❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Entrena l’empatia amb Empâtik

Aconsegueix les teves cartes i entrena l’empatia amb els cinc passos del programa Empâtik, cantant al ritme de la Rumba de l’empatia!

Júlia Prunés Massaguer

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
76
Aportaciones
3.220€
De 3.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Empâtik és un programa d' Educació Socioemocional que posa en joc i reforça les competències emocionals i l’empatia; promou les relacions socials saludables i facilita la convivència entrenant cinc passos molt senzills:

Estem preparant alguns recursos per posar-lo en pràctica. Un d’ells són les Cartes d'entrenament que us portaran a parlar d'emocions, practicar l'escolta activa, el diàleg i la reflexió.

Són un total de 55 cartes, entre les que hi trobareu:

He classificat les emocions en famílies a partir del Universo de emociones de Bisquerra, R. (2015). Universo de emociones. PalauGea, a qui també vull agrair el seu assessorament.

Al seleccionar les imatges he procurat reflectir una àmplia diversitat d’edats, de gèneres, de colors de pell, de cossos i capacitats. Tot un repte que segur que es podria millorar. Tot i que la diversitat és força present a les plataformes d’on he comprat i descarregat les imatges, trobar-ne de vinculades a emocions concretes, lliures de tòpics o de sobreactuació, ha fet d’aquesta, la tasca més complexa i entretinguda.

L’entrenament comença escollint entre les diferents propostes de joc i segueix amb l’entrenament dels diferents passos del Programa. S’acaba al respondre les preguntes que hi ha a la carta de Fi d’entrenament.

Les icones circulars estan dissenyades per acompanyar les activitats d’educació socioemocional a l'aula o en el lleure. Són d’un material gairebé indestructible, fàcils de manipular i netejar. Les fan a Icària arts gràfiques, un centre especial de treball.

La metacognició és una part fonamental del Programa Empâtik. Al final de cada activitat dediquem uns minuts a prendre consciència dels aprenentatges assolits i del procés que hem seguit per assolir-los. Per això, a més dels 5 passos, amb les icones hi ha un 6è cercle, de Fi d'entrenament (fi de final i de finalitat) amb quatre preguntes que ens conviden a la metacognició.

La Rumba de l’empatia

Sempre he pensat que les cançons són un potent recurs d' expressió emocional i molt útils a l'hora de transmetre i memoritzar informació. Per això he escrit aquesta rumba, que anirà acompanyada d'una petita guia didàctica.

Ens hem avançat i, només engegar la campanya, hem enllestit el vídeo amb la lletra de la Rumba i la seva interpretada en Llengua de Signes Catalana (LSC) perquè la pugui veure-escoltar tothom.

Ara, a ja la pots veure i escoltar aquí:

Les recompenses.

Si col·labores en la interpretació de la Rumba en LSC, t’enduràs el nostre reconeixement a la descripció del vídeo a Youtube.

Si el que vols és conèixer millor les teves emocions i ampliar el teu vocabulari compartint-les amb d'altres tot jugant, emporta’t les cartes o un kit d’entrenament.

Si et vols iniciar en l’aplicació del programa, demana’ns un dels kits per a entrenadors i entrenadores i t’ho explicaré en una xerrada en línia.

També pots optar per una sessió d’entrenament o organitzar una formació amb l’equip del teu centre o associació.

Hi estem treballant:

Jo soc la Júlia Prunés i vaig començar a crear el Programa d’entrenament Empâtik ara fa uns anys. Soc infermera i em dedico a la promoció de la salut a través de l’Educació Emocional. Faig formacions, tallers i també escric contes infantils. N’he publicat alguns gràcies al crowdfunding de Verkami. Músic aficionada, toco la bateria i la percussió i m’agrada escriure cançons.

La Vanesa Diestre és la dissenyadora gràfica que hi ha darrera la imatge del Programa Empâtik. Ella és la responsable de la seva frescor i és qui li ha donat color i elegància.

El Genís Sobrado és músic i qui ha posat ritme al programa. D’ell és la música de la Rumba de l’empatia i n’ha fet els arranjaments, la producció i la gravació al seu estudi, La Peixera .

La Patricia Ruiz, intèrpret de Llengua de Signes Catalana l’Associació Inclussivxs ha preparat la interpretació de la cançó amb LSC per a persones sordes i usuàries d’aquesta llengua. En Franklin Lovaton és el seu videògraf.

Hi crec tant, en aquest projecte, que ja m'he llençat a la piscina!

M’he avançat i estic tirant d'un raconet que tenia estalviat per fer-vos arribar les recompenses així que s'acabi la campanya. És el 4t projecte amb Verkami que tiro endavant i he estat mecenes d'uns quants més. Per mi, el micromecenatge és la millor opció.

A què destinaré les vostres aportacions?

  • Al disseny i producció de 500 jocs cartes i d’icones: drets d’autor de les imatges, impressió amb tintes ecològiques i paper amb certificat de sostenibilitat forestal FSC…

  • A la composició, arranjaments, producció musical, gravació i interpretació en LSC, de la Rumba.

  • A les despeses d’enviament i pròpies de Verkami.

El cost total del projecte supera l'objectiu de la campanya... però espero recuperar la inversió amb el temps o superar l’objectiu inicial per arribar-hi.

Calendari previst

Hem publicat el video de la Rumba a YouTube en plena campanya! I esperem tenir les cartes i les icones a principis d'any. Quina bona manera d'encetar el 2022, oi?

+ Info

Preguntas frecuentes

  • Si tinc previst fer les cartes en castellà...

    Unes quantes persones m'han fet aquesta pregunta, per això, he contactat amb l'impremta i he demanat pressupost. Tot i que he estat temptada de llençar-me a la piscina, al final he decidit deixar-ho per més endavant.

    • El pressupost s'incrementa força i per ara ja hi poso part dels meus estalvis. És més sensat esperar a recuperar-los abans d'embrancar-me amb una traducció.

    • Queda poquet per tancar la campanya i no podria fer-ne prou difusió, en castellà.

    • En principi, on faig tallers i formacions és per Catalunya i m'és més senzill fer-ne la distribució. Abans de fer-les en castellà, hauria de trobar la manera de fer promoció i distribució fora de Catalunya.

    Doncs això, que de moment no... però més endavant espero i desitjo que sí!

  • Com és un taller Empâtik? I, per quines edats estàn pensats?

    Bona pregunta!

    A la descripció del projecte i les recompenses, potser no queda prou clar...

    1. Empâtik és un Programa pensat per a qualsevol edat: des de P3 fins a persones adultes. Cada pas es treballa de forma diferent segons les edats, característiques i necessitats del grup.

    2. Sempre comencem per un taller d'introducció en el que parlem de què és i com funciona l'empatia i de les bases del Programa Empâtik i les posem en pràctica.

    3. Un cop feta la introducció, l'oferta de tallers és molt variada: podem treballar una emoció en particular o més d'una, a través d'expressió corporal, del diàleg, de la música, del joc... Sobre Escolta Activa i comunicació. Puc venir acompanyada d'en Pep, un titella de sobretaula que ens pot ajudar a treballar temes concrets que estiguin passant a l'aula i puc dissenyar i preparar un taller o una sèrie per fer amb el mateix grup, amb algun objectiu concret.

    4. Puc fer un taller per un grup classe, per grups d'esplai o agrupaments, per a famílies (infants i adults), per adults... siguin mestres o educadors, pares, mares i altres familiars o persones cuidadores, també, si és la seva feina.

    Com pots veure... hi ha infinites possibilitats!

    Si contracteu tallers a través del projecte de Verkami, us sortiran més econòmics. Si teniu algun problema per fer el pagament a través del centre... contacteu amb mi, que trobarem la manera!

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Anna Lladonosa

    Anna Lladonosa

    2 años

    L.enhorabona Júlia!!

  • Sílvia Puig Mas

    Sílvia Puig Mas

    2 años

    Ho aconseguiràs!!!!

