❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Més cabretes

Ens cal portar cabres noves a Riudaura per millorar el ramat

peredelescabres

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
109
Aportaciones
4.575€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Hem assolit el mínim: I ara què?

Amb més aportacions podem assegurar que podrem comprar cabres molt bones, sense haver de patir pel preu o les despeses afegides que siguin necessàries (analítiques, viatges, etc). Així doncs, més que comprar moltes cabres (que tampoc hi cabrien) prioritzarem la qualitat que la quantitat i ens assegurarem de tenir prou coixí com per fer front a la seva manutenció per un grapat de mesos: tenir el rebost ben ple de cereals i userda quan arribin.


Més cabretes?

Som el ramat de cabres de la formatgeria el pastor de Riudaura, a la Garrotxa.

L'any 2014 vam fer un verkami per portar cabres lleteres a Riudaura i va ser tot un èxit. Vam dur 10 cabres ben eixerides: les madammes. Passats els anys, ens cal portar cabres noves per evitar consanguinitat i per millorar la producció de llet del ramat.

Què ens cal?

Ens calen entre tres i cinc cabres joves i un boc per millorar el ramat i canviar la sang.

El preu d'una cabra Saanen lletera pot oscil·lar entre 150 i 300€ per animal, en funció del ramat d'origen (volum de llet anual, controls sanitaris, etc) així com del seu estat (si és jove, vella, embarassada, etc).

A banda cal sumar-hi les despeses dels viatges (per anar-les a triar i per portar-les), així com -si s'escau- de les analítiques per assegurar que entren a Riudaura en plena forma.

L'objectiu marcat doncs és el mínim per garantir que podem portar un petit lot d'unes tres cabres joves i un boc.

Perquè a França?

La raça Saanen (la que tenim al ramat de Riudaura) la vam escollir perquè s'adapta bé al clima humit de la Garrotxa i ens permet fer un volum de llet alt amb pocs animals. Malauradament és una raça de cabres poc habitual als Països Catalans.

Així doncs les anem a buscar a França per comoditat i facilitat de trobar cabres en bones condicions: fa molts anys que es fan periòdicament plans de millora de la producció de llet i la genètica de les cabres. També es fan des de fa anys plans de control sanitari que a casa nostra eren inexistents fins fa ben poc.

Així doncs, la idea és portar cabres bones, que permetin pujar la productivitat. Això té un objectiu principal i és el de mantenir un ramat petit sense perdre producció de formatge. Que pugui ser manejat per una sola persona i que sigui compatible amb la pastura disponible a la muntanya. Fer més amb menys, i respectar la muntanya.

I si ens passem?

Si sobrepassem l'objectiu inicial tindrem diferents opcions: agafar més cabres (o més bones), comprar menjar bo pel ramat (cereal o farratge) o bé fer alguna inversió petita per millorar el corral o la formatgeria. Si arribem a tal cas, valorarem les opcions i us ho explicarem.

Calendari

Farem les coses una mica quan i com podrem en funció de la pandèmia. La idea seria portar les cabres a l'estiu, i començar a entregar les recompenses a la tardor.

Us avisarem amb temps suficient de les dates dels concerts i activitats, perquè pogueu reservar-vos el dia.

+info

Totes les visites, tastos i activitats es faran seguint les mesures sanitàries necessàries, a l'exterior, amb prou distància entre grups/persones, amb mascareta (excepte per menjar), etc.

Els artistes seran sorpresa :) Us donarem diferents dates a escollir i esperem que us agradi el que us trobareu!

Ens podeu xafardejar a l'Instagram i al Facebook

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • anna_habi

    anna_habi

    casi 3 años

    Per un projecte que segueixi creixent per molts anys mes! Enhorabona Marc!

  • nil

    nil

    3 años

    Canya Marc!

  • Oghost

    Oghost

    3 años

    Endavant amb les bones iniciatives!

  • nicoful

    nicoful

    3 años

    Endavant les cabres! Molta sort, ja ens enviareu foto per penjar-la al menjador! :))

  • Xavier i Anna

    Xavier i Anna

    3 años

    Molta sort...ens veiem a Ridaura!

  • Xavier i Anna

    Xavier i Anna

    3 años

    Molta sort...ens veiem a Ridaura!

  • Ricard Oliva Frago

    Ricard Oliva Frago

    3 años

    Endavant!

  • Josep Maria Padrosa

    Josep Maria Padrosa

    3 años

    Ànims !!!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies