Pot ser que t'agrada la música clàssica però… quantes dones queer, compositores de música contemporània coneixes?
Qui som?
Som un grup persones en l'àmbit de la clàssica –una compositora i cinc intèrprets– al capdavant de la innovació de la música contemporània, que ens hem unit per a donar a llum aquest innovador projecte de música clàssica contemporània.
Què volem fer?
Volem enregistrar un àlbum amb quatre obres originals mai publicades de Clàudia Baulies, una compositora jove, dona i queer, i compartir-ho amb tothom.
Perquè és important?
La música clàssica contemporània sempre ha estat la punta de llança de l'experimentació sonora. Creiem que la música clàssica només es pot mantenir viva a través de la música contemporània. Així i tot, la música contemporània ha heretat la mateixa mancança que la seva predecessora: la seva falta de diversitat. A través d'aquest projecte volem celebrar la diversitat, defensar la visibilitat i la representació en la nostra petita però creixent comunitat.
Sobre les recompenses
Oferim diferents nivells de suport –- però entre les recompenses que us oferim podeu trobar:
El disc físic L'Aigua Trobada.
Làmines d'edició limitada.
Edicions limitades de les partitures enquadernades a mà.
Concerts privats amb tast de te.
Esment com sponsor del projecte en el CD!
Agraïments i dedicatòries en el CD.
Sobre les obres
Quartet de corda no. 1 - Cinc Colors de Te
Aquest quartet va néixer del desig de la Clàudia de tornar als seus orgins com a compositora: “Vaig fer els meus primers passos en aquesta disciplina artística de la mà de la meva mestra, Anahit Simonian, que em va animar a usar la sinestèsia – la percepció sensorial en un sentit a través d'estímuls rebuts a través d'un sentit diferent – com a font d'inspiració. Anys més tard, havent desenvolupat les meves habilitats compositives, vaig voler tornar a usar aquesta tècnica i vaig triar el te com el meu vehicle sensorial, buscant, en certa manera, traduir les sensacions físiques i espirituals del seu tast en música.”
Quartet de corda no. 2 – Arqueà: quan l'aigua era la terra
“Amb aquesta obra vaig voler seguir la meva exploració de l'aigua, que, des de l'escriptura de Cinc Colors de Te, va causar fascinació en mi. L'aigua com a element físic, essencial per a la vida; l'aigua com a símbol, heterogeni, polifacètic, sempre canviant; l'aigua com a metàfora, com a metamorfosi; aquesta obra explora tres dimensions de l'aigua: profunditat, alliberament i fluïdesa.”
Dues Imatges d'Hivern per a violí sol
“Aquesta obra per a violí sol, de caràcter més íntim que les dos anteriors, explora dos altres formes en què es transforma l'aigua en baixar la temperatura. Quan el món exterior és fred i blanc, l’escalf ha de venir del nostre interior. Neu i gebre conformen els dos paisatges descrits a través de les notes.”
Morphing Clouds per a violí, violoncel i piano
"Aquesta obra encara en procés de composició. Així i tot volia dedicar-li unes paraules per a compartir la meva cerca: la transformació eterna, la indefinició com a definició, la lleugeresa de l'aire i el pes d'una tempesta."
Més sobre nosaltres
Clàudia Baulies Pérez inicia la seva formació com a compositora amb Anahit Simonian. Cursa els seus estudis superiors a l’ESMuC i a Berklee College of Music. Treballa en diversos àmbits de la composició, fent música per a pel·lícules, música contemporània i música moderna, que ha estat estrenada a festivals internacionals com el Festival Punto de Vista, de cinema, o Académie du Festival d'Aix-en-Provence, de música contemporània. Les seves obres han estat enregistrades per prestigiosos músics com la Vera Martínez-Mehner del Quartet Casals.
Esther Gutierrez Redondo s’ha format en prestigioses escoles nacionals i internacionals, com l’ESMuC i l’Universität Mozarteum Salzburg. Dedica la major part de la seva activitat concertística a l'àmbit de la música de cambra, formant el Duo Delibes l’any 2010 i essent membre del Constanze Quartet Salzburg. Ha guanyat diversos premis en concursos amb ambdues formacions. També és membre de l'orquestra de cambra Salzburg Chamber Soloists.
Ariadna Rodríguez Masafrets, de família de músics, es va llicenciar en violí clàssic i contemporani a l’ESMuC, Barcelona. Ha col·laborat amb l’ensemble Bcn216 nombroses vegades, entre les quals destaca la integral d’Hèctor Parra a la sala 2 de L’Auditori del 2015. L’any 2017 aborda el Quatuor d’O. Messiaen amb el Quartet Lîla, aplicant tècniques rítmiques carnàtiques. Més recentment, participa en el projecte de nova creació Blau Salvatge de Joan Pérez Villegas, presentat a la sala 4 de L’Auditori i a la Fabra i Coats.
Nina Sunyer Vidal cursà els seus estudis superiors a l'ESMuC i el màster en Viola Solo a la Hochschule für Musik und Tanz Köln amb Matthias Buchholz. En el camp de la música contemporània ha col·laborat amb ensembles com Bcn216 o Crossinglines, alhora que ha comissariat i estrenat obres de compositors com Daniel Cueto (Dues Nimfes), Helena Cànovas (Algo sobre un cuerpo) o Clàudia Baulies.
Adrià Cano Rocabayera va finalitzar els seus estudis superiors a la Folkwang UdK d’Essen, a Alemanya, després de passar pel Conservatori de Badalona i l’ESMuC. Posteriorment va fer un màster en especialització orquestral a l’Orchesterzentrum NRW de Dortmund. Ha estat membre del reconegut festival alemany de música de cambra “Villa Musica Rheinland-Pflaz” i ha tocat amb prestigioses orquestres europees com la Dortmunder Philharmoniker, Duisburger Philharmoniker, Düsseldorfer Symphoniker i Malher Chamber Orchestra.
Daniel Ariño Fernández és un pianista i compositor arrelat a Barcelona i format a l’ESMuC ‒màster i grau superior d’Interpretació Clàssica i Contemporània. Ha estrenat obres cambrístiques de nova creació com els 12 Preludis per a dos pianos a distància de quart de to de G. Góngora, o En forma de cadáver exquisito d’A. Arrocha, a la Sala 3 de L’Auditori. Ha abordat també l’Atlantic Trio de J. A. Amargós ‒1r Premi en el XVIII Concurs l’Arjau‒ i, més recentment, el Quatuor d’O. Messiaen amb el Quartet Lîla al Festival Música als Parcs Barcelona 2017.
13 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Marc Baulies
Molts èxits !!
KlausUhl
Viel Erfolg weiterhin!
Fernanda
¡Mucho éxito…interesante proyecto! Saludos desde Viena :)
Daniel G
Sempre sumant i recolzant els projectes de cultura!
Gabrielle Deakin
Sort, endavant amb la creativitat :)
Ocasaban
Sort!
J. Ochoa
¡¡Mucha suerte!!
HBR
Que sigui un projecte gratificant i fructífer per a totes. Molta força!
Carmen Fdez Santás
Que las Cosas del Karma os guien con alegría y buena energía hasta la meta final y que este proyeto sea el comienzo de otros muchos éxitos personales y profesionales.
Gemma
Molta sort!!