  • JMSimo

    JMSimo

    2 años

    Eulàlia 2

  • JMSimo

    JMSimo

    2 años

    Eulàlia 1

  • Alberto Soler Arpa

    Alberto Soler Arpa

    más de 2 años

    Demanades! Amb moltes ganes de fer-les servir a les meves formacions! ;)

  • Iolanda Ruiz

    Iolanda Ruiz

    más de 2 años

    Em sembla un material preciós!!! Jo ja el tinc encarregat!!! Gràcies

  • Nati

    Nati

    más de 2 años

    Molt bona feina Júlia! Aquest projecte promet. Empâtik està agafant vida ;) Et felicito.

  • mhelena

    mhelena

    más de 2 años

    Quines ganes!

Volver a todas las actualizaciones

#04 / Ara sí que sí! Cap a impremta!

A dos dies i uns quants euros de finalitzar la campanya de micromecenatge... les cartes ja són a la impremta!

Amb la Vanesa, hem estat acabant de polir les cartes de les propostes d'entrenament, especialment, el llistat d'emocions que surten a la baralla, classificades per famílies, que són una pila! N'hi ha 45, i nou, encaixen a dues o més famílies!

També hem decidit l'ordre en què aniran dins la capsa i ho hem revisat tot, ara sí que sí... ja estan a punt! A la impremta ens diuen que les tindrem en unes quatre o cinc setmanes.

Ha arribat aquell moment en què l' entusiasme i la il·lusió que m'han empès fins aquí, es mesclen amb la preocupació que tot estigui bé, i l' angoixa que no s'hagi colat algun error o que, al final, alguna cosa no vagi bé! Sé que són emocions inevitables i, en part, necessàries! Ben regulades augmenten la meva capacitat d'atenció... però també podrien paralitzar-ho tot, així que procuro respirar-les per transitar-les.

I és que, com més gran és el projecte... més grans són les pors! M'ajuden a prendre consciència del valor que tenen per mi les Cartes, les icones o la Rumba, que en definitiva, parlen de mi i d'un projecte molt més gran; del Programa Empâtik .

M'ajuden a compensar totes aquestes emocions, la confiança i sobretot, la il·lusió. La meva, i és clar, la vostra ( gràcies per ser-hi!)... tot i que a vegades, també m' angoixa , que la por a decebre-us també entra en escena, a vegades!

Ja només queda una mica més fins arribar a l'objectiu, 2 dies! Som-hi!

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Elena

    Elena

    2 años

    Aixxx un bon regal de reis...Saber que ja están, ja están....QUINA EMOCIÓOOOOOOOOOOOOOOOOO

#06 / Les cartes d'entrenament ja surten d'impremta!

Notícies fresques!

Aquest matí, les cartes d'entrenament sortien de màquina i ja estan empaquetades i a punt de sortir cap a Terrassa...

Seguint amb la línia, el Manuel, molt atent... m'ha enviat unes fotos perquè les pogués compartir amb tots i totes vosaltres!

S'han fet esperar... i ens hem trobat amb algun entrebanc, però molt aviat podrem jugar amb elles!

Fa setmanes que van arribar les icones, només queda ensobrar-les i muntar les capses per preparar l'enviament de totes les recompenses! Es gira feina, altra vegada!

Pràcticament, no queden mecenes per respondre als formularis... (només un parell).

Mil gràcies de nou!

Júlia

#05 / OBJECTIU ASSOLIT!

Ja ho tenim, hem assolit l'objectiu!

Han sigut 45 dies carregats d'emocions i de peripècies!

Amb el vostre suport, el Programa Empâtik estrenarà materials didàctics per treballar i reforçar l'Educació Emocional de persones de totes les edats, també la nostra.

I avui, amb les Cartes i les icones d'entrenament a impremta i la Rumba de l'empatia sonant a YouTube, #lacartadeldia no n'és una sinó quatre:

La principal, la d'agraïment , per totes i cadascuna de les persones que m’hi heu acompanyat i que ho heu fet possible. Moltes, moltíssimes gràcies! La segona, la satisfacció per la feina feta i d'haver arribat fins aquí. La tercera, d’alleujament , després de setmanes de dedicació plena. I també, per què no dir-ho... la de relaxació, ara que puc respirar tranquil·la. Aquesta última, la més menuda, perquè comença la segona etapa del projecte: fer-vos arribar les recompenses, i no convé relaxar-se massa!

Així que som-hi!

#04 / Ara sí que sí! Cap a impremta!

A dos dies i uns quants euros de finalitzar la campanya de micromecenatge... les cartes ja són a la impremta!

Amb la Vanesa, hem estat acabant de polir les cartes de les propostes d'entrenament, especialment, el llistat d'emocions que surten a la baralla, classificades per famílies, que són una pila! N'hi ha 45, i nou, encaixen a dues o més famílies!

També hem decidit l'ordre en què aniran dins la capsa i ho hem revisat tot, ara sí que sí... ja estan a punt! A la impremta ens diuen que les tindrem en unes quatre o cinc setmanes.

Ha arribat aquell moment en què l' entusiasme i la il·lusió que m'han empès fins aquí, es mesclen amb la preocupació que tot estigui bé, i l' angoixa que no s'hagi colat algun error o que, al final, alguna cosa no vagi bé! Sé que són emocions inevitables i, en part, necessàries! Ben regulades augmenten la meva capacitat d'atenció... però també podrien paralitzar-ho tot, així que procuro respirar-les per transitar-les.

leer más

#03 / Cinc dies més de campanya! I la partida segueix amb un full...

Hola de nou!

Espero i desitjo que hagis pogut celebrar el dia de Nadal i de Sant Esteve, encara que sigui en petit comitè. Nosaltres, a casa, vam haver de reduir el grup a la meitat per menjar els galets en família, i una videotrucada ens va permetre menjar les neules i els torrons amb la resta.

El Tió (i la gent fantàstica de verkami ) ens han regalat 5 dies més de campanya, que s'acabarà el 7 de gener de 2022 . Qui sap, potser els Reis d'Orient ens ajudin a assolir l'objectiu!

Mentrestant, hem atrapat el 70% i superat la barrera dels 2.000 €! Van arribant nous i noves mecenes i s'hi han afegit aportacions d'escoles que volen kits d'entrenament i algun taller. Ha estat un final de trimestre molt estressant i sé que ha estat complicat pensar en tallers i cartes d'entrenament! Moltíssimes gràcies.

Per entrenar l'empatia, el primer que cal desenvolupar és la Consciència emocional , i aquesta és la principal funció de les Cartes d'entrenamentleer másleer más

#02 / Provant, provant...

Superat l'equador del projecte... sembla que anem arribant a la recta final.

Avui he fet una visita a Icària Arts Gràfiques i ja tenim les mostres de les icones circulars. Queden xulíssimes! M'han parlat molt bé del material amb què estan fetes. Jo volia que es poguessin netejar i manipular sense malmetre's i que així, us durin molts i molts anys. M'han demostrat que és així!

Si em seguiu a les xarxes, haureu vist que vaig compartint les meves emocions amb #lacartadeldia i l'altre dia se'm va ocórrer una idea que ja he posat en marxa! He afegit una sorpreseta que acompanyarà totes les recompenses i que només tindran els i les mecenes: un suport de fusta per posar-hi la carta del dia o també una de les icones circulars! Quina bona idea, oi? A mi m'encanta i ja les estic utilitzant.

A les cartes només els queda una última repassada que, per temes… leer más

#01 / Una setmana d'emocions, novetats i feina feta!

Fa una setmaneta que vaig posar en marxa el projecte i et vull posar al dia. Han estat uns dies carregats d'emocions que he anat compartint a la xarxa amb el hashtag #lacartadeldia.

La setmana va començar amb il·lusió! Com m'agrada aquesta carta. Per mi, la més bonica de tota la baralla. Potser perquè m'acompanya sovint i això fa que me la senti molt meva.

La va seguir la de la confiança, imprescindible per engegar qualsevol projecte. I l'endemà, 25N, em va moure la indignació, que ben encarrilada ens porta a lluitar contra les injustícies i en pro d'un món millor. La violència contra les dones hauria d'indignar a tothom.

El quart dia va ser la sorpresa, emoció comodí a la baralla. I és que me'n vaig endur una d'agradable: veure com el marcador s'acostava als 600 € i coneixia persones entre els mecenes. I una altra… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies