❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Catalunya, One Nation, Two States

Des de Pol·len Edicions busquem finançament per traduir el llibre "Catalunya, One Nation, Two States", dels antropòlegs nordamericans Alexander i Sonia Alland. És una recerca feta a la Catalunya Nord, durant 10 anys, sobre la resistència pacífica a l'assimilació cultural castellana i francesa.

Pol·len Edicions

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
65
Aportaciones
1.580€
De 1.500€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Des de Pol·len Edicions busquem finançament per traduir el llibre, "Catalunya, One Nation, Two States" dels antropòlegs nordamericans Alexander i Sonia Alland, de cares a publicar-lo en la nostra col·lecció L'Observatori.

Es tracta d'una recerca feta a la Catalunya Nord, durant 10 anys, sobre la resistència pacífica de la gent a l'assimilació cultural, a banda i banda de la frontera.

Per les seves 400 pàgines desfilen centenars de situacions que ens ajuden a comprendre com les persones estipulen la seva identitat, a favor o en contra d'idees, realitats i somnis. En poques paraules, no és fàcil viure en català i sentint-se d'una nació, quan dos Estats més grans treballen per ofegar la realitat cultural i social d'un grapat de persones.

En paral·lel, els autors afegeixen tot un seguit de lúcides reflexions sobre aquest racó de món, i les comparen amb d'altres llocs amb problemàtiques semblants. Reflexions, en tot cas, que són actuals, però que falquen les seves arrels en un passat complex. La Catalunya Nord vindria a ser el laboratori on comprovar l'anorreament cultural i social que es practica en diverses parts del món.

I al llibre trobareu el tractament acurat de la història catalana, la Nova Cançó, la llengua, els costums, la vida quotidiana, la política i l'esport, el batec social, el tremp de l'activisme cultural, els vaivens econòmics, fins i tot l'oblit institucional d'una realitat que pugna per no desaparèixer.

Finalment, és de màxim interès donar a conèixer aquest text al públic català, perquè és una mirada externa, documentada i respectuosa. Des de Pol·len Edicions ja tenim els diners per maquetar, editar, imprimir i distribuir, però ens caldria ajuda per encomanar i pagar la traducció de l'anglès al català!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

14 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Pol·len Edicions

    Pol·len Edicions
    Autor/a

    más de 12 años

    Aquesta setmana estem fent els enviaments; suposem que arribaran entre dijous (demà) i el dimarts de la setmana que ve, en funció del lloc on han d'arribar.

    Qualsevol incidència, escriviu a [email protected].

    gràcies.

  • xcaballe

    xcaballe

    más de 12 años

    Quan està prevista la distribució del llibre als que varem fer una aportació?

  • Pol·len Edicions

    Pol·len Edicions
    Autor/a

    más de 12 años

    Ostres. Ja sabem què ha passat. El correu correcte és [email protected]

    Disculpeu si us el vam passar malament!

  • Ferran Briansó

    Ferran Briansó

    más de 12 años

    He intentat enviar un mail amb les meves dades a [email protected]

    i m'ha retornat un error (mail delivery failed) podeu facilitar algun altre mail de contacte?

  • Pol·len Edicions

    Pol·len Edicions
    Autor/a

    más de 12 años

    Hola Anna: de fet, que l'estiguis llegint i fent-ne difusió ja és una manera de col·laborar. D'altra banda, ja veus que cerquem finançament per llençar el llibre pels volts del setembre de 2011.

    En tot cas, una manera d'ajudar-nos, senzilla, seria fer difusió de la traducció que fem a les comunitats de catalans i catalanes que hi ha als estats Units.

    Salutacions cordials.

    Adrià (Pol·len)

  • Anna Torrents Cabestany

    Anna Torrents Cabestany

    más de 12 años

    Vaig rebre el vostre correu a través del Casal dels Catalans de Califòrnia. Em vaig comprar la versió anglesa perquè tenia moltes ganes de llegir el llibre. M'està agradant molt i volia saber com col·laborar amb el projecte. Mercès. Anna

  • Pol·len Edicions

    Pol·len Edicions
    Autor/a

    más de 12 años

    Bon dia, Marc!

    Pots enviar-ho, si et plau, a l'adreça [email protected]

    Salut.

  • Marc Figueras

    Marc Figueras

    más de 12 años

    Perdoneu, però on hem d'enviar les dades de contacte que demaneu?

  • Pol·len Edicions

    Pol·len Edicions
    Autor/a

    casi 13 años

    Hola Humbert: doncs la veritat és que no tenim cap compra compromesa al respecte, i ens agradaria molt que ens fessis cinc cèntims de com podria funcionar!

    Salut.

  • humbert roma de asso

    humbert roma de asso

    casi 13 años

    Heu previst comprometre compra del llibre quan estigui publicat, per exemple? Això ho podríem fer molts gent sense que haguéssim de posar-hi diners que no tenim. Hi ha experiències força reeixides en aquest sentit (com el Diccionario del anarquismo.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / Això s'anima...

Portem tres dies a Verkami i això agafa volada... D'entrada, doncs, agrair als amics de Verkami el suport i l'atenció que ens han dispensat. No ens pensàvem arribar tan lluny i per això des d'aquí els enviem una salutació cordial!

Equip de pol·len Edicions.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#18 / Ja falta menys per la sortida del llibre

Amigues i amics, mecenes i responsables de verkami, ja falta menys per la sortida del llibre, aquest projecte en el qual tant ens heu ajudat.

En breu us direm quan, com i on podem fer el retorn de les contribucions, i us anunciarem la data de sortida del llibre, així com l'acte o actes de presentació que en farem. En tot cas tot s'esdevindrà al voltant del proper 11 de setembre...

De moment, doncs, bon estiu a tothom!

Pol·len Edicions.

#17 / Ens traiem el barret davant de vosaltres

Vista la implicació dels i les mecenes, vist l'interès mostrat en el nostre projecte i el mecenatge que n'heu fet en temps de crisi, conscients que som uns privilegiats i privilegiades per poder tirar endavant aquest projecte, davant de totes i de tots vosaltres,

ENS TRAIEM EL BARRET.

Ara acabarem la traducció de "Catalunya, One Nation Two States", i pels volts de l'11 de setembre la tindrem a les llibreries. Serà aleshores quan els i les mecenes rebreu la contrapartida de les vostres aportacions.

Fins llavors, una abraçada.

Equip de Pol·len Edicions.

#16 / Darrera empenta

Amigues i amics, estem arribant al final de l'aventura verkami. Estem sincerament sorpresos per tot l'aconseguit en un mes i escaig.

I ara ens cal la darrera empenta. Queden 6 dies fer minalitzar el termini d'aportacions, i per això us demanem un darrer esforç. Tota aquella gent que hi pugui estar interessada, si us plau feu-los avinent el projecte, que ja hi som a tocar!

Salutacions cordials a totes i tots.


#15 / Ja queda poc.....

Amigues i amics, des de Pol·len Edicions encara no ens fem la idea de què està passant. Queden 13 dies i ja freguem la quantitat que demanàvem per traduir "Catalunya One Nation Two States". 

Val a dir que ens ha sorprès la resposta de tots vosaltres, la confiança que ens heu fet sense conèixer-nos, i tot plegat encara ens anima més a acabar el projecte.

I ja som 46 mecenes, a dues setmanes de finalitzar l'aventura. És ben bé que sense vosaltres, i els amics de verkami, iniciatives com la nostra la ballarien magra!

De moment, doncs, una abraçada a tothom i fins ben aviat.

Pol·len Edicions.

#13 / I ja som 33 mecenes!

Amigues i amics, estem a l'equador de l'aventura Verkami. I ja som 33 mecenes!

Aprofitem per dir-vos que hem afegit una nova aportació (80€), que inclou el sopar amb els autors de “Catalunya, One Nation Two States”, ara que sabem que vindran pels voltants de l'11 de setembre d'enguany.

Els qui desitgeu venir, tanmateix, i ja hàgiu fet alguna aportació, només ens ho heu de comunicar, que hi haurà lloc per tothom!

Salut.

Equip de Pol·len Edicions

#12 / Un amic nordcatalà del matrimoni Alland

La Sònia i l'Alex, amics de Prada

Ja fa tres o quatre anys que els retrobem a Prada de Conflent. Em refereixo a la Sonia i l'Alex Alland Jr. Són una parella que viuen a Nova York, però que tenen una casa a Milhau. Tots dos són assidus participants a laUniversitat Catalana d'Estiu. Malgrat la seva edat, no es cansen d'assistir a totes les xerrades i activitats. Normalment es col.loquen ben a prop dels altaveus per escoltar millor les diferents intervencions. Després, quan ens trobem al menjador, ens donen el seu parer al respecte.

La Sònia i l'Àlex, no són els típics turistes que gaudeixen convivint durant uns dies amb els indígenes dels Pirineus que parlen una llengua exòtica que es diu català. No. L'Àlex, concretament, és professor emèritd'Antropologia de la Columbia University. Ha dedicat la seva vida acadèmica a l'estudi del racisme i del comportament humà.

leer más

#11 / Pioner al Verkami

Us copiem la crònica de la presentació d'un llibre de Víctor Pàmies, un volum que veié la llum mercès a VERKAMI.

Refranys i micromecenatge a la presentació del llibre 'Amb cara i ulls...'

02-06-2011

Ampliar...

Amb la sala plena el “Dimecres presentem...” ha acollit el llibre Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull, el primer que publica Víctor Pàmies. Amb cara i ulls... és un diccionari de més de 700 dites i refranys sobre l'ull amb explicació, sinònims, equivalència al castellà i altres informacions. És també el primer llibre català finançat per micromecenatge a través de Verkami.com, una plataforma creada per uns mataronins que en cinc mesos ha engegat més de 40 projectes.

Joan Puigmalet, prologuista del llibre, ha traçat la figura de Pàmies a la xarxa a través de diferents mencions a notícies i altres… leer más

#10 / Hem rebut cartes de recomanació

Ens han arribat cartes de recomanació des de diverses institucions i persones, i volem donar-los les gràcies. Des del Casal Català de Nova York, passant per catedràtics i catedràtiques de diverses universitats.



Salutacions a tots i totes!

#08 / I quatre mecenes més

Aprofitem i donem la benvinguda al projecte a quatre mecenes més, que són l'Amaya, en Lluís, jqserra i paularant.


Gràcies i salut!

Equip de Pol·len Edicions

#07 / Què n'han dit els lectors nord-americans?

Aquí teniu dues ressenyes, aparegudes a AMAZON. Són de lectors de la versió original.


3.0 out of 5 stars Interesting.......May 3, 2010
Amazon Verified Purchase(What's this?)
This review is from: Catalunya, One Nation, Two States: An Ethnographic Study of Nonviolent Resistance to Assimilation (Paperback)
Recently planned and taken trip to Cataluña inspired this purchase to gain a sense on the culture and traditions of the region. This study was fascinating in terms of the relationship of the region and the influence of the country split between France and Spain it represents. Similar culture but influence of country provides a unified divide only supported by a language as unique as this book. 

I enjoyed immensely the interviews with citizens on both sides of… leer más

#06 / I ja som 14 mecenes....

Benvolgudes i benvolguts, ja sou 14 mecenes per a la traducció del llibre "Catalunya, One Nation Two States".... i la cosa ja suma 350€!!

Us enviem salutacions cordials i us agraim de veritat la vostra aportació.

Sou la Clara Gassiot, Roger Canals, Dansol, Xavier Ruscalleda, Roger Costa, Manel Català, Bernatis, Joan Esteve, Oriol Martí, Emerireig, Pia Crozet, Ruminahui i Gaigd....

Sou els millors!

Equip de Pol·len Edicions.

#05 / Això s'anima...

Portem tres dies a Verkami i això agafa volada... D'entrada, doncs, agrair als amics de Verkami el suport i l'atenció que ens han dispensat. No ens pensàvem arribar tan lluny i per això des d'aquí els enviem una salutació cordial!

Equip de pol·len Edicions.

#04 / Gràcies!!

Hola: portem un dia de Verkami i ja tenim tres mecenes... Gràcies, i a veure si aconseguim entre tots i totes.




Equip de Pol·len Edicions

#02 / Edicions Pol·len

Amigues i amics, si voleu veure un vídeo de presentació de la nostra editorial, podeu accedir a l'adreça següent. Esperem que us plagui!



Tanmateix, si voleu saber una mica millor qui hi ha darrera de Pol·len Edicions, aquí trobareu una petita ressenya i un resum sobre El Tinter, les seves activitats i història.



La pol·linització social ha començat!

l'Equip de Pol·len Edicions.




#01 / Comença l'aventura!

Estimades i estimats, engeguem una aventura editorial que esperem arribi a port. La traducció i publicació del llibre "Catalunya, One nation, Two states" és un projecte que ens està costant força dur a terme, però que tindrem enllestit per l'11 de setembre vinent.

Estem a la vostra disposició per comentar tot el que calgui al voltant del llibre, els autors, la temàtica i el seu interès.

Salutacions cordials!!


L'equip de Pol·len Edicions


Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies