❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Les catedrals, els orígens - Las catedrales, los orígenes

El próximo mes de febrero de 2022, queremos grabar nuestro primer álbum incuyendo obras sacras catalanas que no han sido grabadas todavía.

CorTessàlia

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
132
Aportaciones
5.540€
De 5.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català, Deutsch y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Grabación de nuestros primer álbum

Les catedrals, els orígens (Las catedrales, los orígenes) es el primer proyecto de grabación del Cor Tessàlia, una formación vocal creada por un grupo de exescolanos de la Catedral de Barcelona. Durante sus veintitrés años de trayectoria, la interpretación y difusión de la música sacra han sido dos de sus objetivos principales.

Los días 19 y 20 de febrero de 2022 queremos grabar nuestro primer álbum en un espacio con muy buena sonoridad, la Capella de l'Esperança de Barcelona; y con profesionales de alto nivel: el ingeniero de sonido Enric Giné y el organista Daniel Tarrida, bajo la dirección artística de nuestro director titular, Xavier Garcia Cardona

¿Nos ayudas a hacerlo posible? ¡Muchas gracias!

El programa escogido nos traslada a los inicios del coro. Se han seleccionado obras de compositores (del barroco en su mayoría) vinculados a la Catedral de Barcelona y a otras instituciones musicales históricas de Catalunya.

Lo que hace único este proyecto es el hecho que cinco de las obras son nuevas en el repertorio sacro catalán y nunca han sido grabadas:

  • Benedicamus Domino, de Joan Pau Pujol

  • L'himne Vexilla Regis, de Pere Riquet.

  • Dos de los Responsorios del Jueves Santo: In Monte Oliveti i Amicus meus, de
    Pere Egidi Fontseca -compositor muy desconocido-

  • O Crux de Joan Borgueres

Este conjunto de obras se encontró, entre otras partituras, en el Manuscrit 59 del Centre de Documentació del Orfeó Català. El musicólogo Bernat Cabré hizo la transcripción y fueron editadas en el año 2016 por Ficta, edicions musicals.

Completaràn el àlbum:

  • Los motetes de Adoro te devote y Regina Coeli, de Joan Cererols

  • Unus ex discipulis meis, de Narcís Casanovas

  • El motete Peccantem me quotidie, de Francesc Valls (muy poco interpretado).

  • Stella splendens, del Llibre Vermell de Montserrat

Acompañando la grabación queremos ofrecer un libreto digital con la presentación de todas las obras, que incluirá unas láminas fotográficas inspiradas en cada una de ellas. El autor es nuestro cantante y fotógrafo Ignacio Font.

Así, este proyecto será un punto de encuentro de diferentes disciplinas: la musicología, la fotografía, y por supuesto, el arte coral.

Hemos tenido la oportunidad de cantar este repertorio, ampliado con obras de Ferran Sors, Pau Casals, Bernat Vivancos, Josep Vila o Ferran Cruixent, en diversos ciclos corales y espacios muy emblemáticos:

  • Monestir de Sant Cugat del Vallès al Cicle de Música Sacra al Monestir.

  • Petit Palau del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

  • Muestra de Polifonía Religiosa Fernando Gigante (Daimiel, Ciudad Real).

  • Parroquia de Sant Llorenç (Barcelona).

Y tenemos previsto seguirlo haciendo durante el año 2022:

  • Cicle Coral Quòdlibet de Molins de Rei.

  • Monasterio de Santa Clara (Medina de Pomar, Burgos).

Además de difundir este programa en diferentes actuaciones, queremos dar un paso adelante dejando una constancia sonora de estas obras únicas del repertorio sacro catalán.

¡PARTICIPA! ESPERAMOS CONTAR CON TU APORTACIÓN!

Quienes somos

Cor Tessàlia

El Cor Tessàlia es un coro con una sólida formación musical y una larga trayectoria en el mundo coral, con un repertorio que comprende desde la música antigua hasta el siglo XXI. Fundado en 1998, empezó bajo la dirección de Gemma Tatay y continuó con Jordi Marín, Damiàn Moragas y Laia Santanach. Actualmente, lo dirige Xavier García Cardona, a manos del cual el coro toma un nuevo aire y nuevos proyectos de cara al futuro.

Enric Giné i Guix, ingeniero de sonido

Es el fundador responsable de Tasso Laboratori de so y coordinador del servicio. En el ámbito de la producción musical, se especializa en la grabación de música clásica y contemporánea, tanto instrumental como coral, así como en música tradicional y jazz. Desde 2009 ha co-producido cerca de un centenar de CDs y otros formatos audiovisuales (DVD, video en red).

Daniel Tarrida, organista

Nacido en Barcelona, se inició en el piano con A. Giménez Attenelle y continuó los estudios con C. Valero y A. Besses. Fue galardonado, entre otros, con el primer premio en el XXVII Concurso de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales. Es fundador del proyecto BZM y director del Festival BACHCELONA y del Festival EDINBACH en Edimburgo. Ha trabajado en el mundo del lied con F. Poyato, A. Mateu, T. Ruf y M. Shirai, y recientemente, ha formado dúo con C. Tinney; y también en propuestas escénicas ligadas a la música clásica como los espectáculos Soñando el carnaval de los animales y La casa flotante, producciones del Gran Teatre del Liceu, y El castillo rojo, estrenado en el 58º Festival Internacional de Música y Danza de Granada.

Xavier García Cardona

Director, compositor, pianista y docente, es licenciado en dirección de orquesta por el Conservatori Superior del Liceu. Es director titular del Cor Tessàlia y de Quòdlibet Grup Coral. Ha dirigido la Orquestra Barroca de Barcelona, el proyecte Òpera Jove o la Jove Orquestra Barcino, y ha estado director titular del Cor Diaula, el Cor Ariadna de la Agrupació Cor Madrigal y fundador y codirector de Revoice International Vocal Ensemble, con los cuales ha actuado en Italia, Alemania, República Checa, Dinamarca, Turquía o Polonia. Es miembro del equipo artístico de la Federació de Corals Joves de Catalunya. En el campo de la composición ha obtenido varios premios y sus obras son interpretadas en todo España, Europa y la América Latina.

A que destinaremos vuestros aportaciones

Para ajustar los costes, todo el proceso de creación y redacción de la cartelería y el libreto digital, así como la coordinación del proyecto y de la financiación, lo haremos con medios propios a través del trabajo desinteresado de los cantantes del coro. Por lo tanto, vuestras aportaciones se invertirán en:

  • contratación de un ingeniero de sonido

  • alquiler de un órgano positivo

  • contratación de un organista

  • dirección musical

  • costos de financiamiento

En este gráfico podéis ver el volumen destinado a cada partida:

Calendario previsto

El objetivo es hacer la grabación los días 19 y 20 de febrero de 2022 y publicar el álbum y hacer el concierto de presentación alrededor del mes de junio de 2022.

+ Info

Podéis encontrar más información sobre el coro y el proyecto y contactar con nosotros a través de nuestro correo electrónico, página web y en las redes sociales:

[email protected]
WEB
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Quetes

    Quetes

    2 años

    Mucha suerte y saludos desde La Rioja

  • Alitinez

    Alitinez

    2 años

    ¡¡¡Para vuestro proyecto, de parte de una "ex-tessalenca"!!!

  • alvaro

    alvaro

    2 años

    Garci me ha ayudado a conocer el negocio del cine.

  • GabinoC

    GabinoC

    2 años

    Molta merda!

  • ferranhs

    ferranhs

    más de 2 años

    He iogurt fer tor el procés sense problema!

Volver a todas las actualizaciones

#03 / Gravació completada amb èxit i pas a postproducció

Ja fa tres setmanes de la gravació! I tot i que ens hem posat ja amb altres projectes i per això anem una mica tard en aquesta actualització (disculpeu-nos...), hem tingut temps d'assegurar que disposarem de molt bon material per completar la postproducció. Així que novament, moltes gràcies.

Cor Tessàlia - Enregistrament
Cor Tessàlia - Enregistrament

Tenim també dues notícies més a traslladar-vos: la bona, és que podrem fer el concert de presentació de l'enregsitrament a la mateixa Capella de l'Esperança i molt probablement amb el mateix orgue de la grabació; la no tant bona és que, mirant els calendaris, la postproducció no podrà estar finalitzada abans del juliol i, per tant, la presentació no la podrem fer fins la tardor.

En breu us passarem els formularis corresponents perquè aquells qui vindreu a un dels assaigs pogueu confimar-nos l'assitència i escollir el dia. I cap a finals de curs enviarem la resta dels formularis pels qui teniu entrades per al concert o per a la conferència.

Si hi ha cap novetat us actualizarem a través d'aquest mateix canal.

I finalment, aprofitem per a convidar-vos al nostre proper concert, que tindrà lloc el dissabte 2 d'abril a les 21h a la majestuosa Cripta de la Sagrada Família, el qual compartirem amb els amics del Coro Voces Nostrae de Medina de Pomar, Burgos. L' entrada és lliure amb taquilla inversa en benefici de la restauració de l'orgue de la basílica

Records i bona música!

5 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • alvaro

    alvaro

    2 años

    Quiero visitar catedrales en cuanto me toque la lotería.

  • Marta Farrés Anglada

    Marta Farrés Anglada

    2 años

    Endavant! Quines ganes d'escoltar-vos

  • Squirrel

    Squirrel

    2 años

    Es pot dir d'ambdues formes: gravació i enregistrament.

  • Squirrel

    Squirrel

    2 años

    M'encanta saber que l'enregistrament ha estat un èxit!! Moltes felicitats. Espero amb il·lusió el moment de sentir les vostres veus en directe!!

  • Mercè Valls Izard

    Mercè Valls Izard

    2 años

    Al tanto amb el català: es diu “gravació”

#04 / Seguim avançant

(en castellano debajo)

El temps passa volant i ja som pràcticament a final de curs!

Al Cor Tessàlia, a més a més de tota la nostra activitat, que ha estat frenètica, hem estat treballant en la finalització de Les Catedrals, els orígens. La postproducció avança a bon ritme i ja n'hem pogut sentir algun tastet que té mooolt bona pinta. I esperem tenir-ho tot plegat llest ben aviat.

Això també vol dir que s'acosta el moment de rebre les vostres recompenses!!!

Per això, en els propers dies rebreu les comunicacions amb els formularis corresponents perquè ens contesteu amb tot el que necessitem per a poder-vos entregar les recompenses de la manera més còmode possible.

Estarem encantats de rebre les vostres respostes i els vostres comentaris.

Sense vosaltres aquest nostre primer àlbum no s'hagués convertit mai en realitat. Moltes gràcies novament per la vostra ajuda!

leer más

#03 / Gravació completada amb èxit i pas a postproducció

Ja fa tres setmanes de la gravació! I tot i que ens hem posat ja amb altres projectes i per això anem una mica tard en aquesta actualització (disculpeu-nos...), hem tingut temps d'assegurar que disposarem de molt bon material per completar la postproducció. Així que novament, moltes gràcies.

Cor Tessàlia - Enregistrament
Cor Tessàlia - Enregistrament

Tenim també dues notícies més a traslladar-vos: la bona, és que podrem fer el concert de presentació de l'enregsitrament a la mateixa Capella de l'Esperança i molt probablement amb el mateix orgue de la grabació; la no tant bona és que, mirant els calendaris, la postproducció no podrà estar finalitzada abans del juliol i, per tant, la presentació no la podrem fer fins la tardor.

En breu us passarem els formularis corresponents perquè aquells qui vindreu a un dels assaigs pogueu confimar-nos l'assitència i escollir el dia. I cap a finals de curs enviarem la resta dels formularis pels qui teniu entrades per al concert o per a la conferència.

leer más

#02 / Ja ho tenim tot apunt

Gràcies a vosaltres, aquest serà un cap de setmana d'enregistrament!!!

Tenim per endavant dos dies molt intensos on farem tot el possible per fer lluir, tal com mereix, tota aquesta bona música que hem treballat els darrers mesos. I ens fa molta il·lusió.

I als mecenes que hagueu decidit acompanyar-nos en alguna de les sessions, ens veiem durant el cap de setmana.

Records a tothom i fins la propera actualizació!

#01 / Moltes gràcies, mecenes!

Moltes, moltíssimes gràcies a tothom qui heu contribuït a fer possible aquest projecte.

Amb la vostra ajuda podem tirar endavant i, tal com havíem planificat, el nostre primer enregistrament es farà el cap de setmana del 19 i 20 de febrer d'enguany.

A partir d'ara ens anirem posant en contacte amb vosaltres per anar perfilant com entregar-vos les recompenses: primer amb qui assisteixi a alguna de les sessions de grabació, per tal de concretar-ne el dia; més endavant amb qui vingui a un assaig amb nosaltres; finalment, una vegada haguem fixat la data pel concert de presentació, amb tota la resta, per a què ens confirmeu el nombre d'assistents a la conferència i al concert i també perquè ens indiqueu amb quines dades voleu aparèixer en els agraïments.

A través d'aquest blog us anirem informant de tots els avenços.

Records a tothom i fins ben aviat!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies