques i Disseny de Barcelona (2001), i posteriorment va cursar l'especialització d’Il·lustració per a Publicacions Infantils i Juvenils a l’Eina (UAB, 2009). També és llicenciada en Belles Arts (Premi Extraordinari UB 2006). Actualment viu a Barcelona i treballa com a il·lustradora professional per a diverses edi­torials d’arreu de l’estat.

A part d’incomptables llibres de text i contes infantils, l'any 2016 va publicar El mejor regalo, el seu primer àlbum il·lustrat com a autora i il·lustradora, guanyador del VI Concurs de Contes Infantils Il·lustrats “Lactància i Criança” organitzat per la Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna (FEDECATA). Al 2020 va repetir com a autora i il·lustradora amb l’àlbum Busca'm! (pendent de publicació), guardonat amb el XIII Premi Joan Llaveries de contes infantils il·lustrats de Lloret de Mar. El mateix any també va publicar un àlbum il·lustrat (escrit per Joaquim Pastor) gràcies a un campanya de Verkami: La terra del silenci.

A què destinarem les vostres aportacions

La distribució econòmica que mostrem a continuació és una mostra basada en el pack “Menys pors”, el més econòmic, que destina un 50% a La Marató. El percentatge final que donarem a La Marató, dependrà de les aportacions escollides (amb un percentage per La Marató que oscil·la entre el 50% i el 80% en els packs nacionals, i el 33% i el 57% en els internacionals, ja que les despeses d’enviament en aquests últims són majors).

Exemple de distribució econòmica basada en el pack "Menys pors".
Exemple de distribució econòmica basada en el pack "Menys pors".

Donació mínima a la Marató: 2150€

Despeses totals (edició del llibre, embalatges, enviaments, i comissió de Verkami): 2147€

Calendari previst

Un cop completada la campanya de micromecenatge, acabarem l'escriptura dels haikús (finals de gener), les il·lustracions (finals de març) i la maquetació i la publicació del llibre (finals de maig). El nostre objectiu és fer els enviaments durant el mes de juny.

Durant tot el procés, us mantindrem informats de qualsevol novetat.

Seguiu-nos a les xarxes socials i compartiu aquesta campanya amb els vostres familiars i amics :)

Instagram: @martabieltres i @moredreams.jibiel

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

10 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Gangadhar Garipelli

  Gangadhar Garipelli

  over 1 year

  Lovely project!!!! All the best to you both!

 • Núria Cos Almárcegui

  Núria Cos Almárcegui

  over 1 year

  I felicitats a la Marta per les seves il.lustracions, m'han encantat!

 • Núria Cos Almárcegui

  Núria Cos Almárcegui

  over 1 year

  Espero poder ajudar una miqueta i me n'alegro molt de la recuperació del Joan Isaac Biel

 • Joan Prat

  Joan Prat

  over 1 year

  Encantat de col·laborar!! Me'n alegro que també l'hagis superat. Estic segur que n'hem après molt :D

 • Joan Isaac Biel | Marta Biel

  Joan Isaac Biel | Marta Biel
  Author

  over 1 year

  Moltes gràcies Mònica!

 • Mònica Español

  Mònica Español

  over 1 year

  Enhorabona per aquesta iniciativa! Ja hi he col.laborat! Una forta abraçada, Joan Isaac i Marta!

 • VICBALU

  VICBALU

  almost 2 years

  Te invito a contribuir en un proyecto muy interesante de mi amigo Joan Isaac contribuyendo al mismo tiempo con La Marató.

 • Joan Isaac Biel | Marta Biel

  Joan Isaac Biel | Marta Biel
  Author

  almost 2 years

  Hola Agnès, moltes gràcies per les teves paraules i moltes gràcies per la teva participació! :)

 • Agnès Ambròs i Costa

  Agnès Ambròs i Costa

  almost 2 years

  Gràcies Joan Isaac i Marta Biel pel projecte! Joan Isaac per la valentia d’exposar a la llum una malaltia mental i molt contenta de q l’hagis superat! Encara q sempre hi estem exposades. I a tú Marta, per les il·lustracions, q segur seran precioses (sempre hagués volgut ser il·lustradora!) Salut molta i Sort, dd Mallorca Estant

 • Joan Isaac Biel | Marta Biel

  Joan Isaac Biel | Marta Biel
  Author

  almost 2 years

  Moltes gràcies a tots aquells que ja heu participat!!

#05 / Llestos per enviar el llibre a imprimir!

Estimats mecenes,

Em fa mola il·lusió compartir amb vosaltres que després de dos mesos de treball amb l’editorial tenim el llibre llest per enviar a imprimir! 🎉 Sí, sí. Ho heu sentit bé. Semblava que mai arribaria aquest dia, oi? 🤣

Han passat ja 16 mesos des que vam tancar la campanya de micromecenatge i les meves sensacions no han canviat: em sento molt i molt afortunat d'haver comptat amb el vostre suport per la publicació del llibre. Com mostra d'agraïment pel vostre suport, però sobretot, per la paciència infinita que he tingut durant tot aquest temps d'espera, us he preparat una petita sorpresa que rebreu juntament amb el llibre. 🙏

Esperem poder enviar-vos el llibre cap a finals de Juny. Per això, molt breument, us faré arribar un formulari demanant-vos les dates d'enviament 📩.

Comença el compte enrere! Espero que tindreu el llibre molt aviat!

Portada del llibre "Menys pors, més somnis"
Portada del llibre "Menys pors, més somnis"

#04 / Notícies de tardor...

Estimats mecenes,

Avui estic molt content. Fa un parell de setmanes que vaig acabar el text del llibre (amb dos mesos més de retard 😅), i avui la Marta m’ha enviat els esbossos de quatre noves il·lustracions. M’he emocionat en veure-les - per fi puc compartir-vos que el llibre comença a fer-se realitat!

Per donar-vos alguns detalls, el cos del llibre consistirà d’una petita introducció i 15 haikus que ja estan corregits. Cada haiku ocupa una plana (dues pàgines) i va acompanyat d’una il·lustració i un comentari 😀.

A part d’això, la setmana passada vaig contactar amb l’editorial per començar a preparar el material per la publicació del llibre i concretar el calendari d’edició i publicació. Aquest procés durarà al voltant de 2 mesos un cop els hàgim entregat el text i les il·lustracions acabats.

Tenint en compte que les festes de Nadal s’acosten, és possible que hàgim d’esperar a finals de febrer per tenir el llibre entre les nostres mans.

read more

#03 / Notícies sobre l'estat del llibre

Estimats mecenes,

Sou molts els que heu preguntat les últimes setmanes per l'estat del nostre llibre, que inicialment havíem projectat enviar-vos durant el mes de juny.

Per diversos motius personals (el naixement del meu nadó al mes de gener, i el començament d'una nova feina al mes d'abril, entre d'altres), he tingut molt menys temps per dedicar a acabar el llibre. Soc conscient que podia haver-ho comunicat amb antelació, i per aquest motiu us demano disculpes de tot cor.

Dit això, el meu compromís (i el de la Marta) per acabar el llibre, segueix en peu. El nou calendari que ens hem proposat és el següent:

 1. Finals d'Agost: primera versió completa del text.

 2. Setembre-octubre:

  • Il·lustracions.
  • Correccions del text
  • Maquetació del llibre
 3. Finals d'octubre: enviament a la impremta.

Us aniré informant a mesura que anem progressant i us contactarem definitivament per col·lectar les vostres adreces d'enviament un cop el llibre estigui llest per impressió.

read more

#02 / HEM ACONSEGUIT EL 100% DE L'OBJECTIU DE CAMPANYA... I ENCARA ENS QUEDEN 3 DIES PER RECOLECTAR MÉS PARTICIPACIONS 🎯

Estimats amics,

Estem molt emocionats de compartir amb vosaltres ja hem assolit l'objectiu inicial de la nostra campanya solidària! Gràcies a les més de 130 persones que heu participat fent-vos mecenes per la vostra generositat! 🐼🐒

Fent comptes, hem pre-venut 170 llibres i colectat 2350€ en donatius per la Fundació La Marató de TV3. Això són 250€ més del mínim que ens haviem marcat com a objectiu en donatius, i a la vegada, vol dir també que encara ens queden 30 exemplars a pre-vendre i així acabar de cobrir els costos de publicació del llibre (que sí o sí publicarem gràcies al vostre suport)!

La campanya segueix activa fins dijous 27 (a les 12 del migdia), quan complirem 40 dies, i per això encara es poden fer aportacions.

Moltíssimes gràcies a tots!!

Menys pors, Més somnis,

Joan Isaac & Marta

#01 / Bon Nadal i molts somnis!

Estimats amics,

Fa just una setmana que vam llençar la nostra campanya solidària en motiu de La Marató de TV3. Sou ja 44 mecenes els que heu donat support al projecte amb un total de 51 llibres i més de 800 euros de donatiu a La Marató. Us ho agraïm de tot cor!!

Us volem recordar, que la nostra campanya de micromecenatge seguirà oberta fins el dia 26 de Gener. Us convidem a parlar-ne durant els sobretaules d'aquests diés ... pot ser un tema perfecte per deixar de parlar del COVID o del Barça ;).

A tots vosaltres i a les vostres famílies, us desitgem un molt Bon Nadal i la salut per fer realitat els vostres somnis 2022!

Joan Isaac & Marta

We use our own cookies to provide website functionality and third party cookies to analyze traffic and serve targeted advertisements based on your surfing habits. You can accept all cookies by clicking “Accept” or obtain more information and set your preferences here.